Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Egéroptika felhasználása
Témaindító: Satterhand, idő: Dec 26, 2008
Témakörök:
Ha csak móddelezéshez kellenek az alakzatok, és nem megmunkáláshoz akkor bőven elég pontos egy házi lézeres megoldás szerintem. Hiszen a többi pont amit te rajzolsz az sem lesz tökéletes.
Hogy a gameporton, hogyan kell bevinni az adatokat azt nem tudom, de ha más portot választasz akkor egy kűlső AD-vel.
olyan értelembe kell modellezéshez hogy utána g-code generálás és marás......
Ha a maró a tied akkor építs arra egy tapintót. A maró pogik közül van ami kezeli a letapogatást is.
Link
igen ezt ismerem sőt ez alapján építettem egy olyat amit csak arra használok hogy a nyersanyag helyzetét meghatározzam...
És ez nem elé pontos?
Nekem lehet hogy soha nem lesz kész a mechanikám. Már 3szor nekiálltam, de soha nem fejeztem be egyiket se.
Az én fejemben is megfordult ez a lehetőség is,megpróbálom mindkettőt megépíteni.
Köszönöm az ötletet!
Üdv mindenkinek! Remélem jó helyre irok. Az az ötletem támadt, hogy egy optikai egért erre a célra használnám: Szeretnék egy mozgásérzékelős lámpát. Az ötlet a kivitelezéshez az lenne, hogy egy lézerfénnyel megvilágítom az egér érzékelőjét és mikor a fény megszakad az érzékelő ad egy jelet ami felkapcsol egy ledet. Ez lehetséges lenne? Mármint, hogy az érzékelő az ilyenfajta elmozdulást is érzékeli? A segítséget előre is köszönöm!
Ehhez nem kell egér , elég egy fototranzisztor vagy fotodióda ..
Köszönöm a javaslatot! Azért gondoltam erre mert egér van itthon. Meik volna egyszerűbb és használhatóbb kivitelezés szempontjából?
Nézz be a fénysorompó ,és a lézer fénysorompó témákba . ott biztosan találsz megoldást
Rendben! Köszönöm szépen!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |