Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1164 / 1385
(#) sdrlab válasza eyess hozzászólására (») Feb 27, 2016 /
 
Mindegy milyen területre nyomtatok, a hiba a nyomtatással vándorol...
(#) KBal76 válasza eyess hozzászólására (») Feb 27, 2016 /
 
Azt írja most vette a fóliát, tehát nem nagyon lehet összefogdosva.
Ilyen hibával én is szembesültem már, nagyon vékony (pl. TQFP tokhoz) szükséges hozzávezetéseknél nagyon zavaró.
(#) Hp41C válasza sdrlab hozzászólására (») Feb 27, 2016 /
 
Egy OKI nyomtatóval küzdöttem ilyen problémával. A papír irányító, továbbító görgő szedte le a festéket. A normál papíron jobban tapad, így azon nem látszik a hiba. A műnyomón papíron pedig a papírtovábbítás irányában elmaszatolta a festéket néhány csíkon.
(#) eyess válasza sdrlab hozzászólására (») Feb 27, 2016 /
 
Értem , akkor lehet nem ártana egy generál , vagy egy tisztítás a nyomtatónak , de egy tüzetes átvizsgálás mindenképpen.
(#) sdrlab válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 27, 2016 /
 
Ez egyezik azzal a jelenséggel, amit én is látok...nevezetesen hosszanti irányban jön elő inkább!
És tudtál kezdeni vele valamit ?
(#) sdrlab válasza eyess hozzászólására (») Feb 27, 2016 /
 
Mitől tisztítsam meg ?? Sokadszorra mondom, normál papírral tökéletes, tehát nem a nyomtató valamely hibája okozhatja, hanem valami beállítás, vagy annak hiánya, mely ezt a szabad szemmel nem látható hibát okozza!
Ha a nyomtató csinálná, többek között pont a nagyobb felületeken jönne elő a hiba, itt pedig pont fordítva van. Ez a meglepő...
(#) eyess válasza sdrlab hozzászólására (») Feb 27, 2016 /
 
Azért mert a papír az tud formálódni , a fólia meg annyira nem .Mert merevebb mint a papír .De ahogy gondolod .Véleményem szerint a nyomtató mechanikai hibája okozza ezt .
(#) sdrlab válasza eyess hozzászólására (») Feb 27, 2016 1 /
 
Ahha...és semmi esetre sem az a magyarázat, hogy jobban tapad a papír rostjaihoz a festékpor, semmint a fóliához, igaz ?! ) kukába a nyomtatómmal... )
(#) eyess válasza sdrlab hozzászólására (») Feb 27, 2016 /
 
Nem nem az a magyarázat , mert akármilyen hordozóra jól kellene tapadni mivel a tapadás az egyfajta olvasztást jelent , amit a fuse henger végez el.
De amíg oda kerül az akármilyen hordozóra nyomtatott dokumentum addig átmegy egy sor olyan hengeren , és görgőn , amik ha kicsit is , de mechanikailag már nem az igaziak , akkor a ráolvasztást követően már nem lesz tökéletes.Egyébként előbb utóbb már papírral sem lesz jó , ez idő kérdése.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2016
(#) sdrlab válasza eyess hozzászólására (») Feb 27, 2016 /
 
És miért pont a vékony vonalakra heklis ?? Ha úgy lenne, ahogy mondod, akkor válogatás nélkül művelné, vagy meghatározott mechanikai helyekhez kötve, itt viszont az ábrával megy a jelenség is!
(#) eyess válasza sdrlab hozzászólására (») Feb 27, 2016 /
 
Hogy miért is , mennyit tud ez a nyomtató dpi ben 600 ?
Ne várj a vékony vonalaktól olyan minőséget , hogy az olyan legyen mint a penge.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2016
(#) sdrlab válasza eyess hozzászólására (») Feb 27, 2016 1 /
 
Ki várja azt ?! Azt várom, hogy egyenletesen hozza a felbontását, függetlenül attól, hogy vonal, vagy összefüggő területet nyom éppen!

Ha nem tudsz értelmesen, logikusan, vagy tapasztalatból hozzászólni, nem kötelező reagálni! Én azoknak tettem fel a kérdést, akik találkoztak már ezzel, és esetleg találtak rá megoldást!
(#) eyess válasza sdrlab hozzászólására (») Feb 27, 2016 /
 
Én már leírtam az elején logikusan , hogy a nyomtató mechanikai hibája okozza ezt , és tüzetesen át kell vizsgálni , ettől többet úgy sem tudnék mondani , hisz hiba forrás , és hiba forrás közt különbség is lehet , tehát nem biztos , hogy , ha valakinek már volt ilyen jellegű hibája annak ugyan az a oka lesz.És egyenlőre te sem tudsz többet tenni mint átnézni mivel hiába állítgattad szoftveresen az sem segített , tehát marad az átvizsgálás .De mint azt is írtam te tudod.
(#) gyula66 hozzászólása Feb 28, 2016 /
 
Sziasztok! Tudna valaki segíteni egy nyák tervvel a mellékel rajzhoz, amennyiben ez nem túl nagy kérés? Kisebb rajzokkal már próbálkoztam, de ez meghaladja a képességeimet.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2016
(#) TaviGyerek válasza eyess hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Egy szavam sincs, elégedett vagyok az eredménnyel Teszek fel egy nagyobb képet, érdekes, hogy csak a képen vettem most észre egy másik hibát, de ez is a feltépés következménye.

lap.jpg
    
(#) TaviGyerek válasza alex0 hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Köszönöm, erre nem gondoltam pedig kézenfekvő.
(#) TaviGyerek válasza pont hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Csak a gyors eredmény miatt használtam forró vizet, nem volt kedvem lögybölgetni, vegyi anyagot meg már épp eleget használok a lakásban (a nejem nagy örömére...) de köszönöm az ötletet, megjegyzem. A lamináló típusa Pro-Elec OL280 Bővebben: Link Angliában élek jelenleg, én a közeli szupermarketben vettem.
(#) TaviGyerek válasza papus51 hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Szia! Fentebb leírtam a lamináló típusát, készítettem egy képet a rugós mechanizmusról, ami miatt 3mm vastag lapot is át lehet engedni. A hőmérsékletről annyit, hogy van benne két bimetálos hőkapcsoló (KSD 301-PI) 125 és 150 fok Celsius névleges értékkel. Nos a valóságban úgy néz ki, hogy mikor hővezető pasztával rögzítettem egy hőérzékelőt és figyeltem a hőmérsékletet 90-180 Celsius között mozgott, gondolom ezért volt jó a laminálás, a 20 alkalom alatt biztos, hogy néhányszor a megfelelő hőmérsékleten volt a henger.
(#) elactrofan válasza gyula66 hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Szia!
irtam pu.
(#) elektromos hozzászólása Feb 28, 2016 /
 
Sziasztok!
Laminálós technikával készítem a nyákjaimat melyre azt mondhatom, hogy nagyon bevált de ez csak 1 oldalasra mondom mivel az alsó vagy felső oldal mindig elcsúszik egy kicsit . Kicsi panelnél kb 100x100mm-es panelnél még ép hogy találkoznak az alsó és felső furatok, pl a viák melyek csak 1,2-1,5 mm-esek de nagyobb paneleknél katasztrófa.
Már rengeteg megoldást kipróbáltam, de valamiért egyik sem jött be. Arra szeretnélek megkérni benneteket, hogy tegyetek már fel képeket olyan kétoldalas kifúrt de nem beültetett nyákokról amelyek laminállós technikával készültek.
(#) kaqkk válasza elektromos hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
A két oldal nyomatait pontosan illesztve ragaszt össze majd együtt szigszalagozd rá a nyákra, ezután két három pozícionáló furatot kell fúrni a technikai keretbe a papírokon keresztül ,és már meg is van oldva ha 0,8 as a furat akkor csak pár gombostűre lesz még szükséged a pontos pozícíónáláshoz
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2016
(#) -balint01- hozzászólása Feb 28, 2016 /
 
Sziasztok!
Csatoltam képet egy fúróról (parkside). Lehet vele nyákot fúrni?
Doksi: Bővebben: Link
Üdv: Bálint
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2016
(#) elektroncso válasza -balint01- hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Szia.
Lehet. Én pár évig fúrtam vele nyákot, sőt a hozzá kapott marószárakkal sok panelt martam ki. Egy dologra kell odafigyelni, hogy a patront amivel megszorítod annak a belső menetét meg lehet szakítani ha a kelleténél erősebben húzod meg (az enyém sajnos így halt meg ).
(#) elektromos válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Köszi a tanácsot, de nekem jó lenne ha tennének fel képeket a kifúrt kétoldalas nyákokról.
(#) elektromos válasza -balint01- hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Szia!
Én három éve ilyen fúrót használok.
Nagyon bevált kis gép. Lehet még kapni?
(#) kaqkk válasza elektromos hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Tessék !
(#) elektromos válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Köszi!
De ez nem laminálásos hanem fotozott nyák.
(#) kaqkk válasza elektromos hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
A lényegen nem változtat ,az illesztés mindkét esetben ugyanannyira lényeges ...
(#) papus51 válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Szia Béla!
Az IC lábaknál a forrszemeket hányas fúróval fúrod?
(#) kaqkk válasza papus51 hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Az nem rajtam múlik! Ahogy a megrendelő tervezi (a program automatikusan adja a furatátmérőket) Amikor saját nyákot csinálok a foglalattól függően 0,6-0,8 ig ...
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2016
Következő: »»   1164 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem