Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba

Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   35 / 86
(#) istaban válasza Dudus hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Köszi, igen kombi kazán. Sajnos van esély rá, hogy a hőcserélő a ludas, csak jó lenne megbizonyosodni mielőtt ki kel cserélni. Van esetleg ötleted?
Köszi.
(#) merlingerin válasza istaban hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Szia!

Vagy a csap, vagy a hőcserélő enged át. Ha szerencséd van, a csap

De ha lezárod a HMV bejövőt, akkor nem megy fel? Nem lehet, hogy a kiegyenlítő gumizsákja lyukas, és emiatt, amikor felfűt, nyom ki vizet? majd leesik a nyomás, Te rátöltesz, és kezdődik előről?

Na tessék, más is megírta

Kiveszed a hőcserélőt, egyik oldalát ledugózod, másikat megnyomod vízzel. Ha átszivárog, lyukas. Ha nagyon lyukas, akkor nyomás nélkül is átereszt 1 éjszaka alatt. Vagyis leteszed az asztalra, egyik oldalát csurig töltőd, ha reggel a másikban is van víz, akkor lyukas.

Hogy addig mivel fűtesz? Hát passz.

Szia!
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016
(#) istaban válasza merlingerin hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Ha elzárom a bejövőt akkor nem megy fel a nyomás. Szóval szerintem nem a kiegyenlítő.
Egyenlőre a lereresztő picit nyitva van ,csepeg. Így most tartja a nyomást. Ha romlik a helyzet, akkor majd kipróbálom, amit írtál. Köszi a javaslatokat. Jó pihenést!
(#) szerediattis válasza Radoo hozzászólására (») Jan 24, 2016 /

Nézd meg,hogy nincs--e jegesedés a füstcsőben.Ha nincs nézd meg a légnyomáskapcsolót is.A mikrokapcsoló hibájakor nekem is E98-at írt,ahogy kicseréltem azóta tökéletes.Régebben leírtam itt az esetet.Sok sikert.
(#) Ice2142 hozzászólása Jan 27, 2016 /

Szervusztok!

Nekem egy olyan problémám lenne, hogy a kazán ma kidobta az E128-as hibakódot, ami a leírása szerint "lángvesztést" jelent, illetőleg jelzi, hogy valami "Rendellenesség, mely megakadályozza az égő begyújtását" áll fenn. Többszöri újraindításra sem reagált, csak tovább villog a hibakóddal, meleg víz/fűtés pedig nincs. Tudnátok segíteni milyen meghibásodás okozhat ilyesmit? Rendszeresen van karbantartva, de ha nem muszáj nem hívok szerelőt.

Előre is köszönöm a segítséget!

Ice
(#) sleon hozzászólása Jan 30, 2016 /

Üdv mindenkinek.

Westen Novadens új nevén Star condens kondenzációs kazánnal lenne gondom. E168 hibakódot ír. NTC, Elektródák cserélve. Valaki találkozott már vele? A panelcserén kívül van rá megoldás?
(#) pribilaci válasza pribilaci hozzászólására (») Jan 31, 2016 /

Ma megint előjött a hiba. Esetleg a tágulási tartályban lévő nyomásnak nem lehet-e szerepe az újbóli meghibásodásnak?
(#) sebokr válasza sleon hozzászólására (») Jan 31, 2016 /

Szia

E168 hibakód még a szervíz leírásban sincs.
Gondolatom sincs. Ez az uj star condens?
Melyik panel van benne? HAGC03 BX01/03
RolandStar Condens
(#) sleon hozzászólása Feb 3, 2016 /

Nem ez még a novadens és siemens panel van benne. A pontos számát nem tudom sajnos.
(#) illusion111 hozzászólása Feb 6, 2016 /

Tisztelt Fórumozók!

A Westen Energy 240fi gázkazánom gyengén melegíti fel a vizet.
Ha nagyon gyengén engedjük a vizet, akkor felmelegíti, ha normál nyomáson megy a víz, akkor alig langyos. Mi lehet az oka Önök szerint?
Az előzménye az volt, hogy időszakos víz-víz hőcserélő takarítást végzett egy szaki, amikor víz került a vezérlésbe és lecsapta a biztosítékot. (Ugyanis még az áramtalanítást se végezte el) Ezek után elküldtem a "mestert", kiszárítottam a panelt és visszakapcsoltam a rendszert. Működik is, de elég gyenge a vízmelegítés, pedig feltekertem a hőfokszabályzót.
Elszállhatott valami a panelen?
(#) tzolee71 hozzászólása Feb 7, 2016 /

Üdv Mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. 7 éves Westel 240FI kazánom, rendszertelenül el kezdett berregő hangot adni. Ez általában pár másodperc, van amikor csak egy van amikor 3. Nem tudom honnan jöhet a hang, mert mire odaérek, nem csinálja. Az utóbbi időben egyre sűrűbben, korábban csak néha néha hallottam.
Mi lehet a probléma? Találkozott már valaki ilyennel?
A segítségeket előre is köszönöm.
(#) szerviz válasza illusion111 hozzászólására (») Feb 7, 2016 /

Kérdés, hogy a "mesteri" beavatkozás előtt jobb volt-e a melegvízkészítés?
És a hőcserélő tisztításhoz kiszerelte-e a hőcserélőt, vagy pedig bent a kazánban maszatolt valamit?
(#) szerviz válasza tzolee71 hozzászólására (») Feb 7, 2016 / 1

Ez a "berregő hang" így értelmezhetetlen.
A kazánból a legkülönbözőbb idegen hangok jöhetnek. Lehet a burkolat rezonanciájától kezdve a panel trafójáig, a ventilátortól a gázszelepig bármi.
És ott a "nagy klasszikus", a hőcserélők lerakódása okozta hőrezgés.
A pontos meghatározáshoz gondos megfigyelés, tapasztalat, szakmai tudás kell.
(#) illusion111 válasza szerviz hozzászólására (») Feb 7, 2016 /

A víz-víz hőcserélőt szedte ki, de nem lett rendesen leengedve a víz a kazánból vagy nem zárta el rendesen a vizet nem tudom, de priccolt a víz, elázott minden.
Kiszárítottam a panelt, most működik. Viszont az az érdekes, hogy az esti "fürdési szezonban" épp hogy langyos a víz, napközben és pl éjfélkor jó meleg.
(#) zoszka válasza illusion111 hozzászólására (») Feb 7, 2016 /

Ez jópofa.. ő szede ki, áztatta el és te hoztad helyre.... gondolom, fizettél is érte.
(#) illusion111 válasza zoszka hozzászólására (») Feb 7, 2016 /

Nem fizettem érte. Totál el volt ázva ő is. El akartam küldeni már a kapuból, de követelte a kiszállási díjat. Én balga meg megengedtem neki hogy hozzányúljon. Lehetett volna nagyobb baj is.
(#) sebokr válasza illusion111 hozzászólására (») Feb 7, 2016 / 1

Szia

A következőket nézd végig:
- melegvíz készítés közben nézd meg mekkora lánggal ég a gázláng. Ha kicsi az baj.
- ha kocsi a gázláng melegvízkor nézd meg fűtés közben mekkora ha ott nagy akkor maradta a kosz a hőcserélőben vagy a hőmérséklet érzékelő hibás.
- Ha fűtéskor sincs nagy láng az lehet hogy vissza van szabályozva a panelon ez nem baj. De lehet hogy a gázszelep van elállítva és így nincs nagy láng. De lehet hogy a gázszelepre menő modulációs tekercsről le van húzva az eggyik vezeték vagy mind kettő.
- Lehet hiba hogy melegvíz készítéskor a fűtésbe is dolgozik. Nézd meg elhűlt fűtési rendszer esettén:
A./ Nyisd meg a melegvizet és fogd a kazán alatt a csöveket. Csak a melegvíz melegedhet a többi nem, esetleg csekély mértékben melegednem a többi csövek.
Ha melegszik a leg baloldalibb akkor a váltószelep a bűnös a gumu alá került kosz miatt vagy elszakadt rajta az O-gyűtű.
Látatlanból ennyi. Privátba tudok küldeni több infót illetve honnan lehet mit beszerezni olcsón. A kazán szakszervizén kívül.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2016
(#) tzolee71 válasza szerviz hozzászólására (») Feb 7, 2016 /

Valami olyasmit kell elképzelni, mint ha egy mágnes szelep nem húzna be, mert megakad. Legalább is én ahhoz tudnám hasonlítani. Az biztos, hogy nem rezonanciából származó hang. A baj csak az, hogy nem mondhatom a szerelőnek, hogy álljon a kazánom mellet fél napig
Van amikor ennyi idő is eltelik hogy ismét produkálja.
(#) illusion111 válasza sebokr hozzászólására (») Feb 7, 2016 /

Köszönöm az ötleteket! Végignézem amit javasoltál.

-
Idézet:
„melegvíz készítés közben nézd meg mekkora lánggal ég a gázláng. Ha kicsi az baj.”
Szerintem kisebb mint eddig volt, nem duruzsol annyira
-
Idézet:
„ha kicsi a gázláng melegvízkor nézd meg fűtés közben mekkora ha ott nagy akkor maradta a kosz a hőcserélőben vagy a hőmérséklet érzékelő hibás.”
Fűtés közben is ugyanolyan a gázláng.
-
Idézet:
„Ha fűtéskor sincs nagy láng az lehet hogy vissza van szabályozva a panelon ez nem baj. De lehet hogy a gázszelep van elállítva és így nincs nagy láng. De lehet hogy a gázszelepre menő modulációs tekercsről le van húzva az eggyik vezeték vagy mind kettő.”
Melyik a modulációs tekercs? Mert megnézem azt is.
-
Idézet:
„Lehet hiba hogy melegvíz készítéskor a fűtésbe is dolgozik. Nézd meg elhűlt fűtési rendszer esettén:”
Ha teljesen kinyitom a melegvizet, alig langyos a cső. Ha gyengén engedem, akkor forrósodik, de a fűtéscső nem melegszik.
(#) illusion111 válasza illusion111 hozzászólására (») Feb 7, 2016 /

Viszont ami érdekes, hogy ha megy a fűtés és megnyitom a meleg vizet akkor a meleg víz csöve enyhén lesz csak langyos, majd ha a meleg víz csapját elzárom, akkor rövid időre a fűtés(!) csöve felforrósodik.
(#) sebokr válasza illusion111 hozzászólására (») Feb 8, 2016 / 1

Idézet:
„Viszont ami érdekes, hogy ha megy a fűtés és megnyitom a meleg vizet akkor a meleg víz csöve enyhén lesz csak langyos, majd ha a meleg víz csapját elzárom, akkor rövid időre a fűtés(!) csöve felforrósodik.”

Ez természetes dolog. a melegvíz előállításához sokkal magasabb hőfokú fűtővíz szükséges amit a csap elzárása után a fűtésbe enged.
(#) sebokr válasza illusion111 hozzászólására (») Feb 8, 2016 / 1

Csatolom a képet. Ha nem így nézki a gázszelep akkor sincs baj a felső tekercs a moduláci. Ha a vezeték lehúzod a láng kissebb lessz a vissza dugod a láng megnő.
Illetve nézd még meg hogy a kamra vákuum érzékelő cső a helyén van e. Ha nem érzékeli a vákuumot szintén kisebb a láng.
Esetleg küldj fotót. Magyar felhasználói könyvben benne van a gáz beállítás menete rajzzal.

westen.jpg

(#) illusion111 válasza sebokr hozzászólására (») Feb 8, 2016 /

A fűtésnél forró a cső, melegvíznél pedig langyos.
Az enyém ilyen:
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2016
(#) sebokr válasza illusion111 hozzászólására (») Feb 8, 2016 /

Ez a drágábbik típus volt és most is az.
A panelről csinálnál fényképet. elvileg CD.56.5389.2 típusú a benne lévő panel.
van rajta 2db csavarhúzóval állítható potméter.
P3 Min.G Ez teljessen negatív
P4 Max R Ez teljessen pozitív irányba kell lenni kivéve ha kicsi a laksá.

P3 gyújtásfék ezt ezt lehet nagyobbra venni próbára hogy akkor van vagy nincs nagy láng gyújtáskor.
P4 ez a maximum láng beállítója.

ha nem reagál akkor próbáld ki fűtésnél. ott 100% reagálni kell kivéve ha valamiért nem adagol a gázszelep.
Ha akkor sem megy nagyobbra lehet gázszelep beállítás. Bele nyúlhatott a szerelő? A gázszelep nagy lapos csavarhúzóval nyitható ablak mögötti beállítóhoz?
(#) illusion111 válasza sebokr hozzászólására (») Feb 9, 2016 /

Gázszelephez biztos, hogy nem nyúlt, meg a panelhez sem. Mikor elkezdett spriccelni a víz a víz-víz hőcserélőnél, levágta a biztosítékot és azonnal abbahagyattam vele a munkát. Nem állítgatott semmit. Nem lehet, hogy a panelen szállt el valami, ami befolyásolhatja a modulációs tekercset? Ki kellene egy másik panellel próbálnom valahogy. Csak honnan szerezzek ilyen panelt.... Vagy melyik elektronikát mérjem ki? Igen, a CD.56.5389.2 a típusa a panelnek.
A P3 min. van, a P4-et max-ra húztam, de semmi hatás fűtésnél sem. Gázszelepre gyanakszom...
(#) szerviz válasza illusion111 hozzászólására (») Feb 9, 2016 /

Szerintem nagyon rossz irányban mozogsz!
Nincs a kazánodnak más baja, csak a két hőcserélő mindhárom oldalát ki kell savazni.
Ezért próbáltam kérdezni, hogy a "beavatkozás" előtt jó volt-e a melegvízkészítés.
Valamint a szaki mit akart csinálni a hőcserélővel, milyen eszközökkel.
Persze, ez a savazás sem oldható meg házilag, vegyszer, gép, cserealkatrészek kellenek hozzá.
De ez a vezérlőpanel-gázszelep-állítgatások kombó abszolut nem való hozzánemértőnek, mert komoly károkat okozhatsz vele.
(#) illusion111 válasza szerviz hozzászólására (») Feb 9, 2016 /

A beavatkozás előtt jó volt, csak időszakos tisztítást akartam végeztetni...
Nem vette ki a hőcserélőt, mert nem engedtem hozzányúlni miután levágta az áramot ahogy spriccelt a víz.. De a legjobb az lenne ha tudna valaki ajánlani Érd-Törökbálint Térségében megbízható, hozzáértő szakit...
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2016
(#) szerviz válasza sebokr hozzászólására (») Feb 9, 2016 /

Hááát......ez a első kiadása volt az Energynek, a legolcsóbb, legegyszerűbb kivitel.
Még a szivattyúnak sem volt utánkeringetése....
(#) VIM válasza szerviz hozzászólására (») Feb 9, 2016 /

Nem akarok beleszólni de nekem az a meglátásom, hogy már EZEN a képen látszik, hogy nem áll át a hidroblokk HMV-ről fűtésre, be van szorulva a tömszelencénél a tolórúd de Te ehhez jobban értesz mint én, mert szakember vagy.
(#) illusion111 válasza VIM hozzászólására (») Feb 9, 2016 /

A tolórúd azért nincs kint mert nem folyik a melegvíz
Következő: »»   35 / 86
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem