Fórum témák
» Több friss téma |
Ha a program kiolvasés védelme be van kapcsolva a programtár minden rekezébő 0x00 -t lehet kiolvasni. A képen 0xFFFF van.
A konfigban nincs bekapcsolva egyetlen CODE PROTECT bit sem.
Én csak kezdő vagyok én is láttam a full FF es kiolvasást.
Más eszköznél ha olvasáskor a chip kimeneti csatornája fizikailag LOGIC 1 marad pld összeér az 5V al akkor FF ek jönnek le. Nem lehet hogy a kiolvasás valójában sikertelen ? vagyis nem lehet hinni a config 1es bitjeinek Ha a chip működése közben munkát hajt végre elgondolkodtató, hogy tényleg van rajta programanyag. És ha már itt tartunka PIC-re egyáltalán fellehet írni olyan programot ami kiolvasását még a config elérésére is meggátolja ? vagy nem mert ha olvassuk teljesen független üzemmódba vált át és nem néz meg semmilyen rá programozott beállítást.
Halli.
Mire szolgál az ANSEL ANSELH ADCONx ADRESH ADRESL ??? A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2016
Az ANSEL és az ANSELH -val kiválaszthatod a csatornát amelyiken AD konverziót akarsz. (Melyik lábon...)
Az ADCONx el beállíthatod, illetve indíthatod a konverziót. AZ ADRESL és ADRESH a 10 bites konvertálás eredménye. Alapbol az ADRESL ben van az alsó 8 bit , AZ ADRESH alsó két bitjén a konvertált eredmény felső 2 bitje. De van olyan PIC amiben eltolható a rendezés, és a felső (ADRESH) van tele és a konvertálás alsó két maradék bitje az ADRESL tetején van. UI.: Az adatlap szépen leír mindent! Feltétlen olvasd el! Én Angol tudás nélkül is gond nélkül tudtam értelmezni. A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2016
8x olvastam el hát ....
Sima ADC_Readnél kellenek ezek???
Igen. Ha MikroC -t vagy MikroPascal-t használsz akkor itt a minta kódja a fejlesztő környezetnek. (PIC16F887)
Pascal kód:
Ha más fejlesztő környezetet használsz akkor ahhoz valaki még adhat tippeket. A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2016
Aszt nem értemD
Itt megadom a lábat ANSEL := 0x04; De itt is??? ADC_Read(2) ?? Miért kell 2x? (Úgy érzem nehéz lesz megértetni velem ) A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2016
Azért mert akár 3-4 lábon is lehet analóg bemenet. Ezeken ANSEL -el analógra kell állítanod.
Az ADC_Read(x) -el viszont olvasol róla.
Anselba hogy tudom megadni azt a 3-4 labat???
Ansel=LATC3; Ansel=LATC4; és így tovább?? Ansel csak azt állítom be hogy "Hé Pic ezt a 2 lábat szeretém ADC re használni" ???
Feljebb beraktam a minta kódot. Ujfent csak azt mondhatom, hogy adatlap.
Melyik fejlesző környezetet használod? és melyik PIC -et?
Mikorc pic18f46k22
Meg azt is tudom melyik oldal 292 de fingom sincs hogy higy (
Én nem vagyok valami jártas ebbe. Ha van egy Program, be tudom tallózni, megnyomni az égesét gombot és kész. Kb ennél a szintnél vagyok.
Tehát azt mondod, hogy a védelem nincs bekapcsolva.. Akkor miért lehet az, hogy mégsem olvas ki belőle semmit? Természetesen, 100% hogy van benne valami, hisz ez a célom, hogy kiolvassam, és más ilyenbe bele tudjam tenni. Ha beállitom a programon hogy PIC18F1320, de az IC nincs csatlakoztatva, és nyomok egy olvasást, természetesen kiírja, hogy No device detected. Ha csatlakoztatom a PICet, és újra kiolvasás, mondjuk írja hogy reading device, de sokszor lefagy. Ilyenkor feladatkezelőbe megszakítom az olvasást.. Gond lehet az, megsérültetett a PIC? (Néha végigmegy a leolvasás, néha lefagy..) A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2016
295. oldalon vannak a csatorna kiválasztásokk.
ADCONO --> CHS<4:0> bit3k beállításával választhatsz.
Indítsd el a PICkit2 pprogramját. Állítsd be a Vdd -t 5.0V -ra. Ismertesd fel a PIC -et, olvasd ki. A File / Export -tab mentsd ki egy hex állományba és töltsd fel ide.
Az a gyanúm, hogy nincs benne program, egyszerűen "üres". Ha meglesz a hex, eldönthető a kérdés. Miért fagy le kiolvasáskor, programozáskor? Milyen gépen futtatod? Mekkora az USB tápfeszültség? Probléma szokott lenni, ha az USB tápfeszültség magasabb, mint 5.0V.
Épp azért vettem pickit 3at, mert a 2es nem támogat ilyen picet.
Megpróbálom más gépen.
Hát nagy butaság volt a részedről! Éppen Hp41C bővítette a PK2 eszköz listáját, nézd csak meg a mellékelt képet, most csináltam.
Mondjuk régen volt már telepítve a pickit 2...
Lehet / kell frissíteni, és már fogja támogatni?
A Pickit2 mappájában le kell cserélni ezt a fájlt. A régit nevezd át valamire, hogy visszaállítható legyen ha valami nem stimmel.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2016
Asse tudom mit nézzek ott.
ADCONO nem istalálom ( Ezt a doksit nézem A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2016
Nem biztos, hogy egészséges nem a gyártó honlapját nézni. Mindenesetre ott a legújabb, valószínűleg naprakész adatlapra van esély. Nincs esélye, hogy ez a gond, csak szólok.
ADCON0, és nem ADCONO. A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2016
Igy müködhet ??? Tényleg ennél a picnél 5v a 100%???
Koszönöm, de a 18F1320 -at még a gyári Pk2DeviceFile_1.62.14 is tartalmazta.
Ja, ezt nem tudtam, vagyis nem néztem utána, csak a kolléga mondta, hogy azért váltott mert nem ismerte a PK2. Egyébként is, mi köszönjük!
Nem értem néha, ha olvasol le van írva minden.
Ez beállítástól függ. Ha a referenciád öt volt akkor ~5V = (10 biten) 1024 (decimális) amit művelettel vissza tudsz számolni, hogy az adott mért érték hány százaléka az 5V-nak. De egy másik példa kedvéért, ha 4096mV a referenciád akkor is ugyanaz ez van vagy, ha nagyobb az ADC felbontása akkor is csak változnak a műveletben résztvevő konstans értékek. A kód nem hiszem, hogy így működik valami ADC inicializálás kelleni fog, ez ha meg van a kódban nem szóltam.
Az ADC nem százalékot mér, ha neked százalékban kell az eredmény azt neked kell egy számoltatnod.
[quote]ANSELA.RA5=1;/quote] Ez hogy jött össze? Van ANSEL és van ANSELH .Ez két 8 bites regiszter. Da egy regiszternek nincs RA5 ös lába ahohy a kódodból sejthető. ANSELA regiszterről én nem tudok... Korábban csatoltam egy pascal minta kódot. De te MikroC -t használsz. A fejlestő környezetedben nyomsz egyF1 et, és a súgóban előkeresed az ADC lib leírását. példakóddal , bekötéssel együt. Neked csak át kell ültetni a konfigot a saját PIC típusodra. Idézet: „ADC inicializálás kelleni fog” ÖÖÖÖ nem hajtottam végre( Melyik parancs az ?? Doksiból nem nagyon értem amit itt elmagyaráztok azt megjegyzem de doksi áhhh(( A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2016
Ha mikroC-zel biztos van benne init fv.
MikroC ADC Library Idézet: „Doksiból nem nagyon értem amit itt elmagyaráztok azt megjegyzem ...” Ha MikroC, akkor ott az ingyen olvasható könyv, csak el kell olvasni (Read gomb)! Milan Verle: PIC Microcontrollers - Programming in C. A 7. mintapélda elején ott van az ADC konfigurálása (PIC16F887-ez). Az általad használt PIC mikrovezérlő adatlapja, illetve az elvárásaid alapján (ha pl. másik kivezetést akarsz használni) aktualizálni kell a beállítást. |
Bejelentkezés
Hirdetés |