Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1138 / 1273
(#) fecameca válasza ha6qt hozzászólására (») Jún 19, 2016 /

Idézet:
„Rengeteg repedt forrasztás volt a panelon”
Ezt én megmondtam. Egy időben rengeteg készülék tipikus hibája volt. Mártóforrasztás? Az a nagy poti a fókuszpotméter lesz. Ha ferde a kép, akkor az egész eltérítőtekercs mindenestől elfordult.
Idézet:
„Ha jót akarsz, akkor azokhoz a konvergencia és színtisztaság-beállító mágneses gyűrűkhöz nem nyúlsz.”
Ezek a színek egymáshoz való elcsúszását állítják be, a képmérethez nincsen közük, de ha elállítod, hetekig játszadozhatsz vele, mire visszaálítod. Ugyanis, ha egyet mozgatsz, egyik oldalon élesedik, a másikon homályosodik, a három gyűrű egymáshoz való helyét sohasem álítod vissza eredeti helyére. Az újaknál a fókusz már benne van a sortrafóban, és az UG2 is.Ez valami muzeális darab lehet?
(#) ha6qt válasza fecameca hozzászólására (») Jún 19, 2016 /

Ez egy 1988-as Televízió. Viszont ITT minőséghez hűen valami iszonyatosan precíz a belső felépítése. Igazán sajnálnám lecserélni valami gagyi lapostévére.

Nem áll szándékomban elmozgatni a gyűrűket. Majd valamelyik héten újra szétszedem, és megigazítom az eltérítőtekercset. Lehet nem is én mozdítottam el, sajnos mielőtt átforrasztottam, azelőtt a hiba fellépésekor keményen ütögették a készüléket, hogy helyrejöjjön A kép dőlése alig észrevehető, kb. 2-3 fok.

Még egy projekt van hátra vele: A hangfokozatban valami kondi kiszáradhatott, mert nagyobb szobahangerőnél erőtlen, magas, és recsegős lesz a hangja. Nagyon kellene az a kapcsolási rajz
(#) kadarist válasza ha6qt hozzászólására (») Jún 19, 2016 /

Kövesd vissza a hangszóró vezetékét és azonnal megleled a csatolókondit.
(#) kovacspista válasza kadarist hozzászólására (») Jún 20, 2016 /

Szia! Kössz a választ. Nincs, vagy nem tudtam megnyitni külön szervíz menüt, de a nyomkodás közben rájöttem , hogy jelszóval van védve! Félórás próbálkozás után sikerült felülírni, és jó lett!
(#) aramis hozzászólása Jún 22, 2016 /

Sziasztok! Nagyon szépen kérem azt a valakit aki tudná nekem elküldeni ORION T 1430 MTX KAPCSOLÁSI RAJZÁT mert hiányzik valami a tápegység körül
sos- üdv:ar
(#) eyess válasza aramis hozzászólására (») Jún 22, 2016 /

Milyen chassi van benne ezek közül ?

11AK20
11AK36A8
11AK36A15
11AK56
China:
M61/M62
(#) aramis válasza eyess hozzászólására (») Jún 22, 2016 /

Szia ! 11AK20 D2 VAN BENN
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2016
(#) stevepapa válasza aramis hozzászólására (») Jún 22, 2016 /

Egy hibajelenség is sokat jelentene
(#) eyess válasza aramis hozzászólására (») Jún 22, 2016 /

Tessék parancsolj.
(#) aramis válasza eyess hozzászólására (») Jún 22, 2016 /

Köszönöm ez igazán nagyvonalúság!
(#) aramis válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 22, 2016 /

Igaz ad van, hogy egy hibajelenség is elég lett volna de ha azt leírom kinevettek
(#) eyess válasza aramis hozzászólására (») Jún 22, 2016 / 1

Nagyon szívesen , de ne hidd , hogy kinevetnénk .És egy hibajelenséget nem csak azért kell leírni , hogy esetleg könnyebb legyen rá válaszolni , hanem azért is , hogy ha más is belefutna ugyan ebbe a hibába , akkor már könnyebb legyen neki.

De tényleg mi is a hiba jelenség ?
(#) fredee4444 hozzászólása Jún 22, 2016 /

Hali mesterek. Vettem egy új tavirányítót egy Funai LCD tv-hez (LT850-M32), mert a régi távirányító néhány gombja már nem reagált. Az új táv (NF036RD) azt produkálja, hogy minden funkciót 2x végez el. Tehát ha pl. megnyomom az 1-es gombot, a 11-es csatornára ugrik, vagy ha hangosítom, kettesével megy fel a hangero, stb. A régivel ezt nem produkálja. Küldhetem vissza, vagy más lehet a baj?
(#) Buvarruha válasza fredee4444 hozzászólására (») Jún 22, 2016 /

Szkóppal ránéznék a kimenetére és az eredetinek is. Van amikor egyszer küldi az adatot a távirányító, majd utána csak egy ismétlődő jelet küld, amíg nyomva a gomb, de van amelyik folyamatosan az adatot küldi, lehet ez keveredik össze.
(#) fredee4444 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 22, 2016 /

Holnap rámérek. Csak nem akartam szétszedni az újat, mert az garanciás. Ha rá is mérnék lehet ezzel a keveredéssel valamit kezdeni?
(#) Inhouse válasza fredee4444 hozzászólására (») Jún 22, 2016 /

Nem kell hozzá szétszedni, csak kell egy IR vevő (videóból, DVD-ből, TV-ből...), és annak a kimenetét is nézheted.
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2016
(#) eyess válasza fredee4444 hozzászólására (») Jún 23, 2016 /

Meg kell tisztítani azt a távirányítót , és a gombjait is meg lehet gyógyítani. A gyári az mindig gyári.
(#) fredee4444 válasza eyess hozzászólására (») Jún 23, 2016 /

Azzal kezdtem, de valahol meg van szakadva egy vagy több szén áthidalás.
(#) Inhouse: megpróbálom.
(#) fredee4444 válasza fredee4444 hozzászólására (») Jún 23, 2016 /

Rámértem, úgy tűnik tényleg dupla jelet küld. A kérdés csak az: miért? Mindkét esetben 2x nyomtam meg a 2-tes gombot.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2016
(#) aramis válasza eyess hozzászólására (») Jún 23, 2016 /

Kösz a bátorítást, a hibajelenség ,egyáltalán nincs áram felvétel, hiányzott a term kapcsoló ezt gondoltam de a főkapcsoló is rossz volt azt kicseréltem de még mindig nincs élet benne
(#) eyess válasza aramis hozzászólására (») Jún 23, 2016 /

Akkor indulj el az elejéről , hogy hol akad el a hálózati rész .
(#) aramis hozzászólása Jún 23, 2016 /

ilyen nem létezik---- elromlott a műszerem ütések nélkül pedig nem tudom megvizsgálni a tápvonalat előbb most a műszert kell javítani elvagyok átkozva

megtaláltam egy enyhe ütés árán az első 100nf kondi zárlatos, gondolod ,hogy a másik kettő is zárlatos lehet amíg megtalálom a műszerem javitásához a megfelelő ellenséget
(#) Buvarruha válasza fredee4444 hozzászólására (») Jún 23, 2016 /

Ne röviden, hanem hosszan tartsd nyomva a gombot, hogy olyankor mi történik.

eljutottam a táp elkohoz 47 uf 400 v ,az lenne a kérdésem 120 uf 400 v mehet be vagy már sok mert most csak ez van itthon.
(#) eyess válasza aramis hozzászólására (») Jún 23, 2016 /

Mehet bele , de miért kell a puffer kondenzátort cserélni ?Mennyit mérsz rajta ?

Semmit, ezért cserélem!

Még egy 100 nf hiba , úgy néz ki lehet hogy a diódák is kaput?
(#) kadarist válasza aramis hozzászólására (») Jún 23, 2016 /

Ejj,ejj nem jól csinálod ezt a szerelősdit.

Most már vége mindent kicseréltem és semmi!
Következő: »»   1138 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem