Fórum témák
» Több friss téma |
Helló !
Olyan problémám lenne hogy a hifi mély hangszóróm pilléje (rugó) kicsit megsüllyedt és már nem síkban van, hanem egy kicsit "kráterszerű". A hangszóró membránját és a lengőtekercset vitte ugye magával és most nem igazán tudom kivezérelni a hangfalat, mert a lengőtekercset tartó papírgyűrű már eléri a vasat a mágnesen. Meg lehet ezt javítani szétszerelés nélkül ? Olyasmire gondoltam hogy előrehúzom a membránt, valamivel kiékelem a lemezkosárnál hogy ne tudjon visszamenni, aztán a pillét valami papírlágyító dologgal (ha van ilyen) lekenni, aztán miután megszáradt visszaengedni a membránt, hátha helyreáll a pozíciója. Jobb ötletem egyelőre nincs. Hát ebben kérném a segítséget, ha valaki tud esetleg erre valamilyen megoldást. Kösz !
Ne papirlágyitó dolgot használj,hanem hajszáritót!
Nem vette fel
Szép napot mindenkinek! Szeresztem egy 46 MNC mélynyomót,_azt a tekercs meg adta magát! Kérdésem a következő volna! Érdekelne a tekercs összetétele, meg milyen ragasztókat szoktak használni az egész hangszoró javitáshoz! Ha van valakinek tekercselő gépe eladó akkor érdekelne! Előre is köszönöm a válaszokat.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2016
Sziasztok!
Vettem újonnan 2db Master Audio PA12/8 hangszórót. Gyárilag zajosan jár, ha erősítőről hajtom. Kézzel mozgatva nem súrol, amúgy sérülés mentes. A mágnes alul ki van fúrva, csúnya hanga volt hogy fújta a levegőt. Gondoltam, hogy a kompresszió miatt lehet és levettem a porvédőt. Javult is a hang, de még így is rezonál egy bizonyos kilengés után. ( kb 3mm +-) Gondolom a hiba gyökere ez lehet. Lehet hogy gyári selejt mind a kettő? Vagy konstrukciós hiba? Vagy sokat várok ez ettől a típustól? Előre is köszönöm az ötleteket!
Szia!Tapasztalatból írom hogy a master audió felejtős.,Egyikben a csévetest volt fellazulva (zörgött) a másikban a porsapka levétele után jött a hidegzuhany a fémreszelék a légrésben tömve...Szóval eleve gyári hibásan jönnek ki.Ezt azért is állítom 100% osan,mivel egyik ismerősöm is így járt mint te a 15" os masterokkal...
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2016
Szia! köszönöm a válasz. Lehet még hangszórót építtetni belőlük?
Ahogy nézegettem a Stage Line is használja ezt kosarat amin a mágnes is így néz ki. Stage Line SPA-112PA Lehet hogy az ő selejtjüket adják el más névvel? Elméletileg lehetne ezekből a selejtekből Stage Line SPA-112PA -t kreálni?
Sziasztok ! készülnek a membránjaim
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2016
Még pár kép . a rekordom 2.3 gr 1.5 Kg terhelésnél rogyott meg ,,még nem impregnált.
100% tiszta merített papír ,, spec rostokkal dúsítva ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2016
A Stage Line jó márka régi neve Monacor,azokkal lehet építkezni.Lehet de ahhoz meg kell nézetni...
Gratulálok a membránjaidhoz,kiváncsi leszek a hangjára.
Rövidesen nekiállok én is fotózni,és megmutatom a hangszóróimat. Mostmár minden egyes része saját készitésű... Mivel fogod impregnálni?
Sziasztok!
Tegnap nekikezdtem a kb. 10 éve működő zenedobozom bekárpitozni és amikor raktam a helyére a papírmembrános magasat, beleszaladt az ujjam. Még nem csináltam róla képet, de kb a membrán 1/4-1/5 része szakadt be a szélétől majdnem a közepéig L betű alakban. Tudok ezzel házilag valamit kezdeni, vagy nézzek másik magas után?
Javittasd meg valakivel, aki ért hozzá. Vagy foltozd össze valamilyen kezed ügyében lévő ragasztóval.
![]()
És ettől jó lesz majd a hangszóró vagy membrán?
![]() ![]()
Nagy valószínűséggel egy 6-7cm átmérőjű papír magasat nem költséghatékony megjavíttatni. Minőségi elvárás nincs sok, sem kinézetre, sem hangra. Egy házi zenedoboz tartozéka, ami javarészt bontott anyagokból épült kb. 10 éve, a beépített anyagok akkor lehettek 10-15 évesek. Ha működőképessé lehet tenni 60-70%-ban ragasztással, akkor annyit még meg lehet próbálni. De hogyan? Este rakok fel képet, ha lesz időm.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2016
Köszi msteve
![]() elvileg Pestre kell vinnem ott van kapcsolatom . Ők szobahőmérsékleten oldott Ppp-vel impregnálják a világon a legjobb(Japánból hozat/ készíttet/ oldószert )Itthon körüljártam minden műanyagost , és fórumot is a Wikipédiát is a válasz mindenhol::: A Polipropilén szobahőmérsékleten nem oldható ![]() ez igaz is kipróbáltam mindent lehetetlen oldani. korábban beitattam polisztirol oldattal ,, jó!! de hajlítgatásra mikro repedések keletkeznek, Ha nem lesz lóvé utazgatnom vagy küldözgetnem ,, kipróbálom a celluloidot , (filmalapanyag) nem tudom mi oldja utána kell néznem vagy poliamidot Üdv : oreg
Abban segítsetek ,,mi az ami mellett(impregnáló) még legjobban megőrzi a papír a "hangját"
A teljesítmény pedig nem érdekel mert , ha 90 decibel fölé megyek,érzékenységben,, a szobában 5watt-tól már megsüketülnék. Mellesleg Egy Rotelem van 50!!!!!!!!!!
Ha megfelel a Tesla 9cm körüli papir magasa,és el is jössz érte,akkor adok belőle.
Kidobni sajnálom,felhasználni nem fogom...
Én szkeptikus vagyok az ilyen "én tudom a titkot,de nem árulom el,viszont jó sok pénzért adok belőle" emberekkel kapcsolatban.
Szerintem az nem polipropilén amit feloldanak. A képeket inkább a hangszóró készités topikba rakom fel...ez inkább javitással foglalkozik...
Mármint az impregnálásra gondolsz?
Én gyakorlatias ember vagyok,és a szükséges minimum elvét vallom. Tehát először impregnálás nélkül hallgattam meg a hangszóróimat,aztán átkentem PVA-val (nem csinálok belőle titkot), és volt különbség a két hangkép között. Mivel én sorozatban szeretném késziteni a hangszóróimat,próbálkozom más anyagokkal is. Aztán amelyikkel a legjobb lesz a hang,az marad...
köszi !!
Na ,, felülvizsgálom a dolgokat ![]()
Nem pénzért hanem teljesen ingyenesen ....Lehet, hogy vannak barátaim ??
![]() Kedves msteve-től is kaptam alkatrészt érdekes módon szintén ingyen Hálás köszönet érte itt a nagy nyilvánosság előtt is Üdv : oreg ![]() ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2016
![]()
Szia!
Köszönöm szépen a felajánlást, nagyon rendes tőled. Valószínűleg messze élünk egymástól (Békés megye). Este befejeztem a kárpitozást, meg is hallgattam, nem olyan vészes a helyzet, mint ahogy kinézett. Persze, nem egészséges így...de szól. Egyébként meg csak ámulok, miket tudtok házilag csinálni. ![]() Csináltam képet a hangszóróról és a dobozról is.
Közben találtam is a műhelyemben egy ismeretlen kis 8ohmos dóm magasat, megpróbálom majd azt belevarázsolni. Egyébként bármi megfelel helyette, 40-50W körül lehet az erősítő, egy mozis vetítőből van, ha jól tudom, az is megette már a kenyere javát.
![]()
Nem értem mivel kapcsolatban kérdezted.
Azért mert saját készitésű?
Szia . Békés megyében is található olyan üzlet, ahol javítanak. Irtam üzenetet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |