Fórum témák
» Több friss téma |
Win 8 . Nézegettem a Dos-osat is, de egyenlőre ezzel próbálkozom.
Szia
Meg tudnád mondani milyen kijelzővel építetted meg nagyon tettszik ilyet szeretnék én is . Nekem Audi 80 1Z motoros autóm van . Köszönöm .
Hali!
2.2"-os tft shield uno-ra pattintva.
Hali
Esetleg a kódot megosztanád velem . Nekem 2.4" tft van ami linket megosztottál 4X20 lcd-re van olyanom nincsin . Előre is köszi
Én is ebből indultam el. Hiába osztom meg a 2,2"-os kódját, azt is át kellene írnod a 2,4"-osra, tehát ugyanott vagy.
Szóval ezt az ami tuti működik.
Köszönöm szépen átnézem. Amit te használtál 2,2" tft SPI buszos ?
Nem spi-s, viszont sokat szívtam vele, mire egyáltalán működésre tudtam bírni, ugyanis nehezen találtam hozzá könyvtárat.
Enyém sem az .Ha átküldenéd a tiedet az megköszönném .Én is nehezem találtam kb.10-ik lett jó meg 4-5 nap küzdés (ILI9345 chipes )
Remélem a hardver megvan hozzá...
Sziasztok !
Kérdeztem már opel fórumon,de senki nem tud választ adni, hátha ti tudtok segíteni. Rendeltem egy kínai Tech2 Usb kábelt, kaptam hozzá ezt a tech2 szoftver, ami vicces ,mert 64 bites windows 7 vagy 8-on abszolút el se indul.Szóval csináltam virtualbox-on windows xp-t, tök jó elindul, usb driver telepítve....elkezd kommunikálni,de a vezérlőegység nem válaszol...ez miért van ? Opel Zafira A-t akarok egyébként olvasni.Próbáltam már opcom-ot is ,de ott meg mindig kiírja hogy csatlakoztassam az usb kábelt...
Szia!
Az opcom-nak működnie kellene a kocsival, csak a drivert feltenni trükkösen kell. Nekem win10-64bit alatt is jó, de ki kell kapcsolni azt, hogy: "Illesztőprogram aláírásának ellenőrzése". Csak így lehet feltenni, addig azt írja, hogy dugd be. Tech2-t nem ismerem, de gyanús hogy vacak. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2016
Van többféle TECH2 szoftver a neten, nekem Is csak az egyikkel működött.
Esetleg AB-COM-ot próbáld meg nekem azzal is ment. Ha egyik sem akkor a virtual box és azon belül az időzítés a probléma. Próbáld ki régebbi géppel (win7 vagy XP alatt)!
az időzítésnél a com port beállításra gondolsz ? A tech2 settings-be vannak vmi reakcióidők,amiket mókoltam eredménytelenül.Win7-es laptopom van, nem nagy kedvem van még egy os-t most feltelepíteni (úgy érzem akkor se működne).
Az AB-COM még nem ismerem. Razor1995 : próbáltam kicserélni a feltelepített usb drivert egy másikra, de kiírta hogy újabb verzió van fent.De lehet hogy elindulok itt a driver irányba próbálgatni. Tec2-öt ráhagyom, pedig pont azért rendeltem ezt, mert az olvastam hogy hűdejó még a board computer nyelvét is át tudom programozni vele.
Saját lemezről kell feltelepíteni valahogy, esetleg az előzőt eltávolítani eszközkezelőben. Ha kell 64 bites felteszem ide. Elég nehéz levadászni a neten.
Egyébként ahogy én csinálom. Eszközkezelő->opcom usb v2->(jobb klikk) illesztőprogram frissítése->illesztőp. keresése a számítógépen->választás a szg.-en található listából->minden eszköz megjelenítése(tovább)->Saját lemez. Ide betallózod azt a mappát ahol a driver van. Utána kiválasztod és telepíted. Feldobja, hogy nincs aláírva stb és kész. Op-comot rendszergazdába érdemes indítani.
Szia!
Próbáld ki ezt!
molnarp : köszönöm, kipróbálom !
Szerintem semmi baj a driverrel, felismeri a gép, feltelepítettem, frissítettem már többel is, az opcom teszt-re továbbra is az írja, hogy csatlakoztassam... Szerintem nem jó ez a konverter, szétszedtem, rakok fel képet róla, mi a véleményetek.
Próbáld ki win7 vagy XP alatt, de ne virtual boxal. Nekem is volt ilyenem és működött.
Van benne PIC? Ha nincs akkor tuti rossz. Nekem van benne 5 (vagy több) relé is, nem tudom az feltétlen kell-e bele vagy van olyan is amibe nincs.
Üdv,
Látom a 7 és 8 össze van kötve. Nekem Bmw-hez kéne ugyanezt megcsinálni. Sok fórumon azt írják a két K vonalat össze kell kötni. De valahogy ez műszerészként nem annyira tetszik. Vagy motor/váltó és mindenmás nem pofázik bele a másik üzenetébe? Vagy hogy kell ezt a két K vonalat elképzelni? Nem azért van hogy egyszerre több eszköz is kommunikálhasson? Összekötöm nem lesz gond?
Az én BMW inpa kábelomban is összekellet forrasszam, nem lesz semmi baja.
Ma volt egy kis időm, csak piszkáltam még, mozgattam a kábelt, ráadtam a gyújtást, beindítottam, egyszer kommunikált az autóval, kiírta az ecu-t, típust meg mindent, de tovább nem ment utána megszakadt.valszínű a csatlakozója nem jó megpróbálom kiszedni,kitakarítani.
De ez a félsiker a TECH2-vel történt, az OPCOM, VAUX-COM (amúgy tök ugyanaz a szoftver mind2), azok nem ismerik fel az interface-t. A kérdésem, hogy rá kell adni a gyújtást a kommunikációkor, vagy anélkül kellene működnie ?
Ha nincs gyújtás, akkor az ecu nem kap delejt. Szerinted kell gyújtás vagy nem?
Hát ha rádugom a csatlakozót, akkor mindjárt világít egy led a csatlakozóba, így nem igazán egyértelmű hogy most elfordítsam a kulcsot vagy ne...
Azért világít, mert a 12V feszt megkapja az interface az autó aksijáról.
Sziasztok
Opel astra h (2004) hogy tudnám a biztonsági kódját kiolvasni ? Használtan vettük a kocsit és nincs hozzá kártya amin rajta van a kocsi biztonsági kódja. Van ELM327 meg OP-COM -om. Vagy honnan tudnám esetleg lekérni ?
Sziasztok! Nem tudom lentebb volt-e már szó róla, mert ahogy beleolvastam nem találom, de valaki felvilágosítana mit is tud pontosan a hibakód olvasó a hibakódok kiolvasásán kívül? Nekem egy 92-es évjáratú V8as E32-őm van. Ha jól tájékozódtam eddig, ahhoz az OBD 1 való. Ezen kívül találtam más nevű hibakód olvasókat is, de sajnos nem értek hozzájuk. Lehet valamelyikkel a motorvezérlő komputert programozni, valamint az előző programozását kitörölni ? A válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok! Nem tudom lentebb volt-e már szó róla, mert ahogy beleolvastam nem találom, de valaki felvilágosítana mit is tud pontosan a hibakód olvasó a hibakódok kiolvasásán kívül? Nekem egy 92-es évjáratú V8as E32-őm van. Ha jól tájékozódtam eddig, ahhoz az OBD 1 való. Ezen kívül találtam más nevű hibakód olvasókat is, de sajnos nem értek hozzájuk. Lehet valamelyikkel a motorvezérlő komputert programozni, valamint az előző programozását kitörölni ? Átírni vele a paramétereket? A válaszokat előre is köszönöm!
Programozni nem tudsz vele. Csak motor hibát kilvasni, illetve a hiakódot törölni tudod.
(Hibakód törlésével a hiba még nem szűnik meg) |
Bejelentkezés
Hirdetés |