Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV csatlakoztatása 5.1 -es házimozihoz
Témaindító: ferencvarga11, idő: Szept 7, 2011
Témakörök:
Köszönöm a gyors választ.
A scart lehet hogy bejön, csak azt nem értem, hogy rca kábellel miért nem szól.
Buék. Nekem is Tv-csatlakoztatási problémám van:
Van két kütyüm a Tv-re kötve, egy STB, és egy új médialejátszó. Mindkettő Scart-on keresztül csatlakozik a TV-nkre (régi tv-m van, nincsenek digitális csatlakozói). Működnek is szépen, ezzel semmi gond. A gond ott van, hogy a Tv-n két darab Scart csatlakozó van, de egyik rossz, így állandóan fel kell állni és dugdosni a Scart kábelt. Erre a megoldás nyilván egy Scart-elosztó, amit meg is vennék, de az elosztó "tudni fogja" hogy melyik kütyü jelét kell továbbítania a Tv-hez? Mert ha ott is állandóan fel kell állni és ki kell húzni az egyik kábelt, akkor nem vagyok előrébb.
Most valamiért nem tudok rákeresni, de volt már erről szó. Ha megjavul belinkelem neked. Nem lehet őket csak úgy közösíteni, beterhelik egymás kimenetét, ha nincsenek bekapcsolva akkor is. Egyszerre üzemeltetve pedig üti egymást a 2 jel. Vagy kézi átkapcsoló, vagy elektronikus kell. Ez utóbbit csináltam egy olcsó SCART elosztóból (már ez is marhaság, az sem működik így, de ide pont jó volt alapanyagnak). Megszakítottam a kép és hang közösítő szálakat (NYÁK volt benne belül), és kapott megfelelő érintkezőszámú relét. Mivel a SCART-ban van kapcsolószál, azzal lehet vezérelni, de nem közvetlenül. Arra gyenge a kimenet, kell egy segédtáp (valamilyen dugasztáp) és egy tranzisztor. Teljesen automata, van egy mester és egy szolga bemeneted. Ha csak az egyik van bekapcsolva, az megy, ha mindkettő, akkor is a mester.
Itt a neked való topic erről.
A 2 bemenetűt, amit csináltam, le se fotóztam, annyira egyszerű, csak ki kell keresni a SCART bekötését. De ha nem bízol magadban, vegyél egy gyárit!
Sziasztok! Nemreg vettem egy 32f6400aw samsung smart tv. Regebrol megvan a Panasonic sa-pt150 hazimozi 5.1 rendszerem. Az lenne a kerdesem hogyan csatlakoztasam oket hogy amikor usbt csatlakozok a tvhez fimnezesahez mukodjon a hang... Mert scartal megy fe csak ha adast nezek a tvbe elore is koszi a valszokat
U.i. az elobihez megtehetnem hogy a hazimozi rendszerbe dugjam az usb sticket es ugy nezem de vannak ujab formatumu filmek amit a lejatszom nem tamogat nem ismeri fel...
Idézet: „Mert scartal megy fe csak ha adast nezek a tvbe elore is koszi a valszokat” Csak sejtem, hogy mit is akartál írni... Ha nincs optikai digitális bemenet az erősítődön, akkor vagy 3,5mm-es jack->RCA a fejhallgatóról kompromisszumokkal, vagy külső DA konverter a megoldás.
Helo van egy samsung smart 3d tvem meg egy samsung 5.1 házi mozim és hdmi arc al összeközöttem de nem add 5.1 hangot a tvmüsornál meg gépbél mikor játszok nem tudom hol kell beállítani meg elvileg az upc media boxa is 5.1 es ott se tudom állítani de miért ??:/
Sziasztok!
Sürgős segítségre lenne szükségem! Adott egy Toshiba TL939 tévé és egy JVC TH-P5 5.1 házimozi. A tv-t szeretném megszólaltatni 5.1-ben ,de nem sikerül.... A házimozin nincs optikai hang nyílás,csak a tévén,scartal és rca-val is próbálkoztam,de a tévén nincs semmi hang,a dvd-t a házimozi 5.1-ben adja,de a tévére nem tudom rátenni.... Milyen ötletek vannak az eredményre,mert már sírógörcsöm van És szeretném ha érthetően írnátok,mert nem vagyok valami műszaki zseni Köszönöm
Üdv!
Végül is most mit is szeretnél? Mert nekem nem egyértelmű. A DVD hangja szóljon a TV-n, vagy a TV hangját a házimozin keresztül? A házimoziból a hang a SCART-on keresztül nem jön ki, a kézikönyve állítása szerint. Tehát a TV-n sosem fog szólni. A TV hangját viszont SCART-on keresztül ki tudja küldeni a saját hangszóróira, ha valami "TV SOUND"-ot állítasz be forrásnak. Feltéve, ha a TV kiadja ott a hangot. Ha nem, akkor csak a fejhallgató kimenetet tudod felhasználni erre célra. Bővebben: Link
Tehát ha a házimoziban indítok filmet,akkor az 5.1 megszólal,a házimozit tudom használni,de csak dvd vagy usb-n keresztül.
A tv is szól a saját hangszóróján,de a házimozi hangfalaival nem tudom összehozni,hogy mondjuk az HBO-n 5.1-es filmet a hangszórókon halljam,hiába van a házimozi távirányítóján tv sound gomb választási lehetőségnek, a hangfalak nem szólnak,csak a tv. Mit próbáljak ki és milyen kábeles összekötést javasolsz? A házimozi seggén nincs audio csak video out...ez baj?
Mint írtam, ebben az esetben a TV-nek a SCART csatin keresztül kellene küldenie a hangot, de nem teszi, mivel az a SCART, csak bemenet. A hangot a fejhallgató kimenetről tudod, a SCART megfelelő lábaira vezetni, hogy a házimozi tudjon vele mit kezdeni. De ebben az esetben valószínű nem lesz olyan jó a hang, mert az ugye fejhallgatóra lett tervezve és csak szereó. Sajnos 5.1-es hang csak akkor lenne, ha a TV-ből optikai kábel segítségével kötnéd be a házimoziba, de az meg ugye azon nincs.
Sajnos ezekkel a mindent egybe eszközökkel általában ez a helyzet. Érdemesebb inkább túladni rajta, ha lehet és befektetni egy rendes erősítőbe. Én például szinte aprópénzért találtam egy tökéletes állapotú Sony DB790-et az egyik aprós oldalon, na ezen van bőven csatlakozó.
Köszönöm az infót,akkor annyit segítenél még,hogy mit vegyek figyelembe és milyen jellegű erősítő kellene?
Jah,és azt hogyan kötöm össze a hangfalakkal és a tv-vel? Köszike
A hangfalak csatlakozóinak ugyan úgy meg van a helye az erősítőn, mint a mostani házimozin. annak a bekötését elvileg el sem lehet téveszteni. Arra viszont figyelni kell, hogy a subwoofer kimenet jelenleg erősített és közvetlenül hajtja meg a hangfalat (passziv mélyláda). Ez a házimozi erősítők többségénél nem ilyen, mert magában a mélyládában van az ő saját erősítője (aktív mélyláda). Szóval neked olyan 5.1-es erősítő kellene amiben mind a 6 csatorna erősített, feltéve, ha meg kívánod tartani a hangfalakat. Az erősítő többi paramétere egyéni igényektől függ, de manapság szerintem az elvárható, hogy ismerje az AC3 és DTS hangformátumot és legyen legalább 2db optikai bemenete. Az összekötés nem bonyolult, a TV-ből is és a DVD lejátszóból is (sajnos DVD lejátszót is be kell egyet szerezned ebben az esetben) optikai kábellel kell az erősítőre csatlakozni. Viszont én nem szeretnélek rábeszélni semmire, én ezt mint egy ajánlást írtam. A mostani rendszerből is ki lehetne hozni valamit némi kompromisszummal (csak sztereó lenne a TV hangja 5.1 helyett).
Idézet: „Sajnos 5.1-es hang csak akkor lenne, ha a TV-ből optikai kábel segítségével kötnéd be a házimoziba, de az meg ugye azon nincs.” Sajnos még akkor sem. A TV-k csak sztereóban lekevert hangot adnak ki az optikai kimeneten is. Lehet, hogy ez a manapság majd az Androidos TV-kel változik, de eddig ez a helyzet. Ha valaki 5.1 hangot szeretne és DVD-nél jobbat, akkor külső Media Player kell hozzá.
Ez nem igaz, az enyém szépen ki tudja adni a TV adás (pedig nem egy új csoda) hangját Dolby Stereo illetve DD5.1-ben, már ha van ilyen adás, a többség sajnos nem az. A DIGI kábeles digitális adásnál a közszolgálatik mind Dolby Stereo-ban adnak. Ezen felül a Forma1 az egyetlen ami DD5.1-ben szól. Nincs HBO előfizum, de annak is Dolby-ban kell jönnie. A többi szolgáltatóról nem tudok nyilatkozni, mert eddig csak T-s voltam, akkor az IPTV-nél be lehetett állítani DD hangot. Sajnos akkor még nem volt meg a fent említett erősítőm, így nem is tudtam tesztelni.
Az viszont igaz, hogy a HDMI-n beküldött DD5.1 csak sztereóban jön ki az optikain. A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2016
Kihagytam, hogy USB-s média lejátszásnál, ezért írtam a külső média lejátszót.
Milyen márkát ajánlanál?
A dvd miért kell? Ha erősítőre kötöm a hangfalakat,azzal nem lehet összekötni a tv-t? A tv lejátsza nekem az 1 terrás hdd-ről amit kell és műholdas digim van hd-s boxal és hbo csomaggal,ahol szinte minden dolbyban szólal meg,csak nem tudjuk élvezni.... Hogyan járok jobban,ha eladom a házimozit vagy ha erősítőt veszek?
külső média playerrel is kellene az erősítő?
Bocsi az értetlenkedésemért,de eléggé nem értek a műszaki részhez ebben a témában....még
Hogy milyen márka? Az ismertebbekből kell választani nyilván, amelyik tetszik és meg is felel a célra és belefér a költségvetésbe.
A DVD lejátszó azért kellene, mert ebben a mostani csodában benne van. De ha nem használjátok, akkor nem kell. Ha erősítőre kötöd a hangfalakat, akkor azt a TV-vel össze tudod kötni, de mint már mondtuk, a külső eszközről lejátszott filmek esetén nem biztos, hogy 5.1-es hangot fog kiadni magából a TV. A TV műsoroknál más a helyzet, azok Dolby hangját valószínű ki fogja adni a TV az erősítő felé, de ez sem 100%. Bár a beltérin gondolom van digitális koax, vagy optikai hang kimenet, így az beköthető az erősítőbe és akkor lenne Dolby hang.
Erre rácáfolnék:
Idézet: „Az viszont igaz, hogy a HDMI-n beküldött DD5.1 csak sztereóban jön ki az optikain.” Nekem egy 2010 Áprilisi gyártású LG tévém van, és ha a HDMI-n betolok egy „médiát” (akár egy laptopot) vagy az USB-n egy pendrive-ot , esetleg külső HDD-t, akkor az optikai kimenetelen kiadja a DD5.1-et. Az újabb tévékben a DTS liszenc is benne van, ott lehet, hogy a DTS-t is kiadja optikára.
Igen, vannak ellenpéldák. Sajnos az én samum maximum csak hekkeléssel tudja a PassThrough-t. Pedig az is kb ennyi idős.
Idézet: Ismertet, kommerszet, de miből? A tv-knél 2 cég viszi szinte az egészet, Samsung és LG, aztán ott van még a Sony, Panasonic, stb. Én nem csalódtam a Samsungban. Erősítő téren már más márkák vannak porondon.„Milyen márkát ajánlanál?” Idézet: Nekünk nem kell, neked is csak akkor, ha akarsz DVD-ről nézni valamit. Manapság talán már nem érdemes rá költeni, kifutott. Azt kellene eldöntened, mire is akarod használni, miről akarsz filmet nézni? BR lemezekről, vagy pendrive-ról, külső HDD-ről, esetleg egy NAS-t akarsz otthon beüzemelni?„A dvd miért kell?” Idézet: De, többnyire igen. Régebben volt a legtöbb TV-én analóg audio kimenet, manapság már csak digitális van, optikai, vagy koaxiális, esetleg HDMI kábelen is vissza tudják küldeni a hangot. Tehát az erősítőnek ezek közül legalább azzal kell rendelkeznie, ami a TV-den van, jellemzően ez optikai lesz.„Ha erősítőre kötöm a hangfalakat,azzal nem lehet összekötni a tv-t?” Idézet: A HD boxon van HDMI csatlakozó az kell a TV-hez, elvileg van rajta digitális audio kimenet is, lehet, hogy itt inkább kijön a térhang, mint a TV-n keresztül. „A tv lejátsza nekem az 1 terrás hdd-ről amit kell és műholdas digim van hd-s boxal és hbo csomaggal,ahol szinte minden dolbyban szólal meg,csak nem tudjuk élvezni.... ” Idézet: Kell egy másik erősítő digitális bemenet(ekk)el. „Hogyan járok jobban,ha eladom a házimozit vagy ha erősítőt veszek?” A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2016
Köszi minden infót,de még mindig értetlenkedek kicsit
Olvasgattam a média lejátszóról,csak nem tiszta nekem pár dolog. 3D-s a tv,ha veszek egy média lejátszót arról az iso-s 3d filmeket le tudom játszani? Ha igen,akkor a média lejátszóra rá lehet kötni az erősítőt? Köszi Idézet: Ha a készülék tudja a 3D-t valamint ezt ISO-ból is, akkor igen. Alaposan meg kell nézni a leírását.„3D-s a tv,ha veszek egy média lejátszót arról az iso-s 3d filmeket le tudom játszani?” Idézet: Ez szinte biztos, ha az erősítő rendelkezik digitális bemenettel. Ott lehet esetleg bibi, hogy az a digitális kimenet és bemenet azonos megoldású-e? Van optikai és koaxiális. Az előbbi egy műanyag négyzet egy kis fedőajtóval, az utóbbi egy RCA csatlakozó. „Ha igen,akkor a média lejátszóra rá lehet kötni az erősítőt?” A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2016
Ez jó lenne?
vagy ez? esetleg? ehhez elég csak az 5 hangfal és a mélyláda? A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2016
Idézet: Nem látom a 3D-t benne, a többire jónak tűnik.„Ez jó lenne?” Idézet: Az erősítő jó. Nincs a mély rész végerősítője benne, tehát ahhoz aktív mélynyomó kell. Most akkor ez hibás egyébként vagy nem, gyanúsan olcsó.„vagy ez?” Idézet: Esetleg ez is, inkább a Kenwood.„esetleg?” Idézet: Igen, de ehhez is aktív mély kell. „ehhez elég csak az 5 hangfal és a mélyláda?” A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |