Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Üdv mindenkinek. Elkészült a "Mézga rádió" doboza, vagyis az Orion hangszóró a 20-as évekből. Most már biztos, hogy nem fúrom ki, nem építek bele rádiót, így marad hangszórónak, csak a mechanikáját kell felújítani és visszarakni bele.
Szép lett és jó döntés volt szerintem az eredeti funkció megtartása. Majd kerül hozzá egy ládarádió.
A ladaradiot el lehet kesziteni abbol amit kiszedtek belole,ha valaki ilyen jol ert az asztalos munkahoz,akkor el tud kesziteni egy korhu ladaradio dobozt is
Nem Én csináltam a dobozt, profi műbútor asztalos követte el. Ládarádiót, meg már építettem egy párat, ha visszanézed az oldalt megtalálod.
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2016
Elokerult a harmadik ismeretlen radiom a dobozbol Nincs rajta semmilyen markajelzes, Westco-nak tunik. A doboza eleg korrect de lehet hazi kivitel, helyben ez surun elofordul. Izgalmasnak latszik de meg nem volt erom kibontani, tul sok benne az egerszar, egy feszer sarkaban alldogalt sokaig...
Szép napot mindenkinek
mai szerzeményem ami restaurálásra szorul szól szépen kicsit recseg a hang potmétere és egy gomb hiányzik RA 2104 Velence de Luxe A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2016
Ez a RA 2104 Velence de Luxe ugy nez ki (persze nem ugy mind itt hanem ujszeru allapotban ),hogy csak a kazettas magno meg a Cd,vagy mp3-as hianzik rola,egyaltalan nem nez ki valami muzealis keszuleknek, legalabb egy modern tranzisztoros radio formaja van (ha nem volnanak csovek benne)
Szerintem muzeális 1973-1974 készült testvérek közt is 42 éves mit én mert én 74 vagyok igen csöves gazdája vigyázott rá át kell festenem ujjra meg egy gomb hiányzik
Akkor már te is muzeális vagy? Szerintem ez csak a retró kategória. Kell neki még vagy 30 év. Persze ha most nem kerül óvó kezek közé, 30 év múlva már nem is kerülhetne.
Azért csak újítsd fel szépen. Rengeteg ilyen rádiót dobálnak ki és bontanak szét mostanában, nem kell sok idő hozzá hogy alig maradjon hírmondója is ezeknek a Velence rádióknak.
Egyébként lehet nagyon olcsón ebből a típusbol nagyon szép állapotút is kifogni. Ebböl van nem Videoton hanem vadásztölténygyári feliratos is azok sokkal régebbiek. Érdemes egy ilyen rádióval kezdeni mint egy értékes tényleg muzeállíssal.
Szia Amigos70 azon vagyok fel legyen újítva
megérdemli szépen szól kár lenne érte ha nem lenne fel újítva
Hat akkor nekem is van egy 73-as roman radiom Aida Elektronika tipus es csoves,de aki latta azt mondta hogy nem muzealis,mert tul modern formaja van
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2016
Nem csak a muzeális készülékeket érdemes felújítani. Gondolni kell az utókorra is. Béka is megjavítja és bemutatja az adott kor készülékeit és elteszi. Ezek is emléket őriznek, Béka úgy fogalmaz, hogy kortünet.
Lejjebb írtam:
Idézet: „Persze ha most nem kerül óvó kezek közé, 30 év múlva már nem is kerülhetne.”
Ebből a Velencéből most éppen 9 db-ot találtam a vakerán, különböző árakon. Ebből kettő db. jelenleg 1 (egy) forinton áll, és mindene meg van, kifogástalan gyári állapotúnak néz ki a a fényképeken. Nem érdemes kínlódni vele, egyszerűbb egy szépet-jót megvenni, ha már pont ez kell.
Lattan en is ilyen radiot eladot,van kozotte tobfele szinbe,piros ,feher stb,ha nem volnanak csovek benne szinte azt mondanam,hogy egy kortars Honkongi tranyos,ic-s radio,eggyaltalan nem hasonlit egy nagymamam radiojajoz
De azokban is kell cserélni az elkókat pl , meg potmétereket javítgatni stb......
De egy lepusztultat rendbehozni már tanulás és sikerélmény........ Utána jöhet egy 2x annyi idős készülék...
Kedves Kolléga!
Egy jó hónappal ezelőtt éppen te szórtad a képeket ide a muzeális topicba válogatás nélkül,amiben volt egy két(vagy több is talán) nem túl muzeális gép. Ebből aztán szép kis szócséplés következett,hogy mi a muzeális,és mi nem.. Most meg te szólod le,hogy ez csak egy "youngtimer" itt az oldtimerek között. Azé' álljunk már meg egy ásónyomra... Szép estét! István
Látod nem hiába volt minden szócséplés, (csak helyesírás ügyben) csak tanult belőle.
Eppen ez a problema,nekem is azt mondtak ,hogy a Technics magnodeck ,vagy a Montarbo diszkokevero (1971),nem muzealis,csak retro,eppen ezert most en is azt mondom,hogy a Velence nem muzealis egyaltalan,meg akkor is ha nem tranyos
A helyesirasi problemakkal kerlek keress egy mas Topic-ot es persze nem a Hobbielektronika oldalain .Total offos vagy
Sziasztok!
Csöves erősítő problémám van! ECC 83 és EL 84 csövekkel működik!Már minden csövet kicseréltem,kizárásos alapon. Viszont egy csövet nem tudok cserélni,ez pedig az EZ 81 egyenirányító cső. Olyan a jelenség,erősen sercegő hangot adVáltozó,hol erősebb,hol gyengébb..Lehet-e az egyenirányító cső probléma? Sajnos az egyenirányitós csöves cuccal még nem találkoztam.Ezért nincs benne tapasztalatom. Pedig erősen csőzaj problémára utal a jelenség. Nem akarom egyenlőre,diódára alakítani. Kösz a segítséget! http://en.audiofanzine.com/tube-combo-guitar-amp/hohner/kingstar-20...9.html Hohner Singstar 20 - erről a cuccról van szó! A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2016
Azt ki lehet cserelni ket db 1N4007 diodaval,persze ne felejtsd el ,hogy a a trafo szekunderek osszkotot pontja es a minusz koze koss egy 33 ohm 7W -os ellenalast,maskeppen gondok lesznek az elkokkal,vagy a diodakkal
Köszi! a választ!
De!Okozhatja a problémát az EZ81-es cső!Mert ebben vagyok bizonytalan?
Szia !
Okozhatja a problémát az EZ81 hibája. Mérj szkóppal az anódtápon feszültséget, és nézd meg az AC komponens tartalmát. A véleményem szerint nem egészséges az egyenirányítócsövet diódákra cserélni, ennek több oka van. Az EZ81 nem ritka cső, beszerezhető még. Ha a mérések alapján hibás, ugyanilyenre cseréld.
Nem tudom mennyire nem egeszseges,de azt tudom,hogy rengeteg csoves radio,tv,erosito stb-ben van dioda,vagy hidas egyeniranyito es egyik se ment tonkre e miatt (a tv-k ben 99%-ban ez van),maskeppen van egy Vef Baltika 54-es orosz oktalcsoves radiom amiben az 5c4-t helyesitettem diodakkal es meg a mai napig is kifogastalanul mukodik,de ha gond van az indulasnal,lehet beleepiteni egy anodfesz keslelteto relet ,vagy kapcsolot
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2016
2 dolog.
Más, ha valamit eleve úgy terveznek hogy elektroncsöves elektronika+félvezetős táp,és megint más ha csöves elektronika+ csöves táp. Na ezeket az utóbbiakat nem célszerű diódásra alakítani. Gondolom sejted miért. Nem azt mondom hogy nem lehet, de nem célszerű. És főleg nem korhű, ha a topic címére gondolok. A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2016
Az El 84-ek strapalasara celzottal biztos,de ha nincs egyeniranyito cso,(ha van akkor is meregdraga),akkor maradnak a diodak es az anodfesz keslelteto,a legjobb egy reles (mind a hangszorovedelemben) de a legegyszerubb egy kezi anodfesz kapcsolo,es igy kutyabaja sem lesz a vegfoknak,es persze be kell epiteni azt a 33 ohmos ellenalast es minden megy kitunoen,ez egy sajat tapasztalat,ezt a modszert hasznalja sok csoves markasceges erosito mint peldaul a Dynacord Gigant 1
Bocs!De ezt nem értem!Miért nem lehet diódás tápot csinálni a csöves helyett?
Ez nekem új!Vagy lemaradtam valamiről? Mewert olyat már hallottam,hogy csöves egyenirányítással másképpen szól a csöves motyó!de ezt sem értem! Mi a különbség a csöves 400V,és a diódás 400V között! Mitől különb az egyen 400Volt? De tényleg nem tudom? Ha segítenél? Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |