Fórum témák
» Több friss téma |
Igy nez ki!
A csík szerintem csak a nyák gyártásból visszamaradt filc vagy hasonló.
Az ellenállás értékeket ellenőrizted? a 22k és a 220k nekem kicsit gyanús, de lehet, hogy csak a kép színei nem az igaziak. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2015
Végig csipogtam az 1-es és a 7-es lábat, at AK2, AK3 áthidalásokig, de a 4,7k, 10k ellenállásokon nem csipogott át a multiméter, de elvileg jók kellenek, hogy legyenek, kimértem őket. A forrasztások szintén rendben. A hetes lábra ha ráteszem a csipeszem hegyét akkor az 1-es végfokra kötött hangszóró zúg mint az állat. Míg ha az egyes lábra teszem akkor csak éppen valami,
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2015
A forrasztási oldalt feltétlen le kell mosnod! A gyantába ágyazott óndarabkák a kóboráramok valóságos paradicsoma
Denaturáltszesz, nitrohígító, aceton stb...
Idézet: „A hetes lábra ha ráteszem a csipeszem hegyét akkor az 1-es végfokra kötött hangszóró zúg” Ez sajnos egy hibás műveleti erősítő.
Én azt hittem hogy a gyanta akárhogy szigetel, de majd lemosom es ugy kiprobalom. Lehet hogy ugy fog menni.
A gyanta a benne feloldódó szennyeződések miatt önmagában is képes vezetni. Erre csak ráerősítenek az ónszemcsék.
Ha a tisztítás után sem szólal meg az erősítő, mérd meg testhez képest a 2, 3 és 14 lábak feszültségét! A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2015
Rendben, köszönöm. A mai estét végig csinálom vele mono-ba, aztán holnap kicserélem. Köszönök minden segítséget!
- Nem adtam egyértelmű tanácsot (elnézést), mikor a végfok vagy előfok hibára utaltam. A Front-1-et az AK1-el, a Front-2-t az AK2-vel tudod leválasztani. Ezek egyik végét emeld ki a panelből, és így próbáld meg a "megérintéses" módszert. Ha így zúgnak, akkor a végfok jó eséllyel rendben van.
- Nem lehet a fotó alapján megítélni, ezért ellenőrizd a CS8 és CS9 csatlakozóit jó sorrendben kötötted-e össze. Egy pötty jelöli az 1-es lábat, és "szembe" kell őket kötni, amire a felirat egyértelműen utal, de külön le is rajzoltam és mellékeltem. - A fotók hiába nagyok, elég rossz minőségűek. Mégis vannak rajta gyanús kapcsolatok. Kettőt bekarikáztam neked.
Szia! A CS8, CS9 csatlakozók sajnos fordítva voltak bekötve. A feliratot figyelmen kívül hagyva, azt hittem, hogy a pötty a beültetési rajzon az 1-es lábat jelöli, ezeket most megcseréltem. Nem értem, hogy mégis hogyan szólhatott a front 1. Amikor kipróbáltam, akkor telefonról kapta a jelet, amikor este használni szerettem volna, akkor a gépről kellett volna mennie, a mute kapcsoló nyitásánál meg csak búgott az egész rendszer. A képen általad jelölt részeken gyanta cseppek voltak a fólián, csak a fényben olyan mintha ott szakadás lenne. Köszönöm szépen mindenkinek a sok segítséget, úgy néz ki, hogy már rendben működik a végfok Kár, hogy csak ma sikerült megoldani, de legalább volt egy utolsó házibuli az APX 100-al, sajnálom hajtani... Sikeres kapcsolásokban gazdag, boldog új évet kívánok mindenkinek!
Sziasztok!
Reggel összedobtam egy ilyen kis tervet, abból amit találtam itthon, ha valaki ránézne és mondana pár véleményt, vagy tanácsot azt megköszönném.
Szia! Pár hiányosság, elkötés - ezekre magadtól is rájössz.
A BE, KI csokihoz már megint nem lehet tisztességesen hozzáférni. A tápszűrés először haladjon végig a pufferkondenzátorokon, csak utána kösd az erősítőre!
Sziasztok!
Valahogy ki lehet mérni ezt az ic-t hogy jó-e vagy nem?
Igen nekem is ez lenne a kérdésem tda 7293-94-et ki lehet mérni valahogy ??
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2016
Sziasztok. +-28VDC táp fesz áll rendelkezésemre ebből szeretnék legalább 2x100w/4ohmon. Megoldható tda7294 híd kapcsolásával?
100W/4 ohmo-hoz nem kell híd kapcsolás.
Adatlap szerint +-27V mellett 70w-ot tud 4ohmom. Nekem pedig 100w es felette kell.
Akkor a híd verzió kell neked.
vagy használj 7293 parallel be. az szinte a végtelenségig párhúzamosirtható.
Hídkapcsolás esetén a terhelő impedanciának minimum 8ohm-nak kell lennie,ez szerepel az adatlapon is.
na igen! ezért is javaslom a 7293 at. 7294-elég kórlátólt.
Szia! A 13-14 és a 14-15 lábak között egyik áramirányban diódát, ellentétesen pedig szakadást kell jelezzen a multiméter. Ha ez rendben, be kell rakni egy foglalatos tesztpanelbe és az élesztés szabályai szerint megnézni a működőképességét.
Szia! A ±28V-os tápegységed hány amperrel terhelhető?
Sajnos nem tudom, egy autós erősítő kapcsoló üzemű tápja. Az eredeti erősítő 2x150w-ot tudott 4ohmon 1%torzitás mellett.
Ez erősen tápfeszfüggő is! És lehet a 7294 hídat 4 ohmnon is használni,nem fog elpusztulni,maximum a hővédelme elöbb belép,a rövidzár védelme is ezen alapul ha túlmelegszik lekapcsolgatja magát betortyog vagy recseg és belép az áramkorlát.Ezért is visel el általában kisebb tápfeszültéget a híd mint a szingle ic s kiépítés.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2016
Jól látod, akár hídkapcsolás is építhető erre a tápra. A TDA7294 IC-vel inkább a szóló kapcsolást ajánlom a hatásfok és az üzembiztonság miatt. Megbízható hidat tranzisztorokkal építhetnél.
Köszönöm. Még nemtudom van-e értelme ennyire bele merülni az átalakításba.
Egyik irányba 720 a másikba szakadás, akkor ez tökéletesen működik.
Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |