Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az utcán halt meg. Összecsuklott és beverte a fejét az útszegélyben. Van még egy anyakönyv. abból az időből.
Voltak akkoriban még egyházi anyakönyvek is. Abban is lehet.
Az is lehet, de evangélikust nem találok.
Menj el a templomba, szerintem azokat ott őrzik.
Keress korabeli újságokat a levéltárban.
Ezt nevezik sürgős programnak. Hétfőn Veszprémbe kell menni, kedden meg Győrladamérbe. Nem annyira az utazás a gondom. Inkább az hol alszok hétfő este. Van javaslat? Állás ügybe megyek.
Hálózsákod van? Mert akkor vagy itt vagy ott. Még nyár van nem nagy ügy.
Kiegészítés: milyen busz visz a keletiből Kelenföldre?
A 4-es Metró az igazi, 1-2 ott vagy vele, el sem tudod téveszteni, mert végállomástól, végállomásig visz. Én is azzal járok. A buszjáratokat most keverték meg, valamelyik 7-es amúgy, de az kényelmetlen, lassú. A hálózsák a tuti!
Nem kötelező. Ha van pénzed mehetsz szállodába is.
A várban a Hilton. Sajnos Paris nincs ott.
Attól függ, hol laksz, honnan indulsz. Pl. Pestről simán inkább megjárnám 2x oda-vissza, mint hogy valahogy aludjak.
Az igen. Közelebb nem volt munka? A másik lehetőség, hogy még kicsit tovább utazik, és sógorék kicsit több pénzt adnak.
Nem megy már ott se úgy a "bót", németeknél meg betlizett, gondolom nem vág bele külföldibe megint. Sajnos délkeleten nagyon vékony a lehetőség.
Ez gondolom gyorsan levágja a füvet.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2016
Üdv mindenkinek! A kocsinkon szeretném meghegeszteni a kipufogó véget (Discovery I dízel). Elég ha lekötöm az akku sarukat, vagy kell e valami mást is?
Szia személy szerint én ki is szoktam venni a kocsiból (ne kérdezd miért). Figyelj oda hogy poroltó legyen nálad ha a kocsi alatt hegeszted a kipufogót. De elvileg elég mind 2 darab sarut csak levenned. Esetleg mielőtt nekiállsz ellenőrizni nem e szivárog az üzemanyag és hasonlók nehogy meglepetés érjen! Lehet én tűnök túl óvatosnak de na. Az ördög nem alszik és az őr sem
Miért kellene lekötni? Az én dízelemen úgy történt ez annak idején, hogy odatolattam a műhely elé, emeltünk egy picit a hátulján hogy alá lehessen feküdni, Co-val rá lett varrva a folt, majd leengedtük és elmentem.
Nekem is mindig mondogatták hogy le kell kötni. Itt a 607 es be is ugy tanitják a kocsiszerelő tanoncokat. Lehet hogy csak valami régi dologból fakadhat kitudja.
Elektronos hegesztésnél előfordulhat, hogy a hegesztés környékén a testpotenciál megváltozik a hegesztő áram miatt. Ha ilyenkor az akku be van kötve, akkor pillanatnyi túlfeszültséget kaphat az autó elektronikája - ami egy mai autó esetében súlyos, drágán javítható hibát is okozhat.
A trabant felhasználói könyvében még azt is írták hogy a generátor csatlakozasat kossuk le. A poroltot jo hogy mondtad magam melle keszitem majd
Azért is le kell kötni akkut, mert a hegesztőáram záródhat nem csak a hegsztőpálcán íven trafó testre, hanem -esettől függően- másfelé az autóban, szétéghetnek drótok, stb.
Tehát nem biztos, hogy a hegesztendő pont testpotenciálon van, ahova csíptettük a trafó testet. Ha pld. korrózió miatt nincs kellő keresztmetszettel testen, akkor -is- lehet gubanc. |
Bejelentkezés
Hirdetés |