Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   391 / 581
(#) petermusica hozzászólása Feb 26, 2016 / 1

Montarbo-MOD 520 ,olasz diszko kevero,1971,ritkasag (nem letezik fenkep a neten),kimondottan bakelit korekcioval,ilyent hasznaltak a diszkosok a bakelit korszakban

montarbo.jpg

(#) elektroncso válasza petermusica hozzászólására (») Feb 26, 2016 /

Idézet:
„Az ékezetek hiánya már nem is zavar annyira, de a helyesírás...”

Az előző oldalon írtam le.
Boldogan látunk a fórumon, mert eddig is sok érdekes készüléket mutattál, de kérlek a helyesírásra figyelj oda.
Idézet:
„potenciometerk
megtakarini”

Erre gondolok. Ehhez nem kell ékezetes karakter, csak egy kis odafigyelés.

Ha pedig az 50-es évek utáni készüléket mutatsz be akkor kérlek a Köbzoli által belinkelt retrós témában tedd, mert annak ott a helye.

Köszönöm.
(#) petermusica válasza elektroncso hozzászólására (») Feb 26, 2016 /

Kerem a kedves kollegakat,hogy ne blamaljat meg ezen a forumon is azokat a hataron kivuli magyarokat,akiknek nem volt lehetoseguk sajat anyanyelvukon tanulni
(#) petermusica válasza elektroncso hozzászólására (») Feb 26, 2016 /

Itt a 90 szazaleka minden keszuleknek az 50-es evek utan volt gyartva,meg a Tesla Sonet Duo is
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2016
(#) elektroncso válasza petermusica hozzászólására (») Feb 26, 2016 /

Sajnos kevesen ismerik a másik témát, pont ezért jó volna, ha minél több hozzászólás születne ott, hogy ismert legyen.
(#) elektroncso válasza petermusica hozzászólására (») Feb 26, 2016 / 1

Így egészen más a helyzet. Elnézésedet kérem, ezt nem tudtam. Természetesen ez egy olyan ok, amit 100%-ban el lehet fogadni. Az adatlapodon az szerepel, hogy az anyaországban laksz, így azt feltételeztem...de jobban visszagondolva régebben írtad, hogy Erdélyben születtél.
Még egyszer elnézésedet kérem. Szégyellem magamat.
Csak egy halk megjegyzés a végére, én sem az anyaországban élek, de szerencsére van lehetőségem az anyanyelvemen tanulni, pont ezért is szívügyem a magyar nyelv.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2016
(#) zolika60 válasza petermusica hozzászólására (») Feb 26, 2016 /

Az enyémen sincsenek, és látod mégis tudok úgy írni, hogy legyenek.
(#) Robin2 válasza Gobe54 hozzászólására (») Feb 26, 2016 /

Erről a fetronos megoldásról tudnál feltenni egy kapcsolási rajzot? Köszönöm.
(#) Gobe54 válasza Robin2 hozzászólására (») Feb 26, 2016 / 1

Megpróbálom, bár a képfeltöltéssel gondjaim vannak. Ha nem jelenik meg kép, várnod kell hétfőig, akkor kerülök windózos gépközelbe.

fet-ron.png

(#) Gobe54 hozzászólása Feb 26, 2016 / 1

Juhééé! Csak ki kellett törölnöm a millió sütit (cockies) és máris repült a kép linux alól is!
(#) petermusica hozzászólása Feb 27, 2016 / 2

Epp most vagyok Erdelybe es egy kedves roman haverom,aki nagy antik radio gyujto,megajandekozot egy gyonyoru peldanyal,teljesen felujitva,egy Telefunken radio aki pont a diktator nevet viseli.
(#) elektroncso válasza petermusica hozzászólására (») Feb 27, 2016 /

Egy szép muzeális néprádió, éles képek, helyesírási hiba sincs. Látod így is lehet. Köszönjük hogy megtisztelsz vele minket, és köszönjük a szép képeket is.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2016
(#) Atosbacsi válasza petermusica hozzászólására (») Feb 27, 2016 /

Egy ilyet, hasonló állapotban már énis régóta szeretnék. Csak ne lenne annyira drága. Mázlid volt!
(#) fecameca válasza petermusica hozzászólására (») Feb 27, 2016 /

Ez ahhoz képest, hogy még hasonló korú rádiót se láttam még közelről, gyönyörű állapotban van. Talán mindvégig vitrinben tartották?
(#) granpa válasza elektroncso hozzászólására (») Feb 27, 2016 /

Ne vedd szőrszálhasogatásnak, de van (9). De ez egyáltalán nem számít, így már rendben.
Nem Neked szól Péter!
(#) elektroncso válasza granpa hozzászólására (») Feb 27, 2016 / 2

Jó, jó, de az érthetőséget nem zavarja. Figyelembe vettem a tájjellegű szóhasználatot. "Erdélybe", nálunk is így használják, én is így használom. Sőt én általában "meggyüvök" valahonnan nem megjövök. De ha visszagondolok legelső hozzászólásomra elkap a nevetőgörcs, simán leírtam, hogy "nem tudgya-i valaki".
(#) petermusica válasza fecameca hozzászólására (») Feb 27, 2016 /

Kb 150 darab radioja van ennek a pasinak,kozotte meg olyan is amelyik egy gramofon tolcser formaju hangszoroval mukodik,valami Ingelen tipus (osztrak),es mindegyik mukonik,ez fantasztikus,o is zenesz,en meg hangszorokat szoktam tekercselni neki sokszor mikor utam van Erdelybe. Meg van neki ketto hasonlo ami Horthy nevet viseli,es tenyleg a vitrinbe tartsa oket
(#) Gobe54 hozzászólása Feb 28, 2016 /

Évek óta őrizgetek egy VT R-736 (Fehérvár) sasszit amit üzemképessé tettrem. A mai börzén sikerült hozzájutnom egy koplett donorhoz. A doboza eléggé "leharcolt" de nincs szétázva, felpúposodva, csak ütött-kopott. A belseje érintetlennek tűnik, de még nem adtam rá villanyt. A kérdésem: van-e itt valaki aki ellenszolgáltatás mellett restaurálná a dobozt? Cserébe adnám a működő sasszit, de fizetnék is, ha ez kevés. Sokol dobozt is sikerült szereznem, már "csak az AA-701-es anódpótlora vágyom.
(#) Janó bácsi válasza Gobe54 hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

Magad Uram ha szolgád megfizethetetlen. Mivel mostanában Én is kapok ilyen doboz felújító kéréseket, itt szeretnék tisztázni néhány dolgot. Ha a legolcsóbb megoldást választjuk, akkor is számolni kell az alábbi költségekkel: A dobozt le kell marni Chromofaggal, ennek literje 2600 ft. és ez általában 2-3 dobozra elegendő. De vastagon lakkozott dobozoknál, még ennél is több kell. Utána le kell mosni higitóval, csiszolni, és több rétegben lakkozni. A lakkok ára dobozonként szintén 3000 ft felett van és egy dobozra elég sok elmegy, mivel több réteget kell felrakni. Ehhez jön egy-két tábla csiszolópapír, a lemosáshoz festéshez, szerszám tisztításhoz higító. Ha a doboz kicsit is sérült, karcos, akkor még hozzá lehet számolni a "folyékony fát" (1080 ft egy tubus) pácot, stb.. Ha nem a lakóhelyen készül, akkor plusz a kétszeri postaköltség, ami 3000 legalább. Ha pusztán fórum barátságból a műbútor asztalosok rezsi óradíjának mondjuk csak egynegyedét számoljuk munkadíjként, egy doboz felújításának végső összege akkor is közel öt számjegyűre fog kijönni, ha nem magad csinálod. Közben meg egy jó állapotú donnort ennek harmadáért is meg lehet kapni a szabadpiacon. Szóval mindenki gondolja át, mielőtt ilyenre kér valakit.
(#) Gobe54 hozzászólása Feb 28, 2016 /

Tisztelt Janó bácsi! Többek között az általad felsoroltak végig gondolása is arra vezetett, hogy megírjam előző kérésemet. Nagy valószínűséggel ez az egyetlen darab, amit külsőleg is fel szeretnék újíta(t)ni, ugyanis ez emlék nekem. Nem vagyok vérbeli gyűjtő, sem restaurátor, bár kedvelem a régi műszaki dolgokat, de nincs nagy gyűjteményem (hely, időhiány, feleség ) és egyéb okok miatt. Így biztosan rám száradna az Általad említett szükséges anyagok zöme. Magyarul felesleges pénzkidobás lenne bevásárolnom. Persze a legnyomósabb érv, hogy semmi gyakorlatom nincs az ilyen munkákban nem akarom feleslegesen megtanulni és nem is okoz örömöt ez a fajta tevékenység. Eddigi életem egyik fontos tapasztalata, hogy ha valaki nem talál örömöt a munkájában, akkor az, az eredményen mindíg meg is látszik. Nos fentiek miatt döntöttem úgy, hogy inkább egy hozzáértő, ügyes emberre bízom. Nem vagyok milliomos, és az is lehet, hogy nem tudom megfizetni ezt a munkát, de ha meg sem kérdezem, akkor soha sem készül el. Így viszont még van esélyem, de reményem biztos. Tisztelettel: Góbé.
(#) antikzsolt válasza Janó bácsi hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

Szia
Te mint sokat tapasztalt emberke és tudásod előtt tisztelegve teszem fel kérdésem.
Én eddigi három dobozt csináltam meg. Kromofágot nem használtam csak csiszoltam a fát. Mire jó az? Esetleg meg tudnád nekem mutatni hogy milyen a kromofágozás előtt és utáni képet?
Folyékony fát én is vette. Nekem dobozos (750g) és elég sok kijön belőle. Igaz eddig nem is volt komolyabb sérüléses dobozom. Miben különbözik a kettő?
(#) Janó bácsi válasza antikzsolt hozzászólására (») Feb 28, 2016 /

Az elmúlt években legalább 4-5 készülék doboz felújítását írtam le részletesen, nézd vissza az oldalt, ne kelljen megint előröl kezdenem. Bocs.
(#) konyak6 hozzászólása Feb 29, 2016 /

Sziasztok!
Hozzájutottam egy Philips 657 U rádió maradékához. Feléleszteném, de legalább is felhasználnám valamire. A problémám az hogy nincs hálózati trafó benne csak egy relé. Használhatom így, vagy inkább szerezzek egy trafót bele?
(#) _BiG_ válasza konyak6 hozzászólására (») Feb 29, 2016 / 1

A U azt jelenti, hogy univerzális készülék, egyen- és váltóáramra. Nincs benne trafó.
Viszont az élesztést leválasztó trafóról kell csinálni életvédelmi okból.
(#) ZOZY hozzászólása Feb 29, 2016 / 4

Üdvözlöm a Tisztelt Társaságot!

Az én készülékeim:
(#) BarnaPili válasza ZOZY hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Hello!
Végre ismét televízió is látható. Működik mindkettő? Az alba regia dohányos helyen volt?
István
(#) Videotonman válasza ZOZY hozzászólására (») Feb 29, 2016 /

Üdv! Ejha, szép példányok! Az Inter Favoritra vigyázni kell, mert nyers, kezeletlen pozdorja az alja. Egy kis nedvesség és már vetemedik, szétpotyog. Nekem is van mindkettő. Az Albából megvan a fehér keretes verzió is.
(#) Szikravadasz hozzászólása Márc 1, 2016 / 1

Üdv, kedves tv-sek!
Már az "ingyen elvihető" topicba egyszer betettem, de itt is felajánlom valakinek ezt a vezérlő modult. Hagyatékból maradt, külsőleg szép, csak poros. Sajnálnám kidobni.
(#) petermusica válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

Nekem is vannak valami ilyen fajta TV-im,roman gyartmanyok,de nem akartam oket kitenni,mert azt mondottak,hogy nem muzealis hanem csak elavult ilyen keszulek amit nem a vilaghaboruba,vagy a Stallin korszakban gyatottak,van egy Diamant,amit a a csovek trazisztorra felvaltasi korszakaban gyartottak,mukodik es van egy csoves Cosmos,Orion licensz,nem mukodik,mar majdnem kidobtam oket
(#) Robin2 válasza petermusica hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

Tedd ki öket nyugodtan, lássunk más készülékeket is. (Azt senki nem tudja megmondani, hogy mikortól muzeális egy készülék.)
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
Következő: »»   391 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem