Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2560 / 3579
(#) szamóca válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Márc 19, 2016 / 1
 
Jó üzlet ám.
(#) szucsistvan123 válasza szamóca hozzászólására (») Márc 19, 2016 /
 
Ez a tied?
(#) szamóca válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Márc 19, 2016 / 2
 
Egy rokonsrác gyűjteményéből fotóztam telóval.
Vannak ám szép ritka pénzek .
(#) Gafly válasza szamóca hozzászólására (») Márc 19, 2016 /
 
Ó ezek a numizmaták

Szerintem még azt sem vettétek észre, hogy nem minden 50 forintos érme hátulján galamb van.
Én a "kockásból" már kettőt félretettem
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2016
(#) Andr3wJ válasza Gafly hozzászólására (») Márc 19, 2016 /
 
Én azért találok néha.
(#) BarnaPili válasza Gafly hozzászólására (») Márc 19, 2016 /
 
Úriember nem hord aprót ...
(#) szamóca válasza Gafly hozzászólására (») Márc 19, 2016 /
 
Az ötven forintos érméből is, igen sokféle van.
Érmékből meg rettenetesen sokfélét adtak ki.
(#) pjg válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 19, 2016 /
 
Papír meg nincs.
(#) Gery78 hozzászólása Márc 19, 2016 / 1
 
Sziasztok!
Itt a tavasz, kivirágzott a Snidling. Ezt ma fotóztam, gondoltam megosztom Veletek. Elég sok bimbó van még rajta, nekem nagyon tetszik, egy bimbóból egy sok apró virág keletkezett. Ha jól kinagyítjátok a képet, akkor jól látszik a sok kis virág.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2016
(#) BarnaPili hozzászólása Márc 20, 2016 /
 
Tavaly elcsapott a nejem egy fácánt a kocsimmal. A ködlámpa tört be,a rögzítőfülek. Mivel ez egy drága lámpa,nem cseréltem,hanem megragasztottam. Tegnap este egy nyúllal randizott . A ködlámpa megint lötyög. Mivel tudom én ezt szerintetek megragasztani? Azt hiszem abs anyaga van.
István
(#) zolika60 válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 20, 2016 /
 
Nyúl állóra semmivel. Egyébként valami kétkomponenses gyantával. De sokkal jobb, ha elviszed egy műanyagoshoz és egy két ezresért meghegeszti.
(#) ktamas66 válasza pjg hozzászólására (») Márc 21, 2016 / 1
 
Nekem van papír is.

DSC03316.JPG
    
(#) nagym6 hozzászólása Márc 21, 2016 /
 
Lukas 2 fillérel még fizettem is. A mellékletet neten kerestem, nincs nekem ilyen.

Fillér2.jpg
    
(#) szamóca válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 21, 2016 /
 
Súly-pénzel fizetők, már biztos nemélnek.
(#) Massawa hozzászólása Márc 21, 2016 /
 
A fiamat (13) az iskolája benevezte egy Arduino kezdöknek tanfolyamra. Az elsö idöpont nem jött össze, mert csak 4 gyerek igazolt vissza ( kb. 60 iskolábol). A második idöpontra már összejött a kis csapat (6 gyerek), és egy fiatal robotika programozo vezette az egésznapos tanfolyamot (9-17). A gyerekek élvezték a dolgot, és du a tanfolyamvezetö egyetértésével, én is beültem 2 orát a kurzusra. Az Arduinoval eddig nem volt semilyen tapasztalatom, igy gondoltam nem árt valamit tanulni.
Érkezésemkor a gyerekeknek már forogtak a motorok, müködtek az RFID olvasok, söt a displayeken is mindenféle szövegek, meg jelek voltak.
Na szuper, ilyen gyorsan ilyen eredemények - lenyügözö.
Ekkor kapcsolodtam be én is a tanfolyamba és a fiam szerkezetét igyekeztünk optimalizálni ( léptetö motor szabályozása). Az Arduino olvasta a potit (ADC) és szabályozta a motor sebességét. Erre az az ötlet támadt, hogy a displayen jelezze ki a sebességet. Ekkor jött a meglepi. A fiam áramköréhez még egy poti kellett, de már nem volt az alkatreszcsomagban. Kérdem az oktatot, hogy nincs-e még egy poti - csak nézett rám, hogy mit akarok. Mondom, potenciométert, még mindig értetlen tekintet, erre a fiam mondja, hogy ilyen tekeröt, na ezt már értette....
Aztán elnézést kért, mert ö nem ismeri ki magát az elektronikai alkatrészekben. Na mondom magamban - ezt mintha már ismerném a profi pályafutásomból. Az oktato elmondása szerint már nemzetközi versenyt is nyert robotjával, de ma már java-ban programoz.
Elgondolkodtato, hogy hogyan is van ez? Vannak emberek akik az adott HW-re a jobbnál jobb programokat irják, de a fejükben fel sem merülhet, hogy a HW változtásával (optimalizációval) sokkal jobb berendezést lehetne épiteni.
Ha ilyen emberek környezetében nincs hardwares, akkor szinte csöd ami kijöhet a kezük alol. Ö is a gugliban keresi a HW megoldásokat, de ha nem ismeri alkatrészeket, akkor minösiteni sem igen tudja a megtalált kapcsolást.
Szerinte akkor a forumokra téved......
Nagyon örült, amikor megtudta, hogy sem a programozás,sem az alkatrészek nem idegenek számomra...
Na meglátjuk, mi lesz az Arduino haladoknak cimü tanfolyamon.....
(#) nagym6 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 21, 2016 /
 
Informatika oktatásban lefelé építik az elektronikai tudást (orientáció szak) kifelé mennek ebből a tantárgyból. Kérdeztem a szak tanárt, azt mondta, az a tendencia, hogy egy informatikus, vagy programozó ha látja, hogy egy laza csavar miatt nem működik a valami, azt nem húzhatja meg, hanem szólni kell a szervíznek, még ha 500Km -ről jönnek is, őnekik kell meghúzni. Ha már ennyit nem tehet meg, minek a potméter belsejét ismerni. Szóval ez van, lehet, hogy egy robotépítő világbajnok nem tudja mi a tranzisztor, kizárólag kész komplett modulokkal dolgozik.
(#) kameleon2 válasza pjg hozzászólására (») Márc 21, 2016 /
 
Hozzám is jöhetnél összegyakorolni egy szélfogót! Szép munka!
(#) SALáta válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 21, 2016 /
 
Diszorientált vagyok akkor vagy mi. Én vagyok sokszor a szerviz is, szinte mindent kicserélek azon a gépen amin dolgozok, mindenféle főnök megkérdezés nélkül. Bajtól függően 30 perc 4 óra és mehet tovább. Nem nagyon szeretek magam elé lesni tétlenül... Vagy várom a szervízt és söprögetek 2 napig...
(#) pjg válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 21, 2016 /
 
Lehet. Gépeid vannak? Köszi.
(#) Massawa válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 21, 2016 /
 
Azt én elhiszem, hogy egy informatikai szakinek ne legyen még dunsztja sem arrol a gépröl amin a programjai futnak ( legyen majd banki vagy hasonlo helyen informatikus), de ott már baj van, ha valaki egy komplett berendezést gyárt ( legyen az mechatronikai szaki), hogy ne ismerje annak elektrotechnikai vagy mechanikai jellemzöit... Sajnos itt kezdödnek a bajok ( lásd a korábbi mondokámat a modern kocsikrol - mit ér a legjobb SW, ha nem látod a képernyön az eredményt, vagy egy tapis képernyön kell menet közben kitapogatnod azt a gombot amit keresel -.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2016
(#) zenetom hozzászólása Márc 21, 2016 /
 
Sziasztok!
Változott idén valamit a fizetős utakról szóló szabály tavalyhoz képest?
A főútvonalak ugye (nagyrészt) tovább se fizetősek? Gondolok itt pl. a 4. sz. főútvonalra, Bp - Békéscsaba között.
Szerk.: tudom, itt le van írva, de azért.. na..
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2016
(#) pjg válasza zenetom hozzászólására (») Márc 21, 2016 /
 
Szolnoktól - Békéscsabáig 44-es. Személykocsival nem fizetős.
A 4-es Budapesttől - Debrecenig megy. Vagy Nyíregyig?
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2016
(#) zenetom válasza pjg hozzászólására (») Márc 21, 2016 /
 
Az Záhonynál "kimegy" az országból.
(#) nagym6 válasza SALáta hozzászólására (») Márc 21, 2016 /
 
Ez még inkább csak "nyugaton" van így,, de elvileg ez a jövő útja (mondták nekem). Mezőgazdaságban otthonosabb vagyok, itt a magyar szinte mindndent maga javít otthon a gépeken, "nyugaton" már az egy csavar meghúzásnál bonyolultabb szerelésekkel a szervízt várják. És holnapután itthon is így lesz, leginkább az egyre bonyolultabb, több szakértelmet kívánó technikák miatt.
(#) zenetom válasza zenetom hozzászólására (») Márc 21, 2016 /
 
Na, a neten fellelhető információk szerint nem változott a helyzet tavalyhoz képest ezügyben, szóval végig lehet menni a 4-esen a 46-os felé.
Szerk.: de ha valaki máshogy tudja, szóljon!
Vagyis még ez van érvényben.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2016
(#) szitko válasza zenetom hozzászólására (») Márc 21, 2016 /
 
Ha 3,5t feletti autóval mész, akkor fizetni kell majdnem mindenhol, de gondolom személykocsiról van szó.
(#) ktamas66 válasza SALáta hozzászólására (») Márc 22, 2016 /
 
Ez egy optimista hozzáállás. Egyszer projektorokat adtam el egy nagy cégnek, mikor leszállítottuk kiderült, hogy nincs aki felszereli. Miután egy órácskát ezen elvitatkoztak a helyi illetékesek, mondtam nekik, ha van egy imbuszkulcsuk én felszerelem. Ekkor nyilatkoznom kellett, hogy milyen gyakorlattal rendelkezem (őszintén elismertem, hogy soha az életben nem szereltem projektort, de ha a 3 csavart nem tudom becsavarni eldobom a diplomámat ). Ezután már csak egy órát kellett várni, hogy kapjak valami "munkavégzési engedély" nevű papírt. A régi projektor leszerelése. és az új felcsavarozása kb. 5 percig tartott. Ekkor a csavarhúzós ember ( valami "audiovizuális előadótermi technikus" beosztással ) közölte, hogy lejárt a munkaideje, de vállalta, hogy többit majd felszereli.
(#) Massawa válasza ktamas66 hozzászólására (») Márc 22, 2016 /
 
Hát igen, mi egy kicsit más világban nöttünk fel. Nálunk nem kellett villanyszerelöt hivni egy izzo cserére (igaz nem is volt villanyszerelö) vagy vizszerelöt egy csap javitására (ha volt a háznál szerszám).
Az egyes világokito demokráciákban viszont ugy képzelik el, hogy ennek igy kell müködnie (csak akkor meg azt nem értem miért nönek a nagy barkácsáruházak egymás hátán. Annyi szerelö nincs is mint amennyi barkácsbolt. ).
Igaz, hogy egy izzocsere ezután az izzo árának a tiz-, ötvenszeresét is eléri ( erröl nem szolnak a nagy okosok), vagy egy csaptelep cseréje anyag nélkül a minimálbér 1/10-e...
(#) zenetom válasza szitko hozzászólására (») Márc 22, 2016 /
 
Igen, mezei személygépjármű.
(#) Nemtudhatod válasza zenetom hozzászólására (») Márc 22, 2016 /
 
Van réti is?
Következő: »»   2560 / 3579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem