Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv fórumozók!
Szándékozom a közeljövőben valamilyen használt projektort vásárolni. Gyakran találkozom olyan projektorral, amelybe 65V/150W, 65V/250W adatokkal rendelkező fémhalogén lámpa való. Nézegettem a Tungsram, Holux, stb boltok oldalát, de 65V-os típust nem találtam. Lehet, hogy ezek 230V-osak, csak az előtét hatása miatt ennyi feszültség esik rajtuk üzemi körülmények között? Tudja valaki a választ? Köszi!
Hatalmas projektorokat találtam a neten, ami már kapható, és olcsónak tünik:
link 1 link 2 Amugy a lcd-írásvetítő dolog áll, dobozolás végett, a kis lcd 10cm es projekt meg nagyra sikeredik eddig. Fényforrás kis lencse, 20cm-re a nagy lencse lcdvel, majd 38cm-re egy másik 10cm es lencse és a falon 2m-re 60cm-es kép.Jo is lenne a dolog, mert 2méterre 6szoros nagyításban a 10cm es kép már élvezhető lenne csak, hosszu a készülék 58-60cm az nagy.Piaci nagyítók a hibásak érte gondolom.
Az anti-glare fólia leszedhető. A polárszűrő fólia nem. Te valószínűleg mindkettőt egyszerre kezdted el leszedni.
Hali!
igen, ez a 65 (vagy egyéb) V érték a lámpa "nyers" égési feszültsége, az előtét után, a lámpa kapcsain mérhető ez az érték! Ettől eltekintve, 250W/65V-os lámpával nem szabad foglalkozni, általában rövidíves, és nagyon drága dolgok ezek. A rövid ív nem baj, csak az áruk gusztustalan sajna... Meg ez akár UHP lámpa üzemadata is lehet, az meg szintén borzalmas drága szokott lenni.
Köszi!
Tehát arról szó sincs, hogy egy trafó 65V-os szekunderéről üzemelnek ezek a lámpák. Konkrét projektor típusokat néztem és bizony a lámpák 100 ezer Ft. felett kezdődtek!!
Sziasztok!
Nincs olyan projektor építhetőség amibe nem kell LCD vagy TFT monitor? Előszőr ki szeretném probálni,ha kell fekete fehérben utána jöhet a színes! Van itthon egy atós rádióból kiguberált LCD kijelző az nem jó?(merevlemezes rádió)
Valaki megtudja mondani nekem hogy egy nagyítóra rá van írva hogy 2x es nagyításu az mit jelent pontosan?
Egy szokványos írásvetítő frensene hányszorosnak számít? Milyen messze van annak a fókusz pontja? Hogy tudom megmérni egy frensen, vagy egy síma nagyító fókusz pontját, vagy hogy hányszoros? Nem találok semmit a neten róla.
Hali! Most regisztráltam, mert én is fejembe vettem, hogy az itthoni sok kacatból összehozok valamit.
Von itthon 3 LCD-kijelzőm hordozható DVD-lejátszóból, na ebből kettőt tönkretettem, mert nem tudtam eléggé hűteni és megsültek, maradt még egy de leálltam, mert nem akartam megfőzni, a fene sem gondolta, hogy ilyen érzékenyek hőre.
mit tud ilyenkor tenni az ember? apropó lencsemozgatáshoz keresel stepper-motor vezérlő elektronikát tud valaki segíteni?
Használj fémhalogén lámpát, és kis szellőzőventilátort, akkor nem sülnek majd meg az LCD-k!
Mezei halogénizzóval kár szenvedni, tönkretett lcd, és bazinagy villanyszámla várható miatta, no meg nem is tartós.
Üdv.
Valahol olvastam hogy projektorhoz való lencséhez lehet nagyító lencséjét használni aminek az egyik felét síkba hozzuk átlátszó műgyantával. A kérdés, hogy a csatolt képen látható sokak által ismert nagyító megfelel-e erre a célra? A válaszokat előre is köszönöm. Idézet: Jótanács: Ne olvass baromságokat. „Valahol olvastam...egyik felét síkba hozzuk átlátszó műgyantával”
Szerinted ez baromság????????????????????????
Miért kell mindjárt lehurrogni a másikat??????????? Amiről nincs ismereted az már csak baromság lehet???? Szépen kérdeztem valamit és értelmes választ szeretnék rá kapni!!!!!!!!!!!
Mit ver a víz egyből? Nem a te kérdésed jellemeztem! Semmi lehurrogás nem volt, sőt, "jótanács". Ellenben, ha így betámadsz... gondolkodhatnál logikusabban is.:
Szerinted mennyire jó megoldás egy házilag kevergetett, kotyvalékkal kiegészíteni, egy gondosan csiszolt nagyítólencsét? Ami ugye teljesen átlátszó, megfelelő fénytöréssel, stb. Vagy netán te tudsz szerezni ugyanilyen tulajdonságokkal rendelkező műgyantát, amely kapcsolódásánál megegyező homogenitást produkál az üveggel? (és persze "tisztatérben, buborékmentesen, ki is öntöd?) Tehát nem a kérdésed a b...ság, hanem az iromány amit olvastál. Főleg, hogy lehet a célnak megfelelő lencsét is kapni. :yes:
Szerintem ha házilag állunk neki egy projektor építésébe akkor nem hiszem hogy olyan jó minőségű cuccot lehet csinálni mint egy gyári. Főleg hogy egy öreg LCD monitorom van (kicsit pixelhibás, a fekete színe nem a jegjobb...), és a megvilágításánál sem speckó fényforrásokat alkalmazunk és az sem mindegy hogy milyen felületre. Tudom hogy a sok kicsi kitesz egy nagyot de én csak kísérletezni akarok és nem egy űberbrutál cuccot építeni. Jó igazad van lehet egy kicsit túlreagálam.
De van még egy ötletem, hogyan lehetne azt a sík felületet elkészíteni. Egy plexit ráhelyezek a nagyítóra és azt olvasztom meg rajta, hogy szépen felvegye a formáját . És honnan tudnék beszerezni olcsón ilyen lencséket (nem külföldröl)?
halli a közelemben van egy hely ahol bontanak elektronika i cuccokat , többek közt irás vetitöt paxiroskopot is , van kimaradt használt fresnelem.vetitő izzom, ventillátor,stb ha kell valakinek jelezze pü ben
Ma halattam a kis projektorral.Teszek fel pár képet. A lencsék piaci nagyítók, 10cm es és az izzó 12v 50w lcd 10cm átmérőjü.
A vetített felület A3 as lap nem Audi
1,5m-ről vetítettem.
3m-ről 10cm-es nagyítóval 90cm a képátmérő. 3m-ről 8cm-es nagyítóval 100cm es a képátmérő. Most 100w os izzóval próbálkozom, és nagyobb képátmérő, kisebb helyigénnyel.
Én is építeni szeretnék egy projit.
De max 25000ft szeretnék rászani. Van egy 1200x234 felbuntású tft tv-m az meg felelne. Lécc segítsetek!!! Előre is köszi
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy muszáj 100-200W-os izzó bele,és mi az a homájos üveglap amit a minitor elé betesznek ami az írásvetítőben is van? (Arra teszik a papírt.) Köszi a segítséget!
Én mondjuk 50Watt-ra gondoltam egy kocsiba való 12v-os leflektor izzot.Két szálas lámpa+leflektor. A projektor egyenlőre csak fényt fog vetíteni,mert késöbb veszek bele monitort,és lehet hogy nem is jó a nygyító hozzá
Muszáj ilyen erős fénynek lennie,és kell a(elírtam!!!)40/45W-os izzó elé nagyító?
Itt a kép,egy pár oldallal előrébb már láthattátok,azért tettem ezt a képet be mert a lámpa és a hűtés meholdása nagyon tetszik abban a kis dobozkában
Én nekem pl kevésnek tünik az lcd monitor-írásvetítős technikánál a 150w os fémhalogén, 12000lumennel.
A kicsi nagyító nélkül sokkal rosszab a fény hatás.Nekem is lehet az írásvetítőbe is bele kell raknom, mert a kicsi projektornál hatalamasat ért.Az tuti hogy a lcd monitorom sötét, rosszabb a fényáteresztő képessége a kis lcd hez képest.próbálkozni kell.Jelenleg a 100w 12V os tűlábas izzó szopat, mert sárgább a fénye és gyengébbnek is tünik mint a 55w-os és csak 1,5Amperrel eszik többet valamié.Szerintem átvágtak. A homályos üveglap az müanyag és frensen a neve.Az konkrétan egy nagyító csak sík üveg kb a kinézete, nem domboru.
Sziasztok!
Állítolag minél nagyob a LCD panel annál közelebről lehet nagy képet vetíteni!!! De annál töb helyet foglal el! Ennek az első része igaz?
Hát szerintem igen,de a nagy monitort nehezebb megvilágítani,és a burkolata is nagyobb lesz.
pont a meg világításán gondolkodtam.
Ha tul nagy akkor oriási izzó kel bele. ami +hő és áram 15" monitorral meg éri probálkozni?
Jól elírtam megint, fresnel a neve bocsi. Akik most kezdik olvasni ezt a témát ajánlom elejéről kezdve átolvasni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |