Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szia. Komoly munka, elismerésem. Mitől ilyen zajmentes a vonal, mert tisztább mint más digi szkópoknak.
Szerintem nem hasonlít rá. Más a kijelző.
nagym6: 50Hz-en tényleg nem zajos, de 1KHz-nél már inkább.
Én sem azt írtam , hogy ugyan az , hanem hogy hasonlít .
Miben hasonlít? Más a kijelző, más a funkció. Az általad linkelt, egy logikai analizátor, morzsa15 pedig oszcilloszkópot épített.
Nos ahogy nézem max annyiban hasonlít rá hogy mindkettő grafikus kijelzőt tartalmaz. Egyébként teljesen más.
Látható a videón hogy mit tud. Ha az alapmértékegységben mutat a frekimérő és az időalapnak ez a vége, akkor megjeleníteni 2-300Hz-ig alkalmas, mérésre meg még addig sem.
Elkészült a DPTP SEGA MEGA FLASH DRIVE 8MBit-es kártyám végleges változata.
Most erről mutatok pár képet. Előzményeket visszább meg lehet tekinteni. Videók itt: Bővebben: Link 10db fog elkészülni belőle, ebből most 5db majd később a maradék 5db.
A korlátolt mobilnet hátránya, nem nézhetek videót. Ezért mertem kérdezni. De ezek szerint, ezért nem jött válasz, mert ez semmire nem használható, bár szépen mutat. Hiába, csodák nincsenek, a net sem hemzseg az arduino szkópoktól.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2016
Igen igazából szerintem a nagyon max neki a 20kHz. De lehet nézni vele a jel alakokat pwm jeleket hogy ki adja-e stb. Sajnos ugye bár az adc-je elég lassúcska.
Szia!
Sajnos rendesen nem tudom tesztelni mert nincs rendes szkópom illetve frekvencia generátorom.
Tiszta munka, gratula, a panelt is te készítetted saját kezüleg vagy valakivel?
Egyértelmáen látszik, hogy furatgalvanizált és gyári megoldásról van szó.
De gondoltam hogy esetleg házilag készítette. Már vannak megoldások házilag is furatgalvánra.
Teged nem zavar, hogy a telifold kb. nincs is az alkatreszoldalon? Pl. a masodik kepen a bal also keramia kondinak a foldre meno laba igazabol sehova sincs bekotve, mert a "telifold" mindenutt megszakad valami miatt (egyik ponton felirat, mashol egy VIA miatt). De, ha nem szakadna meg, akkor sem erne semmit, mert korbemegy a fel panelon, mire beletalal a foldbe.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2016
Szia!
A NYÁK szép a forrasztások szintén, gratulálok. Látható hogy nem otthon barkácsolt a NYÁK, ráadásul ha te tervezted, le a kalappal. Kérdésem: Megér ez annyit amibe került?
Nézőpont kérdése.... ha úgy vesszük semmi nem ér semennyit...mégis valakinek kell és megéri...
Mennyit és hova szokás tenni? Van rajta pár csak így rápillantva.
Ha jobban megnézed látszik, hogy az összes útvonal a killbill által említett kondihoz meg van valahol szakítva. A másik gond, hogy a kondik földjének bekötése a lehető legközelebb kell lennie az ICk földjéhez. A digitális ICk ugyanis kapcsoláskor nagyon rövid időre akár 100mA+ körüli áramot is felvehetnek. Az ehhez szükséges energiát a kondi biztosítja, ha hosszú az áramút a kondihoz, akkor nagy lesz a kibocsátott EMI is (okozhat még hibás működést/instabilitást is az EMI mellett). Ez többek között nincs figyelembe véve ezen a nyákon.
Idézet: Kinek mennyit. Én úgy szoktam csinálni, hogy a teliföld valóban teli legyen, mintha négyrétegű panel lenne. Persze ez nem megoldható, de törekszem a lehető legegybefüggőbb felületekre. Itt van két példa. Hirtelen kép sose jó, ezek most így sikerültek, de a lényeg látszik rajtuk. A látható elvágások szándékosak, hogy az áramutak megfelelőek legyenek. „Mennyit és hova szokás tenni? Van rajta pár csak így rápillantva.”
Áhh
Itthon sajnos nem tudnám megoldani a két oldalas panelt. Amúgy köszi, a tervezés és minden más azt én készítettem.
Termesztésen ott a földelés, de igazad, van és azt egyértelműbbé kell tennem.
Gondolom, ezen kívűl más esetleg elismerő szavakat hiába is várnék mert amúgy egy szar amit csináltam, legalább is a mostani stílusod ezt tükrözi. Vagy csalánra pisáltál most?
Köszi, igen a nyákot csak bajosan vagy el sem tudnám itthon készíteni, mert kétoldalas és galvános.
Én terveztem az egészet és a nyákon kívűl mindent én kiviteleztem, persze kaptam itt is sok segítséget (USART, memória, leválasztás...stb), killbill-től is amikor éppen jobb kedvében volt. Hogy megéri e? Húúú hát, ha az anyagikat nézzük akkor nem, ha a fejlődést akkor mindenképp.
Vannak rejtett az alkatrészek alatti GND átvezetések is.
De abban igaza van, hogy ott nem elég egyértelmű a földelés. Amúgy mindent panelt tesztelek mielőtt elkészítem vagy legyártatom, ezért is lehet ott fura az a pont. A lényeg, hogy ott a GND.
Kérdezzetek, ne találgassatok
Semmi köze annak a kondinak egyik IC-ékhez sem. Ez a szűrés csupán a SEGA konzolból jövő 5v-ot hivatott szűrni, úgy mint a másik oldalon lévő 22µF-os kondi. (Gyári ajánlás alapján.) Minden IC-nél külön van 100nF-os kondi, a lehető legközelebb.
Persze jogos amit ír, csak kicsit "kötekedni" akartam hogy pontosan mi nem tetszik neki
Idézet: Egyertelmubbe? Eleg lenne csak bekotni. Vagy a kondi alatt van egy VIA? Sajnos a negy kepbol az elson nem latni semmit, a masik harom meg ugyanazt tartalmazza, szoval nem latom. Ha ott a VIA, akkor nem szoltam semmit. Ha nincs, akkor meg miert vitazol, hiszen mashol nincs bekotve. A betapot szuro kondit is induktivitasszegeny uton kell bekotni, mert kulonben nem er semmit. Ezzel kar vitazni. „ermesztésen ott a földelés, de igazad, van és azt egyértelműbbé kell tennem.” |
Bejelentkezés
Hirdetés |