Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Fm transmitter
50 nW, az 50 nW, és nem egyenlő a nullval. Különben a gyári FMtranszmitterek sem működnének. Márpedig működnek. Egyébként a 100 mW -os beépített antennájú kézi készülékek kisugárzott teljesítménye is csak néhány mW.
Ma megérkezett a MyAudio MA X15 -ös transzmitter. Az eddigi tapasztalat :egész jó .
Jóminőségű mp3 kb úgy szól rajta mint a rádióadók . Mikor a sáv alsó felére hangoltam ,oda behallatszott némi pattogás járó motornál . A sáv felső végén eddig nem tapasztaltam . Az RDS is működik rendesen . Tulajdonképpen elégedett vagyok vele . Viszont van egy szépséghibája ,ez egy "butított" csomag . Nincs hozzá távirányító . Van valakinek elfekvőben ilyen távirányítója ? Vevő lennék rá .
Sziasztok!
Van egy FM transzmitterem ami viszonylag jól dolgozik, azonban amikor nincs jel a kimeneten erősen hallható egy magasfrekvenciás hang a rádión (zene hallgatás közben is megvan ez a jelenség, csak olyankor elnyomja a zene javarészt). Először gondoltam, hogy nincs megszűrve benne forrás feszültség, és labortápra kötve is ugyan azt a jelenséget produkálja. Valakinek van némi tapasztalata, hogy ezt miként lehet javitani?
Ha a zajra gondolsz, ez ilyen, nem lesz jobb.
Lehet, hogy a kapcsolóüzemű tápegysége nincs jól leárnyékolva, onnan is szedheti a zajt.
Nem értem, mire gondolsz, amiket én láttam, azokban egy 78L05 szolgáltatta a tápfeszültséget az autó 12V-os rendszeréből.
Van itthon nem is egy, amiben kapcsolóüzemű tápegység van.
Az. Parancsolj.
Akkor jól sejtettem...esetleg látszódhatna a transzmitter része is? Hogy milyen lehet ez...
Egyszerű, mint a faék.
Kipróbáltam a kapcsoló üzemű tápot is kikerülve, nem segitett rajta semmit sem.
Bíztató, akkor nem szenvedek vele többet, nem ér annyit.
Üdv!
Tud valaki olyan kütyüt ajánlani, amiben van line out kimenet, amit a kocsi aux in-bemenetére tudok dugni? ezek a transzmitterek nagyon zúgnak
Egy ilyen BlueTooth hangszóró pont jó lenne neked. Van rajta jack kimenet, tehát egy jack-jack kábellel már mehet is, általában adják hozzá. Plusz funkció a pendrive-on kívül a BT kapcsolat, pl. okostelefonnal.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2016
Köszi! A leírásban nem látom a kimenetet, csak a bemenetet.
viszont találtam egy ilyet: https://www.aliexpress.com/item/TD-V26-Mini-MP3-Player-TF-Card-USB-...91a1f3 Meg egy ilyet: http://www.ebay.com.my/itm/Wireless-FM-Transmitter-Car-AUX-Out-Audi...hXiJw~ Bár az utóbbi elég drága. Fontos lenne, hogy folytassa a lejátszást ahol abbahagyta. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2016
Ami van a környékemen ilyen kis BT hengeres hangszóró azokon van kimenet.
Fura a linkelt transzmitter amin aux out van, nem láttam még ilyet, nem is értem, hiszen a transzmitter lényege, hogy FM rádió elég hozzá, nem kell AUX in. A folytatás érdekes lesz, mert a transzmitter szivargyújtóból megy, az pedig manapság gyújtással van csak.
Sziasztok! Vettem az autómba egy FM transmittert, és rögtön egy nagyon zavaró jelenséggel találkoztam. Ha a kulcsot elforgatom (áram alatt a szivargyújtó) rendesen bekapcsol, indítózáskor viszont (gondolom a feszültségesés miatt) elveszti a kapcsolatot a rádióval. Világit, megmarad a frekvencia, de nem szól. Ha indítás után kihúzom majd visszadugom a szivargyújtóba, újra működik. Lehet erre valami orvosság?
Ha beindítottad az autót, utána kapcsold be.
Vagy építesz neki egy külön aljzatot, ahol egy soros dióda után raksz egy 2200µF-os kondit és innen táplálod. Ha kisebb lesz indítózáskor a feszültség a dióda előtt, lezár, és nem sül ki a kondi. Amíg van benne nafta addig megy az FM transzmitter. Gyakorlatilag egy mini szünetmentes. Nem számoltam, csak tippeltem a kondi értékét. De kipróbálhatod, rákötsz egy ekkora kondit, elveszed a tápot és megnézed, hogy mennyi ideig dolgozik tovább. Ha több, mint az indítózás, akkor jó lesz. Mást nem dughatsz ebbe az alzatba, mert a soros dióda terhelhetősége erősen korlátozni fog a használandó készülék teljesítményét illetően. A transzmitternél ez néhány mA nagyságrend lehet. A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2016
Az elso megoldas macera, a kikapcsolas ez esetben azt jelenti, hogy kihuzom, visszadugom a cuccot, raadasul nalam egy kis zarhato fedelu rekeszben van az aljzat, amiben szepen lathatatlan marad a transmitter.
A 2. otlet remek, hasonlo megoldasra gondoltam. Azt az 1mp-nyi inditast kell kibirnia nagyobb feszultsegeses nelkul. Kulon aljzatot nem epitenek, a meglevo moge berakom, amiket javasoltal. Gondolom, egy erosebb diodaval ezt meg neha egy gps toltot ki tud szolgalni, mast nemigen hasznalok rola. Koszonom!
Ugyan nem konkrét megoldás aproblémára, de a rádió fejegységének cseréjével, amelyik tud pendrive-ot is fogani, megszűnik a kérdés. Az FM transmitter hosszútávon idegesítő problémákat is generál.
Ez az, amit semmikep nem szeretnek, jolszolos gyari radio van benne, kormanyrol vezerelheto stb. , csak hianyzik az usb nyujtotta egyszeruseg. Letezik elegansabb megoldas, de az valami 200-300 dollar, annyit nekem nem er.
Ez a transmitter hangilag elfogadhato kompromisszum ennyi penzert. Milyen idegesito problemakra gondolsz? Korabban, masik automban is hasznaltam hasonlot, a hianyossagaival egyutt is jol hasznalhato volt.
Leginkább arra, hogy hosszútávon elkerülhetetlenül olyan területre érsz, ahol egy rádióadó is hasonló frekvencián sugároz, mint a transmitter.
Egy barátom most cserélt gyári fejet, a kormánytávvezérlő megy egy adapterrel (4-5eFt), a fej 36eFt JVC. Innentől USB-ről MP3, és CD-ről is. Egyedül a központi kijelző nem megy. Ha eladja az autót, meg vissza a gyári fej a többit viszi a következőbe. Persze az adapter autó specifikus, de ha márkahű marad, még az is lehet, hogy jó lesz az újba is.
A GPS töltő lehet akár 2A energiaigényű is, nem lesz szerencsés.
A gyári fejhez mindenképp ragaszkodom.
Ha ez a dolog megoldódik (még nem volt rá időm, egy kis bontogatással jár), akkor megfelel ez nekem. A CD-tár kivezetésére lehetne még valami USB-s kütyüt rákötni, az kormányról is kapcsolható, meg a kijelzővel is kompatibilis állítólag, de rohadt drága. Funkcionálisan csinálhatnák ezeket a vackokat kezelhetőbbre, szerintem alapvető lenne több GB-nyi zenénél, hogy mappát mind tudjon kezelni, de amelyik tudja, az is csak azzal a buta távirányítóval, magán a készüléken is lehetne erre lehetőség. Meg csinálhatnának valami fixen szerelhető/beépíthető verziót is, ami nem csuklik-nyeklik mindenfelé egy gombnyomástól. Egy ilyesmi diódával már mást is használhatnék az aljzatról? Bővebben: Link
Jó, persze, de mint írtam, hiába 10A-es, a GPS-hez nem igazán lesz jó. Dedikált aljzat kellene, csak a transzmitterhez és akkor oda jó egy 1N4001 is akár...
A barátom megvette volna az autójához ezt az USB-s CD tár adaptert, de az ő Peugeotjához pont semelyik nem volt jó, a Yatour sem. Ott volt a kivételek között minden megoldásnál. A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2016
Bár ez már nem a topik témája, de az előzményekhez kapcsolódóan találtam egy számomra érdekes videót:
Bővebben: Link Úgy tűnik, a a CD-funkció kiválasztásával kapcsolja a külső mp3 lejátszót.
Az egyszerűbb (de nem annyira korrekt) megoldás az, hogy a beépített CD jelét használják párhuzamosan kapcsolva az AUX jelet (csend CD-vel).
Persze létezik gyári rádiókhoz ilyen adapter, de nem mindhez, pl. Peugeot 206 CW, Clarion PU-2472A-hez nincs, mindenhol szerepelt eddig ahol néztem mint kivétel. Nem jelenti, hogy nem lehet hozzá csinálni, de nem mennek a gyáriak vele, valamiért más, mint a testvérei...
Ilyet is találtam. Csak az én fejemhez nem tudom, hogy tudnék ilyen CD-t csinálni (nem játssza az írott CD-ket). Lehet, hogy maradok a transzmitternél, csak agyalok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |