Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórójavítás (otthon)

Témaindító: weasels, idő: Márc 18, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   72 / 121
(#) marone hozzászólása Máj 2, 2016 /

Helló !
Olyan problémám lenne hogy a hifi mély hangszóróm pilléje (rugó) kicsit megsüllyedt és már nem síkban van, hanem egy kicsit "kráterszerű". A hangszóró membránját és a lengőtekercset vitte ugye magával és most nem igazán tudom kivezérelni a hangfalat, mert a lengőtekercset tartó papírgyűrű már eléri a vasat a mágnesen.
Meg lehet ezt javítani szétszerelés nélkül ?
Olyasmire gondoltam hogy előrehúzom a membránt, valamivel kiékelem a lemezkosárnál hogy ne tudjon visszamenni, aztán a pillét valami papírlágyító dologgal (ha van ilyen) lekenni, aztán miután megszáradt visszaengedni a membránt, hátha helyreáll a pozíciója.
Jobb ötletem egyelőre nincs. Hát ebben kérném a segítséget, ha valaki tud esetleg erre valamilyen megoldást.
Kösz !
(#) msteve válasza marone hozzászólására (») Máj 2, 2016 /

Ne papirlágyitó dolgot használj,hanem hajszáritót!
(#) steweo válasza dB_Thunder hozzászólására (») Máj 4, 2016 /

Nem vette fel
(#) Attila12323 hozzászólása Máj 29, 2016 /

Szép napot mindenkinek! Szeresztem egy 46 MNC mélynyomót,_azt a tekercs meg adta magát! Kérdésem a következő volna! Érdekelne a tekercs összetétele, meg milyen ragasztókat szoktak használni az egész hangszoró javitáshoz! Ha van valakinek tekercse gépe eladó akkor érdekelne! Előre is köszönöm a válaszokat.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2016
(#) Linegekko hozzászólása Jún 11, 2016 /

Sziasztok!
Vettem újonnan 2db Master Audio PA12/8 hangszórót. Gyárilag zajosan jár, ha erősítőről hajtom. Kézzel mozgatva nem súrol, amúgy sérülés mentes. A mágnes alul ki van fúrva, csúnya hanga volt hogy fújta a levegőt. Gondoltam, hogy a kompresszió miatt lehet és levettem a porvédőt. Javult is a hang, de még így is rezonál egy bizonyos kilengés után. ( kb 3mm +-) Gondolom a hiba gyökere ez lehet. Lehet hogy gyári selejt mind a kettő? Vagy konstrukciós hiba? Vagy sokat várok ez ettől a típustól?
Előre is köszönöm az ötleteket!
(#) zotya1983 válasza Linegekko hozzászólására (») Jún 11, 2016 /

Szia!Tapasztalatból írom hogy a master audió felejtős.,Egyikben a csévetest volt fellazulva (zörgött) a másikban a porsapka levétele után jött a hidegzuhany a fémreszelék a légrésben tömve...Szóval eleve gyári hibásan jönnek ki.Ezt azért is állítom 100% osan,mivel egyik ismerősöm is így járt mint te a 15" os masterokkal...
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2016
(#) Linegekko válasza zotya1983 hozzászólására (») Jún 11, 2016 /

Szia! köszönöm a válasz. Lehet még hangszórót építtetni belőlük?
Ahogy nézegettem a Stage Line is használja ezt kosarat amin a mágnes is így néz ki. Stage Line SPA-112PA Lehet hogy az ő selejtjüket adják el más névvel? Elméletileg lehetne ezekből a selejtekből Stage Line SPA-112PA -t kreálni?
(#) oregss49s hozzászólása Jún 15, 2016 / 1

Sziasztok ! készülnek a membránjaim ) D 145 mm mélyközép . de lemegyek 130-140 mm -re neodímmal tökéletes lesz .. remélem ))))))))))
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2016
(#) oregss49s hozzászólása Jún 15, 2016 / 1

Még pár kép . a rekordom 2.3 gr 1.5 Kg terhelésnél rogyott meg ,,még nem impregnált.

100% tiszta merített papír ,, spec rostokkal dúsítva )
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2016
(#) zotya1983 válasza Linegekko hozzászólására (») Jún 15, 2016 /

A Stage Line jó márka régi neve Monacor,azokkal lehet építkezni.Lehet de ahhoz meg kell nézetni...
(#) msteve válasza oregss49s hozzászólására (») Jún 16, 2016 / 1

Gratulálok a membránjaidhoz,kiváncsi leszek a hangjára.
Rövidesen nekiállok én is fotózni,és megmutatom a hangszóróimat.
Mostmár minden egyes része saját készitésű...
Mivel fogod impregnálni?
(#) Inhouse hozzászólása Jún 16, 2016 /

Sziasztok!
Tegnap nekikezdtem a kb. 10 éve működő zenedobozom bekárpitozni és amikor raktam a helyére a papírmembrános magasat, beleszaladt az ujjam. Még nem csináltam róla képet, de kb a membrán 1/4-1/5 része szakadt be a szélétől majdnem a közepéig L betű alakban. Tudok ezzel házilag valamit kezdeni, vagy nézzek másik magas után?
(#) P_Laszlo válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 16, 2016 /

Javittasd meg valakivel, aki ért hozzá. Vagy foltozd össze valamilyen kezed ügyében lévő ragasztóval. Kb. ez az összes opció.
(#) P_Laszlo válasza msteve hozzászólására (») Jún 16, 2016 /

És ettől jó lesz majd a hangszóró vagy membrán? Ez különben mindkettőtöknek szólhat.
(#) Inhouse válasza P_Laszlo hozzászólására (») Jún 16, 2016 /

Nagy valószínűséggel egy 6-7cm átmérőjű papír magasat nem költséghatékony megjavíttatni. Minőségi elvárás nincs sok, sem kinézetre, sem hangra. Egy házi zenedoboz tartozéka, ami javarészt bontott anyagokból épült kb. 10 éve, a beépített anyagok akkor lehettek 10-15 évesek. Ha működőképessé lehet tenni 60-70%-ban ragasztással, akkor annyit még meg lehet próbálni. De hogyan? Este rakok fel képet, ha lesz időm.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2016
(#) oregss49s válasza msteve hozzászólására (») Jún 16, 2016 /

Köszi msteve )))))

elvileg Pestre kell vinnem ott van kapcsolatom . Ők szobahőmérsékleten oldott Ppp-vel impregnálják

a világon a legjobb(Japánból hozat/ készíttet/ oldószert )Itthon körüljártam minden műanyagost , és fórumot is a Wikipédiát is a válasz mindenhol::: A Polipropilén szobahőmérsékleten nem oldható(

ez igaz is kipróbáltam mindent lehetetlen oldani. korábban beitattam polisztirol oldattal ,, jó!! de hajlítgatásra mikro repedések keletkeznek, Ha nem lesz lóvé utazgatnom vagy küldözgetnem ,, kipróbálom a celluloidot , (filmalapanyag) nem tudom mi oldja utána kell néznem vagy poliamidot

Üdv : oreg

Várjuk a fotókat go-go msteve ))
(#) oregss49s hozzászólása Jún 16, 2016 /

Abban segítsetek ,,mi az ami mellett(impregnáló) még legjobban megőrzi a papír a "hangját"

A teljesítmény pedig nem érdekel mert , ha 90 decibel fölé megyek,érzékenységben,, a szobában 5watt-tól már megsüketülnék.

Mellesleg Egy Rotelem van 50!!!!!!!!!!

**Jav. 50 W!!!!!!!!!
(#) msteve válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 16, 2016 /

Ha megfelel a Tesla 9cm körüli papir magasa,és el is jössz érte,akkor adok belőle.
Kidobni sajnálom,felhasználni nem fogom...
(#) msteve válasza oregss49s hozzászólására (») Jún 16, 2016 /

Én szkeptikus vagyok az ilyen "én tudom a titkot,de nem árulom el,viszont jó sok pénzért adok belőle" emberekkel kapcsolatban.
Szerintem az nem polipropilén amit feloldanak.
A képeket inkább a hangszóró készités topikba rakom fel...ez inkább javitással foglalkozik...
(#) msteve válasza P_Laszlo hozzászólására (») Jún 16, 2016 /

Mármint az impregnálásra gondolsz?
Én gyakorlatias ember vagyok,és a szükséges minimum elvét vallom.
Tehát először impregnálás nélkül hallgattam meg a hangszóróimat,aztán átkentem PVA-val
(nem csinálok belőle titkot), és volt különbség a két hangkép között.
Mivel én sorozatban szeretném késziteni a hangszóróimat,próbálkozom más anyagokkal is.
Aztán amelyikkel a legjobb lesz a hang,az marad...

köszi !!

Na ,, felülvizsgálom a dolgokat )) Mellékesen 20 éves ismeretségről van szó a Bpesti taggal

Nem pénzért hanem teljesen ingyenesen ....Lehet, hogy vannak barátaim ?? )

Kedves msteve-től is kaptam alkatrészt érdekes módon szintén ingyen

Hálás köszönet érte itt a nagy nyilvánosság előtt is

Üdv : oreg )))))
(#) P_Laszlo válasza msteve hozzászólására (») Jún 17, 2016 /

Arra gondolok, amit kérdeztem.
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2016
(#) P_Laszlo válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 17, 2016 /

HD6,5 vagy a Philips, PSS verzió megfelel helyette, tényleg nem javítják meg normálisan ennyi pénzért. Én sem vállalnám, a duplájáért sem. Esetleg ha nagyobb átmérő kell, akkor HD8. De ha van hely az előlapon, akkor bármelyik olcsóbb dóm magas jöhet.
(#) Inhouse válasza msteve hozzászólására (») Jún 17, 2016 /

Szia!

Köszönöm szépen a felajánlást, nagyon rendes tőled. Valószínűleg messze élünk egymástól (Békés megye). Este befejeztem a kárpitozást, meg is hallgattam, nem olyan vészes a helyzet, mint ahogy kinézett. Persze, nem egészséges így...de szól.
Egyébként meg csak ámulok, miket tudtok házilag csinálni.
Csináltam képet a hangszóróról és a dobozról is.
(#) Inhouse válasza P_Laszlo hozzászólására (») Jún 17, 2016 /

Közben találtam is a műhelyemben egy ismeretlen kis 8ohmos dóm magasat, megpróbálom majd azt belevarázsolni. Egyébként bármi megfelel helyette, 40-50W körül lehet az erősítő, egy mozis vetítőből van, ha jól tudom, az is megette már a kenyere javát.
(#) msteve válasza P_Laszlo hozzászólására (») Jún 17, 2016 /

Nem értem mivel kapcsolatban kérdezted.
Azért mert saját készitésű?
(#) Puskaporos válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 18, 2016 /

Szia . Békés megyében is található olyan üzlet, ahol javítanak. Irtam üzenetet.
Következő: »»   72 / 121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem