Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ott az adatlap melette. Aszerint 300°±5°
Hello! Pld. két soros BC tranyó, bázisuk a kollektorukba kötve. De akár egy mezei soros Led is megteszi.
Néztem az adatlapot, csak nem vettem észre!
Késő van már.... Köszi a választ! A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2016
A LED az jó ötlet, köszi!
jó napot lenne egy kérdésem van egy orchidea orion tv készenléti jó de pílantra úgy tűnik mintha be akarna kapcsolni milyen hiba lehet több oridea ugyan ez hiba van
Tudom, hogy rég volt, de most mégis válaszolnék.
Kipróbáltam a dolgot egy IRLZ34N FET-tel és egy 2A-es, gyors biztivel, és a biztosíték megvédte a FET-et. Elég gyors volt, a FET utána is működött. Aztán persze biztos, ami biztos, rövidre zártam bizti nélkül is, és az kinyírta szegény FET-et. Úgyhogy a biztosíték gondolom elég. Vagy valamit nem vettem figyelembe?
Kösz! Nem tudtam, hogy üvegbiztosítékoknál is van lomha--> <--gyors kioldású, de végül is tök logikus.
Nem olvadóbiztosíték, hanem olvadóbiztosító. És nem kisautomata, hanem kismegszakító.
Üdv! Szerintetek a mágneskapcsolót illetve a sorkapocsokat a legkönnyebb, legalapvetőbb bekötni?
Mióta?
Mire gondolsz pontosan?
Hát pl hogy egy egyszerű nyáklapon nagy szaktudást igényel vagy könnyen kivitelezhető?
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2016
Amióta léteznek. Tán tévedek?
Ez valami nyelvtannáci agyszüleménye lehet.
Biztosító például az Aegon, a Metlife, meg a többiek.
Idézet: - jó, legyen. „nem kisautomata, hanem kismegszakító” Valószínűleg az "automata kismegszakító"-ból lett a "kisautomata". Amúgy a nyelvhelyesség számomra is fontos, és ezzel nem vagyok egyedül itt, ezen a fórumon.
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani hogy egy átlagos számítógép processzor mondjuk 4 magos, kb hány wattos? Köszi
Üdv!
Megkeresed az adatlapját a példánynak, mert pár 10W-tól kb 200W-ig terjed a tartomány teljesítménytől és gyártástechnológiától függően.
Szia!
Keress egy olyan diagramot, amelyen rajta van a keresett proci. Bővebben: Link.
Ezek a diagramok nem mindig tükrözik a proci fogyasztását, mert általában az egész konfiguráció áramfelvételét mérik.
Ahogy írták, nagyon terheléstől is változik, és főleg típusfüggő.
De ha nagy általánosságba kellene válaszolni, akkor 35...80W között bármennyi. (természetesen vannak ennél kisebbek, és izmosabb erőművek is)
Köszönöm a válaszotokat! Egyértelmű, hogy az életvédelmi szempontokat helyezem előtérbe.
Tetszik ez az ötlet, amit adtál. Ezzel kapcsolatban volna kérdésem. Nézegettem, lehet kapni 230VAC-s relét ami 16A-es. Mivel az általad vázolt megoldásban, nem kell bontania az áramkört, legalábbis áram alatt nem, megfelelne erre a feladatra?
Mágneskapcsolót nem szokás nyákra tervezni mérete miatt. A relére gondolsz szerintm.
Nem igényel szaktudást, elég, ha az ember egy kicsit beletanul, ismerkedik a programokkal.
Elvileg megfelelne, kérdés, hogy az érintkezőkhöz menő vékony kábeldarabok hogy birják a majdani 10 ampert. Ha 4 áramkörös lenne, akkor mehetne 2-2 párhuzamosan, ha nem, akkor már rizikósabb.
Azért jó a mágneskapcsoló, mert ott csak tőled függ, milyen kábellel kötöd be.
Kék alapon arany-arany-piros-piros ellenállás hány ohm??? Az ellenállás érték számolóban nem lehet ilyen színkombinációt beállítani!
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |