Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   217 / 281
(#) attika válasza Tomi20 hozzászólására (») Jún 13, 2016 /

Köszönöm!
A laptop típusra kerestem már rá de nem igazán írták azt egyértelműen, hogy működött nekik.
Ahogy ki tudtam venni a google fordítóból,hogy talán ment ezzel a típussal is.
A laptop típusa Dll Studio 1555
(#) Tomi20 válasza attika hozzászólására (») Jún 13, 2016 /

Goolge első találata

Ez egy olyan dolog, hogy ezen a fórumon nem kapsz biztos választ, vannak informatikai fórumok, ahol egyből leírják, ez a gép ezzel a chipsettel szerelt, biztos nem tudja, vagy válaszol valaki, neki ilyen gépe van, és működik... Itt csak annyit tudok Én legalábbis mondani, hogy próba...
Google nagyon sokat tud segíteni, ha jól keresel.
(#) attika válasza Tomi20 hozzászólására (») Jún 13, 2016 /

Sajnos ebből se sok minden derül ki Akkor csak az lesz,hogy egy olcsóbbik fajtát kipróbálok vele, hogy felismeri-e.
Igen nem mindegy, hogy keres rá az ember mert én úgy kerestem, hogy wwan msata dell studio 1555 és így nem sokat találtam róla.
(#) Hollowdrums hozzászólása Jún 25, 2016 /

Sziasztok!

Emachines e728 laptopom hűtésével van gondom.
Kikapcsolt magától. Szétkaptam, kitakarítottam, próba, jó...
De aztán észrevettem, hogy egy bizonyos fordulatnál jobban nem pörög valamiért, a hőmérséklet pedig szép lassan emelkedik,ki is kapcsol egy idő után.
Ventit kiszedtem, (természetesen a paszta rendben van) fesz ráköt, 5v, tökéletesen működik,max fordulaton. Mi lehet a baja, nem működik megfelelően a vezérlése? Vagy a ventiben szállhatott el ez a rész?
Biosban semmi ilyesmi nincs, vagyis nem tudok semmilyen módot, hogy beléphessek valami advanced settings módba.
Kössem fixre aztán hadd forogjon?

Köszönöm
(#) Chipmunk1960 válasza Hollowdrums hozzászólására (») Jún 25, 2016 / 1

Szia, A vezérlése fáradt el, egy Toshibával jártam így, átkötöttem direktbe, úgyis mindig melege volt.
(#) Hollowdrums válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jún 25, 2016 /

Csodálatos. Köszönöm szépen a választ, én is azt fogom tenni!
(#) Hollowdrums válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Júl 4, 2016 /

Szia!

A műtét sikerült, pár napig tette is a dolgát, aztán úgy gondolta a venti, hogy elhalálozik.
Gondoltam szétszedem, de ilyennel még sajnos nem találkoztam.
Esetleg tudod, hogy kell ezt szétszedni, hogy ne sérüljön?
(#) Pola0520 hozzászólása Júl 6, 2016 /

Sziasztok! Van egy HP G62-es gépem és kiégett benne a töltés vezérlő ic. Helyi szervizekről annyit hogy a legutóbbi gépem törött kijelzővel kaptam vissza, tehát inkább magam csinálnám. A problémám az lenne hogy MAXIM 8731AE az IC tipusa ilyet találtam is viszont a két alsó sorban található karakterekkel megegyezőt nem igazán. Tudna esetleg valaki segíteni hátha csak én voltam a béna a keresgélésben.

Segítséget előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2016
(#) teszti válasza Pola0520 hozzászólására (») Júl 6, 2016 /

Az nem gond, azok csak gyártási információk.
(#) Pola0520 válasza teszti hozzászólására (») Júl 8, 2016 /

Köszi! Az ic körül más hibás alkatrészt nem találtam. Van amire figyelnem kellene esetleg? Illetve belföldön létezik hogy találjak ilyen ic-t? Mert én nem igen találtam sajnos.
(#) Chipmunk1960 válasza Hollowdrums hozzászólására (») Júl 9, 2016 / 1

Szia, Nem sok mindent tudsz vele tenni, ha szét is jön... Volt amelyik nekem is csak széttört, mire szétjött. A panellal együtt kell kifeszegetni a házból. Legtöbbjében, csak 1db 4-lábú van, ami Hall, a vezérlő, és driver is egyben. A "kedvencem" ez a Sony Ps3- szélerőmű, az elbonyolítás terén. A panel másik oldalán is van még pár alkatrész, pld a Hall. A 2db 8 lábú FET-et már cseréltem, de még nem indul... Ha a LB11867RV vezérlőt is kicserélném, még mindig ott marad a 2db 6-lábú pók, amiről talán sohase tudom meg, hogy micsoda.
Ennyiből már kapok az Ebay-on.

IMG_8757.JPG

(#) Hollowdrums válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Júl 11, 2016 /

Szia!

Akkor sajna marad a csere.

Nagyon szépen köszönöm a választ!
(#) arion válasza Hollowdrums hozzászólására (») Júl 12, 2016 /

A venti rossz. Aliexpressen én 5 dollárért vettem hozzá vadonatújat postával együtt.
(#) Chipmunk1960 válasza Pola0520 hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

Szia, Például Itt. De az alján is van hűtőfelület, tehát csak hőléggel tudod cserélni! Vagy itt 2db.
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2016
(#) SPORE hozzászólása Júl 17, 2016 /

Sziasztok! Van egy Gigabyte S1082 típusú Windows-os "slate PC"-m, amely az egyik pillanatról a másikra kikapcsolt (mintha elvenném tőle a tápot). Ha bekapcsolom, a bekapcsolást jelző LED világít, a töltést jelző pedig kettőt villan. A ventilátor pörög, szabályozza is a fordulatszámát, melegszik a proci is, ahogy szokott. De kép nincs, még háttérvilágítás sem. Töltést veszi, ha pedig merül az akksija, akkor villog a töltést jelző LED, ahogy kell. HDMI-re kötöttem külső monitort, de nincs jel. A BIOS-ba sem lép be. Van rajta egy olyan funkció, hogy ha megnyomom rajta a hangerő - gombot, akkor kijelzi az akkuszintet. Ez sem jó, ugyan azt csinálja, mintha rendesen kapcsolnám be. Cseréltem már benne RAM-ot, megtakarítottam az érintkezőit (a kijelzőét is), kiszedtem a WLAN kártyát, az SSD-t, de semmi. Az USB-ken van feszültség. Ebben egy régi Celeron proci van, integrált VGA-val. Nem látok benne elfüstölt, sérült alkatrészt.
Mi lehet a baja? Merre induljak el a hibakeresésben? Előre is köszönöm!
(#) luluzulu hozzászólása Júl 17, 2016 /

Sziasztok!
Van egy régebbi Toshiba laptopom, hibátlanul működött aztán az egyik napról a másikra, irtózatosan be lassult, processzor folyamatosan 100% megy. Úgy voltam vele hogy újra teszem a Windows. Azonban ez sem oldotta meg, kezdve attól hogy nagyon lassan települ fel a Windows., továbbra is processzor 100%-on megy svchost, taskmanager(?!), meg minden féle folyamtok fogják a gépet. XP-vel 7-esel ugyan az a helyzet. Nagy valószínűséggel hardver baja lesz neki! Merevlemez, RAM cserélve. Mi lehet a baja?
(#) p_kowa válasza luluzulu hozzászólására (») Júl 18, 2016 /

Ez a problem nem hardver, a winupdate okozhatja. Neten van sok leírás miként lehet megoldani ezt a problémát, csak beírod a gugliba hogy svchost.exe és kész leírásokat találsz róla.
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2016
(#) luluzulu válasza p_kowa hozzászólására (») Júl 18, 2016 /

Windows 7 alatt van az svchost.exe. Amint ki kapcsolok egy szervizt rögtön jön helyet-e másik, az összeset ugye nem bírom kikapcsolni. XP-vel bekapcsoláskor nincs semmi probléma kb 2 percig. Be bootol, elindítom a böngészőt, youtube, video elindul megy szépen és kb 1-1,5 perc után elkezd lagolni CPU 100% és aztán a gép többé használhatatlan a következő újraindításig.
(#) SPORE válasza SPORE hozzászólására (») Júl 18, 2016 /

Úgy néz ki, BGA hibás lett szegény. Teljesen kiszedtem a házból, csak a csupasz PCB-t rádugtam egy monitorra, majd bekapcsoltam. Több kísérletezés után egyszer elindult rendesen, majd megmozdítottam a panelt, és elszállt az egész. Azóta megint nem kapcsol be. Van valami trükk, hogy megfigyeljem mi ment szét? A CPU vagy a PCH? Remélem a proci, mert azt úgyis erősebbre akartam cseréltetni. Most egy Celeron 847-es van benne (óriási 2x1,1GHz, 2MB cache), kinéztem bele az i7 3687-et, ami enyhén erősebb, de ugyanúgy 17W a TDP-je. Esetleg érdemes valakivel belerakatnom ezt a procit? Elvinné egyáltalán? (Persze ha nem a PCH rossz).
(#) elactrofan válasza SPORE hozzászólására (») Júl 18, 2016 /

99% hogy nem a proci a hibás
(#) SPORE válasza elactrofan hozzászólására (») Júl 18, 2016 /

Mármint a forrasztása? Akkor a PCH?
(#) voodoo válasza SPORE hozzászólására (») Júl 18, 2016 /

Szia. Nekem ugyan ezt produkálta a régi amilóm. Volt benne 2 gb Ram, 2x1-el volt megoldva. Namost az egyik az alaplap egyik oldalán volt a másik pedig a billentyű alatt bújt meg, és mire rájöttem, hogy az egyik 1Gbos modul volt a hibás...
Most így nekem 1 db rammal működik, vissza rakom a másikat is de csak villognak a töltést jelző ledek, venti felpörög (de ugyebár epp hogy belangyosodik így azonnal le is állítja a ventiket) szóval csakctudod az a szokásos start-up venti felporgés volt jelen. De se kép se hang...
Kísérletezz a ramokkal még ha van rá módod.
(#) SPORE válasza voodoo hozzászólására (») Júl 18, 2016 /

Köszi! Bár ez igazából egy táblagép, egy darab noti DDR3-as való bele. Igazad lehet, hogy valami a RAM-al van, mert most figyeltem meg, hogy pár másodperc alatt nagyon felmelegszik a beletett memória. Nemsokára kipróbálom egy másikkal is. Érdekes, hogy a WiFi modul is melegszik, bár nem néztem, hogy amíg működött, milyen volt.
Megmértem multiméterrel az USB-ket, 5,22V-ot mutat. Sokallom egy kicsit. A telefonom pedig nem tölt róla, észre sem veszi, hogy rádugtam.
Elképzelhető, hogy a táp áramkörrel lesz valami?

Kipróbáltam kíváncsiságból az eddig benne lévő memóriát egy másik laptopban, és az a gép ugyanúgy nem kapcsol be vele. Most mégegyszer belerakom a táblagépbe a laptopban letesztelt, jó memóriát, remélem nem süti szét ezt is.

Működik! Bekapcsolt, betöltött a Windows 10! Pedig ezzel már egyszer próbáltam, de akkor nem indult vele. Figyelem, hogy ez ne melegedjen, mert nem lesz jó vége.

Jól sejtettem, hogy a RAM lesz a hibás.

Igazad volt! Köszönöm! Pedig azt hittem, hogy a Transcend jó memóriákat gyárt. Ez most Hynix amit beleraktam, remélem jó lesz.

Nincs mit. Viszont Te javítottad meg! Ügyes vagy!

Igazából mi a különbség a 1Rx8-as és 2Rx8-as között? Csak az, hogy az egyiken egy sor, a másikon pedig két sor IC van?

Köszi, bár nem volt nagy művészet ki-be pattintani. Szerinted jó bele a fent említett i7 3687U-s proci? Nem találtam sem tokozásában, sem disszipációban sem különbséget, csak annyit, hogy ez sokkal erősebb. Nekem megérné kicseréltetni.
Következő: »»   217 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem