Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   397 / 581
(#) Janó bácsi hozzászólása Márc 31, 2016 / 5

Üdv mindenkinek. Elkészült a "Mézga rádió" doboza, vagyis az Orion hangszóró a 20-as évekből. Most már biztos, hogy nem fúrom ki, nem építek bele rádiót, így marad hangszórónak, csak a mechanikáját kell felújítani és visszarakni bele.
(#) zolika60 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 31, 2016 /

Szép lett és jó döntés volt szerintem az eredeti funkció megtartása. Majd kerül hozzá egy ládarádió.
(#) petermusica válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 1, 2016 /

A ladaradiot el lehet kesziteni abbol amit kiszedtek belole,ha valaki ilyen jol ert az asztalos munkahoz,akkor el tud kesziteni egy korhu ladaradio dobozt is
(#) Janó bácsi válasza petermusica hozzászólására (») Ápr 1, 2016 /

Nem Én csináltam a dobozt, profi műbútor asztalos követte el. Ládarádiót, meg már építettem egy párat, ha visszanézed az oldalt megtalálod.
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2016
(#) cua hozzászólása Ápr 2, 2016 / 3

Elokerult a harmadik ismeretlen radiom a dobozbol Nincs rajta semmilyen markajelzes, Westco-nak tunik. A doboza eleg korrect de lehet hazi kivitel, helyben ez surun elofordul. Izgalmasnak latszik de meg nem volt erom kibontani, tul sok benne az egerszar, egy feszer sarkaban alldogalt sokaig...
(#) (Felhasználó 118852) hozzászólása Ápr 4, 2016 / 2

Szép napot mindenkinek

mai szerzeményem ami restaurálásra szorul szól szépen kicsit recseg a hang potmétere

és egy gomb hiányzik

RA 2104 Velence de Luxe
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2016
(#) petermusica válasza (Felhasználó 118852) hozzászólására (») Ápr 5, 2016 1 /

Ez a RA 2104 Velence de Luxe ugy nez ki (persze nem ugy mind itt hanem ujszeru allapotban ),hogy csak a kazettas magno meg a Cd,vagy mp3-as hianzik rola,egyaltalan nem nez ki valami muzealis keszuleknek, legalabb egy modern tranzisztoros radio formaja van (ha nem volnanak csovek benne)
(#) (Felhasználó 118852) válasza petermusica hozzászólására (») Ápr 5, 2016 /

Szerintem muzeális 1973-1974 készült testvérek közt is 42 éves mit én mert én 74 vagyok igen csöves gazdája vigyázott rá át kell festenem ujjra meg egy gomb hiányzik
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 118852) hozzászólására (») Ápr 6, 2016 1 /

Akkor már te is muzeális vagy? Szerintem ez csak a retró kategória. Kell neki még vagy 30 év. Persze ha most nem kerül óvó kezek közé, 30 év múlva már nem is kerülhetne.
(#) Amigos70 válasza (Felhasználó 118852) hozzászólására (») Ápr 6, 2016 /

Azért csak újítsd fel szépen. Rengeteg ilyen rádiót dobálnak ki és bontanak szét mostanában, nem kell sok idő hozzá hogy alig maradjon hírmondója is ezeknek a Velence rádióknak.
Egyébként lehet nagyon olcsón ebből a típusbol nagyon szép állapotút is kifogni.
Ebböl van nem Videoton hanem vadásztölténygyári feliratos is azok sokkal régebbiek.
Érdemes egy ilyen rádióval kezdeni mint egy értékes tényleg muzeállíssal.
(#) (Felhasználó 118852) válasza Amigos70 hozzászólására (») Ápr 6, 2016 / 1

Szia Amigos70 azon vagyok fel legyen újítva
megérdemli szépen szól kár lenne érte ha nem lenne fel újítva
(#) petermusica válasza (Felhasználó 118852) hozzászólására (») Ápr 6, 2016 / 1

Hat akkor nekem is van egy 73-as roman radiom Aida Elektronika tipus es csoves,de aki latta azt mondta hogy nem muzealis,mert tul modern formaja van
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2016
(#) 20sz Jófiú válasza petermusica hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /

Nem csak a muzeális készülékeket érdemes felújítani. Gondolni kell az utókorra is. Béka is megjavítja és bemutatja az adott kor készülékeit és elteszi. Ezek is emléket őriznek, Béka úgy fogalmaz, hogy kortünet.
(#) zolika60 válasza petermusica hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /

Lejjebb írtam:
Idézet:
„Persze ha most nem kerül óvó kezek közé, 30 év múlva már nem is kerülhetne.”
(#) Janó bácsi hozzászólása Ápr 7, 2016 /

Ebből a Velencéből most éppen 9 db-ot találtam a vakerán, különböző árakon. Ebből kettő db. jelenleg 1 (egy) forinton áll, és mindene meg van, kifogástalan gyári állapotúnak néz ki a a fényképeken. Nem érdemes kínlódni vele, egyszerűbb egy szépet-jót megvenni, ha már pont ez kell.
(#) petermusica válasza Janó bácsi hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /

Lattan en is ilyen radiot eladot,van kozotte tobfele szinbe,piros ,feher stb,ha nem volnanak csovek benne szinte azt mondanam,hogy egy kortars Honkongi tranyos,ic-s radio,eggyaltalan nem hasonlit egy nagymamam radiojajoz
(#) Amigos70 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /

De azokban is kell cserélni az elkókat pl , meg potmétereket javítgatni stb......
De egy lepusztultat rendbehozni már tanulás és sikerélmény........
Utána jöhet egy 2x annyi idős készülék...
(#) BarnaPili válasza petermusica hozzászólására (») Ápr 7, 2016 / 1

Kedves Kolléga!
Egy jó hónappal ezelőtt éppen te szórtad a képeket ide a muzeális topicba válogatás nélkül,amiben volt egy két(vagy több is talán) nem túl muzeális gép. Ebből aztán szép kis szócséplés következett,hogy mi a muzeális,és mi nem.. Most meg te szólod le,hogy ez csak egy "youngtimer" itt az oldtimerek között. Azé' álljunk már meg egy ásónyomra...

Szép estét!
István
(#) zolika60 válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 8, 2016 /

Látod nem hiába volt minden szócséplés, (csak helyesírás ügyben) csak tanult belőle.
(#) petermusica válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 8, 2016 /

Eppen ez a problema,nekem is azt mondtak ,hogy a Technics magnodeck ,vagy a Montarbo diszkokevero (1971),nem muzealis,csak retro,eppen ezert most en is azt mondom,hogy a Velence nem muzealis egyaltalan,meg akkor is ha nem tranyos
(#) petermusica válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 8, 2016 2 /

A helyesirasi problemakkal kerlek keress egy mas Topic-ot es persze nem a Hobbielektronika oldalain .Total offos vagy
(#) zolika60 válasza petermusica hozzászólására (») Ápr 8, 2016 / 2

(#) hejdzso hozzászólása Ápr 8, 2016 /

Sziasztok!
Csöves erősítő problémám van!
ECC 83 és EL 84 csövekkel működik!Már minden csövet kicseréltem,kizárásos alapon.
Viszont egy csövet nem tudok cserélni,ez pedig az EZ 81 egyenirányító cső.
Olyan a jelenség,erősen sercegő hangot adVáltozó,hol erősebb,hol gyengébb..Lehet-e az egyenirányító cső probléma?
Sajnos az egyenirányitós csöves cuccal még nem találkoztam.Ezért nincs benne tapasztalatom.
Pedig erősen csőzaj problémára utal a jelenség.
Nem akarom egyenlőre,diódára alakítani.
Kösz a segítséget!
http://en.audiofanzine.com/tube-combo-guitar-amp/hohner/kingstar-20...9.html
Hohner Singstar 20 - erről a cuccról van szó!
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2016
(#) petermusica válasza hejdzso hozzászólására (») Ápr 8, 2016 /

Azt ki lehet cserelni ket db 1N4007 diodaval,persze ne felejtsd el ,hogy a a trafo szekunderek osszkotot pontja es a minusz koze koss egy 33 ohm 7W -os ellenalast,maskeppen gondok lesznek az elkokkal,vagy a diodakkal
(#) hejdzso válasza petermusica hozzászólására (») Ápr 8, 2016 /

Köszi! a választ!
De!Okozhatja a problémát az EZ81-es cső!Mert ebben vagyok bizonytalan?
(#) (Felhasználó 116638) válasza hejdzso hozzászólására (») Ápr 8, 2016 /

Szia !

Okozhatja a problémát az EZ81 hibája.
Mérj szkóppal az anódtápon feszültséget, és nézd meg az AC komponens tartalmát.
A véleményem szerint nem egészséges az egyenirányítócsövet diódákra cserélni, ennek több oka van.
Az EZ81 nem ritka cső, beszerezhető még.
Ha a mérések alapján hibás, ugyanilyenre cseréld.
(#) petermusica válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Ápr 8, 2016 /

Nem tudom mennyire nem egeszseges,de azt tudom,hogy rengeteg csoves radio,tv,erosito stb-ben van dioda,vagy hidas egyeniranyito es egyik se ment tonkre e miatt (a tv-k ben 99%-ban ez van),maskeppen van egy Vef Baltika 54-es orosz oktalcsoves radiom amiben az 5c4-t helyesitettem diodakkal es meg a mai napig is kifogastalanul mukodik,de ha gond van az indulasnal,lehet beleepiteni egy anodfesz keslelteto relet ,vagy kapcsolot
(#) (Felhasználó 116638) válasza petermusica hozzászólására (») Ápr 8, 2016 /

2 dolog.
Más, ha valamit eleve úgy terveznek hogy elektroncsöves elektronika+félvezetős táp,és megint más ha csöves elektronika+ csöves táp.
Na ezeket az utóbbiakat nem célszerű diódásra alakítani.
Gondolom sejted miért.
Nem azt mondom hogy nem lehet, de nem célszerű.
És főleg nem korhű, ha a topic címére gondolok.
(#) petermusica válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Ápr 8, 2016 /

Az El 84-ek strapalasara celzottal biztos,de ha nincs egyeniranyito cso,(ha van akkor is meregdraga),akkor maradnak a diodak es az anodfesz keslelteto,a legjobb egy reles (mind a hangszorovedelemben) de a legegyszerubb egy kezi anodfesz kapcsolo,es igy kutyabaja sem lesz a vegfoknak,es persze be kell epiteni azt a 33 ohmos ellenalast es minden megy kitunoen,ez egy sajat tapasztalat,ezt a modszert hasznalja sok csoves markasceges erosito mint peldaul a Dynacord Gigant 1
(#) hejdzso válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Ápr 8, 2016 /

Bocs!De ezt nem értem!Miért nem lehet diódás tápot csinálni a csöves helyett?
Ez nekem új!Vagy lemaradtam valamiről?
Mewert olyat már hallottam,hogy csöves egyenirányítással másképpen szól a csöves motyó!de ezt sem értem!
Mi a különbség a csöves 400V,és a diódás 400V között!
Mitől különb az egyen 400Volt?
De tényleg nem tudom?
Ha segítenél?
Köszönöm!
Következő: »»   397 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem