Fórum témák
» Több friss téma |
Ezt így nem lehet megmondani. Mérd meg az inverter trafók szekunderét, ha nem egyeznek akkor trafó baki.
Bocsi nem voltam net közelben( + 1 régi csöves monitort is elő kellett bányászni ) . Ez nekem lehet , hogy már kicsit magas labda... de majd megkérem az ismerősöm. Kb mennyibe fájhat hozzá az inverter és-vagy a csövek?
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, van 2 db Dell monitorom, de mind a kettő hibás. Az egyik Dell U2211Ht ez bekapcsol, de folyamatosan villog a kép, nem tudom ezt okozhatja-e kondi elöregedés. Ha kell küldök róla vidit valamilyen formában. A másik Dell P2210F ez egy sec erejéig kapcsol be közben kis zümmögést hallok és letiltja valami a háttérfényt. Kipróbáltam úgy, hogy csak 1-1 háttérfény volt rájuk dugva, de úgy is letilt, valószínű úgy nincs elég terhelés. Mind a kettőben egyben van a táp és az inverter rész ezért ezt csak egyben tudnám cserélni, de szívesen megúsznám. Szerintetek mi okozhatja ezeket a hibákat? Várnám ötleteiteket
Az 1-1 hatterfeny csak ront a helyzeten, ugy a jo monitorok is lekapcsolnak. A belso elektronika mindket csovet figyeli ugyanis.
Ha feltártad a tapot, nezz ra a szekunder reszre, az ottani kondik ne legyenek puposak. De sokfele mas baja is lehet, a kapcsoloelemek hibaja es a trafo menetzarlata is okozhat hasonlo tuneteket. Az elejen azert van mindig kep, mert ilyenkor az elektronika a begyujtas erejeig nem foglalkozik az arammal, csak maximalisan meghajtja a trafokat. Ugyanigy, ha felbontast vagy kepet valtasz, akkor a monitor elveszi az engedelyezest egy rovid idore es az egesz gyujtasi folyamat ismetelten lejatszodik.
Köszi a segítséget. Kicseréltem a kondikat a biztonság kedvéért, nem voltak púposak,de attól még ki lehettek volna száradva. Sajnos nem az volt a probléma. Most is ugyan azt csinálja csak amit eddig nem mondtam, mintha miután hallanám azt a kis zümmögést, hasonló szag lenne mint az ózon, vagy valami fura szag. Ez lehetséges szerinted?
Illetve van-e esélyem arra, hogy a két monitorban lévő tápot kipróbáljam mind a két monitorban? Mind a két monitorban e59670-es táp van, amit nem tudok hogy az U2211HT-t LED-esnek írják a neten, emiatt gondolom más feszt adhat le, csak akkor mért ugyan az a típusa a tápoknak..?
Igen, a csőről szakadt le a kábel, ha a kijelzőnél érzed az ózonszagot.
Sziasztok! Adott egy ACER AL1906A típusú monitor. Működés közben elsötétült a kijelző, a visszajelző led fénye sárgán, és zölden villog. A kijelzőt megvilágítva nem látszik rajta semmi sem. A tápban a kondik nem púposak, mégis úgy tűnik mintha nem indulna el. Tudnátok segíteni? Előre is köszönöm!
Valószaűleg processzor, vagy firmware hiba, ha villog a led.
Szia! El lehet valahogy "manuálisan" indítani a tápot? Meg szeretnék bizonyosodni róla hogy ez a része rendben működik, mielőtt rendelek egy másik boardot hozzá. Köszönöm a segítséged! Üdv!
Szia
Én első lépésként a kondikat cserélném, a kinyílt kondi extrém eset, nem az első jele a rossz kondinak... Utána ellenőrizném a tápfeszeket, nem olyan tápok ezek, mint a PC táp, hogy van standby fesz, és ezzel éled a vezérlő egy része, amivel tudja indítani a teljes tápot, ez ha megkapja a tápfeszt, akkor elindul. Általában 5V, 3,3V esetenként 12V is.
A táp mindíg megy, ellenőrizd a feszültségeket.
Údv.
Segítséget kérnék, van egy 24" cinema led display monitor aminél sötét marad a kijelző. A doksija szerinti ellenőrzési helyeken megvannak a feszültségek. Számítógépre kötve, ha a mini display csatival csatlakoztatom nem érzékel semmit a gép (mintha nem is csatlakoztattam volna semmit), ha usb csatival akkor az usb csatlakozásoknál megjelenik hogy cinema display, viszont a képernyő beállításoknál nem érzékel második kijelzőt a gép. A hangot viszont átadja a kijelzőnek. Van valakinek ötlete mi lehet a hiba?
Tomi20, Buvarruha! Köszönöm a segítséget! Keresek hozzá doksit, és méregetek. Üdv!
Benq v2200 eco,
van valami modja, hogy a minden bekapcsolaskor teljes fennyel lilan vilagito Benq led'' feliratot el lehessen tuntetni? Egy monitorszobaba tobb ilyen van, es brutal zavaro, mikor az ejszaka kozepen tok fenyerovel indulnak el. Valoszinu a firmvaret nem tudom atirni, de a +17 voltos hatter tapfeszt kesleltethetem 3-4 masodperccel, ettol meg el fog indulni, vagy azonnal hibat erzekel? Koszi
Ha csak a háttérvilágítás feszét késlelteted akkor elvileg nem. Esetleg szervízmenüben lehet érdemes körülnézni, hátha kikapcsolható.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2016
A kepernyo eltorott. Az biztosan kuka.
De ha a panelje jo, akkor masik kepernyovel mennie kellene.
Szia!
Mivel tönkrement a kijelző, ezért csak kijelzőcserével javítható.
Sziasztok!
Adott egy LCD monitor (konkrétan 24"-es Asus, de a hibajelenség miatt ez talán nem fontos), amibe folyadék folyt és bele is száradt. Ennek eredményeként a kép alján 2-10 cm magasságig csak fekete rész látható. Ezt leszámítva teljesen jól működik. Kérdésem, hogy javítható-e házilag? Lehetséges-e, hogy csak a polárszűrő mögé folyt be, és onnan ki lehet tisztítani? Ha leszedem az LCD panelről a legfelső réteget, össze lehet-e rakni utána? Milyen "oldószert" használhatok hozzá, ami nem károsítja sem a polárszűrőt, sem a mögötte lévő részeket?
Ha tiszta fekete, akkor az nem a polarszuro mogott van. Ha meg latsz kepet, de az halvany vagy mas szinu, akkor lehet erre gondolni. Kep segitene egyebkent.
Szet lehet szedni, sima vizzel tisztithato, szalmentes papirral torold le.
Köszönöm a válaszokat.
Sziasztok!
Egy LCD monitorban nincs háttér világítás. Odáig jutottam, hogy kiforrasztottam az inverter trafót és az egyik nagyfesz tekercse szakadást mutat, a másik pedig 1Kohm -ot. Lenne egy másik inverter trafóm, ami színre-szagra ugyan úgy néz ki, viszont a nagyfesz tekercsek ellenállása 580 ohm. Szerintetek ezt betehetem a másik helyett, vagy keressek egy a régivel meg egyező trafót?
Szia
Ha a primer tekercs ellenállása ugyanolyan akkor logikus, hogy kb fele akkora menetszámú lehet a szekunder (azonos drót vastagság esetén) így kézenfekvő, hogy a generált fesz is fele akkora lesz. Ha az elektronika nem szúrja ki az eltérést akkor kisebb cső fényerőre számíthatsz, ami meglátszódhat működés közbe. Túl nagy kockázata szerintem nincs a dolognak, egy próbát megérhet. /Vagy várj meg egy szakértőbb véleményt ezügybe. Üdv
Lehet, hogy a másiknél sem stimmel az 1K sem. Próbáld ki, ha nem jó, vagy nem fog világítani, vagy le fog álni.
Szia!
Nos beraktam és működik. Viszont annál az oldalnál ahol szakadt volt a tekercs, ott halk ciripelő hangot hallok. De ha lehúzom azokat a csöveket és másikat teszek rá, akkor is hallom.Most nagyítóval kutakodok, hátha rossz forrasztást látok, de még semmi.
Nem. Az inverter trafó felől hallom. Meg picit vibrálnak a csövek is, ha másikat dugok rájuk, azok is. A régi trafónál 10pF-os kondik voltak a kimeneteken, amit most betettem annál 22pF-osak.Nem lehet hogy ez a gond?
Koszonom, nagy vagy.
35 eve van forrasztopaka a kezemben, de meg se fordult a fejemben hogy ilyen egyszeru szoftveresen. Most mar ezt a szerviz modot is tudom. Es, hab a tortan, bekapcsolas utan 1 masodperc es van kep, nem a benq logoval tokoli el az idot.
Na igen, ahol lehet én is kikapcsolom a logót.
Sziasztok!
Egy HP L1955 monitorral van egy kis probléma. A gép kikapcsolása után a "No input signal" feliratot adja be, és nem kapcsol le soha, csak ha kinyomom a power gombbal. A gép indítását követően tökéletesen működik. Ez most hiba, vagy valami beállítás probléma lehet? |
Bejelentkezés
Hirdetés |