Fórum témák
» Több friss téma |
Erős fénynél látni a képet a kijelzőn.
Holnap megnézem akkor zseblámpával. Ha nem a háttérvilágítás a baja, akkor mi a másik hibalehetőség? Egyébként a háttérvilágítás javítható? De egy pillanatig jó, majd kikapcsol, nagyon nem értem, mi lehet a gond vele.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2016
Sziasztok!
Olvasva ezt a fórumot, láttam hogy sok embernek segítettetek már monitor problémákban. Ezért bátorkodom ide leírni az enyémet. Van egy Samsung Syncmaster SA300 19" monitorom. Bekapcsolás után, amíg a Windows be nem tölt, ugrál a kép, és középen függőleges fehér, vékonyabb-vastagabb vonalak jelennek meg. Ettől eltekintve tökéletesen használható a monitor. Kipróbáltam másik géppel is, de ott is ezt csinálta. Lenne valakinek ötlete mi ez a "jelenség"? Köszönöm! Video a hibáról.
Döglődik a kijelző, valószínűleg hamarosan így is marad.
Lehet egy újrakondizást megérne.
Más kérdés. Van esetleg olyan szer, vagy valami megoldás, amivel apró vékony karcok részben "eltávolíthatóak" a kijelző felületéről?
Egyszerű sima gyógyszertári? Olyan van itthon csak.
Igen. Aprólékosan bele kell dolgozni és néhány tisztítást is kibír, ha ügyesen csinálod (én nem vagyok annyira ügyes) .
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2016
Működik! Ezer köszönet, a karcok 97%át eltüntette.
Köszönöm a gyors választ! Még nincs 4 éves a monitor, többet vártam tőle....
Megnéztem, nincs kép, tehát nem csak a háttérvilágítás kapcsol ki a kijelzőpanel, miután kiírja a csatlakoztatott eszközt.
Sziasztok!
Egy Medion MD20093 monitorral van egy kis probléma. A csövek félig gyújtanak be, kb 4mp-re, utána kialszik és ennyi. Át van kondizva a táp, a csövek is jók. Nem tudom miért nem kap elég feszültséget? Üdv. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2016
Ezesetben jó eséllyel meghalt benne a processzor, nem nagyon lehet mit tenni. Esetleg a scaleren ellenőrizném a tápfeszeket és az oszcillátort.
Sziasztok,
van egy régi samsung 720n monitorom, ami jelenleg semmi életjelet nem mutat, pedig ha jól emlékszem működő állapotban raktam el "a majd még jó lesz valamire dolgok közé " Szóval a szervizkönyv szerint az egyenirányító után a top245yn ic-t kell ellenőrizni méghozzá az 1-es lábon 5,8V-ot, a 2.-on 2V-ot, a 3.-on 1V-ot kellene mérni, ehelyett én mindenhol 0,2-0,3V-ot mérek. Ez az ic hibájára utal vagy valami más lehet a gond? Mellékeltem a kapcsolási rajzot. Előre is köszi!
Szia! A műszered negatív vezetéke a hálózati puffer negatívján volt?
A szekunderen nincs feszültség?
Először igen, de puffer negatívjához képest -105V-ot jelzett a műszer mindhárom lábon és mivel nem vagyok túlságosan otthon a témában, így gondoltam hülyeséget csinálok, szóval az egyik GND-hez mértem, ja és a szekunderen nincs feszültség.
Ha a hálózati oldalon méregetsz, akkor bizony a puffer negatívja lesz a test, tehát először mértél jól. És persze DC-ben kell mérni.
Sziasztok.Van egy LG Flatron W1946 típusu LCD monitor.Az vele a probléma,hogy bekapcsolás után 1-2 másodpercre megjelenik a kép,utána pedig eltűnik.Pontosabban a kép vegvan,mert ha fénnyel megvilágítom a kijelzőt,akkor látszik,csak a háttérvilágítás áll le.Gondoltam hogy tápegység,vagy inverter hibája lehet.Átraktam a kijelzőt egy teljesen ugyanilyen monitorba,aminek a kijelzője tört be,de a helyzet ugyanaz azzal is.Lehetséges hogy maga a kijelző hibás,és az tiltja le a háttérvilágítást?
Nem a kijelző hibás, hanem a csövekről szakadt le kábel, nagyon gyakori ezeknél.
Köszi.Megpróbálom szétbontani a kijelzőt,és megnézem a csöveket.Bár nemértem hogy bekapcsolás után miért megy pár pillanatig.
4 cső van benne, ha abból kettő nem mukodik, vagy nem rendesen, akkor is van még fény.
LG LM1875WH1 a kielző típusa.Ebben csak 2 cső van.
Áhhá, akkor ez újabb, műanyag sínben vannak a csövek, gondolom a felsőnek a vége szépen el van égve.
Így van ....a típusát rosszul írtam LM185WH1
De egy csővel is kellene működnie nem? A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2016
Nem, leáll az inverter, figyeli a csövek áramát.
Értem.Sajnos akkor ez valószínü kuka.
Kicseréltem a rossz csövet a töröttből.....hát leizzasztott de mostmár jó,nem tilt le az inverter.
Sziasztok!
Tegnap a monitorom (samsung bw206) képernyőjének alsó fele elsötétedett kb 50%-osan. Ma már csak bekapcsol 1 mp-re azután elmegy a kép. Ha kikapcsolom majd vissza akkor ugyan ez a jelenség. Táp kondik kb 2 éve lettek cserélve, megnéztem de azok most nem púposak. Mi lehet a gond vele? Cső vagy inverter? A csövet nem tudtam megnézni, mert nem tudom hogy hogyan kell szétszedni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |