Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tapskapcsoló

Témaindító: deniel, idő: Jan 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   28 / 30
(#) proli007 válasza kriszrap hozzászólására (») Márc 14, 2016 /

Ja, így értem.. Árnyékolni, pld. egy fém dobozzal lehetne. De ez beszerelés/felépítés kérdése is lehet, ha zavarja a váltó az áramkört. Esetleg megpróbálhatod a földelést az áramkör GND-re kapcsolni.
Hogy kapacitíven zavar-e a 20V AC, azt úgy is megtudhatod, ha rövidre zárod a relé érintkezőt. Mert akkor kapcsolni ugyan nem fogja a lámpát, de váltófeszültség ott lesz az áramkörnél. Így ellenőrzöd, hogy a nyákot, nincs-e szivárgás a váltófeszültség és az áramkör között.
(#) kriszrap hozzászólása Márc 14, 2016 /

Műanyag doboz is megteszi??? Lassan ki is próbálom először gnd és a földes dolgot. Nagyon szépen köszönöm aztán lehet lassan írok)
(#) proli007 válasza kriszrap hozzászólására (») Márc 14, 2016 /

A műanyag doboz, maximum a fényt árnyékolja. Ha nincs más, egy nyáklap is megteszi, ami a forrasztási oldalon van, és a fólia a GND-re van kötve. (Persze az üvegszálas részével a forrpontok felé, nehogy zárlatot készítsen.) Vagy egy horganyzott lemez darab, kis szigeteléssel.
(#) kriszrap hozzászólása Márc 14, 2016 /

rendben.
Még annyit hogy miért működik rendesen ha a spotlámpa 20AC leszedem és folytonosságot mézem???
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2016
(#) mr.Cara válasza kriszrap hozzászólására (») Máj 29, 2016 /

Hello!
"2 db 100nf sorba úgy 50nf lett Az még belefér?? "
Én úgy emlékszem ha két kondit sorosítasz a feszültségük adódik össze, a kapacitás marad!
Tévedek?
Gábor
(#) Bakman válasza mr.Cara hozzászólására (») Máj 29, 2016 /

Igen, tévedsz.
(#) lajos1969 hozzászólása Jún 7, 2016 /

Sziasztok!
Megépítettem ezt a tapskapcsolót! Működik tökéletesen, csak annyi a gondom vele, hogy a fényerőt nem szabályozza le teljesen a programot lehetne módosítani, hogy teljesen sötét is legyen?
Itt a projekt! én sajna nem tudom megoldani, köszönöm!
Ja és itt az általam tervezett nyák is, hátha vaklaki kedvet kap hozzá!!
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2016
(#) Kovidivi válasza lajos1969 hozzászólására (») Jún 7, 2016 /

Szerintem ezt a sort módosítsd: "uint16_t OCR1A_min = 3000; // how low the PWM fade can go. " az értéket csökkentsd ameddig szeretnéd. 0-ra is rakhatod.
Utána újra kell fordítani a programot a C fájlból, és az elkészült hex fájlt égesd be, ne azt, ami a rar fájlban van.
(#) lajos1969 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 7, 2016 /

Szia!
Köszi erre gondoltam én is, de sajna nem sikerült nekem lefordítani, meg hát annyira nem is vágom! Te letudnád fordítani? Köszi!
(#) Kovidivi válasza lajos1969 hozzászólására (») Jún 7, 2016 /

Ezt a hibaüzenetet kapom: "Error 1 __builtin_avr_delay_cycles expects a compile time integer constant c:\program files (x86)\atmel\atmel toolchain\avr8 gcc\native\3.4.1061\avr8-gnu-toolchain\avr\include\util\delay.h 163 28 GccApplication1" nem tudok vele mit kezdeni.
Hátha valaki más is ránéz. Én AtmelStudio 6-tal próbáltam.
(#) Ivan93 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 7, 2016 /

Szia! Először nálam is hibát adott. Hiányolta a delay-hez az F_CPU definíciót. Beírtam 8MHz-nek a nyákterv szerint, így lefordult. Itt a lefordított hex, 0-ra állítottam a minimumot.

taps.hex

(#) lajos1969 válasza Ivan93 hozzászólására (») Jún 7, 2016 /

Köszönöm szépen! Rögtön ki is próbálom!

Szia! nem tudom beégetni hibát ír ki! Az eredeti hex az 5.65KB amit küldtél az meg 13.6KB, lehet ezért nem engedi?
Az eredetit gond nélkül sikerül beégetni!!
(#) Ivan93 válasza lajos1969 hozzászólására (») Jún 7, 2016 / 1

Valóban, nem figyeltem rá, tényleg nagyobb (215%), ezért nem fér bele a flash-be. Módosítottam a fordítás beállításain, most 99% a memória foglaltság a studio szerint. Remélem így jó lesz, más ötletem nincs sajnos.

taps2.hex

Nem is kell több ötlet! Tökéletesen működik. Köszi szépen, most már teljesen 100% a projekt!
(#) Ivan93 válasza lajos1969 hozzászólására (») Jún 7, 2016 /

Örülök neki! Egyébként jól néz ki

Köszi!
(#) Kovidivi válasza Ivan93 hozzászólására (») Jún 7, 2016 /

Azt én is beírtam még az include-ok elé, 8MHz-re. Újra is indítottam az AtmelStudio-t. Hm. Nem szeretem az ilyen hibákat. Mi lehet a problémája?
(#) Ivan93 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 7, 2016 /

Nem tudom Nálad mi okozhatja a hibát, ennyire nem értek hozzá. Én AVR Studio 4-et használok. A méretcsökkenést a libm.a hozzáadása eredményezte. Igaz, így még mindig 5byte-al nagyobb volt, mint a flash, ezért a "uint16_t OCR1A_min =0;"-t define-ra cseréltem, így néhány byte még szabadon is maradt.
(#) lajos1969 hozzászólása Okt 23, 2016 /

Sziasztok!
Lenne egy kis problémám a tapskapcsolóval! A TIP120-as helyett BDW93-at raktam bele ami kapcsolja a fogyasztót. most egy led szalagot kötöttem rá és kikapcsolt állapotban nagyon halványan világítanak a ledek. A TIP120-as verzióval meg nem! A tranzisztor ellenállásait kellene változtatni? És milyenre ha azt? Itt a rajz!
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2016
(#) proli007 válasza lajos1969 hozzászólására (») Okt 23, 2016 /

Hello! Érdekes, mert a kapcsolásnak megfelelőnek kellene lenni. De lehet hogy az általad használt BDW-nek magas a Cut-off árama. Tegyél a tranyók kollektora és a 12V táp közé egy 1kohm-os ellenállást. Ha igaz, az "lenyeli" ezt a kis áramot.
(#) lajos1969 válasza proli007 hozzászólására (») Okt 23, 2016 /

Köszi! Kipróbálom! Kipróbáltam "lenyelte jó lett az 1Kohm-al
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2016
(#) (Felhasználó 51715) hozzászólása Feb 24, 2017 /

Sziasztok!

Van néhány kérdésem az alábbi kapcsolásról:

- Ennél a kapcsolásnál mindig idegesítően villogni fog a rákapcsolt izzó?
- Normális, hogy 9W energiatakarékos és 40W izzószálas terhelésnél is durván melegszik a 10W ellenállás? Megoldja mondjuk 20W teljesítményű helyette?
- Melyik alkatrész szabályozza a taps érzékenységét?
A válaszokat előre is köszönöm.
(#) Kovidivi válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Feb 25, 2017 /

Ne viccelj már 10W-os ellenállással csökkented a hálózati feszültséget? Dobj be egy 12V 100mA-es adaptert neki, akkor nem fog melegedni semmi. A villogást is okozhatja akár ez soros ellenállásos táp.
(#) lorincz80 hozzászólása Ápr 24, 2017 /

Sziasztok,

Ki vállal hang kapcsoló készítést?
Amire szükségem lenne.
Bemenet: 12 v
Kimenet: 12 v
Max 3A

A lényeg hogy hang hatására kapcsoljon be és 30-60 másodpercig működjön a világítás amit kapcsolt..

Megoldható?
(#) KRobert99 hozzászólása Júl 11, 2017 /

Sziasztok!
Rendeltem egy Hangkapcsolót Elmodules EM-60033 a neve és RGB LED szalaghoz kötöttem de nem működik. A 12 voltot megkapja mert a led világít és érzékeli a tapsomat, mert a relé behúz. Ezután semmi sem történik.
Tudna valaki segíteni ezügyben?
(#) zolika60 válasza KRobert99 hozzászólására (») Júl 11, 2017 /

Ha a relé kattan azt kell megvizsgálni.
(#) Tomi111 válasza KRobert99 hozzászólására (») Júl 11, 2017 /

Üdv! Lehet hülye kérdés, de nem csak a relé érintkezőire kötötted a szalagot? A tápfesszel sorba kötötted a relé érintkezőit?
(#) KRobert99 hozzászólása Júl 11, 2017 /

(#) Tomi111 válasza KRobert99 hozzászólására (») Júl 11, 2017 /

Nem adtál neki tápot! A relé csatlakozóin nem jön ki feszültség, az csak a váltóérintkező három kivezetése. Hisz akár 230v-ot is kapcsolhatsz vele, míg a panel tápfesze 12V. A csatolt kép szerint kösd be! Ha a Led nem akkor világít mikor akarod, a pozitív vezetékét tedd át a relé n.o. kapcsába az n.c. helyett!
A tápod stabil 12V? A led szalag csak azt szereti!

így.jpg

Következő: »»   28 / 30
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem