Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Semmi extra, csak egy kis lézeres vágás, majd homokfúvás.
Valamivel komolyabb volt a karácsonyi dömping képkeret mizériája (13x18-as képhez). Íme:
Kipróbáltam, nekem elszínezte, de ez más mint az ajánlott festék. Aztán megpróbáltam úgy, hogy mellészorítottam egy fémlapot hűtésnek, ekkor már nem színeződött el, de a plexi felülete nem lett tökéletes. Lehet túl meleg a páka? Ilyen jedis lángszóróval próbáltam .
Nagyon jó! Ez valami olyan fólia, amit a dekoratőrök használnak? Vagyis, különben mitől marad a B betű belseje a helyén.
Idézet: és túl pici a láng . Az én "lángszóróm" egy piaci PB lángforrasztó kb 5x ekkora a láng csóva átmérője és szerintem a hőfoka is alacsonyabb . „Lehet túl meleg a páka”
Az alsó réteg mezei ragasztószalag (tesa) a felső pedig sima műanyag öntapadós fólia.
Vágás után lett rendesen rányomkodva az üvegre, onnantól már nehezen jön le. Ami még fontos, hogy mindig 90 fokban legyen a szórópisztoly, úgy tuti nem fújja fel. Ami még fontos, az egész 20mm magas.
Mai apróság a csemetének.
Mai alkotásunk, 57 perc alatt. Könyvtámasz jeligére. A kód saját. Az égetés 550mm/m, a vágás 85mm/m, 3 menetben. Vezérlés, CNCUSB.
Azért vannak vele gondok. Lézerhez, csak erős idegzetűeknek ajánlott!
Sajnos a szél megtépázta a brigádot, ezért szárításra átkerültek a sütőbe.
Közben a futár meghozta az 1mm-es balsa fát is. Ezt ajánlom minden lézeresnek, aki hamar akar gyönyörű dolgokat készíteni, 2W környékén. 600mm/m-nél már átvágja, így vagy a teljesítmény kell visszavenni, vagy a sebességet kell növelni. Szép, egyenletes vágás 220mm/m-nél jött létre.
Sziasztok! Az a bajom, mindig beépítem az elkészült műveket, mielőtt lefotóznám Most egy kicsit mégis sikerült megállnom... Íme az eredmény. Egy Unitra WS632 erősítő alkatrész. Az erősítőt használtan vettem, kicsit felpofoztam, eltüntettem a szakszerűtlenül beleépített - gányolt kék ledeket. Takarítás, javítgatás - de zavart, hogy a 240V deknije hiányzott (itt volt beleerőszakolva a gányolt led-táp). Végre megjött a 0.1mm-es piramistűm is. Ezzel már végre szeretek is gravírozni Az utolsó képen a beépített dekni. Cuppra illeszkedett. Igaz - volt mintám, amit kézzel szerkesztettem újra, de elsőre tökéletes lett.
A korábbi hangfalas munkához, most egy mini erősítős előlapot kért, az egyik kedves ismerősöm.
Ma végre volt kedvem játszogatni a gépen . Csempe gravír , Egy kicsit összekentem magam mire a festést befejeztem ,de mentségemre szolgál hogy ez az első két csempe amit festettem is .
A digitális labortápom előlapját is újragondoltam.
Ma megvolt a "folytatás" egy orchidea motívum , és a Witcher logo a fiam kérésére a logo kerámia festékkel festve (és beégetve)
Sziasztok!
Pár apróság készült a "gépemen". Egy mosógép csillagtengely felújítás (megfogása kihívás volt de jól meghúzva a tokmányt nem akadály no ezt többet sose, de most csak levágom ha elkopik a bronz és csinálok egy új gyűrűt)És egy er16 os fortuna csapágybak/ tehermentesítő csapágyház C45 ből (130 as köranyagból kockára) . Bár ez utóbbihoz voltak terveim de az eredeti méretet 141 es kör anyag adta volna . A csillagtengely (megfogása) majd 2 óra volt a fortunaház 3 óra programozással, újragondolással.
Ez a gép egy kicsit sem látszik amatőr építésnek, vagy hobbikategóriának. Sokkal inkább nagyon is profinak.
Az igaz, viszont az épülő/újraépülő gépem alkatrésze lesz amit a "gépemen" csináltam .
Szia! Szép lett az előlap!
Viszont érdekelne a belseje is, hogy milyen kapcsolást vezérelsz a mikrovezérlővel, és hogyan? Van topicja: Bővebben: Link , ha ide írnál pár szót, szívesen olvasnám. Köszi.
Hi.
Ez szép lett! A fekete festést hogy csináltad? (Hogy nem folyt mellé stb.)
Helló!
Köszönöm, a technológia ugyanaz mint amit itt írtam le.
Egy Bridgeport VMC 610 en (Fanuc 16 van rajta)Ehhez hasonló de a kézikerék kézbe vehető. , ez az "én gépem" már 4 éve váltótárs nincs. Készülő gépemhez lesz orsó. Van atc-s orsóm is de azt fel kell újítani és persze szerszámtesteket le kell gyártani (nehezen kapható ez a méret és drága is, a benti gépemhez 4-5 darabot adnak annyiért mint ehhez a kis főorsóhoz egy darab) . Egy eszterga / maró kombo gép maró része lesz.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2016
Munkaterülete 610mm x 510mm x 610mm
szép darab!
Sziasztok! Közeleg a valentin nap, és a páromnak csináltam egy kis ajándékot. Szereti a világítós díszeket, szóval adta magát az ötlet, hogy plexibe fogok gravírozni. Mivel a gépem minden csak nem komoly, a sok kísérletezés vége az lett, hogy nem plexibe gravíroztam (nekem nem tetszett a végeredmény, valahogy nem vezette olyan szépen a fényt, ahogy szerettem volna), hanem CD tok átlátszó burkolatába. Szerintem ez polikarbonát, de végülis mindegy, a végeredmény nekem tetszik. Mivel gravírtűm nem volt, így egy törött 3,2 mm-es fúróból köszörültem magamnak egyet Csatolok pár képet a kész műről, és egy-egy képet a saját gyártmányú gravírtűről, és a gépemről.
Szia!
Igazán szép lett! A géped se semmi! Tudnál feltenni még képeket róla? Megfogott az egyszerűsége, kíváncsi lennék rá!
Szia! Köszönöm, de nem az enyém az érdem, hanem a gépé A gépről így elöljáróban annyit, hogy 10x10mm-es hársfa rudakból épült, amit egyik ismerősömtől kaptam, Ő méhész, neki ez hulladék, nekem a modellezésnél pedig nagyon jól jönnek. Az egész gép eredetileg azért épült, hogy a saját fejlesztésű CNC vezérlőmet teszteljem, eredetileg egy golyóstoll volt rajta, és rajzolgatott, aztán az egyik ismerős állt elő azzal, hogy próbáljunk meg sztirolt marni vele, az elég puha, mert neki kellene egy élethű motorblokkot marni sztirolból a modelltraktorjába. Akkor került rá egy 24V-os villanymotor, és egy CNC beültetőgépből bontott komplett szán, ez lett az új Z tengely. Ezt leszámítva minden tengely úgy néz ki, hogy golyóscspágyak gurulnak a léceken, és M4-es menetes szár a menetes orsó. A léptető motorok HP nyomtatóból származnak, unipolárisak, eredetileg 24V-osak, de jelenleg 15V-ról járnak. Az egyszerűségnek a legnagyobb hátránya az, hogy "kemény" anyagoknál csak nagyon lassan tud dolgozni, pl. a gravírozást 35mm/perccel tudtam csak elfogadható minőségben elkészíteni, különben elhajlott a mechanika, és pontatlan volt a gép. Sztirolt marni 80-100mm/perc tempóval tud, a rajzolás, illetve a marások közötti gyorsmenetek pedig 300mm/perc tempóval történnek. Képeket jövő héten tudok csinálni, nem vagyok már otthon, majd hétfőn megyek haza, akkor teszek fel részletesebb képeket, de nem ide, hanem a CNC építéses topicba, ott a helyük
|
Bejelentkezés
Hirdetés |