Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2535 / 3599
(#) Petyaa válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Egy akkori (2000ben) w123-kocsinknál tekert olyan sokáig.
De igazad van, a mostaninál (Discovery I-es) kellett egy visszacsapó szelepet tenni bele, mert visszafolyt a nafta. De tudtak ezek az angolok valamit, mert tettek be egy kézi AC pumpát is a motortérbe. Traktoron már másnap pumpálni kell az AC-t indítás előtt + benyomni a dúsítót is
(#) zoly15 válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Nekem kb 3 hete voltak nehézséges indítások ,de az akku miatt már egy 5 éves 55Ah-s akku volt benne. Aztán vettem egy új 72Ah-st bele, most úgy indul a komoly mínuszokban is mintha meleg lenne Igaz benzines.
(#) Petyaa válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Hány amperórás akku kell ebbe, és hány darab?
(#) Petyaa válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

az szép, nekem vagy 10 éve egy 601-s trabiban volt 80Ah- akksi, az úgy tekerte hogy nem vettem észre amikor beindult
(#) zoly15 válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Mekkora akku és milyen önindító van az ilyen mozdonyokban hogy majd "fél napig" lehet és kell indítózni?
(#) gernerakos válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Bevallom őszintén nem tudom, de nyilván nem kicsi.
(#) gernerakos válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Az akku méretét nem tudom. Az önindítóval sem lehet akkora gond. Ami ezeknél a mozdonyoknál a baj, hogy eleve nem a megbízhatóságukról voltak híresek, ehhez hozzájön a karbantartás hiánya, meg nyilván a hideg.

Van jobb is.
(#) nagym6 válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Pedig itt anyagot is kap, látni a kipufogón. Régen az IFA-k indultak így, vagy még nehezebben. Mifelénk -20 fokos hidegben reggel traktorok húzták az IFA-kat 1Km-t, mire beindultak. Utána elektromos elómelegítőket (boyler fűtőszál) szereltek bele, portás 4 órakor bekapcsolta a villanyt, 6 órára indíthatóra melegedtek.
A traktorok nagy 6 hengeres motorját egy 250köbcentis beépített benzinmotor indította, az bírta, amíg benzin volt. A benzinmotort önindító kis akkuról, és ezen kívül még berántható is volt. Szovjet T150 traki, egyedül ezt lehetett elindítani -20 fok alatt. Régi korszak.
(#) zoly15 válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Ezt a videót már láttam.
Apukám egy cégnél dolgozik ahol mozdonyokat újítanak föl, ő szokta a blokkot fúrni, hónolni, hengerfejet síkolni, dugattyú gyűrű hornyot esztergálni, főtengelyt fölszabályozni stb..
Azt mondták hogy értik a dolgukat az "öregek" mert egy újonnan frissen összerakott motort is pikk pakk beindítanak, pedig az adagolót is szét szedik ,de szépen beállítják indítás előtt
(#) gernerakos válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Ma meg gombnyomásra indítható néhány autó...
(#) gernerakos válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Tiszteletem nekik, nélkülük sehol nem lenne a vasút.
(#) Petyaa válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Ezt találtam hirtelenjében: "A dízelmotor indítása légindító berendezéssel ellátott, max. 35 bar nyomású levegővel meghajtott légmotorral történt. Az indító légtartályokat Ganz–MÁVAG gyártmányú TKV5/12 típusú, egyenáramú motorral hajtott kompresszor töltötte fel, de lehetőség volt a tartály feltöltésére legalább három alkalommal akkumulátorról anélkül, hogy azokat tölteni kellene".
(#) BarnaPili válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Nem sok híja volt,hogy valamelyikünk kinn aludjon ... A Ford 25ezres szervizintervallummal rendelkezik. Napi párszáz km megvan,ilyen a szervizes élete. A DPF mindig ki van égetve alaposan.

Le van maradva az autóipar....40éve az M63 mozdonyok már akkor gombbal indítósak voltak

Az egyszem M63-mas meg jelenleg hiányosan várja jobb sorsát. Bár van egy lelkes csapat aki élesztgeti.
(#) Petyaa válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Szervizes autó révén akkor nem téma a 25ezres olajcsere. Gondolom mikor pályán odalépsz neki

Ez most komoly hogy 1db M63as maradt már amit még fel tudnak éleszteni? Egy videóban mondta egy mozdonyvezető hogy 2400literrel kb 600-700km tehető meg.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016

Sosem volt belőle sok, eleve 10-et gyártottak belőle. A máv nem tartott igényt rájuk, így mindet szétvágták, kivéve az M63-003-mat. Abból meg néhány alkatrészt (pl hengerek a motorból) felhasználták az M41-es mozdonyhoz. Így az utolsó m63-mas mozdony a Vasúttörténeti parkban van, egy lelkes csapat élesztgeti, kisebb sikerekkel.
Bővebben: Link

Reméljük minél hamarabb feléled a gépsas.
(#) Ricsi89 válasza Petyaa hozzászólására (») Jan 24, 2016 /

Csak az M63-as indult légmotorral. A többi mind elektromosan indul. Az M62 és M61 mozdony pedig a fődinamót használja indításra, motorüzembe kötve. A többiben rendes indítómotor van.
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 24, 2016 /

Amelyik nem akar indulni.
(#) kérdező hozzászólása Jan 24, 2016 /

A magyar hanglemezek száma előtti SLPX, SLPD, SLPM betűk mit jelentenek?
(#) pjg válasza kérdező hozzászólására (») Jan 24, 2016 /

Az SLP egyértelmű. Stereo Long Playing
(#) Kari55 válasza kérdező hozzászólására (») Jan 24, 2016 /

(#) kérdező válasza Kari55 hozzászólására (») Jan 24, 2016 /

Néztem, de az SLPD még nem derült ki, talán Digital master lenne?
(#) pjg válasza kérdező hozzászólására (») Jan 24, 2016 /

Talán. Az "M" pedig direkt fémre vágást jelenthet. Az "X" mit jelent?
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2016
(#) Action2K válasza pjg hozzászólására (») Jan 24, 2016 / 1

Döntetlen.
(#) teszti hozzászólása Jan 24, 2016 /

Üdv!
Nem tudom hova kellene feltennem a kérdést, próbálkozok itt.

Hogyan lehet a keresőt használni ékezetes vagy számot tartalmazó kifejezésre? Ha ilyet adok meg a szövegben akkor mindig azt írja ki, hogy nincs találat.

A másik, hogy hogyan lehet úgy kifejezésre keresni, hogy akkor is kidobja a találatokat ha előtte vagy mögötte még valami pl. toldalék?
(#) Qju válasza teszti hozzászólására (») Jan 24, 2016 /

Szia! A Google keresőjével kívülről tökéletesen megtalál mindent.
(#) Petyaa válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 25, 2016 /

Nagy böhöm motorok létére azt gondoltam hogy a többi is így indul.
Következő: »»   2535 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem