Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2631 / 3576
(#) nagym6 válasza pjg hozzászólására (») Szept 2, 2016 /
 
Régen a vasúti talpfákat fatelítőkben itatták át bitumen alapú valamivel, Dorogon voltam ilyen fatelítő üzemben. Ott forró lében volt nem tudom meddig, talán 1-2 napig a talpfa, annak a közepe is bitumenes volt. Nem ismerem a technológiát, csak érdekességként írom.
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 2, 2016 /
 
Forró lében és túlnyomás alatt, napokig.
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 2, 2016 /
 
+ tüskés hengerrel jó mélyen megszurkálták. Ugyanígy a villanyoszlopokat is kátrányozták.
(#) kameleon2 válasza pjg hozzászólására (») Szept 3, 2016 /
 
A kátrányos telítést autoklávban vákumban végzik. Kiszivattyúzzák a levegőt és a helyére engedik a forró masszát, ami így nagyon mélyen beivódik a fába. Régen a vasúti talpfákat is így készítették és megdöbbentő hány évig bírták.
(#) elektroncso válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 3, 2016 / 2
 
Itt Gútán amikor múltkor Ákos barátommal kint voltunk a helyi vasútállomáson körülnézni, több talpfát is találtunk amik nagyon jó állapotban vannak, szinte újak. Annak ellenére, hogy karbantartás, hó eltakarítás, gyomtalanítás nincs, mert 15 éve legalább nem járt erre vonat (bezárták a vonalat). A bezárás előtt viszont felújították az állomást, átrendezték a síneket, azután mikor végeztek, pár év múlva bezárták (de ennek is már 20-25 éve). Több helyen betonaljra cserélték a régi talpfákat, sőt nagy meglepésünkre egy váltó alatt még acél! "talpfát" is találtunk. Hogy az hogy került oda? Miközben édesanyám emlékezete szerint két esetenként három csatolt BzMOT járkált csak erre, illetve pár tehervonat.
Egy éve Révkomárom határában a villanytelep még szigetelőt cserélt és drótot spanolt a 60-as években felállított fa villanyoszlopokon. Fent a Tátrában láttam még (több helyen is) fa 22kV-os távvezeték oszlopokat, több kilométer hosszan tekergett a hegyekben, sorba szedve sok kis falut.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2016
(#) Kovidivi hozzászólása Szept 4, 2016 /
 
Hello.
A fejlesztési ötletek topic eltűnt végleg? Egy olyan kérésem lenne, hogy lehetne egy összes értesítés bezár feliratot rárakni a weboldalon megjelenő értesítésre? Elég lenne csak a legfelsőre. Amikor megnyitom telefonról a HE-t, akkor van legalább 5 új hozzászólás, ezekről jőn az értesítés azonnal, és kitakarja az oldalt. Mindig középen marad, bárhova gőrgetem az oldalt (természetesen nagyítva van). Egyesével bezárogatni sincs értelme, akkor inkább kivárom azt az 5-10mp-et, amíg eltűnik. Köszi.
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 4, 2016 /
 
Mellékelek egy képet, mire is gondoltam.
(#) Travolta válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 4, 2016 /
 
Én ezt úgy oldottam meg, hogy böngésző adatok törlése, és amikor belépsz a HE oldalra, feldob egy ablakot, hogy az oldal értesítéseket akar küldeni, és azt tiltottam. Így nekem mobilról nem jön fel semmi.
(#) elektroncso hozzászólása Szept 4, 2016 / 1
 
Sziasztok.
Kis bébik vannak a házban. Sajnos az anyjuk nem foglalkozott velük, így most édesanyám foglalkozik velük. De már össze vissza mászkálnak a házban. Nagyon kell vigyáznunk, nehogy rálépjünk valamelyikre.
(#) Kari55 válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 4, 2016 /
 
Nagyon aranyosak, nekünk is van egy ugyan ilyen vöröske, csak már nagyobb.
(#) CHZ hozzászólása Szept 4, 2016 / 1
 
Teraszunkra gerle fészkelt. Képek beszédesebbek..
Egyik képen jól látható, találtak zománchuzalt és beépítették a fészekbe..
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2016
(#) MikulaSan válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 4, 2016 /
 
Én évek óta csak olyan cicuim voltak vannak amelyeket úgy mentettem meg mert sokan ki dobták felénk erdőn mezőn... Náluk hálásabb jószág a földön nincs!! Sokukat sikeresen jo helyre sikerült elajándékozzak. Jelenleg nekem egy teljesen koromfekete tavalyi kan cicusom van. Egy ismerősnél hidrofor szerviz közbe hallottam nyivákolni. ki volt száradva eléggé ,de helyrejött azóta le se bírom magamról vakarni!
(#) gernerakos hozzászólása Szept 4, 2016 /
 
Minket tavasszal talált meg két testvér anyacica, mindkettő vemhes volt már akkor. Az egyik a szomszédba ellett, a másik meg ide, a teraszunkra. 4 kiscicánk volt így, plusz 3 saját, a 2 anyacica, meg a szomszéd néni 2 öreg macskája, akik csak úgy itt laktak, mert miért ne. Aztán a kiscicákat elajándékoztuk, a 2 anyacicát kiivartalanítottuk, egy öreg macska meg elpusztult. Szóval macskából van itt is bőven.
Ugyanitt ingyen elvihető néhány macska.
(#) MikulaSan válasza gernerakos hozzászólására (») Szept 4, 2016 /
 
Nekem itt tanyán elférnek a cicuk de csak ""mentés jellegel" tartózkodhatnak itt
(#) granpa válasza CHZ hozzászólására (») Szept 4, 2016 /
 
Nem látom jól a képeken: nem Balkáni gerle? Mert az özönfaj, nem védett, sőt.
(#) szamóca válasza CHZ hozzászólására (») Szept 4, 2016 /
 
A rézfán fütyülő helyett, Te kaptál rézdróton ücsörgőt.
(#) CHZ válasza granpa hozzászólására (») Szept 4, 2016 /
 
Lőjem le, ezt javaslod????
(#) granpa válasza CHZ hozzászólására (») Szept 4, 2016 /
 
Nekem mindegy, ha nem zavar az tutulása. Kiszorítja a hazai fajokat.
(#) CHZ válasza granpa hozzászólására (») Szept 4, 2016 /
 
Képek alapján nem tudtad megítélni? Nem fogom bántani....
(#) elektroncso válasza CHZ hozzászólására (») Szept 4, 2016 / 1
 
Nálunk is akadnak madarak. Télen rendszeresen etetem őket, sok cinke, vörösbegy, rozsdafarkú tanyázik itt télen. A házunkkal szemben egy kiserdő van. Érdekes módon régen rengeteg veréb volt errefelé, most alig látni pár darabot. Hogy mi történt velük nem tudom.
A cicák nem a mijeink (nem maradnak itt), nagyszüleimé, csak anyum elvállalta, hogy felneveli őket. Nekünk amúgy 4 nagy cicánk van, azok nem csípték annyi az ötletet, hogy ezeket a kicsiket idehoztuk. Ja, meg egy nagy kutyánk is van, annak mondjuk tetszett az ötlet (nagyon szereti a cicákat).
A műhelyablakomból ha kinézek ezt látom:
(#) pjg válasza CHZ hozzászólására (») Szept 4, 2016 /
 
Irtsd őket tűzzel, vassal. Olyan undorító jószág, mint a patkány. Pont olyan szapora. Elüldözi az őshonos madarakat. Összeszarik mindent. Állandóan kurrog. Hordozza a kullancsot. Na széjjel is szórja. Ez is olyan kéretlen honfoglaló. Évek óta a rigók szüretelik a szőlőmet. Idén nem. Egy sincs. De van vagy 40 balkáni.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2016
(#) CHZ válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 4, 2016 /
 
Gondolom Te sem válogatsz közöttük ...
(#) CHZ válasza pjg hozzászólására (») Szept 4, 2016 /
 
Nem fogom, bármennyire is szeretnéd!
(#) Kovidivi válasza Travolta hozzászólására (») Szept 4, 2016 /
 
Köszi, megpróbálom.
(#) MikulaSan hozzászólása Szept 4, 2016 /
 
Sziasztok! Segítséget kérnék mivel őrként dolgozom és szét unom az agyam. Tudtok e olyan mobilnet szolgáltatóról aki x havi díj fejében pl sebesség korlátozással korlátlan letölthetőséget biztosít. Itt vagyok a város közepén de sajnos a csomó wifi közül 1 sem nyitott. Egyedül valami (magentasziűek) t-pontja elérhető de az heti 4 rugóért!! kicsit sokallom. Korlátozott net azért nem opció mivel 2-en használnánk én és édesapám így hamar lemenne a limit. 24 óra alatt eléggé sok adatot lepörget az ember he, nem tölt le semmit abban az esetben is! Ha esetleg valami ötletetek akad a wifi vevőtáv növelésére az is érdekelhet! Ha segít laptopom van. Tud valaki segítséget nyújtani?
(#) pjg válasza CHZ hozzászólására (») Szept 4, 2016 / 2
 
A nemzetközi vörös könyv szerint irtása ajánlott. Invazív faj. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2016
(#) CHZ válasza pjg hozzászólására (») Szept 4, 2016 /
 
Nem győzött meg!
Biztos velem van probléma....
(#) reloop hozzászólása Szept 4, 2016 /
 
Közeledünk a kétmillióhoz: topic_post_1977210
(#) Ge Lee válasza pjg hozzászólására (») Szept 4, 2016 / 2
 
Csak az első mondatot olvastam el, de ennyiből az embert is irtani kellene, mert nála nagyobb kárt nem okoz semmi a környezetében.
(#) elektroncso válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 4, 2016 /
 
Az embert nem kell irtani, irtsa az saját magát!
Következő: »»   2631 / 3576
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem