Fórum témák
» Több friss téma |
Na ugye megtalálod te magad is a mérési pontokat. Tanulmányozd a rajzokat és méregess és értsd meg magadtól a aműködést, és sokkal jobban fog menni.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2016
Üdv!
Tesztelgettem még egy kicsit a TV-t, RCA bemenetre dugtam egy set top boxot, az oldalán a bemenetválasztásra reagált, hang van, Csatornaváltásra (set top boxon) a kijelzőn látszik, hogy villan egyet. A csíkok amik a fenti képen láthatók, bekapcsolás után nem egyből, hanem szép lassan jelennek meg. A első fehér csík az nem mindig. (jellel, és anélkül is) Ez lehet esetleg T-con hiba is?
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Kaptam egy rossz Samsung LE26R51B típusú tv-t,mely még a menü alatt is szabályos fehér vonalakat rak a képre. Előre is köszönöm az ötleteket!
Sziasztok,
Ismét visszatértem a hibás Balupunkt TV-hez. Adott volt egy 40"-os 40/233I-GB-5B2-FHBKUP-EU ami nem hajlandó elindulni. Viszont van egy 32"-os 32/233I-WB-5B2-HBKUPO-EU Blaupunkt TV-m ami bekapcsol meg minden de kijelzőhibás. Mind a kettőben ugyan az a típusú panel van (táp és main egyeben) TP.MDS309.BP710. Igazából nem találtam közöttük különbséget mind a kettőben ugyan azok az alkatrészek vannak kivéve az UF11-es pozíciószámon található kis IC (a képen jelölve). A feliratuk alapján rákerestem és mind a kettő Flash memória, a lábkiosztás is egyezik (gondolom ez nem csoda ha más ugyan arra a helyre berakhatók). Mivel nem találtak fizikális különbséget a két panel között így a felbontáskülönbség miatt gondolom szoftveresen van közöttük valami különbség. A kis fém hűtőborda alatti IC nem hasonlítottam össze eddig de lehetséges, hogy a kis 8 lábú IC tárolja a szoftveres dolgokat és lehetséges-e a nem működőről (40"-ból) a működőbe (32"-os) átrakni és ezzel a felbontáskülönbség is megszűnne és a nagyobbik TV-hez lehetne használni a kisebb TV-ből származó panelt. A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2016
Akár működhet is , de nézd meg a két kijelző csatlakozókiosztását mielőtt azt rádugod.
Régebben a tápfeszültségben is volt esetleges különbség, 5V vagy 12V de lehet a mostaniakban már nincs ilyen gond. Szerviz menüben sok mindent lehet állítani a kijelző tulajdonságoknál.
Nos sikerült a műtét, a két panelon a Flash memóriákat kicseréltem (felcseréltem) és az eddig működő most nem hajlandó bekapcsolni a másik viszont ami eddig meg se nyikkant szépen bekapcsol majd felkapcsolja a háttérfényt de képet nem hajlandó adni. Gondolom egy firmware, szoftver frissítés hasznos lehetne de sajnos sehol nem találtam hozzá.
Esetleg valami egyéb megoldás szóba jöhet még?
Nézd meg a kijelzők típusát és keress adatokat róluk, le is írhatod a típusokat. Mivel a szoftver ugyanaz, biztos, hogy van valami hardveres különbség, például a tápfesz.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2016
Sziasztok
Nemrég földrengés volt nálunk. Előtte a Toshiba LCD 22L1333G tv tökéletesen ment. Földrengés alatt ki volt kapcsolva. Utána mikor bekapcsoltam a következő jelentkezett: - Hang jó. -A képernyő közepén vízszintes fekete csík alatta is és felette is megjelenik a Tv adás. Tehát két képre oszlik szét. Nem csak a TV adások hanem a menü is így jelenik meg . Tehát minden kétszer jelenik meg. Mi lehet a gond? Talán Frimwaret kellene frissíteni? Köszönöm előre is a válaszotokat !
Szia,
Nos a 40"-ban minden a sajátja kivéve a Flash memóriát. Bekapcsolva a gombokra reagál legalább is a led elöl villan egyet mint annál a képernyőhibásnál amiből a Flash memória van (a kijelzőhibás működött). A 40"-os panel adatai: LC.4M503.001 HW4042-02C 40KEA V400HJ6-PE1 A 32"os adatai (ebből csak a Flash memória származik) LC.43601.001 HW3241C 32KEA LSC320AN02 Mivel minden panel (mármint az az egy) a sajátja gondoltam a szoftver frissítés lehetséges javítana a helyzeten de sajnos ehhez a típushoz nem találtam sehol eddig.
Adott egy 32" Technosonic LCD3201 típusú TV (Benq panelek és Darfon táp) ami elméletileg háttérvilágítás hibás. Nos első próbánál még be sem akart kapcsolni. Szétszedve a tápból halk zizegés hallható de a SB5V az meg van még terhelve is. Először lehúztam az Inverterre menő kábeleket és megpróbáltam bekapcsolni és ekkor jött a meglepetés mert bekapcsolt a készülék (világítás nélkül persze). Kikapcsoltam visszadugtam az Inverter kábeleit és újra megpróbáltam bekapcsolni és újabb meglepetés mert minden gond nélkül bekapcsolt és kép is volt. Ekkor gondoltam a kondicserére és első körben a tápban a primer oldalon lévő kis kondikat cseréltem ki (sajnos csak olyan értékűek voltak amik oda voltak jók a szekunder oldalra most fogok beszerezni) majd újabb próbánál a táp zizegő hangja ugyan úgy meg maradt és hozzá jött egy kattogó-pattogó hang is és most már sehogyan nem kapcsol be (háttérvilágítással és nélküle sem.) Elképzelhető, hogy a többi kondi cseréje után megjavul?
Mérni kellene a kondikat, nem lepődnék meg, ha a primer puffer lenne szakadt, ejjkelmzően azok döglenek meg úgy, hogy nem látszik rajtuk.
nos kicseréltem a primer oldalon a pufferkondit de változás nem történt. A szekunder oldali kondi csere folyamatban a kondik jelenleg beszerzés alatt
Viszont amit még észrevettem és talán a hiba forrása is lehet. amikor csatlakoztatom a 230-as kábelt a visszajelző led furcsa színnel világít és nem reagál semmire a készülék, amennyiben hagyon így egy percig kb majd kihúzom a 230-at és visszadugom akkor a hangszorókból pici pattanás szerű hang jön és a visszajelző led pirosra vált, ezek után már bekapcsolható a készülék és megy a háttérvilágítás is. Az első ilyen alkalommal amikor bekapcsolt volt kép ls a nyomógombokkal lehetett csatornát váltani és hangerőt szabályozni majd kis idő elteltével a képernyő felső része furcsa színessé vált majd szépen lassan minden eltűnt róla és egységes fekete maradt. Most már ha kicsit várok akkor kezdhetem előröl a bekapcsolási folyamatot és be is tudom kapcsolni de most már csak fekete képernyő van. Ami még számomra furcsa, hogy a mainboard-on a csatolt képen jelölt PixelWorks IC és a talán hozzá tartozó StabIC kézzel nézve kicsit melegnek tűnnek (rövid ideig tudom csak rajta tartani a kezem). Ezek után arra gondolok Mainboard hibás a készülék vagy esetleg a primer oldali kondicserék is okozhatnak ilyet?
A leírtak alapják a kijelző sem százas. A melegedés nem feltétlenül hiba jele, nézd meg, hogy a kijelző kap-e tápfeszt.
Rendben arra még rámérek, de az elején a kijelző szépen működött de lehet az se menthető.
Engem még zavar az "indítási procedúra" mármint miért nem indul első 230-as csatlakoztatásra és miért indul csak másodikra? Ezen javíthat a kondicsere. Valamint még ami kimaradt, hogy a tápban a SB résszel együtt egy másik trafó is elindul (képen piros nyíllal jelöltem) és a SB5V mellett még mérhető egy 2.2V-os és egy 1V-os feszültség is
Először is elnézést,hogy most reagálok a segítőkész válaszra.Sajnos hosszabb ideig voltam kórházba, csípő mütét ).Ha még aktuális a segítséged ,leírom a tv-m tipusát. VD TECH ID 19 DVD 07.
Szio. Nagy nehezen megerkezett a csere led csik.
Viszont az lenne a kerdesem mielott kicserelem es kiprobalom hogy a tapegyseg panelon a led csatlakozo aljzatban kell e lennie merheto feszultsegnek akkor ha a led csatlakozot kihuzom? Es ha igen akkor hany voltnak ha a tapegyseg hibatlan? Legyszi ezt ird meg nekem. Koszonom.
Nagyon sokszor leírtam már hogy működik, csak tedd bele a ledcsíkot.
Lehetséges egy kicsit előrébb jutottam.
Hétvégén meg volt a kondi csere a tápban így most már a készülék legalább indul ahogyan kell. Kép viszont még ez után sem volt, mérve az 5V felmegy a T-Con panelre de még sincs kép, visszabontottam a készüléket egészen a a T-Con-ig és mértem azon a feszültséget és találtam rajta egy 2,5V-os Stab IC-t amin csak 0,9V-ot lehetett mérni. Kivettem a helyéről de nem találtam semmi kivetni valót mivel nem volt csere darabom így visszaraktam és ahogyan kipróbáltam elindult de csak rövid ideig ment majd újra nincs kép. Most még beszerzek új 2,5V-os Stab-ot és meglátjuk.
Sziasztok !
Van egy tlyen tipusu tv blaupunkt b32a147tchd-w aminek TP.MSD309.BP85 lapja van. Az a problémám hogy a standby felváltva villog,egyiknap egyszer csinálta utánna sürübben és mostmár be se kapcsol. Véleményeteket előre is köszönöm! Üdv.:Sanyi!
Gondolom a hátára fordult benne a processzor, vagy a nyák.
Sikerül a TV helyreállítása vagyis majdnem teljesen. A 2.5V-os Stab IC csere után szépen elindult most már rendesen a kijelző is és az oldalsó nyomógombokkal szinte mindent be tudtam állítani. Viszont a távirányítóra nem igazán reagál vagyis egyáltalán nem. Akitől van a készülék esküszik, hogy ez való hozzá. Telefon kamerába belevilágítva látszik, hogy a távirányító világít de semmi hatása. A TV-ben lévő infra érzékelőt ki lehet méni valahogyan, próbáltam mérni rajta multiméterrel (szkópom sajnos nincs) de egy lábán mértem 3.3V-ot a középsőn semit a harmadik lábon valamivel kevesebbet mint 3.3V és amikor nyomkodtam a távirányító gombjait akkor ez a harmadik érték kis mértékben (pár tized) csökkent de csak egy pillanatra majd visszaállt az eredeti értékre.
Technosonic LCD3201 típusú TV és a csatolt képen látható távirányító tartozik hozzá elméletileg.
Sziasztok! lg 32lf510b típusú tvnek kellene belépnem a szervíz menüjébe. Ebben tudnátok segíteni esetleg? Gyári távirányító van. Fully8 stb nincs. A válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok!
Egy refurbished LG 32LF510U-t kellene fali tartóra rakni. Meglepődve tapasztalom, hogy van ugyan kb 200*200mm-nél 4 luk a műanyag hátlapon, de alatta semmi, nincs menetes fémlap. Ez ilyen alapból, vagy ebből kimaradt hátul egy lemezdarab? Ha ilyen, akkor fűzzek át rajta kötelet és azzal lógassam fel? Nem láttam olyan felfogatót, ahol nem a hátlapon levő menetes lukakba kellett volna csavarral rögzíteni...
Bár eddig csak 5V-os IR vevőt láttam, lehet, hogy már van 3,3V-os is, akkor az úgy rendben levőnek tűnik. Vagy a proci nem tudja értelmezni az adatokat, vagy nem hozzá való mégsem a távirányító. Van univerzális távirányítód? Engedd rá automata módban, hátha!
Ebben a repair kitben pl. mintha IR vevő is lenne...gyanús! A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2016
Nagyon rossz a kép, nem IR vevő, TO220-as félvezető.
Valószínűleg kimaradt egy lemez a burkolat alól.
Az volt az első dolgom de azért köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |