Fórum témák
» Több friss téma |
A 3. szintillesztő iránya mindig csak 68K irányába vezethet, visszafelé nem.
Annál csak OE vezérlés van, hogy memória írásnál magas impedanciában legyen.. 68K csak olvas adatportján, írni nem ír.. pajti2 : úgy ellenőriztem a hardvert, hogy PIC lábait bemenetre kapcsoltam és kijelzőn folyamatos frissítés mellett mutatja az összes bitet. Az élcsatlakozón pedig egy vezeték segítségével billegtetem a biteket, hogy minden a helyén van e.. Úgy néz ki igen, szóval ezt felfoghatod teszternek, csak manuálisan történik.. Most kipróbálom egy másik kártyával, de ide csak a szükséges szintillesztőt a stabilizátort, kondikat és a memóriát forrasztom fel. Memóriába pedig fix adatot töltök. Ameddig az nem működik addig felesleges PIC-eznem...
Ha befelé is és kifelé is rendben mennek a bitek az élcsatlakozó felől, akkor van egy olyan sanda gyanúm, hogy a 68k máshogyan időzít, mint feltételezed. A processzornak adatlapján meg kell lennie annak is, biztos ahhoz terveztél?
Teszteléshez 0xaa vagy 0x55 patternt szoktunk használni. Az lehet fix. 0x00 és 0xff nem jó ötlet. Az összecserélődő biteket nem tudod észrevenni. Mit jelent az, hogy a sega nem tud olvasni? Kellene írni segára is egy programot, ami megpróbál olvasni arról a területről, és csak visszaírja monitorra, amit talált. Ha már teszter unitod nincs, akkor használd legalább azt, ami van. Egy memory monitor program csak nem lehet olyan nagyon bonyolult. Ha úgy sincsen meg a hiba, még azt meg lehet csinálni, hogy segáról csak egy fix címhez próbálsz mindig hozzáférni, és a memory modul helyett arra építesz egy teszter kártyát, hogy a 68k időzítési ciklusait hitelesítsd. Azoknak a vezérléseknek szinkron szerint rendben kell lenniük. Ha doksiból egy elavult verziót szereztél be, és azóta módosítást kapott valami a 68k-ban pld egy későbbi revízió ürügyén, na az nagyon aljas tud lenni.
Mitől lehet az, hogy mostmár egymás után 2x is PK2 csatlakoztatása
majd prog indítása után nem jelenik meg, hogy üzemkész a PK2 hardware, hanem, hogy töltsem rá a firmware t. és ezután tökéletes is ? A FW megváltozik 2 használat közben ? mindíg ugyanarra az egy féle PIC re állok rá.
A nyomógonb le van nyomva az USB csatlakoztatásakor.
68K csak olvas, nem ír adatokat..
68K kiadja a címet, amit szintillesztőn közvetlen megkap a memória és az vissza adja az adatot amelyet 68K olvas. Most jelen pillanatban kiiktattam mindent, csak a szintillesztő és a memória van a kapcsolásban, minden más jelenleg felesleges. Ameddig ez nem megy, addig felesleges tovább lépni, és ha már megy akkor meg minden a helyén lesz.. Átnézem ismét a vezetékeket...
Ameddig nem adsz pontos kapcsolási rajzot (nem Móricka-ábra, hanem teljes bekötés) a szintillesztő részről és környezetéről, addig nem is kapsz használható segítséget. Lényeges részletek maradhatnak le. Általában abban van a hiba, amiről az ember meg van győződve, hogy márpedig az tuti jó.
Kérdés: a 3. szintillesztő OE jeleit mi vezérli? Az MC68000 vagy a PIC32? Hogyan? Idézet: „hogy memória írásnál magas impedanciában legyen..” Idézet: „68K csak olvas adatportján, írni nem ír..” Ez eléggé ellentmondásos. Az MC68000 ír és olvas a saját rendszerében. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2016
Sajnos nincs kapcsolási rajzom, fejből készítek mindent, illetve építés közben alakítom.
Szintillesztők OE jeleit PIC vezérli, de most összeraktam egy másik egységet amelyen azt fixre földre húzom. 68K csak olvas, nem ír. 68K címbiteket küldi a memória felé, majd a memórián megjelent adatokat leolvassa és ezt ismétli úgy és annyiszor amennyiszer azt kell neki, az adatok alapján. A régi szintillesztő nélküli kártyám szépen működik így, ez azzal másabb ez csak, hogy van szintillesztés.. Valami ott lesz, vagy is ekörül lesz.. Idézet: „Szintillesztők OE jeleit PIC vezérli” Akkor ez a gond. A 3. szintillesztőt az MC68000-nak kell vezérelnie. Gondold csak végig! A régi cuccod azért működik, mert ott a 68K a Flash-t kapuzza az OE jellel, itt viszont a szintillesztőt (is) kell. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2016
Idézet: „Sajnos nincs kapcsolási rajzom” Nyugodtan megmondhatod, hogy szigorúan titkos, és ha megmutatod, utána meg kell hogy ölj! ![]()
Nem titok, teljesen nyilvános lesz a fejlesztés.
De tényleg nincs kapcsolási rajzom, soha nem készítek, a nyákterv meg olyan bonyolult, hogy kiigazodni rajta nem igen lehet. Legalább is másnak.. A szintillesztőt nem kell a 68K-nak vezérelnie.. Miért is kellene? (fixen aktív állapotban van) De most ez is érdektelen, mert nincs rajta PIC, most egy másik hardvert dobtam össze, hogy csak a színillesztő és memória legyen rajta.. Tehát semmi sallang, csak 68K fér hozzá.. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2016
Az adatbusz szintilleszttője a 68K adatvonalára kapcsolódik. Ha nem vezérled az irányát, akkor mindig a 68K felé irányul. Ha még a kimenetét sem tiltod le, örökké rákapcsolódik a 68K adatbuszára ... megzavarva az adatbuszon más egységekkel történő adatforgalmat.
Az adat szintillesztő OE -jét a EEPPOM OE -jéval kellene vezérelni. Idézet: „Általában abban van a hiba, amiről az ember meg van győződve, hogy márpedig az tuti jó.” Nincs több hozzáfűznivalóm. Akarod hogy segítsünk, vagy nem? Legalább próbáld ki! Nincs vesztenivalód! U.i.: A hiba nem csak a kapcsolással van, a hozzáállásoddal is. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2016
Idézet: „Az adatbusz szintillesztője a 68K adatvonalára kapcsolódik. Ha nem vezérled az irányát, akkor mindig a 68K felé irányul.” Ez így is van.. Ha PIC-el nem írom, illetve nem használom a memóriát, akkor aktiválom a szintillesztőt, úgy, hogy OE-t logikai nullába állítom. Ha PIC-el akarom a memóriát kezelni, akkor szintillesztő OE lábait 1-be állítom ezzel leválasztva a francba az egészet.. Amúgy amikor PIC adatokat tölt fel nincs jelen a 68K. Ha 68K használja a memóriát akkor meg PIC minden érintett lába bemenetre van állítva, hogy ne szóljon bele a dolgokba.. Jelenleg úgy kisérletezem, hogy egy hardveren csak a szintillesztő és a memória van felforrasztva. Tehát PIC most nem tud belemagyarázni semmi képen, de sajnos még mindig nem megy. Adat prot csak egy irányba kell hogy menjen, vagy is memóriától 68K felé.. A címbusz 68K-tól megy memória felé, az is fixálva van.. OE lábak jelenleg GND-re vannak fixen lekötve, vagy is a szintillesztők aktívak. Nem tudom miért kellene vezérelni a memória OE lábával a szintillesztő adatlábait is.. Mi értelme lenne? Számít?
Igen, számít! Csak próbáld ki!
Hibás a gondolatmeneted. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2016
Átnéztem újra.. Minden láb helyén van..
Ha megfeszülök sem tudok kapcsolási rajzot mutatni, nincs.. Ennyit tudok tenni, hogy lássátok, miről van szó..
Tehát akkor azt mondjátok, hogy az adatot kiszolgáló szintillesztő OE lábát közösítsem a memória OE lábával?
Rendben, kipróbálom..
Ha a M68K egy memóriából szeretne kiolvasni adatot, beállítja a címet és kiadja a vezérlést. Csak annak a memóriának szabad az adatbuszt meghajtania, amelyik a címdekódolás alapján a megcímzett tartományban aktív. Amikor az általad készített külső EEPROM -hoz fordul nincs is baj. A probláma akkor áll elő, ha egy másik memória tartományt szeretne elérni. Ekkor ugyanis egyszerre két memória hajtja az adatbuszt: a címzés által kiválasztott "belső" és a kártyád szintkonvertere. Azzal a jellel kell vezérelni az adatbusz szintkonverterét, amivel a M68K kiválasztja a külső EEProm -ot...
Akkor viszont itt a nyáktervben is van baj, mert az összes szintillesztő egy OE -re van közösítve..
Akkor az adatbuszt külön a 68K-k-nak is kell tudnia vezérelnie, de a címzésnél elég ha PIC vezérli az OE lábakat.. Kipróbálom, de ehhez mér nyákot is kell vágjak..
Még mindig van valami para, mert így sem jó.
Nem igazán értem már... Keresgélem tovább a hibát..
Ha lenne egy pontos kapcsolási rajz a jelenlegi helyzetről...
De nekem úgy tűnik hogy nem is akarod hogy segítsenek neked. Az is lehet hogy csupán a reakcióinkat elemzed egy pszichológiai kísérlet folyamán. Minden egyéb dolog tőled csak elterelés, terelgetés egy kijelölt úton. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2016
Sziasztok!
Egy TPS2055 alkalmas lehet USB táplálás és USB OTG kimenet kapcsolására? Szerk.: Vagy az NCP380-as? A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2016
Nem kell az egész kábelkupacot lerajzolni, elég csak a vezérlő lábakat pontosan, a busz meg lehet egy vonal.
Okok, mindjárt rajzolok valamit a mostani helyzetről..
Papíron mert progim nincs hozzá..
Nem tökéletes de azért látszik.. Stabot nem rajzoltam fel..
Most jelenleg így próbálom.. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2016
Ááááá! Fogjon le valaki!
![]() Szerintem eltérő fogalmaink vannak a pontos rajzról. Mégis azok a vonalak milyen lábakra mennek? Ezt nem ártana részletezni! Ugye az OE jelet (amivel a 3.-at vezéreled) nem a 2. szintillesztő PIC felőli oldaláról szeded? (piros vezeték a rajzodon) Nekem a kapcsrajz valami ilyesmit jelent: (a buszokat akár lehet egyszerűsíteni is) A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2016
No akkor leírom újra...
68K-ból megy 22 cím bit + 16bit adat bit + OE + CE Ezen csekély 40db vezetéket ne keljen már lerajzolnom, mert ki sem férne egy lapra.. 22 címvezeték megy az első 2 szintillesztőbe, de mivel a szintillesztők darabja 16bit-es ezért marad még rajta jó néhány láb. Ezért a vezérlő bitek vagy is az OE és CE bitek amik 68K-tól jönnek azokat még a 2. szintillesztőre kötöttem még rá. A 68K adat bust a 3. szintillesztőre kötöttem. (ez pontosan 16bit szóval pont elég) Felejtsd el most PIC-et mert az csak összezavar.., nincs most PIC. (majd később lesz persze) A cím biteket az első kettő szintillesztőre kötöttem (ezen van még OE + CE is). Ezek a szintillesztők egy irányban irányítanak, vagy is 68K felőli 5v-os rész a bemenet. OE + DIR lábak itt fixen GND-n vannak. A 3. szintillesztő az adatokat közvetíti. Erre jeleztétek, hogy kössem rá 68K OE címbitjét a szintillesztő OE lábára, hogy 68K vezérelje.. Iránya fix, vagy is memória oldalról 3.3v-on van a bemenet. (DIR lába 3.3v-ra felhúzva) Memória egyéb vezérlő lábai fel vannak húzva, ahogyan azt kell. WE = 1 Reset = 1 WP = 1 RY/BY = lebeg Byte Mode = 1 KB ennyi. Idézet: „Ugye az OE jelet (amivel a 3.-at vezéreled) nem a 2. szintillesztő PIC felőli oldaláról szeded? (piros vezeték a rajzodon)” De igen, de itt most nincs PIC, ez teszt, hogy működik e.. 68K vezérel, szintillesztő illeszt, és vezérli a 3. 74ALVC-t. Mi ezzel most a baj? Idézet: „Nekem a kapcsrajz valami ilyesmit jelent: (a buszokat akár lehet egyszerűsíteni is)” Nekem is ilyen lenne, ha lenne hozzá programom. Soha semmiről nem szoktam rajzot készíteni.. Most ez persze hiba, de amúgy nem szokott kelleni.. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2016
Az NCP380 eleve ilyen célra van, de a TPS2055 is teljesen jó, ha nem szükséges teljes funkcionalitás.
Amikor a 68K nem ezt a memóriát olvassa (hanem valami mást csinál), melyik jellel kapcsolja le a szintillesztőt nagy impedanciásra a 68K adatbusza felé?
Jaaa, az OE jellel, kapcsolja ki az adatbuszt.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2016
Köszi!
Annyit bóklásztam, közben az adatlapok között, hogy megtaláltam a belső világukat, hogy van FET-el felépítve és, hogy majdnem mindegyik doksijában van valami szó ejtve az USB-ről, így én is ezt gondoltam. Csak ezt így pont ismertem még és nem tudom tesztelni, így fontos, volt, hogy biztosan jó-e erre célra |
Bejelentkezés
Hirdetés |