Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   628 / 1158
(#) Buvarruha válasza Norberto hozzászólására (») Máj 14, 2016 /

A buszsebesség ilyen különbséget legfeljebb a pentium 3 és 2 között okozhatott, ezeknél biztos nem, a dell meg egy külön álatfaj (rühellem a dell-t), de valószínű, hogy hibás volt és ennek pont semmi köze a buszsebességhez.
(#) BEMcorp válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 14, 2016 /

Valóban, ezt nem tudom.
Nekem Gef GTX560Ti , neki 750Ti van.
Az persze újabb konstrukció, nem tudom, hogy használja-e.
(#) Tomi20 hozzászólása Máj 14, 2016 /

Sziasztok

Csak a tapasztalataimat szeretném leírni egy lappal kapcsolatban, hátha más is így jár. Vettem egy ASRock N3150B-ITX alaplapot, 4GB RAM, 240GB SSD. Telepítésnél kezdődtek a problémák, csak a BIOS-ban működött az USB-s egér-billentyűzet, miután bebootolt a win7 telepítő egyik sem működik. A probléma az, hogy a win7 telepítőbe nincs beleintegrálva az usb driver. Van egy program, az ASRock oldaláról letölthető, és ez megoldja a gondot. Igen ám, de csak addig, amíg a gép fel nem települ, onnantól megint nincs USB. Mivel közben szereztem egy PS/2-es billentyűzetet azzal tudtam mászkálni, de nem tudtam rávarázsolni a gépre a drivert, mivel a LAN is drivert kért. A megoldás számomra egy plusz HDD beszerelése volt, amire másik gépről rámásoltam a drivereket. Onnantól kezdve már egyszerű volt a helyzet. Összességben meglepően gyors a szerkezet, youtube-ról a full HD videókat is kb 60%-os processzor terheléssel viszi akadás mentesen kb 10W össz fogyasztással. Netezős, film nézős gépnek tényleg ideális, ráadásul teljesen passzív a hűtés, kb 2 óra nyúzás után volt a proci 55 fokos.
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2016
(#) Norberto válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 14, 2016 /

Nem értek veled egyet.

A te olvasatodban az alaplapgyártóknak CPU-szériánként elég lenne 1 féle lapot gyártaniuk. Márpedig ez ősidők óta nincs így.

Attól, hogy valamit saját szemmel nem tapasztaltál, netán még igaz is lehet.

Ezt a kitérőt magam részéről zárom.
(#) Buvarruha válasza Norberto hozzászólására (») Máj 14, 2016 /

Azért annyira ne zárd, mert vannak ismereteim az alaplapok működéséről és a teljesítményekről is, amit írsz kerek perec butaság! Legalább próbálj érvelni, hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy ideböfögsz valami butaságot és, ha megkérdőjelezik, akkor te csak zárod a témát..

Idézet:
„A te olvasatodban az alaplapgyártóknak CPU-szériánként elég lenne 1 féle lapot gyártaniuk. Márpedig ez ősidők óta nincs így.”

Nem, ráadásul busz sebességben nincs is különbség a csipek között. A H csipesek az egyszerű olcsók kevés periféria csatlakozási lehetőséggel, a B csip kap sok perifériát, de tuningolni nem lehet vele, a Z csip van tuningra. Busz sebességben nincs különbség köztük.

De most komolyan, ki lett cserélve az alaplap a dell-ben minden bizonnyal ugyanolyanra, ugyanis a delleket nem lehet variálni, amitől rendesen ment a gép és szerinted ennek köze van a buszsebességhez? Azon sem lepődnék meg az első dell lap azért nem ment volna jól, mert ki volt kapcsolva a virtualizálás támogatása a BIOS-ban...
(#) eSDi válasza Tomi20 hozzászólására (») Máj 14, 2016 /

Üdv!

Nem véletlenül az USB3.0-s portban próbálkoztál? Bár azt is el tudom képzelni, hogy a Win7 már tényleg nem ismeri ezeket az új hardvereket amik Win8.1-re, Win10-re készültek.
Nekem is van egy hasonló, kicsit régebbi alaplapom, J1900-as proci van benne. Meg sem próbáltam Win7-el, Win8.1 és 10-el semmi probléma, minden drivert felrakott magától. Tényleg jók ezek a lapok, nekem HTPC-ként üzemel 4k videót is simán lejátssza, bár csak FullHD-ben tudom visszanézni. Ez mellet, alig látszik meg a villanyszámlán, ha folyamatosan be van kapcsolva.
(#) Norberto válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 14, 2016 / 1

Maradjunk annyiban, hogy neked van igazad mindenben.
(#) ktamas66 válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 14, 2016 /

És nézd, a mániákusok mégis agyon tesztelgetik őket. És lám a 100MHz busz sebesség sem egyforma.
(#) Tomi20 válasza eSDi hozzászólására (») Máj 14, 2016 /

Sajnos a 2.0-s USB is drivert kér, igen ez a probléma csak win7-nél van, természetesen 10-es egyből felmenne rá, de Én maradi vagyok, 7-eshez szoktam.
(#) Buvarruha válasza ktamas66 hozzászólására (») Máj 14, 2016 /

Jesszusom az órajelgenerátor pontatlanságát ne vegyük már egy kalap alá a buszsebességek közti különbséggel, mindíg is voltak apró totálisan jelentéktelen eltérések a lapok között. Ráadásul ez még csak nem is a különböző kategóriájú csipek, közti sebesség eltérés mutatja, tehát teljesen irreleváns. Arról nem is beszélve, hogy az eredeti kérdésben 250%-os eltérés volt, ami az illető szerint a buszsebességek miatt van, hát ez nevetséges!
(#) BEMcorp válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 14, 2016 /

Csak hogy kizárjuk a hardveres/órajeles problémákat, mellékelem a két gép hardvermérési összehasonlítását. Mivel Aida64-gyel készült, így a GPU mérések nincsenek benne (még).
(#) eSDi válasza Tomi20 hozzászólására (») Máj 14, 2016 /

Sajnos akkor ez jelzi a 7-es öregecske mivoltát. Egyébként nem maradiság, jó rendszer az én szerettem. De ott untam meg, amikor a frissen telepített SP1 még úgy 900MB - 1GB körül töltene le frissítésben baromi lassan (még fél nap után sem birkózik meg vele néha) 100Mbps-os net mellett is. Pl a Win10-nél ilyen gond nincs. Friss telepítésnél a Media Creation Tool-al elvileg mindig a legfrissebb verziót kapod, a már meglévő rendszeren a frissítést is gyorsan lefut.
(#) Buvarruha válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 14, 2016 /

És valóban. Bővebben: Link
(#) BEMcorp válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 14, 2016 /

Erre a részre gondolsz: "...and hardware accelerated video stabilization was also added as an exclusive feature for Windows 8 users." ?
De ez nem csak valami stabilizálás, a dekódolásra is igaz?
Bár azt se tudtam, hogy van benne stabilizálás funkció.
A lényeg akkor hogy a 'misztérium' megoldódott.
Lehet érdemes volna eladnom ezt a drága procit és a videókártyát, és egy kisebb proci+jobb vga-ra cserélni...
Vagy nem...
(#) Buvarruha válasza BEMcorp hozzászólására (») Máj 14, 2016 /

Elvileg csak ez van limitálva a W8-ra, tehát a hardveres videó kódolás mindkettőnél elérhető és lehet, hogy aktív is, viszont az 560ti csak CUDA-val tudja megoldani, de a 750ti, már maxwell architektúra amiben van hardveres NVENC encoder és az sokkal gyorsabb a CUDA-nál. Ha ugyanaz a live movie maker van mindkettőtök gépén, akkor ez a válasz.
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2016
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Máj 15, 2016 /

Tudtok segíteni egy szoftveres problémában? Már nagyon elegem van abból, hogy friss telepítés után a Shockwave Player nem ad hangot a futtatott fájlnak (és nem lehet kiszedni a némítást)! Szerintetek ilyenkor miért nem lehet hangot adni (a helyi menü "Adjust Volume" menüpontjában)?
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2016
(#) steelbird válasza ktamas66 hozzászólására (») Máj 15, 2016 /

Ez keményen 0,0023% -os eltérés.
(#) steelbird válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 15, 2016 /

XP -d van? Azzal volt ilyen problémája a 11 -esnek.
(#) ktamas66 válasza steelbird hozzászólására (») Máj 15, 2016 /

Ha még egyszer utánaszámolsz, akkor az 0,23%. Ha jól emlékszem 100ppm pontosság szokott lenni az előírás. Ebből látszik, hogy ez nem véletlen és nem is a kvarcok közötti szórásból adódik. És az sem lehet véletlen, hogy a legmagasabb órajellel hozza a legjobb eredményeket .
Mellesleg:
Idézet:
„1.3.3 Direct Media Interface (DMI)
Direct Media Interface (DMI) is the chip-to-chip connection between the (G)MCH and
ICH7.
...
• A chip-to-chip connection interface to Intel ICH7
• 2 GB/s point-to-point DMI to ICH7 (1 GB/s each direction)
• 100 MHz reference clock (shared with PCI Express Graphics Attach)
...
(#) steelbird válasza ktamas66 hozzászólására (») Máj 15, 2016 /

Igen, 0,23%. De nem ezen a 0,23% -on fog múlni.
(#) BEMcorp válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 15, 2016 /

Szóval, most hogy leszedtem a windows7-et, és feltettem a 8.1-et (minden 'akaratom' ellenére...), 3perc 45másodperc lett ugyan az a konvertálás...
Tehát, le vagyok nyűgözve, és egyúttal döbbenve is, hogy két 64bites oprendszer között mekkora teljesítmény-kiaknázási különbség van.
(#) Simon mondja válasza BEMcorp hozzászólására (») Máj 15, 2016 /

Úgyvan kitalálva, hogy válts. Ez a frissítések lényege. Különben csak akkor frissítenél, ha fizikai hardvert tolsz be. Szerintem. Populáris lehet a fizikai összeállításod. Nálam több éve semmi nem változott, de lehet ezcsak az én fóbiám..
Mondhatnám úgyis, hogy köszönhető a licensz nélküli szoftvereknek.
(#) Buvarruha válasza BEMcorp hozzászólására (») Máj 16, 2016 /

Mennyire biztos, hogy ugyanaz a konvertálás és ugyanaz a verzió is volt a szoftverből?
(#) BEMcorp válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 16, 2016 /

99%
Ő is onnan szedte le ahonnan én (a microsoft hunlapjáról).
(#) Udvari Zsombor válasza steelbird hozzászólására (») Máj 16, 2016 /

Már egy ideje nem, tehát Windows 8 van a gépemen, de megjegyzem, hogy Windows verziótól függetlenül van a hibám!
(#) vladcepes válasza Gombszem hozzászólására (») Máj 17, 2016 /

Köszi a választ!Hát nem az én gépem így nincs róla mentés meg ilyenek.Én sem találkoztam ezzel a hibával,ezért kértem itt infót aztán továbbítottam,(csak mielőtt továbbítottam gondoltam belenézek az én gépemnél és nem találtam olyan menüt amit leír az oldal). Üdv!
(#) vladcepes hozzászólása Máj 17, 2016 /

Sziasztok! A tegnap egy elég érdekes jelenség volt a laptopommal. (már legalább 4-5 éve nem volt vele probléma).Csináltam róla képeket. Ha valaki tud rá ötletet megoldást azt köszönöm! Csak csökkentett módba sikerült bemenni mert állandóan azzal a hibával jelentkezett. Lefuttattam az ESS-t ,meg az Malwarebytes-t is. A második az talált is ki is töröltem de nem javult meg a gép,Próbáltam Win7 DVD-ről helyreállítást is,ott az nem talált hibát. Végül egy Ghost-os mentésből visszaállítottam a gépet. A tegnap rá kb fél óra múlva még egyszer megcsinálta ezt a kék halál figurát,azután éjjel fél 2 ig nem volt vele probléma. Szerintetek mi a megoldás? Köszönöm a válaszokat!
(#) nightlife válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 17, 2016 /

Én memóriateszteléssel kezdeném, ha win7, akkor "windos memory diagnostic" programot keresd meg a gépen, és futtasd.
(#) vladcepes válasza nightlife hozzászólására (») Máj 17, 2016 /

Rendben este azzal kezdem!
(#) Buvarruha válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 17, 2016 /

Frissítsd az nvidia drivert, ha nem segít, akkor esélyes, hogy hardveres a hiba.
Következő: »»   628 / 1158
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem