Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lemezjátszó beállítása, javítása
Lapozás: OK   37 / 87
(#) Moszkvai válasza Massawa hozzászólására (») Dec 24, 2015 /

Nekem a Flashdance Yugoton nyomása nyávog, valamelyik oldalon az első szám. A holland nyomáson nincs ilyen. Többször is visszahallgattam és mindig ugyanott nyávog és ugyanúgy.
(#) Massawa válasza Moszkvai hozzászólására (») Dec 24, 2015 /

Akkor lehet, hogy már a szalagon nyávogott a nyersanyag. Nem igen lehetett válogatni, sokszor örültek, ha valamilyen anyagot kaptak....

Mi is visszaküldtünk néhány "mesterszalagot" mert szörnyü volt. Aztán a fönökök közbeléptek, hogy ezt ne csináljuk mert akkor mást sem kapunk......
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2015
(#) FordPrefect válasza Massawa hozzászólására (») Dec 25, 2015 /

Azért voltak profi direkthajtású gépek is. Microseiki
A direkthajtás a spórolás és a technikai paraméterek jegyében született. Könnyű tényér, kevesebb mechanika, jobb (statikus) paraméterek. Mindenesetre érdekes lett volna a direkthajtást összekapcsolni egy nehezebb tányérral, visszacsatoló áramkör nélkül...
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2015
(#) elektrorudi válasza scooby_ hozzászólására (») Dec 25, 2015 /

Elárulod, hová dobtad a szutyok DD gépeket? Lehet, hogy szívesen fel(meg)venném. Milyen típusok?
(#) elektrorudi válasza FordPrefect hozzászólására (») Dec 25, 2015 /

Nem kell feltétélen a Mikroseiki-ig menni, amikor remek DD gépeket keresünk. Ez már a technológia egyik csúcs gépe. Nem állítanám, hogy pl. az általad linkel gép a spórolás jegyében született volna. Bár kétségtelenül kevesebb spiáter ötvözet kellett a tányérjához mint egy hasonló árkategóriájú szíjhajtású készülékhez.
(#) FordPrefect válasza elektrorudi hozzászólására (») Dec 25, 2015 /

Ha lenne időm lemezjátszót építeni, akkor:
Választanék egy régi kommersz, de robosztus első generációd DD-t. 1-2 kilós új tányér bele, szervó kikötve, vagy új elektronika. Nem kell sok pénzt pazarolni..
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2015
(#) Massawa válasza FordPrefect hozzászólására (») Dec 26, 2015 / 2

Voltak, de egyik sem volt jobb a hasonlo kategoriáju gumiszijas hajtásnál.
A két nagy kinja a DD-nek, hogy nehéz jol összehangolni a tányér tömegét az elektronikus vezérléssel valamint a tányér/motor csapágyazása ami messze van az igényektöl.
(Ha a direkthajtást nehéz tányérral teszed, akkor a tányér tehetetlensége tönkreteszi a vezérlést igy annak teljesen elveszik az értelme - lásd a vágopadot, ha ott felpörgött a száz kilos lendkerék az orákig pörgött mindenfajta vezérlés és nyávogás nélkül).
A gumihajtás pont ezt használta ki, igy egy mezei, alapbol vacak motor is nagyon jol végezte a munkát, hiszen csak fel kellett pörgetnie a nehéz tányért és azt 20-30 percig (mert ennyi egy lemez oldal) stabil fordulatszámon tartani. ( ezért lehetett olcso DC, szinkron meg a hajdani BLDC motorokkal is igen preciz hajtást létrehozni).
(#) janikukac hozzászólása Dec 26, 2015 /

Sziasztok!
A közelmúltban, születésnapomra sikerült megörökölnöm egy pöpec, 78-as, eredeti japán Sony PS-T22-est. Elméletileg csak tűcserére szorul. Mire lehet cserélni, milyen árakra számítsak??? Linkeket, típusokat, ötleteket, mindent meghallgatok. Sajnos semmi tapasztalattal nem rendelkezem ezen a téren.
(#) granpa válasza janikukac hozzászólására (») Dec 26, 2015 /

Írd be gugliba, és ott megvan az adatlapja; még tán az is, milyen tű dukál bele: aztán lehet keresni a hasonlót, ha már nincs a piacon. Azé' nézd meg egy erős lupéval a tűt, lehet, hogy csak beállítási hiba (elállítódott).
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2015
(#) kérdező válasza Massawa hozzászólására (») Dec 26, 2015 /

Egyébként az AKAI AP-Q310-es gépnél van visszacsatolás, vagy csak egyszerűen stabil frekvenciáról járatja az elektronika a sokpólusú szinkronmotort?
(#) Massawa válasza kérdező hozzászólására (») Dec 26, 2015 /

Szerintem visszacsatolás nem sok gépnél van. Sokkal egyszerübb fix fordulatszámon hajtani a motort ( kristályrol stb). Persze nem kis kihivás ilyen alacsony fordulatszámon megbizhato stabil hajtást kidolgozni (föleg a motortol függ).
(#) janikukac válasza granpa hozzászólására (») Dec 27, 2015 /

Egyelőre az a helyzet, hogy ha a tűt rá akarom rakni a lemezre, akkor befut az egész kar a lemez közepéig, amint elengedem. Az velejárója, hogy a hangszórón ettől függetlenül még recsegés sincs? Ötletek, megoldás?
(#) granpa válasza janikukac hozzászólására (») Dec 27, 2015 /

Ha nem ér a lemezhez, mitől recsegjen? Nézd meg a kar felfüggesztést, elakadt lift mozgató. Tű jó, -kézzel pöckölgetve-, ad jelet (mértél)?
(#) janikukac válasza granpa hozzászólására (») Dec 27, 2015 /

Nincs értelme mérni addig, amíg a behúzás nem oldódik meg.
Úgy próbáltam beállítani, hogy a kart kiakasztottam a tartóból, a súllyal megpróbáltam belőni azt a pontot, amikor az ágaskodásból visszaesik vízszintre. Aztán a tartóba a kart visszaraktam, beállítottam a skálát 0-ra, majd a súlyt belőttem 1,7-re, s az anti-skate-t is kb. annyira. Most is folyton beesik a kar középre, ahogy ráeresztem...
(#) steelbird válasza janikukac hozzászólására (») Dec 27, 2015 /

Az anti-scating enyhén viszi befelé a kart, ha jól van beállítva, még kézzel is finoman lehet érezni, ahogy tartod a kart.
A tű rámegy a lemezre? Eléri a lemezt? Van egyáltalán hegye annak a tűnek?
(#) janikukac válasza steelbird hozzászólására (») Dec 27, 2015 /

A tű rámegy, eléri. Holnap lefényképezem, hogy milyen a hegye.

Azt tapasztalom, hogy ahogy rárakom a tűt, elkezd ránehezedni a lemezre, és amint egy pontig elér, kb. 5s, azután rántja be. (antiskate beállításától függően, vagy előbb, vagy később)
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2015
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Dec 27, 2015 /

Ez a típus van benne, headshell és tű is egyezik.

Azt hiszem ennek nincs is hegye, az a gond. Most nézem a neten, milyen kéne hogy legyen, ha jó...
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2015
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Dec 27, 2015 /

Boccs az offért, de ahogy a típus alapján kerestem Google-ban, mégis azt tudom mondani, hogy akkora izé hegye azért van...
(#) steelbird válasza janikukac hozzászólására (») Dec 27, 2015 /

Itt meg tudod nézni.
(#) janikukac válasza steelbird hozzászólására (») Dec 27, 2015 /

Valami van, talán ekkora nem. Két tűm is van. Az egyiken szinte semmi sincs, a másikon egy kevés. Amelyiken a kevés van, azzal ha hi-fi tornyon van, valamelyest, recsegve szól, de csak ha maxon van a hangszóró - ezt is behúzza egy idő után...
(#) steelbird válasza janikukac hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Tű hiba.
(#) janikukac válasza steelbird hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Na, akkor ez nem lesz egy olcsó mulatság.
Milyen tűt lehet belerakni? Mindenhez passzol minden, vagy az XL15A-ba megvan, hogy mi megy csak? Valami olcsóbb megoldásra lenne szükségem.

Szerintem.. elvileg csak az jó bele. Lehet, hogy más is passzolna a helyére, de azt csak kézben fogva, összehasonlítva, rápróbálva tudnád kideríteni. Hátha tud valamelyik fórumos kolléga valami helyettesítő katalógust, régen voltak ilyenek. Az a gond, hogy a tűk műanyag szerelvénye különbözik, még a ránézésre egyformák sem mindig mentek rá a másik fejre. Ha találsz olyat, amiben azonos a fém tű mérete a tieddel, akkor meg lehet próbálni áttenni csak magát a fém tűt, de az meg elég macerás.

Keresgettem én is, de nem találtam még helyettesítő megoldást rá, sajnos. Sony XL-15 a fej, ND-15G a tű.

Először XL-15A - írtál, meg azt is linkeltél.
Nem mindegy...

Jogos, ezt nem tudtam. XL-15A-ról van szó.
(#) eddie hozzászólása Jan 15, 2016 /

Üdv,

AC187-AC188 germánium tranzisztor párt keresek kollégámnak egy Tesla javításához. Más néven GC510-GC520.

Amennyiben van valakinek a fiók mélyén feleslegben, kérem írjon. Meg egy árat is.

Előre is köszönöm!
(#) kérdező hozzászólása Jan 20, 2016 /

Sziasztok!
Az Akai ap q-310-es lemezjátszóba gyárilag beépített hangszedőnek mi a típusa? (Egyébként a tű kopásának mértékéről hogyan lehet tájékozódni?)
(#) zolika60 válasza kérdező hozzászólására (») Jan 20, 2016 /

Idézet:
„(Egyébként a tű kopásának mértékéről hogyan lehet tájékozódni?)”
Nagyítóval.
(#) granpa válasza eddie hozzászólására (») Jan 20, 2016 /

Van már, vagy hozzak fel (holnap megyek 'Fatornyosba').
Következő: »»   37 / 87
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem