Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2534 / 3599
(#) nedudgi válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 19, 2016 /

Persze, létezik. Power Bank névre hallgat. Általában 18650 cellákra épül. Elektronikát is lehet külön kapni.
(#) zolika60 válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 19, 2016 /

Az más. Nem telefont szeretnék tölteni, hanem a gép csatlakozóját szeretném mentesíteni az eszköz nagy áramfelvételétől.
(#) Action2K válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 19, 2016 /

Kici kinyai temék leni occo.
Kici kinyai temék nem leni megbizhazo.
Kici kinyai temék leni kuka.
(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 19, 2016 /

Van ilyen, "Külső tápos USB HUB" mondattal kaptam a számítógépes boltban, a pontos nevét nem tudom. 230V hálózatról megy, tápegység is tartozéka a dobozban.
Közben megnéztem dobozát, "4 Port USB Hub" a felirat rajta. Tehát külön kell mondani, hogy külső tápos, a felirata nem utal külső tápra. De a dobozában van egy dugasztáp.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2016
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 19, 2016 /

Köszönöm. Meg a többieknek is.
(#) nedudgi válasza Action2K hozzászólására (») Jan 19, 2016 /

A kicivel ninc semmi baj. A nagyon óccó lehet, hogy ellomlik. De nem mindegyik.
(#) Petyaa válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 20, 2016 /

Így van, és így szól: képeslap lemez
(#) nagym6 válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 20, 2016 /

Ez az. Volt nekünk néhány ilyen, csak nagyon jól el lett rakva. Akkor régen kristálybetétes lemezjátszók voltak, jóval nagyobb tűnyomással mint a mellékelt videón a dinamikus fejjel.
(#) kérdező válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 20, 2016 /

A mágneses fejjel szerintem szinte korlátlanul le lehet őket játszani.

Egyébként ha már lemezjátszó, szépen retrósította a műanyag dobozos készüléket: LINK
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2016
(#) Action2K válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 20, 2016 /

Azért nem értem, hogy miért nem lehet vonali kimenetről felvenni a hangot, hogy ne rontson tovább még a minőségen. Itt vonali felvétel van, s nem is olyan rossz. Bővebben: Link
(#) Petyaa válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 20, 2016 /

Ez is jól el volt rakva igen, nagyanyám lemezjátszóján simán kivehető a hang hangszóró nélkül is. Ezen szerény 1.5g-os tűnyomás van, így már a bűvösnek mondott 10x-es lejátszhatóságon is túl lehet menni.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2016
(#) Petyaa válasza Action2K hozzászólására (») Jan 20, 2016 /

Gyorsan akartam megörökíteni, de ha lesz időm felveszem a hangot wav-ba külön, és alávágom.
(#) Action2K válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

No, az már tökéletes lesz!
(#) Petyaa hozzászólása Jan 23, 2016 /

Na most hogy bejöttek a kemény mínuszok kinek hogy indul az autója? Milyen hidegindítási trükkjei vannak?
(#) zolika60 válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Elfordítom a kulcsot.
(#) Petyaa válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Ha dízeles hányszor izzítol előtte?
(#) pjg válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Pöc-röf. De most bent áll a műhelyben, mert leszakadt a kipufogó. A hosszú csövet az úttesten húzza.

Csak egyszer. Kialszik a LED és már indítok is. Az autó 29. éves. Ősszel mindig kicserélem az üzemanyagszűrőt, kitakarítom az önindítót és ellenőrzöm az akkuban a savszintet. Mivel minden munkanapon minimum 120km-t megyek az akku mindig töltve van. Ha gondjaim lennének ellenőrizném az izzítást is. Körülbelül ennyi. Régebbi telkeken, amikor -20C° is előfordult, tankoltam a gázolajba 5-10% benzint is. Manapság erre nincs szükség, mert télen jobb gázolajat árulnak.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016
(#) Petyaa válasza pjg hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Miénk is már bent áll 3 hónapja

Akkor elég jó motorikus állapotban van a géped, régebben 15 éve mi tankoltunk egy kis benzint hozzá akkor W123-asunk volt, fogalmam sincs hány km volt benne mikor megvettük már nem ment az óra olyan fél-és egy perc között tekert az indító egyhuzamba amíg elkapta olyan -15-20 fokokban.

Vigyázok rá, amennyire lehet. Mindig időben cserélem az olajat és jó minőségűre. 380000 fölött van ebben a motorban. A legfontosabb az akku és az önindító jó állapota. Ha az elő egy-két fordulatban van akkora lendület hogy elindul akkor nincs gond. Ha nincs, már hiába tekerne hosszasan, az elégetlen gázolaj miatt igen nehezen indulna.

Gondolom nem 30ezrenként cseréled az olajat . A miénkben 480e van, két 10 másodperces izzítással pár fordulat alatt beröfög, persze ez tavalyi adat akkor csak -10-ig esett le.
(#) BarnaPili válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

A nejem Tigrája reggel meg se nyikkant,de az éjszakát bekapcsolva felejtett autórádióval töltötte . Egy óra töltés után indult küllőre. A céges Ford a mocsok BKV gázolaj miatt raplizott,kétszer kellett indítózni,sokáig izzított,majd kicsit 3hengerezett. Normális gázolajjal szépen indul. 3 éves lesz márciusban,200 ezer van benne.
István

Nem. Ebben még 7500km-es ciklus van előírva. (B2-es Passat 87-ből)
(#) Petyaa válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

De gondolom nem a nejed töltötte az éjszakát a rádió mellett .
Lehet hogy kicsit romlott volt már a gázolaj, vagy vizes...kitudja.
Hejjha akkor kb kéthavonta mész olajcserére?

Persze gondoltam, csak az újakban divat a 30ezres olajcsere. Azok elmennek 6-800ezerig is.

Van nekem egy 81-es is. Abban óra szerint 650000km-nél generáloztam a motort. Amikor vettem 550000 volt benne, de az óra nem működött. Megjavítottam mentem még vele 100000-et és akkor generáloztam. Azóta mentem vele 450000km-t meg egy kicsit. Abban a gépben több mint egy millió kilométer van. Nagyon szeretem őket, nem is tudom mire cserélhetném, ami ekkora és csak 5 litert fogyaszt. No meg itthon javítható számítógép nélkül. A 30ezres olajcsere csak marketing fogás szerintem. A garanciális időt úgy is kihúzza, aztán meg essen szét.

Hát úgy igazából semmire szerintem. Esetleg egy w124TD re 2.5 szívó motorral.
Persze, de sokan ezt sem tartják be
(#) nagym6 válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Idézet:
„fél-és egy perc között tekert az indító”

Szerintem ereszthet az üzemanyag táprendszer, azaz valami szelepnél visszaszivárog a gázolaj hosszabb állásidőben. Azért kell hosszú indítózás, mert felpumpálja a rendszert, és utána tud csak az adagoló rendesen működni. Traktoroknál egyik tipikus hiba, gondolom autónál sincs másképpen.
(#) gernerakos hozzászólása Jan 23, 2016 /

Ha már motorok indítása, ezt nézzétek. A mozdony Román gyártmány, nem véletlen becézik Dácsiának...
Következő: »»   2534 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem