Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC táp átalakítás

Témaindító: kand, idő: Nov 13, 2005
Lapozás: OK   174 / 200
(#) gerleimarci válasza mark.budai hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

4-es lábon mi van? A diódát ki vetted?
(#) mark.budai válasza gerleimarci hozzászólására (») Márc 4, 2016 /

Gondolhattam volna... Holnap kiemelem az egyik felét és megnézem.
(#) mark.budai válasza gerleimarci hozzászólására (») Márc 5, 2016 /

Köszi az ötletet, kivettem a diódát, így már szépen lehet állítani a kimenő feszt.
(#) chopper800 hozzászólása Márc 7, 2016 /

Szerbusztok.
Szeretnék segítséget kérni a képen látható táp kapcsolási rajzát keresem és nem igazán vagyok benne biztos melyik a jó kapcsolás. Egy biztos hogy azon kapcsolások valamelyike lesz a nyerő amin ka7500c ic van. Valamint abban kérnék még segítséget hogy nekem nincs szükség az egyenirányított stabilizált feszültségeire, csak a nagyfrekvenciás váltakozó feszültségeire. Miket forraszthatok ki hogy a táp működjön egyenirányított kimenetei nélkül?
Üdv.
(#) eyess válasza chopper800 hozzászólására (») Márc 7, 2016 / 1

Ha nem kell az egyenirányított rész , tehát a szekunder oldal bár nem tudom , hogy miért pont ezt írtad , de biztos elárulod.Na tehát , ha csak a puszta váltó kimenetek kellenek , akkor a trafó szekunder oldala után mindent kiszedhetsz.
(#) chopper800 válasza eyess hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

Igen a szekunderre értettem és pusztán a váltókimenet ami kell és bocsánat ha nem fogalmaztam meg egyértelműen a kérdésem.
Köszönöm a gyors választ.
Üdv.
(#) kadarist válasza chopper800 hozzászólására (») Márc 7, 2016 / 1

Akár bent is hagyhatsz mindent, és a szekunder tekercsekről veszed le a feszültséget.
(#) chopper800 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

Nos megvallom őszintén erre is gondoltam és még talán praktikusabb is a dolog.
(#) eyess válasza chopper800 hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

Csak , akkor nem , ha az egyenirányított kimenet valamelyikén hiba lép fel / kondenzátor,dióda stb hibák/ esetén a táp , vagy letilt , vagy el sem fog indulni.
(#) gerleimarci válasza chopper800 hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

Akkor vedd ki a szekunder oldali diódákat és az 1-es lábat kösd a testre, így teljes kitöltésen fog menni. Lehet, hogy a 4-es lábról is el kell tüntetni a diódát.
(#) chopper800 válasza eyess hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

A hiba létrejöhet amiatt hogy a szekunderől veszem le a feszültséget vagy csak spontán hiba mert mondjuk idős már a táp?
(#) kadarist válasza chopper800 hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

Nem, spontán hiba miatt. A szabályzás fenntartása miatt érdemes az egyenirányított kimenetet kissé leterhelni, hogy a kondenzátorok feszültsége lecsökkenjen akkor, ha a váltakozóáramú kimenetet terheled.
(#) chopper800 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

Tehát vagy kiforrasztok mindent a sekunder után vagy kicsi mondjuk 5w ellenállásokkal leterhelem az egyenirányított kimenetet.

Ha mindent kiforrasztasz, akkor nem biztos, hogy lesz szabályzásod és kifüstölhet a tápod, ezért ezt én nem ajánlom. Akkor nem kell kimeneti extra terhelés, ha van ellenállásos előterhelés a kimeneten. Itt a kimenetnél látható álló ellenállások azok: Bővebben: Link.
(#) gerleimarci válasza kadarist hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

Nem mondta, hogy stabil feszültség kell neki (meg amúgy is, az egyenirányítás előtt amúgyse változik a feszültség, csak a kitöltés), ezért gondoltam hogy a szabályzást kiiktatni. Miért füstölne?
Még mindig nem tudjuk, hogy mi vele a célja, mihez akarja használni.
(#) chopper800 válasza gerleimarci hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

A célom az hogy nagyobb feszültséget nyerjek ki. De akkor most kiforrasszam vagy ne? Habár ahogy olvasom a dolgokat jobb ha nem forrasztok ki semmit a szekunder oldalról hanem beépítek két 5W ellenállást hogy legyen egy alapterhelés és nem mennek tönkre a kondik.

Eddig arról nem volt szó, hogy a feszültségnek is nagyobbnak kell lenni, plusz még váltókimenet is kell.
(#) chopper800 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 8, 2016 /

24 voltot szeretnék kinyerni belőle ha az egyenirányított plusz minusz 12 voltot használom a minusz 12 volt nem bír nagy terhelést és letiltja a tápot.
(#) proli007 válasza chopper800 hozzászólására (») Márc 8, 2016 1 /

Ha a hátad szeretnéd megmosni, akkor a hasadat kezded el szappanozni?
(#) gerleimarci válasza chopper800 hozzászólására (») Márc 8, 2016 /

Eddig váltórol volt szó. Ha 24V DC kell, akkor szedd le a 4-es lábról a diódát, az 1-es lábon cseréld ki a fesz. osztót potira. A szekunder oldalról dobj ki mindent, vegyél nagyobb feszültségű schottky egyenirányítókat és nagyobb feszültségű low ESR kondikat, és pakold be a 12V-os ág helyére.
De így már jobban megérné, ha vennél egy 24V-os tápot.
(#) chopper800 válasza gerleimarci hozzászólására (») Márc 8, 2016 /

És továbbra is a váltó az ami jobban érdekel egyéb lehetőségei miatt az alap az volt hogy nagyobb feszültséget nyerjek ki. De örülnék ha az váltóban nyerhetném ki.
(#) erbe válasza chopper800 hozzászólására (») Márc 8, 2016 /

Mire tudod felhasználni azt a 20-50 kHz frekvenciájú váltófeszültséget?
(#) RoliNyh válasza chopper800 hozzászólására (») Márc 8, 2016 /

Már bocs, hogy beleugatok, de nekem úgy rémlik, az ATX táp nem váltóáramot ad a kimenetén (akár az egész hóbelebancot is kiforraszthatod a szekunder részről), hanem impulzussorozatot...
Ezt szűrik kondenzátorral és tekerccsel, így lesz belőle egyenfesz.

(Sőt egyik DC konverter sem ad ki váltót legjobb tudomásom szerint.)

De ha tévedtem az okosok majd úgyis kijavítanak...
(#) ferci válasza RoliNyh hozzászólására (») Márc 9, 2016 / 1

Az a sok szerencsétlen tervező meg telerakta diódákkal a tápokat... micsoda pazarlás.
(#) gerenk válasza ferci hozzászólására (») Márc 9, 2016 /

Viszont megspórolt egy csomó rezet meg vasat. Micsoda nyereség !!
(#) merciabc hozzászólása Márc 20, 2016 /

Sziasztok!
Van valaki, aki már átalakított FAT xbox tápot? A 12voltos részére lenne szükségem, de önmagában nem műkszik!
(#) sector99 hozzászólása Márc 20, 2016 /

Sziasztok !

Ebben az átalakításban lehet a PC táp(ok) valamelyik eredeti diódáit használni a szekunder oldalon ? Muszáj 200 Voltosnak lennie ?
(#) mugab válasza sector99 hozzászólására (») Márc 20, 2016 /

A 12 voltost igen. (Ha jól emlékszem azok 250 voltosak)
Nem muszáj 200 voltosnak lennie, lehet nagyobb is...
( Ha jól emlékszem a 12 voltos tekercsnél mértem annó 130 voltot)
(#) sector99 válasza mugab hozzászólására (») Márc 20, 2016 /

Az nem semmi ! Nem gondoltam volna, hogy több mit tízszeres feszültség van ott. Akkor majd STTH 6003-at teszek be(ez van...), az talán bírja.
Köszi !
(#) sejtek válasza chopper800 hozzászólására (») Márc 26, 2016 /

szia

Két egyforma pc tápot sorba tudsz kötni, csak arra vigyázz, hogy az egyiknek a paneljét le kell válsztani a földről. Így 24V-od lesz, 19-25A-el terhelhető, attol függ mekkorák. A zöld drótot pedig földre kell kötni.
Évek óta így működik nálam. Kevesebb mint egy 10-esből kijön. Plusz még lesz 5, 3.3, 12V-os kimeneted is, ha kell.
Következő: »»   174 / 200
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem