Fórum témák
» Több friss téma |
Amit észrevételeztem , és több helyen is utána néztem .Szóval a led elejéről azt a prizmát amit a rosszakról lepattintottál azt muszáj lenne vissza tenni valahogy , mert annak a fényszórásában nagy szerepe van.És ha még nem szerelted össze teljesen , akkor a meleg fényű ledek helyett , amit beleraktál tegyél hideg fényű ledeket, és meg fogsz lepődni , hogy már nem lesz különbség a láthatóság tekintetében.Egyébként jó munkát végeztél , és nem utolsó sorban hasznos volt az oldal számára is .Mi is köszönjük.
Sajnos ezt az egy fajta teljesítmény ledet találtam ami megfelel a paramétereknek, ez meg ilyen meleg fényű. Ennek adatlap szerint 4000 K a színhőmérsékelte, és a poén, hogy létezik ugyanebből 6000 K-es is, az gondolom sokkal jobb lenne de az nem beszerezhető az üzletben ahol vettem.
Szóval ezt kényszermegoldásból raktam bele, mert mást egyszerűen nem találtam. Ennek 700 mA a megengedett árama. Nagyon speciális ledek ezek amik gyárilag benne vannak, mindössze 2,55 V esik rajtuk és 400 mA az áramuk! Szinte lehetetlen találni hasonlót. A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2016
Szerintem én hibáztam, bbalazs_nak adott válaszomban olvashatod.
bbalazs_: Kicseréltem a hidat. Mint írtam, az STP20NM60 is cserélve lett, de ez nem FP-s, úgy tettem be, ahogy van. Eszembe jutott, lehet én csesztem el,mi van ha el kellett volna szigetelni a bordától? Megtettem.
Az NTC helyére 70W izzó került. (Ebben a pillanatban hozták meg, még nem építettem be) Próba alkalmával semmi nem robbant fel ( ez már jó jel gondoltam), az izzó meg sem mukkant. Kimeneten megjelent a ps-on 5V! Ugye ezeknél a tápoknál is GND-re megy az 5V bekapcsolásnál?
Annyi történt, hogy a main-t ráakasztottam, az izzó pedig világít.
Sajnos már a main is "javítva" volt.
Az oké, de most kösd le róla az izzót pláne ha aktív PFC-s a tápja, jó lenne elfelejteni végre ezt az izzós őrületet.
Úgy lesz! Most el kell rohannom, de amint hazaérek beépítem az NTC-t és indítom.
Beépítettem az NTC-t. Led pirosan villog, nem kapcsol be a tv, távirányítást érzékeli, mert akkor gyorsabban villog a led. Kikapcsolni teljesen sem lehet.
Gondolom halott a main, ez ilyen hibás dolgokból összehángált Tv lehet.
Nagyon úgy néz ki
Esetleg még egy F9222L csere szerinted? A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2016
Ne kezd vakon cserélni az alkatrészeket.. Tápfeszek mind rendben megvannak? Ha igen, akkor nyílván felesleges a tápvezérlő IC-t cserélni.
Nah szóval.
PsOn 5V-ot GND-re kötve mértem volna a kimeneti feszültségeket, de a kimeneti kondenzátoroknál valami füstöt láttam, gyorsan kihúztam a hálózatból, de semmi szemmel látható nincs a panelon, nem tudom mi történhetett.
Amikor próbálkozik a TV akkor mérd a feszültségeket. Nem csak az a kérdés, hogy jó-e a táp, hanem, hogy main indítja-e a tápot és egyébként egyáltalán nem biztos az, hogy GND-re kötve indulna a táp. Sőt ilyen nem nagyon szokott lenni, általában magasra húzva indul a legtöbb táp, de ezt a rajzból, illetve a működésből lehet kideríteni.
Sziasztok!
Nem meglepő módon lenne egy (vagy több) kérdésem. Adott egy Sencor SLE 22F534 LED tv. Már vagy két éve, de lehet több is használjuk, minden probléma nélkül.. Anno végig futtattuk rajta a keresést, azóta úgy van. No de mostanra kicsit aktualitását vesztette pár csatorna, illetve lenne egy amit be akartam állítani.(DTV) Manuális keresést adtam neki.. meg a frekit.. keresett talált elvileg 7 csatornát.. Innen kiléptem, majd lépkednék.. Nem igazán találtam amit akartam.. Nah, jó, gondoltam, akkor legyen egy full scan. Auto scan, beállítottam a dolgokat.. ország, meg nem is tudom hirtelen miket, (auto.auto) és start.. kicsit gondolkodott, majd újra indult a tv. 'Namégegyszer.. dettó! Húha.. ez már nem mókás, gondoltam.. Kerestem valami gyári visszaállítás menüt, találtam is egyet, de az csak a beállításokat állítja alapra, a csatornákat stb. nem. Plusz még egy olyan érdekes dolgot tapasztaltam, hogy vagyok mondjuk a 50-es csatornán, a CH gombokkal felfelé nem lépked, lefelé igen.. Gomb jó, mert látszik, hogy veszi a jelet, gondolkodik is, de nem lép feljebb.. Ha számmal beütöm a csatornát, vagy csatorna listán kiválasztok egy feljebb lévő csatornát, oda lép.. No a lényeg, nem tudtok valami hard reset, factory reset kódot, gomb kombínációt, amivel full alapra lehetne hozni a gépet? Előre is köszi a segítséget!
Amit még észre vettem, hogy csak DTV részen csinálja ezt, Analóg részen megy a csatorna váltás, keresés..
De amint a Digin kezdenék keresni automata részen, összezuhan szegénykém.. Manuál keresésénél érdekes módon nem indul újra..
Ez ilyen olcsó török belü TV, nem lepődnék meg, ha bugos lenne egyszerűen. Keress hozzá szoftverfrissítést, ha nincs akkor ne babráld mert, ha valami szoftveres gondja lesz még és el sem indul például, akkor vége.
Köszönöm a válaszod, bár ennek nem örülök, mert amúgy egész jó kis tv. DVB-C, T, analóg, usb (lejátszás, felvétel) hdmi, stb.. háló szobában a képe is bőven jó..
Annyit már elértem vele, hogy a csatorna léptetési problémát "kijavítottam". Észre vettem, hogy bizonyos csatorna számok kétszer, esetleg háromszor is szerepeltek (pl. 005, 005, 006, 006, 006, 007, 007 stb. ) különböző csatornákat tartalmazva! A duplákból kitöröltem, úgy, hogy csak egy-egy maradjon, közben sikerült valahogy egyszer megint újra indulnia, kezdhettem elölről, mert nem mentette el így, no de végül így legalább megy a CH váltás fel-le rendesen.. Próbáltam megint egy autó full, és egy gyors keresést is nyomni neki, mindkettőre újraindulás volt a válasz. Mindegy, az 'ertéelII-t sikerült elő vadászni, azt szerette volna asszony pajti, így most inkább nem piszkálom tovább. Lehet azért megkeresem valami módon a sencor szervizt, hátha tudnak valamit mondani. Jó lenne egy full scant nyomni neki, Diginél elég sok digi csatorna van.. és változtak a kiosztások az elmúlt években.. Nem találtam hozzá egyébként semmi frissítést.. még szerviz leírást se.. bár lehet nem sencorként kellene, hanem valami más alapján.. A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2016
LOL!
Én kis naiv, mit is várhatnék egy szerviztől?! De legalább gyorsan válaszoltak.. Idézet: „Tisztelt Cím! Köszönjük hogy levelét elküldte részükre, sajnáljuk ugyanakkor, hogy termékünkkel kapcsolatban reklamációja merült fel. A terméket a vásárlás helyén, illetve az alábbi címen adhatja le javításra. Amennyiben minket választ, leadhatja személyesen a nyitvatartási időben, vagy futárszolgálattal, ill. posai úton is. Kérem vegye figyelembe, hogy a 10 kg alatti, és nem fix bekötésü gépek esetén melyek tömegközlekedési eszközön szabályosan szállíthatók, az ide szállítást Önnek kell állnia. Garanciális termékeknél plusz költség nem merül fel. Szervizünk mindent megtesz a probléma megoldásának érdekében. Szervizünk pontos címe: .... Nyitva tartás ... Tisztelettel” Sajnos a gari már természetesen lejárt, már nem emlékszem mikori, nem is túrom fel a papírját, mert 2013 decemberében már tuti megvolt.. tehát elmúlt már 2 éves. Azt hiszem, ez már így marad, míg jobban be nem tojik, amire van esély, mert most, hogy közelről nézegettem, fölé hajoltam, hallani kikapcsolt állapotban is valami kis "cicergést" amolyan kapcs. üzemű táp "hangot".. bár ettől még mehet évekig. Vagy amíg nem találok valami megoldást neten rá.. amit sajnos kétlek.. nem annyira elterjedt tv ahogy nézem. (ajándékba kapta anno a párom, apukájától...) Azért köszönöm a segítséget!
Szép estét kívánok az oldalnak !
Segítségre lenne szükségem, Tv csere előtt állok és a kérdésem a következő: lenne egy Gran Prix LT220 tv de nem tudni hogy DVB-C tunerel rendelkezik e! Nekem DIGI kábel van és a kérdésem az lenne, hogy szerintetek ez a készülék alkalmas e rá . Előre is köszönöm ! Ferenc
Ne vegyél ilyen teszkó gazdaságos török tévét, hamar a hátára fordul.
Picit szánj rá többet és keress olcsó LG tévét elég jó kompromisszum.
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2016
Üdv.
Segítséget kérnék egy samsung f5000 szériás tv-vel kapcsolatban. A készülék bekapcsol viszont nincs kép, illetve időnként csak bevillan a kép (véletlenszerüen egy pillanatra). Van valakinek tanácsa hol érdemes keresni a hibát?
Nos nem tudom mennyire vagy jártas az ilyen tévék lelkivilágában , hogy mennyire lenne műszakilag érthető bármilyen javaslat is.
Egyébként a tévé garanciális e még , és mit lehet tudni az előéletéről. Néhány infó ezekről ha lehetne.
A tv garija fél éve járt le, most 2,5 éves. Ujjanon vettem és a gyerekek használták eddig (tv, játékok). Műszakilag megbírkozom vele és azt gondolom eszközileg is adott minden (kivéve csere panelek a próbálgatáshoz)
Ok máris előrébb vagyunk azt hiszem.
A tévének a tápegységét kellene átvizsgálni első körben a szokásos forgatókönyv .Tehát gyanús kondenzátorok , és feszültség mérések.Ha ezek rendben vannak , akkor lehet menni tovább , hogy miért kapcsol ki a tévének a háttérvilágítása .Ez lehet esetleg egy kontakt hiba ez lenne a könnyebbik változat , de lehet hátérvilágítás meghajtó áramkör hiba , és így tovább . Nem ártana a tévének a rajzát megkeresni , és az által ellenőrizni bizonyos pontokat , hogy jók e .Szóval kezdetnek talán ennyi . Valamit muszáj mérni átvizsgálni , mert addig konkrét hibát nem tudunk megadni , csak feltételezve, azt meg addig nem lehet tényként kezelni. A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2016
Rajzot sajnos nem találtam hozzá. A tápról a main boardra menő feszültségek stimmelnek, ez rá van festve a csati mellé (5,3V és 5,23 mérhető, 13,8V és 12,97 mérhető ez gondolom még elfogadható).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |