Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése
 
Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1864 / 2208
(#) Ronen válasza mofesa hozzászólására (») Júl 2, 2016
Ez teljességgel igaz! Csak nem vagyok annyira profi hogy nyomtassak meg marassak magamnak panelt Beérem a jó öreg légszerelt drótboglyával Azt is meg lehet csinálni tűrhetően
(#) mofesa válasza Ronen hozzászólására (») Júl 2, 2016
Idézet:
„Beérem a jó öreg légszerelt drótboglyával”


Nos, akkor én mégiscsak átnézném az előzőt.
(#) Ronen válasza mofesa hozzászólására (») Júl 3, 2016
tegnap már átnéztem. Az a baja hogy a trafóra ugyan akkora fesz megy primer oldalra. Mindkét kivezetésre megy 275V. és a két fázis kioltja egymást. De a trafót nem mertem GND-re kötni, mert elméletileg az anód mindig a negatív "sarka" az elektroncsőnek javítsatok ki ha tévednék, mert beismerem kezdő vagyok még benne, és nem vagyok egy elektromérnök hogy kiszámoljam hogy hogyan lenne az jó. Attól függetlenül ha van egy kapcsolási rajz, megépítek szinte bármit. Az olyan mint egy szakácskönyvben a recept. Elmagyarázza hogy miből mekkorát és hogy hova. Nem nagy dolog. Azért is szeretem ebből a szempontból nem vagyok kezdő, jópár dolgot már összepakoltam (Bocsánat ha Off-oltam volna)
(#) cua válasza Ronen hozzászólására (») Júl 3, 2016
Nincs elottem melyik kapcsolasrol beszelsz, de altalaban a kimeno trafo (ha arrol van szo) egyik kivezetese megy az anodfeszre, a masik pedig az anodra.
Ja igen, es egyenfeszultsegrol beszelunk
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2016
(#) toty hozzászólása Júl 3, 2016
Sziasztok!

építettem egy ilyet: http://www.urbanelektronika.hu/gitar.html
(saját tervezés nem megy még
Viszont, még valami gond van vele. A helyzet az, hogy a fűtés megy szépen, viszont anód tápnak csak 200V-os tápom van. Ez elég lehet, vagy kell a csőnek mindenképp 250V körül?
A kimeneten hallani vmi zajt most is, amit befolyásol a bemenet (ha pengetem a gitárt, változik a zümmögés) de ennyi. Ja igen a 200Vos táp pedig egy DC-DC step up konverter..szóval 12V-200V.

Lehetséges, hogy az alacsony anód feszültség miatt nem szól? Vagy valaminek így is kellene történnie? Mert csak akkor építenék egy új tápot, ha ez lehet a probléma.
Köszi előre is!
(#) Orbán József válasza toty hozzászólására (») Júl 3, 2016
Szia!
Így látatlanban: Csöves és egyéb, minőséget ígérő audio elektronikákat kapcsoló üzemű táppal nem gyalázzuk. Emberség is van a világon...
(#) cua válasza toty hozzászólására (») Júl 3, 2016
Tesztelni tudod a step-up konverterrel, felteve ha a teljesitmenye elegendo.
Nem tudom melyik kapcsolast hasznalod, de a tobbseguk nixie csore van kihegyezve, azaz max 5-10mA-t tud.
Nezd meg a futest is, ha az rendben van, akkor az anodfeszt ellenorizd le mukodes kozben (is).
(#) mofesa válasza Orbán József hozzászólására (») Júl 3, 2016
Ez messze áll attól, jót még nem hallottam róla. Ettől még a kapcsoló üzemű táp szerintem sem jó megoldás.
(#) mohinger válasza toty hozzászólására (») Júl 3, 2016
Szia!

Megosztanad velunk a doksijat? Ha nem titok, mennyiert adjak a kittet?
(#) ronin75 válasza mohinger hozzászólására (») Júl 3, 2016
Link
12,5 eFt. Doksija szerintem nem publikus...
(#) mohinger válasza ronin75 hozzászólására (») Júl 3, 2016
Köszönöm. A doksit azóta privátban megkaptam.
(#) Ronen hozzászólása Júl 3, 2016
Halihó Sikerült! Megszólalt a PCL86-os! Legalábbis a hangszóró szól, a cső csak működik hehe. A videó ITT van, a felvétel hangminősége a lehető legroszabb a telefon mikrofonja miatt, élőbe sokkal másabb. igaz ami igaz van egy kis brummja, de az el fog tűnni, ha nem lesznek már ezek a méteres kábelek ott a levegőben Na meg szétnézek egy épkézlábabb kimenő után , mert ami most van rajta igaz, egy régi TV-é de már erősen megjárta a hadak útját így is kész csoda volt hogy ennyire sikerült feltámasztani (elveszítettem vagy 30 menetet mert szakadt volt, de meg sikerült oldanom )

Még megépítek egy ugyan ilyet csak 470Kohm-ellenállást kell még szerezzek, és utána viszont a két ruszki 6p45sz-re keresnék valami működőképes kapcsolást az már nagyon kakaós kis jószág lesz (Feltéve hogy sikerülne rajzol találjak, ami működik is!)

A segítséget még egyszer nagyon köszönöm Minden sikernek nagyon lehet örülni, és az ad motivációt és kitartást a következőhöz
(#) djhans válasza Ronen hozzászólására (») Júl 3, 2016
Örülök ,hogy sikerült. Szerintem ha megépítenéd ezt a PCL86-ost tisztességes kimenőkkel hallanád hogy mennyivel jobb mint most. Építsd meg ezt korrekten és csak utána fogj hozzá a 6P45SZ-hez- Feltételezem az is SE lesz. Ahhoz a 3 darab trafó ha tisztességesen meg van csinálva nem lesz olcsó.
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2016
(#) toty válasza cua hozzászólására (») Júl 3, 2016
Fűtés rendben van, szépen felizzik minden cső. A step up konverter csak próbára lenne, de azért jó lenne működésre bírni vele. Doksi szerint kb 20mA-t kellene felvennie az egésznek, most kb. 5 mA-t vesz fel, és nem tudom miért. Forrasztás, alkatrészek jónak tűnnek. Lehet, hogy azért mert csak 200V-t kap?
(#) toty válasza mofesa hozzászólására (») Júl 3, 2016
azt én is gondolom, hogy nem jó, de próbának....
viszont ha valaki tud egy egyszerű de jó táp kapcsolást, azt örömmel venném
(#) Ronen válasza djhans hozzászólására (») Júl 3, 2016
igen , a kimenőkön szeretnék javítani, mert lényegébe ha ez kész lesz akkor jön majd ide az asszonyhoz gépet hangosítani (jobb a filmnek is a hangja) ez most azért single mert nem volt elég ellenállás hogy megépíthessem a másikat. Vasmag van itthon ha kell akármekkora, csak a huzallal vagyok bajban túl vékonyam nincs itthon, akkora hogy jó legyen.

A 6p45sz-hez pedig semilyen kapcsolási rajzot, se nyáktervet még nem találtam itt fórumon láttam pedig hogy valaki csinált belőle, de még a kereső se talált kapcsolási rajzot hozzá de ez is sztereo lesz mert van két szép 6p45sz cső
(#) küzmös Gergely válasza Ronen hozzászólására (») Júl 4, 2016
6P45Sz PP kapcsolásban nagyon nagyot szól, de akkor csak egy mono lesz. Olyan 40W minimum. Nekem PL500-al van építve.. S mint sorvégcső behelyettesíthető. De valóban SE is építhető belőle.. (8W)
(#) Longa György válasza Ronen hozzászólására (») Júl 4, 2016
Szia.PL509-re keress! A fűtés 6,3 volt.
(#) Ronen válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Júl 4, 2016
Nem baj ha mono! Ha két cső kell hozzá, nem baj ha egy kell hozzá, akkor mégjobb
(#) Ronen válasza Longa György hozzászólására (») Júl 4, 2016
Nem a fűtésel van bajom , hanem azzal hogy PL509 nekem nincs itthon !
(#) Ronen válasza djhans hozzászólására (») Júl 4, 2016
A visszacsatolást kivettem mert azt hittem hogy kinyírtam a csövet a búgás megszűnt, úgy hogy a bemeneti kondira és a GND-re tettem egy 1nf kondit üzem alatt csináltam hogy megnézzem hogy változik e valamit a kész hang. így a visszacsatolás mindkét szálát megszüntethettem , holnap keresek valami másik kimenőt (ma is avval próbálkoztam, csak a visszacsatolás miatt azt hittem hogy kinyírtam a csövet de miután bepakoltam oda a kis kondit, megszünt a zavar és szép tiszta lett
(#) szikorapéter hozzászólása Júl 4, 2016
Üdv. Kezem ügyébe került egy erősen lestrapált Elprom Akkord rádió. Sajnos káva menthetetlenül szétesett,csövezése is elég vegyes,de azt mondják így utoljára még működött. A hálózati trafó nem biztos hogy jó,de az majd utólag kiderül (beázott). A végerősítő csöve (EL84) helyett egy 6п14п volt, a többi pedig az ebben a rádióban megszokott cső: EM84,ECH81,EF85,EABC80,ECC85.
Most ebből szeretnék egy kisebb erősítőt alkotni,kivezérlés jelzővel. Hálózati trafót ,és a kimenőt kiszedtem,csőfoglalatok vannak. Légszereléssel készítsem el,vagy nyáklapra érdemes integrálni?
(#) ticseboy válasza Ronen hozzászólására (») Júl 4, 2016
Nem a fűtésen van a hangsúj, hanem hogy ez (pl509) az európai megfelelője a 6P45SZ-nek. Asszem
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2016
(#) mofesa válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 4, 2016
Légszereléssel készítsd el, vagy nyáklapra. Nem teljesen mindegy? Amit jónak látsz.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2016
(#) mofesa válasza Ronen hozzászólására (») Júl 4, 2016
Idézet:
„a búgás megszűnt, úgy hogy a bemeneti kondira és a GND-re tettem egy 1nf kondit”


...meg a jelszint is eltűnik menet közben.
(#) szikorapéter válasza mofesa hozzászólására (») Júl 4, 2016
A gyári kapcsolásával alkalmazhatom ezt a csövet? Előfoknak akkor már csak nem rakom bele vissza az EABC80-at ,akkor inkább az ECC85-öt használom előfokcsőnek. Bármilyen EL84-hez való kapcsolás megteszi nekem?
(#) mofesa válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 4, 2016
A gyárival is lehet, másik kapcsolás is jó, az EABC80 csövet sem kell feltétlenül a fiók mélyére rejteni.
(#) szikorapéter válasza mofesa hozzászólására (») Júl 4, 2016
Így esetleg?
(#) mofesa válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 4, 2016
Valahogy így. EL katódjába 180 Ohm -ot raknék, és ügyelnék rá, hogy a vezérlőrácsa ne lógjon a levegőben. A táp + és az anód közötti 1,5nF nem hinném, hogy szükséges.
(#) szikorapéter válasza mofesa hozzászólására (») Júl 4, 2016
Így jobb lett a rajz? Mennyi előerősítést várhatok az EABC80-tól? (Ha pl.: Szintetizátort,vagy lemezjátszót tennék a bemenetére,képes lesz-e megfelelő hangerőt adni még az erősítő.)
Következő: »»   1864 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem