Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Semmi extra, csak egy kis lézeres vágás, majd homokfúvás.
Valamivel komolyabb volt a karácsonyi dömping képkeret mizériája (13x18-as képhez). Íme:
Kipróbáltam, nekem elszínezte, de ez más mint az ajánlott festék. Aztán megpróbáltam úgy, hogy mellészorítottam egy fémlapot hűtésnek, ekkor már nem színeződött el, de a plexi felülete nem lett tökéletes. Lehet túl meleg a páka? Ilyen jedis lángszóróval próbáltam
![]()
Nagyon jó! Ez valami olyan fólia, amit a dekoratőrök használnak? Vagyis, különben mitől marad a B betű belseje a helyén.
Idézet: és túl pici a láng . Az én "lángszóróm" egy piaci PB lángforrasztó kb 5x ekkora a láng csóva átmérője és szerintem a hőfoka is alacsonyabb . „Lehet túl meleg a páka”
Az alsó réteg mezei ragasztószalag (tesa) a felső pedig sima műanyag öntapadós fólia.
Vágás után lett rendesen rányomkodva az üvegre, onnantól már nehezen jön le. Ami még fontos, hogy mindig 90 fokban legyen a szórópisztoly, úgy tuti nem fújja fel. Ami még fontos, az egész 20mm magas. ![]()
Mai apróság a csemetének.
![]()
Mai alkotásunk, 57 perc alatt. Könyvtámasz jeligére. A kód saját. Az égetés 550mm/m, a vágás 85mm/m, 3 menetben. Vezérlés, CNCUSB.
Azért vannak vele gondok. Lézerhez, csak erős idegzetűeknek ajánlott!
Sajnos a szél megtépázta a brigádot, ezért szárításra átkerültek a sütőbe.
![]() Közben a futár meghozta az 1mm-es balsa fát is. Ezt ajánlom minden lézeresnek, aki hamar akar gyönyörű dolgokat készíteni, 2W környékén. 600mm/m-nél már átvágja, így vagy a teljesítmény kell visszavenni, vagy a sebességet kell növelni. Szép, egyenletes vágás 220mm/m-nél jött létre.
Sziasztok! Az a bajom, mindig beépítem az elkészült műveket, mielőtt lefotóznám
![]() ![]()
A korábbi hangfalas munkához, most egy mini erősítős előlapot kért, az egyik kedves ismerősöm.
Ma végre volt kedvem játszogatni a gépen . Csempe gravír , Egy kicsit összekentem magam mire a festést befejeztem ,de mentségemre szolgál hogy ez az első két csempe amit festettem is .
A digitális labortápom előlapját is újragondoltam.
Ma megvolt a "folytatás" egy orchidea motívum , és a Witcher logo a fiam kérésére a logo kerámia festékkel festve (és beégetve)
Sziasztok!
Pár apróság készült a "gépemen". Egy mosógép csillagtengely felújítás (megfogása kihívás volt de jól meghúzva a tokmányt nem akadály no ezt többet sose, de most csak levágom ha elkopik a bronz és csinálok egy új gyűrűt)És egy er16 os fortuna csapágybak/ tehermentesítő csapágyház C45 ből (130 as köranyagból kockára) . Bár ez utóbbihoz voltak terveim de az eredeti méretet 141 es kör anyag adta volna . A csillagtengely (megfogása) majd 2 óra volt a fortunaház 3 óra programozással, újragondolással.
Ez a gép egy kicsit sem látszik amatőr építésnek, vagy hobbikategóriának. Sokkal inkább nagyon is profinak.
Az igaz, viszont az épülő/újraépülő gépem alkatrésze lesz amit a "gépemen" csináltam .
Szia! Szép lett az előlap!
Viszont érdekelne a belseje is, hogy milyen kapcsolást vezérelsz a mikrovezérlővel, és hogyan? Van topicja: Bővebben: Link , ha ide írnál pár szót, szívesen olvasnám. Köszi.
Hi.
Ez szép lett! A fekete festést hogy csináltad? (Hogy nem folyt mellé stb.)
Helló!
Köszönöm, a technológia ugyanaz mint amit itt írtam le.
Egy Bridgeport VMC 610 en (Fanuc 16 van rajta)Ehhez hasonló de a kézikerék kézbe vehető. , ez az "én gépem" már 4 éve váltótárs nincs. Készülő gépemhez lesz orsó. Van atc-s orsóm is de azt fel kell újítani és persze szerszámtesteket le kell gyártani (nehezen kapható ez a méret és drága is, a benti gépemhez 4-5 darabot adnak annyiért mint ehhez a kis főorsóhoz egy darab) . Egy eszterga / maró kombo gép maró része lesz.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2016
Munkaterülete 610mm x 510mm x 610mm
szép darab!
Sziasztok! Közeleg a valentin nap, és a páromnak csináltam egy kis ajándékot. Szereti a világítós díszeket, szóval adta magát az ötlet, hogy plexibe fogok gravírozni. Mivel a gépem minden csak nem komoly, a sok kísérletezés vége az lett, hogy nem plexibe gravíroztam (nekem nem tetszett a végeredmény, valahogy nem vezette olyan szépen a fényt, ahogy szerettem volna), hanem CD tok átlátszó burkolatába. Szerintem ez polikarbonát, de végülis mindegy, a végeredmény nekem tetszik. Mivel gravírtűm nem volt, így egy törött 3,2 mm-es fúróból köszörültem magamnak egyet
![]()
Szia!
Igazán szép lett! A géped se semmi! Tudnál feltenni még képeket róla? Megfogott az egyszerűsége, kíváncsi lennék rá!
Szia! Köszönöm, de nem az enyém az érdem, hanem a gépé
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |