Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Témaindító: electorkalandor, idő: Feb 19, 2009
Témakörök:
Köszönöm a választ. Vezérlésébe nem lehet belemókolni, karakterisztikáját módosítani? Ha jóltudom KA3845 van ezekben, nem lehet annyira bonyolult.
Elképzelhető, hogy lehet, de semmi garancia nincs rá. Ha rendes előtolót, tápot, stb-t megveszel, ott vagy mintha vettél volna egy használt trafós jobbfajtát.
Építettben is elképzelhető, hogy találsz jót, akár még itt is lehet valaki, aki eladja.
Sziasztok!
Valakinek nincs kapcsolási rajza hega 450 hegesztőhöz? Van benne egy DIL22 mágneskapcsoló aminek 380v-os tekercse van, azt szeretném tudni hogy be tudok-e kötni 220v-os tekercset úgy ha adok neki egy nullát? Nagyon fontos lenne mert áll egy kazánhegesztő kisvállalkozó.
De biztos lehetne, de most vegyek 380v-os relét, mikor lehet hogy egyből mehetne 220V-rol csak látnom kellene mi merre megy.
Fontos lenne tudni, hogy négy vagy öt pólusú csatlakozó táplálja a gépet? Ha csak 4 pólusú akkor nem kap nullát, csak a 3F+PE akkor nem tudsz nullát levenni.
Igen jogos, de ezért kellene a kapcsolási rajz, sajnos a javítandó géphez csak szombaton jutok el, addig meg kellene bele vennem az alkatrészeket.
Ez egy ördögi csapda, telefonon hívtak hogy a mágneskapcsoló füstölt, de a tulaj ennél többet nem ért hozzá, én meg nem tudok most hozzá elmenni, így távgyógytanom kell.
Az ilyen mindig a legrosszabb. Azért én próbálnék beszerezni hozzá való 400V-os tekercset, vagy hasonló paraméterekkel bíró mágneskapcsolót. Gondolom a fiókban csak 230V-os van.
Igen, 220V-osbol kapnék 10E ft 2db bedobozolt újat egy havertól, a 380v-os meg csak a boltban van aminek az ára 33000ft/stück.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
Ez jó lessz?
Behúzótekercs 2500-3000.-Ft boltban. Nem olcsó, de ha az égett le, ~5 perc kicserélni. Nagyobb az esély arra, hogy átégett a bakelit az érintkezők között. Emiatt csapkodja az automatát, füstöl és büdös.
![]() Hol láttál te boltban Idézet: áron DIL 0-ás vagy 00-ás mágneskapcsolót? 6500-8000.-Ft/db. De jó a Klöckner-Müller, a Schneider vagy a szlovén xxx típusú is. Van ami drágább, van ami olcsóbb. „33000ft/stück.” A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
Gyárilag egy dil22 van benne, a boltban 5000ft mondtak a tekercsre, és 33000ft a komplett mágneskapcsolóra.
DIL22? Ez majdnem olyan, mint a szlovén 6500.-ért.
![]() Idézet: „az ára 33000ft/stück.” Kétszer ennyiért kapsz használt működőképes CO2 hegesztőt. Innentől kezdve elsősorban az ép észre szoktak hivatkozni. ![]() Mondjuk nekem sem volt, mikor palackkal, reduktorral együtt 55000.-ért eladtam a 180 A-es háromfázisút. ![]()
Örülök hogy segithettem.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
A DIL2-22 80A-es mágneskapcsoló. Jó oda a kisebb is, de 35-40A-nál kisebbet nem lenne szerencsés használni egy 450A-es gépbe. 6500Ft-ért esetleg 12-15A-es kontaktor kapható.
Ami oda megfelelne a ma beszerezhető kontaktorok közül, Az a Schneider gyártmányú LC1D32; LC1D40; Eatontól a DILM32;DILM40 . Ezek általában 16-18000Ft körül beszerezhetők, de ha a neten valaki keresgél, lehet találni Powerman (Kinai) kontaktort is, fele-harmada áron, nyilván a minősége sem lesz olyan, mint az említett típusoké.
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy az einhell 140 A-os gagyi CO-hegesztőkbe gyárilag milyen vasmagkeresztmetszettel bíró főtrafó van? Segítségteket előre is köszönöm!
Meg tudom mérni Neked, de csak Szombaton.
Jó lesz szombaton is. Naqgyon köszönöm előre is!
Sziasztok!
Nagy segitségre lenne szükségem. Kolegámnak van egy VISZÉK V250 cohegesztöje amibe a másik okos kolegám kapcsolokat cserélt. Persze nem jött össze a dolog és nem igazán ugy müködik a szerkezet ahogy kellene. Tud valaki erröl a készülékröl egy kapcsolásirajzot felrakni? Elöreis köszönöm
Megnéztem. Nekem Gagyi 150-es van, nyilván soha nem tudott annyit. EI150 /50 mm pakett. Szerintem a neve is ebből adódik.
![]()
Köszönöm a segítséget!
Szervusztok,
új vagyok a fórumon. azért regisztráltam, mert vettem egy TIP tronic "profi" ![]() ![]() a képek: A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2016
"így finomabban szabályozható az előtolás (de hogy miért arról gőzöm sincsen )"
Azért lett finomabb, mert az egy db poti 270 fokos elfordulását megnyújtottad 540 fokra, ami precízebb beállítást tesz lehetővé. A többfordulatos potiknak pont ez a lényege, a precízebb szabályozhatóság. Én több előtolót átalakítottam már 10 fordulatos potival és hozzávaló precíziós tekerőgombbal. Igaz, drága dolog a precíziós poti + hozzávaló gomb, de reprodukálható beállítást tesz lehetővé. Egyébként szép munkát végeztél. A következő lépés az Euro csati beépítése legyen, és akkor profi kábelt is tudsz használni,ami sokkal jobb mint ami a gépen eredetileg van. A mágnesszelepet pedig a DIL egyik érintkezője elvezérli. Gratulálok a munkádhoz!
Köszönöm István
![]() Mindent ![]() Nagyon jó érzés, hogy vannak olyan emberek és fórumok, ahol ilyen segítőkész fórumtársak vannak, és bizalommal lehet segítséget kérni, még amatőrként is!
Üdv.
Szép munka,de a gáz szelepről nem látok Képet(lehet csak Én ),pedig ha tényleg az került bele amit írtál,megérne egy fotót ! ![]()
a gázszelep projektet egyenlőre jegelem, de nem fog elmaradni
addig alighanem teszek be egy állítócsavart a pisztolyba, amivel a nyitást tudom szabályozni. Egy egyszerű hernyócsavarra gondoltam. Azt vettem észre, hogy a gáz jóval később indul el, mint az ív, azért gondoltam erre a megoldásra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |