Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fm transmitter

Témaindító: asprey, idő: Okt 18, 2005
Lapozás: OK   11 / 12
(#) pucuka válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Máj 16, 2015 /

50 nW, az 50 nW, és nem egyenlő a nullval. Különben a gyári FMtranszmitterek sem működnének. Márpedig működnek. Egyébként a 100 mW -os beépített antennájú kézi készülékek kisugárzott teljesítménye is csak néhány mW.
(#) Mócsing hozzászólása Máj 18, 2015 /

Ma megérkezett a MyAudio MA X15 -ös transzmitter. Az eddigi tapasztalat :egész jó .
Jóminőségű mp3 kb úgy szól rajta mint a rádióadók . Mikor a sáv alsó felére hangoltam ,oda behallatszott némi pattogás járó motornál . A sáv felső végén eddig nem tapasztaltam . Az RDS is működik rendesen .
Tulajdonképpen elégedett vagyok vele . Viszont van egy szépséghibája ,ez egy "butított" csomag .
Nincs hozzá távirányító .
Van valakinek elfekvőben ilyen távirányítója ? Vevő lennék rá .
(#) olahtamas hozzászólása Júl 23, 2016 /

Sziasztok!
Van egy FM transzmitterem ami viszonylag jól dolgozik, azonban amikor nincs jel a kimeneten erősen hallható egy magasfrekvenciás hang a rádión (zene hallgatás közben is megvan ez a jelenség, csak olyankor elnyomja a zene javarészt). Először gondoltam, hogy nincs megszűrve benne forrás feszültség, és labortápra kötve is ugyan azt a jelenséget produkálja. Valakinek van némi tapasztalata, hogy ezt miként lehet javitani?
(#) Inhouse válasza olahtamas hozzászólására (») Júl 24, 2016 /

Ha a zajra gondolsz, ez ilyen, nem lesz jobb.
(#) Bakman válasza olahtamas hozzászólására (») Júl 24, 2016 /

Lehet, hogy a kapcsolóüzemű tápegysége nincs jól leárnyékolva, onnan is szedheti a zajt.
(#) Inhouse válasza Bakman hozzászólására (») Júl 25, 2016 /

Nem értem, mire gondolsz, amiket én láttam, azokban egy 78L05 szolgáltatta a tápfeszültséget az autó 12V-os rendszeréből.
(#) Bakman válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 25, 2016 /

Van itthon nem is egy, amiben kapcsolóüzemű tápegység van.

34063-al? Raknál fel képet?

Az. Parancsolj.

Akkor jól sejtettem...esetleg látszódhatna a transzmitter része is? Hogy milyen lehet ez...

Egyszerű, mint a faék.
(#) olahtamas válasza Bakman hozzászólására (») Júl 25, 2016 /

Kipróbáltam a kapcsoló üzemű tápot is kikerülve, nem segitett rajta semmit sem.
(#) olahtamas válasza Inhouse hozzászólására (») Júl 25, 2016 /

Bíztató, akkor nem szenvedek vele többet, nem ér annyit.
(#) Mr_Tiba hozzászólása Okt 13, 2016 /

Üdv!
Tud valaki olyan kütyüt ajánlani, amiben van line out kimenet, amit a kocsi aux in-bemenetére tudok dugni? ezek a transzmitterek nagyon zúgnak
(#) Inhouse válasza Mr_Tiba hozzászólására (») Okt 13, 2016 /

Egy ilyen BlueTooth hangszóró pont jó lenne neked. Van rajta jack kimenet, tehát egy jack-jack kábellel már mehet is, általában adják hozzá. Plusz funkció a pendrive-on kívül a BT kapcsolat, pl. okostelefonnal.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2016
(#) Mr_Tiba válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 14, 2016 /

Köszi! A leírásban nem látom a kimenetet, csak a bemenetet.
viszont találtam egy ilyet:

https://www.aliexpress.com/item/TD-V26-Mini-MP3-Player-TF-Card-USB-...91a1f3

Meg egy ilyet:
http://www.ebay.com.my/itm/Wireless-FM-Transmitter-Car-AUX-Out-Audi...hXiJw~

Bár az utóbbi elég drága. Fontos lenne, hogy folytassa a lejátszást ahol abbahagyta.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2016
(#) Inhouse válasza Mr_Tiba hozzászólására (») Okt 15, 2016 /

Ami van a környékemen ilyen kis BT hengeres hangszóró azokon van kimenet.
Fura a linkelt transzmitter amin aux out van, nem láttam még ilyet, nem is értem, hiszen a transzmitter lényege, hogy FM rádió elég hozzá, nem kell AUX in.
A folytatás érdekes lesz, mert a transzmitter szivargyújtóból megy, az pedig manapság gyújtással van csak.
(#) akos70 hozzászólása Okt 27, 2016 /

Sziasztok! Vettem az autómba egy FM transmittert, és rögtön egy nagyon zavaró jelenséggel találkoztam. Ha a kulcsot elforgatom (áram alatt a szivargyújtó) rendesen bekapcsol, indítózáskor viszont (gondolom a feszültségesés miatt) elveszti a kapcsolatot a rádióval. Világit, megmarad a frekvencia, de nem szól. Ha indítás után kihúzom majd visszadugom a szivargyújtóba, újra működik. Lehet erre valami orvosság?
(#) Inhouse válasza akos70 hozzászólására (») Okt 28, 2016 /

Ha beindítottad az autót, utána kapcsold be.
Vagy építesz neki egy külön aljzatot, ahol egy soros dióda után raksz egy 2200µF-os kondit és innen táplálod. Ha kisebb lesz indítózáskor a feszültség a dióda előtt, lezár, és nem sül ki a kondi. Amíg van benne nafta addig megy az FM transzmitter. Gyakorlatilag egy mini szünetmentes. Nem számoltam, csak tippeltem a kondi értékét. De kipróbálhatod, rákötsz egy ekkora kondit, elveszed a tápot és megnézed, hogy mennyi ideig dolgozik tovább. Ha több, mint az indítózás, akkor jó lesz. Mást nem dughatsz ebbe az alzatba, mert a soros dióda terhelhetősége erősen korlátozni fog a használandó készülék teljesítményét illetően. A transzmitternél ez néhány mA nagyságrend lehet.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2016
(#) akos70 válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 28, 2016 /

Az elso megoldas macera, a kikapcsolas ez esetben azt jelenti, hogy kihuzom, visszadugom a cuccot, raadasul nalam egy kis zarhato fedelu rekeszben van az aljzat, amiben szepen lathatatlan marad a transmitter.
A 2. otlet remek, hasonlo megoldasra gondoltam. Azt az 1mp-nyi inditast kell kibirnia nagyobb feszultsegeses nelkul. Kulon aljzatot nem epitenek, a meglevo moge berakom, amiket javasoltal. Gondolom, egy erosebb diodaval ezt meg neha egy gps toltot ki tud szolgalni, mast nemigen hasznalok rola.
Koszonom!
(#) Bakman válasza akos70 hozzászólására (») Okt 28, 2016 /

Ugyan nem konkrét megoldás aproblémára, de a rádió fejegységének cseréjével, amelyik tud pendrive-ot is fogani, megszűnik a kérdés. Az FM transmitter hosszútávon idegesítő problémákat is generál.
(#) akos70 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 28, 2016 /

Ez az, amit semmikep nem szeretnek, jolszolos gyari radio van benne, kormanyrol vezerelheto stb. , csak hianyzik az usb nyujtotta egyszeruseg. Letezik elegansabb megoldas, de az valami 200-300 dollar, annyit nekem nem er.
Ez a transmitter hangilag elfogadhato kompromisszum ennyi penzert.
Milyen idegesito problemakra gondolsz? Korabban, masik automban is hasznaltam hasonlot, a hianyossagaival egyutt is jol hasznalhato volt.
(#) Bakman válasza akos70 hozzászólására (») Okt 28, 2016 /

Leginkább arra, hogy hosszútávon elkerülhetetlenül olyan területre érsz, ahol egy rádióadó is hasonló frekvencián sugároz, mint a transmitter.

Egy barátom most cserélt gyári fejet, a kormánytávvezérlő megy egy adapterrel (4-5eFt), a fej 36eFt JVC. Innentől USB-ről MP3, és CD-ről is. Egyedül a központi kijelző nem megy. Ha eladja az autót, meg vissza a gyári fej a többit viszi a következőbe. Persze az adapter autó specifikus, de ha márkahű marad, még az is lehet, hogy jó lesz az újba is.

A GPS töltő lehet akár 2A energiaigényű is, nem lesz szerencsés.
(#) akos70 válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 28, 2016 /

A gyári fejhez mindenképp ragaszkodom.
Ha ez a dolog megoldódik (még nem volt rá időm, egy kis bontogatással jár), akkor megfelel ez nekem. A CD-tár kivezetésére lehetne még valami USB-s kütyüt rákötni, az kormányról is kapcsolható, meg a kijelzővel is kompatibilis állítólag, de rohadt drága.
Funkcionálisan csinálhatnák ezeket a vackokat kezelhetőbbre, szerintem alapvető lenne több GB-nyi zenénél, hogy mappát mind tudjon kezelni, de amelyik tudja, az is csak azzal a buta távirányítóval, magán a készüléken is lehetne erre lehetőség. Meg csinálhatnának valami fixen szerelhető/beépíthető verziót is, ami nem csuklik-nyeklik mindenfelé egy gombnyomástól.

Egy ilyesmi diódával már mást is használhatnék az aljzatról? Bővebben: Link

Jó, persze, de mint írtam, hiába 10A-es, a GPS-hez nem igazán lesz jó. Dedikált aljzat kellene, csak a transzmitterhez és akkor oda jó egy 1N4001 is akár...
A barátom megvette volna az autójához ezt az USB-s CD tár adaptert, de az ő Peugeotjához pont semelyik nem volt jó, a Yatour sem. Ott volt a kivételek között minden megoldásnál.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2016
(#) akos70 hozzászólása Okt 29, 2016 /

Bár ez már nem a topik témája, de az előzményekhez kapcsolódóan találtam egy számomra érdekes videót:
Bővebben: Link
Úgy tűnik, a a CD-funkció kiválasztásával kapcsolja a külső mp3 lejátszót.
(#) Inhouse válasza akos70 hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Az egyszerűbb (de nem annyira korrekt) megoldás az, hogy a beépített CD jelét használják párhuzamosan kapcsolva az AUX jelet (csend CD-vel).
Persze létezik gyári rádiókhoz ilyen adapter, de nem mindhez, pl. Peugeot 206 CW, Clarion PU-2472A-hez nincs, mindenhol szerepelt eddig ahol néztem mint kivétel. Nem jelenti, hogy nem lehet hozzá csinálni, de nem mennek a gyáriak vele, valamiért más, mint a testvérei...
(#) akos70 válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Ilyet is találtam. Csak az én fejemhez nem tudom, hogy tudnék ilyen CD-t csinálni (nem játssza az írott CD-ket). Lehet, hogy maradok a transzmitternél, csak agyalok.
Következő: »»   11 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem