Fórum témák
» Több friss téma |
Zoli feltettem egy képet a panelről, én tirisztort a gyújtó trafó környezetében nem látok.
![]() A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2016
Megelőztél... Ezt akartam javasolni...
Mármint a fet-eket.
Buderus kazánhoz keresek füstgázszenzort. Az van ráírva: 44T11
Olyan, mint egy teljestménytranyó, persze csak 2 vezetékkel. Tudja valaki, hol lehet ilyet venni?
Találtam az E-bayen. Nem pont olyan a tokozás formája, de a felfogató csavarok és a saruk stimmelnek. Létezik Farenheitben és Celsiusban skálázva is.
Vicces, mert több helyen csak 1000db a minimális rendelési mennyiség. Végül találtam 1 db-os rendelést is, kemény 99 USA centért. Ingyen postával. Mik vannak!
Üdv,
Segítségeteket szeretném kérni az alábbiakban. van egy Beretta Smart CAI típusú gázkazánom. A vezérlőpanelben lévő üvegbiztosíték kiment, ezért a kazán működése teljes mértékben leállt. Biztosítékcsere után, a kazán áram alá helyezését követően a zöld lámpa világított. A meleg vizes csap megnyitását követően hallható volt, hogy a ventilátor elindul és amikor következett volna a gáz begyújtása, de a kazán ismét leállt és a panelen lévő üvegbiztosíték ismét kiégett. Az lenne a kérdésem, ha valaki tud rá válaszolni, hogy az ionizációs elektróda lehet a probléma vagy valami más? Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
Beretta Ciao 24 kazán, reggel nem működik. Előző este még ment. Az előzményekhez hozzátartozik, hogy a víznyomás előtte állandóan emelkedett. Ezt azzal kompenzáltam, hogy mindig leeresztettem belőle 1-ig. Szétszedtem, van benn egy üvegbiztosíték, az ki volt égve, kicsréltem, de semmi változás, olyan, mintha nem kapna áramot. Fázisceruzával megnéztem, a biztosíték jó. Ötlet? A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2016
Szia
Nem az elektróda! Húzd le a kábelt a gyújtó trafóról az néha szokott ilyet csinálni, de nagyobb az esélye a gázszelep tekercsének. Nagyon ritkán a keringető szivattyú szokott beázni és az a zárlatos. Roland
És a fázis ceruzávan a nullát is megnézted, hogy azt is kap-e?
Most megint szétszedtem, nem vagyok elektromos zseni, igazándiból mit nézzek?
A barna vezeték a fázis, ott végigmegy az áram. Valósz0nüleg a kék a nulla, ott nincs. A nyákon nem látható semmilyen rendellenesség. Mégis, ha áram alá helyezem a készüléket, egyik led sem gyullad ki.
Köszönöm szépen a válaszodat.
Esetleg tudsz e tippet adni, hogy körülbelűl mennyibe kerül ennek a javítása, csak hogy ne legyek átvágva. István
A segítségeteket szeretném kérni Ferolli Tantaqua 30 CE tipusú álló tárolós (nem örlángos) kazánnal kapcsolatban. A Kazán 2000-óta üzemel.
Hiba jelenség: a jelzölámpa kigyullad és letiltja a kazánt. Visszanyomom kézzel megy egy kicsit, melegít kb 10 fokot a 300l külsö tárolón, majd kigyullad. Arra járok visszanyomom, és így megy ez ! Amit lehetett megpucoltam, csatlakozókat megigazgattam, szivattyú kering,.... Piros Honeywell központi egység van rajta ha jól emlékezek, ez lehet a hiba vagy valamely érintkezö, termosztát, vagy más ... ? Mit gondoltok, hol érdemes kezdeni? Kösz elöre is minden segítö hozzászólást! Üdv Kalo
Gyújtó tr 8000
Gázszelep komplett 25000 gázszelep tekercs nagy 8000 szivattyú 45000 ventillátor 15000 + kiszállás 3000-8000ft munkadíj 8000-15000Ft attól függ melyik terület az országban és milyen a szervizes. A felsorolt dolgok beszerzési anyag költségek. Vannak olcsóbbak is utángyártott kivitelben.
A lényeg, hogy a nullán nem világít vagyis van nulla. Mert ha nem volna a fázis vissza fordulna a panelon és ott is világítana.
Tudnál fényképet feltölteni a szétszedett panelről? Roland
Sziasztok!
Volna egy "kis" problémám egy Immergas Victrix Zeus kondenzációs melegvíz-tárolós kazánnal! 02-es hibakódra kiáll(felső hőm. határoló max. hőmérséklet tiltás), reseteléskor vissza áll a hibára. Keringető szivatyú jó, érzékelők láncolata jó,az az zárt! Nem indul a rendszer, de ha áthidalom a fekete-piros csíkos kábelt (érzékelők lánca) a fázissal, kiold a reset, gázszelep nyit-szikráztat-begyújt, de a ventilátor akkor sem kapcsol be! A ventilátor 36volt egyen feszt megkap. Ez normális, vagy kevés? A venti rossz, vagy hol lehet a hiba? Csapágya szépen fut, a motor tekecse is jó! És nincs benne légnyomás érzékelő! A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2016
Saját magát melegíti, és túlfűti, ezért állhat ki hibára.
Sokan a keringető szivattyút cserélnék ki, hogy nem nyomja a vizet eléggé, de szerintem nem az a hiba. Ugyan az mint a Termomax hiba-jelenség. Letapadt a rendszer, és még valami, de ez csak szétszedéskor derül ki. Zé
Valószínűnek tartom, hogy a ventilátor a hibás. Ez egy kefe nélküli BLDC (vagy Brushless) motor, külön tápfeszt kap és egy vezetéken meg fordulatszám jelet igényel. Egy vezetéken meg visszajelez, hogy a fordulatszám megfelelő-e a kívánalmaknak. Itt a fordulatszám beállítással is, meg a visszajelentéssel is lehet baj. De még előfordulhat az is, hogy a főpanel felől nem kap jelet, vagy az nem érzékeli, hogy megkapja a visszajelzést. Eddig- amivel találkoztam- nagy részben a ventivel volt baj. Sajnos nem tartozik az olcsó alkatrészek közé!
Ma volt kinn a szerelő, zárlatos lett a panel. Azt mondta, viz ment bele. Most már fényképet nem tudok róla csinálni, mert elvitte.
Kicserélte egy használtra, illetve a zárlat miatt a termosztát is bekavarodott, amit kicserélt. A kettőért munkdíjjal együtt egy 40-est vitt el. Azért köszi. A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2016
A lecserélt panelt kérd el.
Sajnos nagy az esélye, hogy nem az a hiba, vagy nem kéne az egész panelt cserélni. Nekem kétszer akartak panelt cserélni, egyszer sem kellett volna...
Szia!
Az indításnál, már az üzembe helyezéskorl sem indul el pedig áramot kap. Elméletileg először a venti indul, kiszellőztet, majd indul tovább a diagnosztika a további állapot ellenőrzéshez?. (de ez egy immergas ![]() ![]() Nem lehet h valamelyik fet a veni-panelon feküdt el? Baromi drága újonnan a venti! A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2016
Én már több példányt is próbáltam javítani, igaz ez csak az alkatrészek cserélgetéséből állt, de nem lett jó egyik sem. A legnagyobb gond, hogy nincs róla dokumentáció, meg igazából azt sem lehet tudni, hogy a kis panel vezérlője, vagy a fordulatszám érzékelése a rossz. Amikkel én találkoztam azok megpróbáltak elindulni, de valamilyen okból nem tudtak, így a kazán kiáll hibára. Azt, hogy drága meg én is írtam, valamivel "aranyár" felett adják őket!De nincs mit tenni, ha kell akkor a tulajnak meg kell vennie.
Amiket mértél,a 36volt indítási áram elég lenne h valamennyire pörögjön? Vagy már a bemenő fesz. sem elég?
Attól félek, hogy ha nem csak a ventilátor vezérlése rossz, ha nem a vezérlő alaplap is produkál még meglepetést... Ha azt is cserélni kell, akkor az már tényleg horror! 2005-ös készülékre nem biztos h megéri ennyit költeni. (?)
Mint írtam ez egy kefe nélküli motor, ráadásul 3 fázisú, itt egy vezérlőjel hatására egy frekiváltó szerű meghajtással működik a motor a szükséges fordulatszámjelet külön lábon kapja a kis panel a kazántól. Ha felpörög akkor meg a fordulatszámmal arányos jelet visszaküldi a kazán felé, ha ez nem ok akkor a kazánvezérlő letiltja a venti vezérlését és kiáll hibára.Így ténylegesen nem lehet tudni, hogy a motor hibás-e, vagy a 3 fázisú vezérlő, vagy éppen a fordulatszám érzékelője. Ráadásul a kis panelon több alkatrész is van ami nem beszerezhető, sőt be sem azonosítható (legalább is nekem nem sikerült). Szóval elég körülményesen javítható ez a hiba. A tápfeszt nagyjából én is 35-38V között mértem, de kb fél éve volt az utolsó ilyen jellegű hibám, azóta több más kazánvezérlést is méregettem már, és az emlékeim nem az igaziak erről a vetilátorproblémáról.
Nem olyan mint az inverteres motorok, mint ami a klímákba vannak. (azok újabb modellekben vannak)
Ebben a motorban három részre van osztva a tekercsek, de egy körre van fűzve. Az az egy szál az egész kör. Ez régi modell, lehet h egy fordulatszáma van csak,és nem láttam működés közben. Ha bár van a panelen egy optó-érzékelő.
Panelt kérd vissza.
A termosztát nem tud tönkre menni beázás, zárlat miatt kivéve ha gyári beretta és digitális vezérlésű volt. 40eft picit soknak tartom. használt panel 15 000 uj fali termosztát MAX! 8000Ft Roland
Nem akarok kötözködni, de kefe nélkül sima egyenáramú motor nem létezhet, csak akkor ha elektronikusan kommutálják, az az helyettesítik a kefét, tehát valamilyen adott frekvenciájú árammal meghajtják(igaz így már nem egyenáramú, de egyenárammal táplálható). Ebben a ventilátorban is ugyanez a helyzet azért is vannak a panelon azok a teljesítményfélvezetők! Szerinted minek kell azon a kis panelon annyi félvezető? Sima PWM-hez elég lenne egy IC és egy tranyó, vagy FET. Senki nem bonyolítaná meg ennyire, ha nem kellene valamilyen okból! A panelon van egy 24513/0 felirat, mellette ott van egy alkatrész, szerintem az lesz a fordulatszám érzékelője, azt is akkor építik be, ha mindenképpen szükség van rá. Hidd el, hogy ez egy "inverteres" meghajtás, csak egyszerűbben van megoldva mint a klímákban.
Bocsi, hogy beleszólok, nem szeretnék kötekedni, de egy-két kérdésem lenne a hozzászólásoddal kapcsolatban. Ha egy szerelő megvesz egy ismeretlen használt panelt (+postaköltség) szerinted beépíti abban az árban amennyiért vette? Hol lesz és kinél a garancia? Na és a kiszállás és az idő amit ott töltött? És ha az a panel két hét múlva bedöglik? Neki ezekből a munkákból kell megélnie meg minden járulékos költséget kifizetnie! Hidd el nem védeni akarom, mert van olyan aki csak a "lehúzás" miatt csinálja, de nem mindenki ilyen!
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2016
Kedves JZoli
Én is gázkészülék szerelő vagyok. Ismerem a reális árakat. Használt panelt 5000-10000ft körül lehet beszerezni. Ha komplett kazánt vesz a szerelő mindenestől 15000-25000Ft körüli összeg, amiben sok egyéb alkatrész van. Rossz panelt 1000Ft körül általában lehet javítani..... Ebből élek én is. Soha nem lenne pofám ennyit elkérni. Mivel a szóban forgó kazán vezérlő panelja ÚJ beszerzési ára 28975Ft. Szobatermosztát q3 3258Ft... Sorolhatnám az árakat...
A legelső ár, amit a használt panelre mondott, 40.000 volt.
Kicserélte, azután jött az, hogy a készülék állandóan bekapcsolt, a termosztáttal tényleg volt valami mert a csere után minden helyreállt. Közben, míg szerelt én néztem az internetet és mondtam neki, hogy az új panel 56.000 Ft. És amikor még a termosztát problémát kereste, jelztem neki, ha kell inkább veszek új panelt. Aztán kicserélte a termosztátot is, de végülis a legvégén, kb. 3 óra után 40-et kért mindenért. Én nem értek hozzá, de a srác sem volt top-on, mert telefonos segítséggel oldotta meg. Egy a lényeg, most működik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |