Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Üdv! Nem tudom hol laksz, de ha a közelemben akkor nagyon szívesen segítek a forrasztásban. Kábelt is találok talán itthon. (Tipikus esete amikor egy páka nem páka helyzetnek, de minden kezdet... ) A kábeled inkább hajlékony legyen, ha lehet, könnyebb a pákát tartani.
Köszi majd rászánok egy délutánt.(96 oldal)
Oldalt kb nem tudsz? Köszi.
Szerintem ezt keresed:
Bővebben: Link
Üdv!
Ezt próbáltad? Igaz a Wellerét nem találom az csak 2500 +DPD. Ettől függetlenül érdemes tartani ólmos és "bleifrei" ónhoz is egy egy hegyet mert az ólmos gyantája 390°C-on odaégve a hegyhez kemény bevonatot képez, annyira hogy el lehet a cinnel tolni a pákát. Ezt takarítja le a regenerálószer. És szigorúan cserélni óntípustól függően.
Tök jó, a cikk eléggé teljes. Köszönöm.
Szia!
Budapest és környéke lenne jó nekem, főleg észak-keleti rész. Köszönöm! Üdv
Sziasztok!
Forrasztóállomást vadászok. A topik javát elolvastam, de nem tudok dönteni. Pl használt wellernél mire figyeljek? Hamisítvány van-e belőle? Aprón van egy 35-ért csak kicsit gyanús. Még fent van.. valami nem ok vele? Ha nem jön össze, akkor szabályzót épít valaki a fórumon ami jó solomonhoz és wellerhez is? Köszi a válaszokat előre is! A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
Átnézhetnél ide is. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
Adj linket. de azt hiszem az kattogós. Alapnak nem rossz, csak régi.
Építve olcsóbban is kijöhetsz A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
Ez Bővebben: Link az.
Hmm, azért köszönöm a szándékot. Egyik ismerősömnek van egy Dremel gázforrasztója, szerintem azt kölcsön fogom kérni. Bár másik ismerősnek meg van régi forrasztópisztolya csak attól félek kicsit, hogy erős, nehogy szénné égessem a sajátom. Még azért körbeérdeklődök hátha van valakinek elektronyos pákája...
Sziasztok!
Lassan körvonalazódik a forrasztóállomás. Sajnos helyben csak drágán lehet kapni solomon másolatokat, így egy épített állomás van kilátásban. Időm sok nincs, így a vezérlőt venném, amit egy trafó hajtana. Páka Hakko, solomon esetleg később WSP80 lesz. Trafót emiatt szeretném kicsit túlméretezni. (WSP 80 lenne a kiszemelt később) Kérdésem az lenne, hogy pár jelölt közül melyiket érdemes megvenni. Toroidot nézegettem, viszont a 24V-os toroid üresjárati feszültsége minimum 25,5-26V, ami teljesítményben megfelelő lenne. (olcsóbb toroid 24V pl 125VA U0=26,5V) 22V-os 170VA-es (ágyúval verébre) pedig U0=30V lenne. Nem számít, ha üresjáratban magasabb a fesz, vagy inkább nézzek 19-20V-os toroidot, aminek az üresjárati feszültsége nem megy 24V fölé? Milyen trafót választanátok, vagy inkább vegyek hagyományos vasmagos transzformátort? Köszi a válaszokat előre is!
A pisztolypáka se rossz! Nem kell folyamatosan húzni neki. Ha már meleg az ón kattogtatni kell. A drót egy darabig meleg marad. Ha dermed az ón újra egy pici meleget neki.
Azt mondom, hogy toroidot egyáltalán ne vegyél, nagyon ritka az amelyik normálisan lett elkészítve. És egy új, drága trafónak sincs semmi értelme, amikor egy ide megfelelő feszültségűt és teljesítményűt töredéke áron is kaphatsz az apróban. Nem biztos rögtön, de figyelni kell.
Ha kisebb árammal működik a fűtőszál az csak jó az élettartamára nézve, felfűteni felfog alacsonyabb feszültségről is, legfeljebb néhány másodperccel lassabban. Nálam 22-23V-ot kapnak a pákák fűtőszálai (úgy a solomon mint a weller).
Szia!
A trafónál a 170VA-t javaslom, főleg, ha egész napra bekapcsolva marad, és tényleg upgradelni akarsz. Elektronikát készen eb-n 3k-tól felfelé, most van rendelés alatt egy 5400 Ftos, 170-es toroiddal,(volt a fiókban) Solomon szárral. Nem sietek, ólom mentesnek másod pákának jó lesz. Itthon Goot van 3, féle heggyel, plusz Solomon, + cseh páka Benn JBC volt. A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2016
Ge Lee és Joe_001 köszönöm a válaszokat!
Helyben van egy kis elektromos bolt. Néztem van náluk pár trafó. 20V 10A Bővebben: Link Bővebben: Link 24V 10A Bővebben: Link Melyiket vegyem vagy vatera toroid mellett maradjak? Méretben a toroid jobb lenne, de az üresjárati fesz aggaszt. Nem lenne bekapcsolva egész nap, csak hobbi szinten használnám heti 1-2 alkalomra max. Lehet ez később változni fog, de az a jövő zenéje.
Erről a toroidról van szó. Bővebben: Link
Sziasztok most jött meg ebayrol (kínábol) a hakko utánzat pákám.Azt szeretném kérdezni,hogy DC24Volt kell neki,de a trafóról 27 jön le mert 220-ra volt valamikor tekerve most meg ugye 230 van,vajon mit szol hozzá szerintetek?Az a 3 Volt különbség mennyire lehet számottevő?
Hamarabb elhalálozik a fűtőbetét. Inkább tekerj le a trafóról, és ha 1-2V-al kevesebb, az kisebb baj.
ha sajnos én is ezt gondolom a dologról,és kb hány menet lehet mert nem nagyon akarom szétszedni a trafót hátha le tudom szedni anélkül is.
Ezt látatlanba sajnos nem tudom megmondani.
Nem kell szétszedned semmit, 3+3 antiparallel diodával ( vagy 2 graetzel) csökkentsd a feszültséget.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2016
Mindet talált infó szerint AC 24V kell neki. A kínai készülékek panelján látok valami BT137-et. Az nehezen fog DC-t kapcsolgatni a fűtőszálnak Illetve egyszer igen
A legbiztosabb, ha még egyszer, alaposan utánanézel a készülék tápigényének. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2016
Sziasztok!
Vennem kellene egy kiforrasztó pákát furatgalvános paneleken történő alkatrészcseréhez. Erre a típusra gondoltam,elsősorban az ára miatt. Valaki találkozott már ilyen eszközzel? Van tapasztalat róla? Egyik volt munkahelyemen volt egy azt hiszem az Denon gyártmány volt,de ha jól rémlik az piszok drága volt akkor is. Az kiválóan működött. István |
Bejelentkezés
Hirdetés |