Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nem áll szándékomban...
Esetleg tescóba praktikerbe metalloglobus vagy valami hasonló helyen nem látott valaki ilyesmit? Réz ragasztószalag A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2016
Töltési végfeszültség? O.o Kifejtenéd nekem kicsit bővebben? Vagyis " analfabéta" nyelven mert azt könnyebben megértem.
Ha teljesen fel van töltve az akkumlátorod, és jó mindegyik cella, akkor annyi feszültséget kell mérned az akkumlátor kapcsain, miután befejezted a töltést...
Sziasztok!
Van egy 1.27 lábtávolságú csatlakozóm. Sajnos a nyákon 1.27-est terveztem,és később kaptam meg az alkatrészt. Én voltam a hülye,fordítva kellett volna. Mindegy. Prototípus nyák lesz, azt ti hogy oldanátok meg,hogy 1.27-es lábtávolságú pint kevezetni? Gondoltam arra,hogy szalagkábelt forrasztanék oda(IDE csatlakozó),és a szalagkábel másik oldalát egy 2.54-es alkatrészhez vezetném. Kerestem 1.27-es pin headert,de...külföldön van,de nekem az már túl késő,mire ideér. Valami ötletetek nincs véletlenül? 5mm van a 2 sor pin között, láb szám: 2x4(8) Köszönöm,akárkinek van valami ötlete. Nem baj,ha nem szép, csak működjön (Az alkatrész csak 0.65 és 2.54-ben van sajnos )
Hali! Elég amatőr kérdés, azért sejtem rá a választ, de szeretném megkérdezni:
A denaturált szesz miután elpárolgott a felületről, ugye nem hagy maga után lerakódást, ami zárlatot vagy üzemzavart okoz? Egy érintőgombos sütő egyik gombja nem veszi az adást, szerintem a sok belerakódott zsíros gőztől, gobdoltam szétszedem, és megtakarítom, bármiféle érzékelő is van az üveglap alatt. Ezért kérdeztem, hogy a denszesz esetleg tönkreteheti-e az érintést érzékelő részt A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2016
Ne pin headert keress, hanem tüskesort. Magyarországon több helyen kapható, akár az interneten keresztül is.
Ilyesmi a baj, és a megoldás. Legalábbis van erre esély.
Sziasztok! kérem a segítségeteket egy TDA2030 as ersítő hid lehet a két IC -t közös hűtőbordára szerelni
Üdv.
Miért melegedhet egy kaszkád kapcsolás kondija terheletlenül? 1000µF/50V-os egyforma kondik, 1N4003 diódák, 29V váltót kap, és rendesen 215V megjelenik a végén. De annyira melegszik egy kondi, hogy már szaga van. A kondit megpróbáltam már kicserélni, hátha hibás, de ugyanaz a jelenség, melegszik. Most még diódát próbálok cserélni, hátha...
Ha megfelelő nagyságú az a borda,és el van szigetelve egymástól akkor minden további nélkül lehet.
Csillámlap
Csökkentettem 13V váltóra a tápfeszt, így 150V jön ki a kaszkád végén, és így már nem melegszik a kondi. Sajnos csak a kapcsolás első kondiját mértem meg, ott 38V jelent meg, és feltételeztem, hogy a többin is ugyanennyi van, de most végig mértem az alacsonyabb váltó fesszel (13V), így most 50V van a kondikon.
Üdv mindenkinek!
Adott egy egér nyákja amit megtudtam h kétoldalú nyák. Sikeresen feljött a forrszem a mikrókapcsoló cserélése közben (már előtte volt birizgálva). Azt tanácsolta egy hozzáértő h mérjem ki, hogy hova megy a forrszem. Viszont fogalmam sincs h kezdjek hozzá. Multimetert még talán tudok is szerezni, de ez a kimérés nekem kínai. Valaki tudna segíteni hogy induljak el? Köszi előre is aki segít. Kéretik a csetes "h" szleng mellőzését. Köszi: Moderátor. A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2016
Ha jó a szemed, esetleg van egy nagyítód is, ez megoldható multiméter nélkül is...
1. Először is megnézed a forrszem ami felszakadt, hova megy róla a zöld vezetősáv. 2. Előbb utóbb be fog csatlakozni egy (vagy több) másik alkatrész forrszemére, ami még forrasztható. 3. Keresd meg a legnagyobbat közülük (arra könnyebben tudsz forrasztani), majd egy kellően vékony szigetelt hajlékony dróttal forraszd össze a két forraszpontot. Ha szükséges ismételd meg az előző mutatványt a penel másik oldalán is. Ennyi a művelet. A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2016
Köszönöm! Úgy értetted ,hogy teszek az IC ék alá csillálapot és a csavarnak szigetelő gyürűt de a borda az egy.
Üdv!
Kéne nekem 20<W terhelhetőségű 27 ohmos ellenállás. Ezt miből, hogyan rakjam össze? Sima 5W-osokból párhuzamosan? Hány ohmos ellenállásokból pakoljam össze?
Úgy értette; és kend meg pasztával mindkét oldalát. Szerelés után, beindítás előtt, szigetelés-mérés!
Minimum 4 db. 110 Ohmosból párhuzamosan, de te tudod mid van, és ki tudod számolni belőlük.
Van egy ilyen "alsó" részem, akkor ezt is össze kell kötni? ahogy rajzoltam az úgy jó?
Meg van egy "felső" részem, de azon nem tudom kideríteni hova menneka szálak ráadásul kettő is van a közelében
Huuu bocs, de ezekből a fotókból én nem fogom tudni végigkövetni a vezetősávokat...
Először is le kellene venni a felső panelt, hogy az alsóból mindent látni lehessen. És lehetőleg derékszögben kéne lefotózni mindkét oldalát, vagy ha van szkennered, akkor beszkennelni, az jobb képet ad...
Nem tudom, mihez kell, mekkora helyed van, de valamilyen háztartási eszközzel nem lehet helyettesíteni: pl. vasaló, hajszárító, stb. Ha boltba mész, vigyél számológépet, és amijük van, abból helyben megsaccolod (ha séróból nem menne). 135-ösből 5 db. inkább, hogy ne járasd csúcsra.
Nem akarok belepof@zni, de a 27Ω az szabvány érték ha jól tudom, tehát ha egy normális alkatrészboltba bemész, és kérsz 27Ω 20W ellenállást, akkor olyat fogsz kapni
(jó, lehet azt mondja majd, hogy csak rendelni tud, mert nem tartanak), nem kell kókányolni... Ha nagyobb teljesítményü kell, akkor meg kérsz 50W -osat... Persze ez nem az 50 Ft -os kategória, de ha többől rakod össze, kb akkor is ugyanott vagy árban... A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2016
Köszi. Egyenlőre nem merem leszedni, mert az is vagy 8 lábon össze van forrasztva az alsó és felső nyák. Holnap jön a koma és hozza a mm-t elvileg ő jobban ért hozzá, mert évekig forrasztott. Holnap okosabb leszek, ha mégse boldogulunk akkor még jelentkezem. Köszi a segítséget még1x.
Sziasztok!
egy olyan kérdésem lenne, hogy ezt Bővebben: Link, hogy tudom programozni? Előre is köszi a válaszokat
Hello! Ezt nem kell, és nem is tudod programozni. Ez csak kimenetenként egy-egy meghajtó tranzisztort tartalmaz.
Sziasztok!
Az izzós áramerősségkorlátozás hogyan működik? Ha sorba van kötve a táppal az izzó és rövidzár van akkor az izzó kapja a teljes teljesítményt és az áramkör semmit? Ilyenkor olyan mintha ott sem lenne az áramkör?
Az áramkörön az izzón és az áramkörön áthajtott áram folyik át, tehát a két eszköz sorosan kapcsolódik. Az áramkörben lévő legnagyobb ellenállású fogyasztó határozza meg a maximális áramot, ilyen esetben ez az izzó lesz és a rövidzár ellenállásától függően oszlik meg a terhelés.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |