Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Sziasztok .Vettem egy egyedileg gyártatott, toroidot. De nem tudom mekkora a teljesítménye esetleg ebben tudnátok segíteni ? kivezetések 2mm es huzalal vannak. 2*16v os és 2x46 v segéd feszek 12v-13v 2x. mellékelek pár fotót.(méretei 190*60-és középen 70mm a gyantázás)
Szia.
Saccra 1000-1200VA körül van, de ha megírod mekkora a tömege az jobb közelítés lenne.
Van témája,de 1.6 kw biztosan a méreteiből adódóan.
Cimke nincs rajta? Az egyedi trafókon erre fokozottan oda szoktak figyelni. A nélkül sok találgatás elé nézel.
A legtöbbet a tekercseléshez használt huzal méretéből tudsz meg (ez nem feltétlenül azonos a kivezetés méretével).
2mm-es huzal 3,5A /mm2 es áramterheléssel számolva 3,1415mm2*3,5Amm2*(2*46V)~11A =92V*11A=1012VA
Ehhez hozzájön még a kisebb segédfeszek teljesítménye. A mag nagysága megtévesztő lehet, mert a jobbakat direkt alulgerjesztik.
Azok képek akarnak lenni a szövegben?
Üdv mindenkinek!
Több kérdésem is lenne. Az egyik az hogy ez a mono erősítőnek mi a típusa? csak annyit tudok hogy Univox és erről az erősítőröl nem találtam semmi infót a neten. És a másik kérdésem az lenne hogy átlehet alakítani sztereó erősítővé? Vagy ahhoz teljesen át kell építeni?
Szia. Számomra úgy néz ki, teljes átalakítàs nélkül nem lehet sztereóvá varázsolni. Típusát nem tudom. Erősen házi készítésűnek látom.
Az a baj címke nélkül nem tudjuk hány teslával van a vas telítve gerjesztve,csak saccolni lehet,a 2mm es huzal önmagában az a baj megint csak kb ra saccra tudjuk mennyit tekerhettek a primér és a szekundérre...Szerintem azért 1kw nál jóval nagyobb lehet...De az is lehet hogy nem...Az a leg egyszerűbb ha sorbakötsz 3-4 db 24 v os 150-200w os izzót megterheled és közben tapizod vagy fél órát és rámérsz esik e a fesz...Így jól meg lehet közelíteni a névleges terhelhetőséget.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2016
Köszi a segítséget lehetséges hogy házi készítésű és lehet hogy a készítője rendelte a dobozt hozzá mert ennél a márkánál ilyen erősítőt nem találtam.
Sziasztok, megosztom veletek örömömet. Használt piacon sikerült hozzájutni ehhez a végfokhoz 5.000,-Ft-ért gondoltam ennél a trafó is bőven többet ér bármi baja is van. Sikerült a helyreállítás két végfok tranzisztor és hozzá tartozó emitter ellenállás volt rossz, valamint 2db IRFZ44, kapott új potmétert egyik le volt törve és új tekerő gombokat.
Egy kérdés foglalkoztat szerintem most mindannyiónkat, hova jársz piacra?
Szia!
Remek vétel! Ügyes vagy! Úgyhogy...
Igen jó kis erősítő, és eléggé megkérik az árát. Ugyan azt tudja kb mint egy t.amp ta2400, de 2x es áron. Elnézést az offért. Crest audio cpx2600
Biztosan nem véletlenül drágább. Ugyan annyi végtranzisztor van benn de a CREST Class-H osztályú.
Bridge módban megy 4Ohmon is, és STEREO-ban van 2Ohm, valamin a hátoldalon van egy X-OVER és egy LOW CUT amit benyomva 150Hz-es vágást csinál basszus ládának és innen tovább fűzhető másik végfokhoz olyan jel amiről a mélyet vágja Egyébként meglepően naturális hangja van, nekem annyira tetszik hogy lehúztam a ventilátort és a szobában tesztelem .
Sziasztok! Kimeneti csatoló kondenzátor méretezésénél ,minél nagyobb a kapacitás annál kevésbé csökkenti a mély frekvenciákat? Tehát jó mély átvitelhez nagy kapacitás dukál?
Ágota ds 600 8ohm vékfokba van e gyárilag ilyen kondi?
Igen, növekvő kapacitás alacsonyabb frekiátvitelt eredményez. 1/2pixRxC
Van benne. 2x2200 µF sorosan, tehát 1100 µF eredő. 8ohmnál 18 Hz a 3dB-es töréspont. Használatáról megoszlanak a vélemények, de hogy mit nyerünk/ vesztünk vele, ez mérlegelés kérdése.
Sosem értettem, hogy az ilyen erősítőkből hogy jön ki 2×1100W, amikor a táptrafója ránézése max. 800VA.
Legfeljebb P.M.P.O.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2016
A 900 as testvérébe is 630as trafó van, szóval átverés az egész...
Pedig a 2600 -as gyári adatlapja 4 Ohm -ra hídban 0,1% THD mellett 2200W -ot ad meg.
Vicc... de a castone is ugyan ez
Nos én bátorkodtam kiforrasztani,mert valami utólagos beépítés volt oldalanként 2200uF. 50V polarizált elkó.
Az erősítő névleges kimeneti feszültsége 50v (ráadásul váltó.) Csoda hogy eddig nem szált szét. Talán a csatlakoztatásokból adódó durranások csökkentésére hivatottak.(?) Meg esetleg egyenfesz elleni védelem.(?)
Ha nincs az erősítőnek kimeneti DC védelme, melegen ajánlom a kondik visszarakását.
Csúcsteljesítményről van szó amit a trafó is röhögve kibír, ezért pofázom álandóan, hogy, ha valaminél nem kell túlméretezni a trafót az az erősítő mivel nem folyamatos a terhelés .
Jó de ha le van terhelve subra mondjuk, és én kiakarok venni 2*400W ot akkor oda nem teszek 630W os trafót, hiába nem folyamatos terhrlés de a pillanatnyiba azt a 170W ot a térerőből potolja vagy honnan??
|
Bejelentkezés
Hirdetés |