Fórum témák
» Több friss téma |
Újabb LED paneleket, égőket készítettem:
.....
Egy kis magyarázat hozzá. A 160 LED-es kör a legjobban bevállt. Könnyű elkészíteni. Dekopír fűrésszel pár perc alatt körbevágom, utána a széleit leköszörülöm. A LED-ek beültetése nagyjából 1.5 órát vesz igénybe. Utána ellenőrzés. 24V-os trafóról hajtom őket. 8 led van sorba kötve elöttük 10 ohmos ellenálás. Valószínűleg ennek a javítása lesz a legegyszerűbb ha megadná magát a panel valamiért. A döntött kör panel kicsit macerásabb. Ez hálózati feszültségről üzemel. CL20M45-ös LED áram korlátozóval. 81 LED-et tartalmaz a 3 panel. Ezeket használom mennyezeti lámpának is, át lehet alakítani hagyományos égő helyére is, vagy csak simán fel lehet oldal falra is rakni. Elég jó a fénye. A sok apró panel kamion 5W-os égőinek kiváltására szolgál. 28V-ra méreteztem a 6 Led-et, előttük 1Kohmos ellenálás. Valószínű nem lesz rövid az élettartamuk. A két db 64 LED-es panel a kamion belső világítását váltja ki. A gyári hagyomásos izzókból 130 W-nyi LED-et dobtam ki, ez vette át a helyüket.
Sziasztok
Van két darab "kukorica" LED lámpám, mindkettőben tönkrement egy LED. Gondoltam a kettőből csinálok egyet és kicserélem a rossz alkatrészt, de nem tudom az SMD LED-et kiforrsztani. Speciális szerszám kell hozzá vagy van valami házi trükk rá?
Kiforrasztó litze, más néven ónszívó harisnya.
Talán "alu-nyák"-ra van forrasztva a LED.
Köszi.
Szerzek harisnyát. Vagy még esetleg, ha pákának csinálnék egy olyan véget, ami a LED mindkét végét melegíti?
Ha alu nyákra van forrasztva, akkor érdemes rezsón felmelegíteni kb. 150°C-ra és úgy forrasztani
Nekem most érkeztek meg az általad belinkelt világítótestek. Vibrálást nem látok, de fényt se nagyon.Legalábbis a 3x5W-os filament égőim nagyobb fényt adnak, pedig ez tényleg felveszi a 25W-ot. A 2500 lumen nevetséges. Én max 1500-ra tippelem - jóindulattal -, bár a melegség torzíthat valamit a saccomon.
A kapcsolást én sem tudom, de a fogyasztásmérő szerint az a mittudoménmilyen fi 65. 15 perc után már elég meleg. Megfogni mindenképp túl meleg. Az infra mérő szerint 75-80 fok. A panel széle csak 30-40 fok. Én nem vennék újra. Valószínűleg saját elektronikát fogok barkácsolni hozzá.
Szia!
Most ilyent rendeltem, még nem jött meg. 18w,72 db LED van rajta. Az biztos, hogy hűtőbordára kell szerelni, meg a kapcsolóüzemű áramgenerátor miatt hálózati zavarokat fog okozni - láttam olyan megoldást,hogy egy Y kondi volt ráforrasztva a panelra - de majd meglátjuk...
Szia
Ha megjöttek a led paneljaid és kipróbáltad őket, írhatnál véleményt!
Szia
Látom, nem unatkoztál mostanában, párszáz ledet beforrasztottál. Hol veszed a ledeket és mennyiért? E-bay?
Sziasztok!
Lehet még valahol vásárolni hagyományos spot trafót? Ha igen tudtok valami oldalt légyszíves linkeljétek be! Vagy valami előtétet nem lehet rakni a mostani trafóra, hogy a konyhai pultban mindent égőt ki tudjak cserélni ledre?
Kapni konstans áramu modulokat a trafok meg a LED-ek közé.
Szia! Tudnál esetleg nekem ilyet belinkelni?
Aliexpress. 2 Ft/db. Innen
Feljebb olvashatod, hogy miért nem érdemes kész panelt venni. Ha jól beállítod az ellenálásokkal, akkor nem fog melegedni a led. Inkább érdemesebb túlméretezni a ledek számát. Most fogy el 4000 db. 2 szintes családi házat beledesítettem vele. Jóformán sehol sincs se kompakt, se hagyományos izzó. Kaptam Voltcraft fogyasztás mérőt is. Néhány adat, mérés: teljesítmény áramfelvétel havi fogyasztás Döntött kör panel: 2.66W 0.012A 1.962kWh 160 LED-es kör: 7.77W 0.059A 5.558kWh A 160 LED-es panelt 23V-ra állítottam és trafóval eggyütt mérem le. A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2016
Milyen nyákra szerelsz? Mutatnál képet róluk?
1 LED nem fél W-os? 160 LED 80W A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2016
Fél W az a led max teljesítménye, de közel sem annyival használja killer9. Ha feljebb lapozol, ott van egy csomó kép a kész ledes panelokról is.[b][/b]
El sem tudnám képzelni, hogy fél W-osra legyen állítva. Hacsak nem rövid élettartamot szeretnék elérni. 3.23V feszültségnél 45mA áramor vett fel, 54 C-ra melegedett. Ez 0,1462W.
3,02V feszültségnél 20mA áramot vett fel 33 C-ra melegedett, 0.0604 W teljesítmény. 24V-ra méreteztem, de inkább a feszülséget is lejjebb vettem 23V körüli értékre. A fogyasztás mérő is engem igazolt, hogy jól számoltam, nem ért meglepetés amikor megmértem. Hőmérsékletre visszatérve, azt olvastam, hogy 40C körüli maghőmérséklet ideális a LED-nek. Én a LED tetejét mértem meg üzem közben. Lehet hogy nagyobb munka van egy ilyen panel elkészítésével, de kissebb költséggel jár az elkészítése. Nem kell hűtőborda, ami amúgy sem egy olcsó tényező. Trafókat innen rendeltem. A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
Milyen nyákot használsz? Síma üvegszálast?
Igen, sima egyoldalas üvegszálast. Rendeltem kínából is nyákot, de sztm minőségben nagyon elmaradt a hagyományos üvegszálastól. Annak az volt az előnye hogy elég volt tapéta vágó késsel megvágni, aztán annak mentén könnyen lehetett törni.
Szia,
Attól függ milyen LEDek vannak az izzókban, mert pl az 5630-as LEDek nem csak a két végén hanem a LED alatt középen is forrasztva vannak a hőleadás miatt. Így hőlégfúvóval tudod levenni őket, csak óvatosan kell melegíteni.
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e a problémámmal kapcsolatba, de hátha tud valaki segíteni. Egy bmw e46 (nem gyári) bal hátsó led lámpája néha világít néha nem... A lámpa pár egy kis dobozzal van összekötve. Gondolom ebben van a can bus-os ellenállás. És azt is csak valószínűsítem, hogy ez mehetett tönkre. Csak sajnos mivel nemértek hozzá így nem tudom milyen típusú ellenálásra lenne szükség. Van valakinek valami ötlete? Esetleg valaki foglalkozik ilyenek javításával? Válaszotokat előre is köszönöm.
üdvözlet mindenkinek
Lenne egy kérdésem: Nézegettem a gyári tápegységeket és meglepődve tapasztaltam hogy milyen hatásfokkal működnek itt van két kép: 960w ból 192 hát ez furcsa ha így van hol a nyereség a led világításnál? De lehet hogy én nem gondolom jól.
Hogyan értelmezed a 100~240V és 4A adatokat a primer oldalon?
A szekunder 12V 15A már könnyebben értelmezhető.
természetesen
teljesítmény felvétel pimer 230V 4 A 960 W szekunder 12V 16 A 192W én így értelmezem
de a primer oldalon legyen csak 2 amper akkor is soknak találom
A primer oldalon az abszolút maximum értéket írják rá. A lehető legnagyobb szekunder terheléssel és maximum 100 V (vagy kevesebb) bemenő feszültséggel. Hidd el, jó hatásfokú a többség.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |