Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Köszönöm, ilyen van is a boltba ami itt van 2 utcára Akkor ilyen lesz benne
Sziasztok, kicseréltem az R720,D720 és C743 jelű alkatrészeket, és így most ezt a helyzet.
Viszont most vettem észre hogy a C730 jelű alkatrész hiányzik a panelről, ilyenem nincs itthon , szóval ezt is csak holnap tudom betenni, csak kiváncsi lennék hogy az szerepet játszik e ebben vagy sem? Merre kutakodjak tovább ? Köszönöm!
C730 47 pf kondenzátor, a triggergenerátor linearitásának /az eltérítés egyenletességének /
beállításában van szerepe, ennek hiányában még működne az eltérítés. Ez a nagyfrekvenciás oszcilloszkóp ami hozzád került, igen bonyolult szerkezet. Javítása jó felkészültséget és alapos típusismeretet és megfelelő műszerezettséget igényel. Lásd a hitelesítés című fejezetet a gépkönyvben. Szerintem nem kellene kutakodnod, szakember segítségét kellene kérjed. Itt a fórumon a távsegítséget azok tudják hasznosítani akik kellő ismeretekkel is rendelkeznek csak egy kicsit megakadtak. A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2016
Köszönöm az eddigi segítséget. Én is erre jutottam, reménykedtem hogy ennek a pár alkatrésznek a cseréje megoldja, még kotlok rajta egy napot ha nem találok semmit akkor megy egy ismerőshöz, remélem ő majd megtudja oldani. Azért köszönöm a segítséget
Sziasztok!
Van egy a képen látható márkájú és típusú szkópom. A hibája az, hogy a vízszintes sugár nem egyenes, hanem van benne egy ív. Mi lehet a baja? Tud valaki esetleg segíteni benne? Illetve van valakinek hozzá service manual-ja? Előre is köszönöm a segítséget. Üdv: Zoli
Szia!
Keresd meg a "trace rotation" potmétert (belül) és azzal állítsd be a vízszintességet. Bővebben: Link.
Mint előbb kolléga írja melyik potmétert, látom a képen a képernyő alatt középen van, valószinűleg luk, be kell nyúlni csavarhúzóval, trimmerpotihoz.
Köszönöm szépen a segítséget, már jó is.
Üdv: Zoli
Üdv!
Ha a szkóp kis V/Div osztásban, és A Time /div kapcsoló 0,2s körül van, akkor az ernyőn egy hullám jelenik meg. (szonda van a bemenetén, ha mérek, az ,,alap,, hullám is benne van a jelben) Szerintem ez táp hiba, régi elkók miatt. Jól gondolom? A szkóp egy Elkis Q54 ,,mobilscope,, (az enyém pont nem az! )
A hullám frekvenciáját kellene tudni.
Azt sajnos nem tudom. (túl kicsi a jel, nem tudom kiszámolni.)
De itt egy kép:
Ha akarnád ki tudnád. Megszámolod, hogy két pozitív púp között hány kocka van, beszorzod az időalap kapcsoló által mutatott idővel. Nem lesz túl pontos, de az nem érdekes. Azt ennek alapján el lehet dönteni, hogy 50, vagy 100 Hz, vagy más (gerjedés).
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2016
0,8 raszter * 5mS el. (ha jól látom! )
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2016
Úgy valahogy, az 40 valahány Hz, tehát az biztos 50 Hz lesz.
A szekundum (másodperc jele a kis "s", a nagy "S" a Siemens jele, (vezetés egysége, 1/ohm .
Akkor a táp átkondizása megoldaná a dolgot?
Ha a táp lenne hibás, akkor 100 Hz lenne. De azért nem ártana, de lehet, hogy valahol "kilukadt" az árnyékolás.
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.Vásároltam látatlaban egy TR-4657 EMG-1553 tipusú kétsugaras szkópot. Hazahozva beudugva azt tapasztaltam ,hogy a Ch2-es oldal teljesen néma.rákötöttem a kalibráló négyszögjelre ,de csak egy vonalat kapok a kijelző közepén( AC állásban). Vizszintes és függőleges elmozdítást sem tudom megcsinálni a vonallal.Csak középen egy vizszintes vonal. Megtaláltam a kapcsolási rajzát is: Bővebben Link Valaki tudna segíteni ,hogy nagyjából merre kellene elindulnom?
Szia!
Nincs beragadva az AC-GND-DC választókapcsoló? Vagy lehet, hogy a sugár helyzetállító potmétere van eltekerve.
Az AC_GND_DC kapcsolót már megnéztem és megmértem multival az jó.
A Sugár állítópotik ( Vízszintes-Függőleges) Semmit sem tudok velük állítani, arra nem reagál A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2016
A vízszintes pozíció ha állítható a jó csatornán, akkor a rossz csatornán is, mert az mindkettőre együtt hat, együtt megy a két vonal. Nincs köze az Y csatornáknak a vízszintes pozícióhoz.
Akkor is ha kétsugaras két időlappal?mert ez nem.mozdul
Tévedtem, nem néztem, hogy ez független 2 időalapos. Tehát itt valóban külön megy vízszintesen a két csatorna.
Méregettem benne "füstösnek" tűnő ellenállásokat ,de egy hibásat sem találtam
Ezt jól bevásztottad. Végül is két szkóp van benne, csak kicsit bonyolultabb összekapcsolásokkal.
A jó hír, hogy mindkét időalap működik. Viszont, amelyik oldalon nem működnek az állítási lehetőségek, ott az Y, és az X végerősítőknél keresgélnék, a helyzet állító potik környékén. P402a, b, és P305, megkapják-e a +/- 15 V -ot.
Szia!
Mivel foglalatban vannak a tranzisztorok ellenőrizd, hogy nem jött ki valamelyik. A függőleges végfok feszültségeit hasonlítsd össze a működő végfokkal, haladj visszafele a méréssel egészen TR304, TR305 ig. Az x5 gain és a variable állítására mit csinál? Szkópot kipróbálás nélkül nem veszünk. Pár hónapja kipróbáltam a börzén az említett szkópot, eléggé leharcolt darab sajnos.
Köszönöm a válaszokat , nekiülök és szétnézek benne.
Az ára elég jó volt így még ha csak az egyik fele meg úgy is megérte én úgy vélem
Hali! Ezt most szombaton vetted a börzén?
Jó ár, jó ár, de használni sem egyszerű. Könnyen belebonyolódhatsz, hogy mit is látsz.
Viszont van két szkópod, az egyik felével megjavíthatod a másik felét.
Igen
Hmmm. Módusolt dolog felállása.
Találtam egy KH-t a P305-nél azt kijavítottam. Viszont egy érdekes felfedezéste tettem szert.teszek fel képet és leírom ,hogy mi hogyan van rajta 1. KÉP Mind a két bemenetválasztó GND állásban , a felső vastag a CH2 az alsó a CH1 2. KÉP Vastag vonal középen CH2 szép négyszögjel a CH1-en a kalibráló 3. KÉP Vékony vonal CH1 vastag ronda négyszögjelek CH2-nél kalibráló jel |
Bejelentkezés
Hirdetés |