Fórum témák
» Több friss téma |
Urak!
Szerintetek mitől lehet az, hogy a program indulása után pár másodperccel leáll a külső oszcillátorról hajtott Timer1? Már mindent végignéztem százszor és nem értem. Ha sokáig járva hagyom az áramkört néha számol valamit, de nem stabil, sőt!
De, mindig a PIC adatlapja mondja meg mikor mit csinál.
Bővebben: Link Ha ADC-t szeretnéd használni, akkor nyilván be kell kapcsolni azt az analóg PIN-t amelyiken analóg jelet akarsz fogadni. E mellett még az a PIN-t bemenetre kell állítanod. ADCON0 regiszterrel (Analog Channel Select bits) az ADC-t tudod bekapcsolni egyes vagy akár az össze slábra, ANSELx regiszterekkel pedig a Digital input buffer-t tudod ki-be kapcsolni az egyes bitekre vagy az egészre.. Nagyából.. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
Megvan mi a hiba , kevés volt a 3.3V a 74hct -nek. Köszi
74HCT-ről szó sem volt eddig...
Ez van amikor nem adjuk meg a pontos körülményeket. Igaz, don_peter?
Francokat, nem értetted elsőre
Amúgy sajna nem jó továbbra sem.. Igazából alapjaiban kellene már átvizsgálnom és lehet újra építenem, mert ez így nem jó, vagy valamit még nem veszek észre, de már kezdek belefáradni..
Adon0 reget hogy kapcsolom be a re5 (an4) labon???
Minden picnel ilyen macera??? A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
1. Biztos vagy benne hogy a Flash ROM tartalma korrekt?
2. Lehet hogy elkötöttél valamit valamelyik buszon. 3. A szintillesztők és a Flash ROM elég gyorsak együtt hogy kiszolgálják a 68k-t? A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
Javaslom, használj szimulátort, abban sokat lehet kísérletezni és rendre nem csinálsz kárt sem Kezdőnek mindenképp jó..
Idézet: „Minden picnel ilyen macera???” Ezek alapok, ha használni akarod, nem macera, csak még nem volt vele dolgod, ez tök természetes, hogy most kicsit gázosnak találod, de később ezek alapok lesznek.. Most nézem, hogy nincs is E5, tehát ezzel nem is fog neked menni, sem a gomb sem semmi Ha mondjuk olyat választunk ami létezik, legyen ez az E0 akkor a következő képen megy a dolog:
Érdekes dolgot figyeltem meg. Az oszcillátor melletti lábak fel vannak húzva ellenállással magas szintre és gombbal húzom GND-re. Ha éppen nem megy az oszcillátor és lenyomom a gombot, akkor elindul, ha elengedem megáll!
Ezzel mi a fenét kezdjek?
1. már kezdek benne kételkedni, bár vissza ellenőrizve a rom tartalom jónak tűnik, minden a helyén van, bár ilyen esetben mivel hatalmas mennyiségű adatról van szó, csak az első 64 és az utolsó 64 bájt adatot vizsgálom, hogy korrekt e. (esetenként a középsőt is)
2. nagyon sokszor végig néztem, és minden a helyén van. Mivel az első projektnél sokat tanultam a bekötésekből, így szinte kizárható, hogy el lenne valami kötve.. 3. Na ezt nem tudom, remélem. Nézem amúgy, hogy 74HC32D az "CMOS level", szóval mondhatni jónak kell lennie.. A Flash memória 90-es, szóval ..., de a másik projektben nem volt gond a memóriával, csak ügye ott közvetlen volt a kapcsolat itt meg szívásos, szintillesztős. Tutit itt csavarodik el valami..
1.,2.:
Mivel töltötted fel a Flash-t? Nem ugyanazzal a vassal kellene visszaolvasni, amivel írtad, mert úgy az elkötések (bitcsere a Flash és a PIC között) nem derülnek ki. Ha az elkötés a szintillesztő felé van, akkor a Flash tartalma jó ugyan, de a 68K hibásan olvassa. 3.: Ennek kicsi esélyét látom, mivel azon a fekete kártyán is ezeket az alkatrészeket használják.
Húú ebben van valami és ezt még nem is próbáltam ki..
Mindig azzal a hardverrel töltöttem fel a memóriát amivel vissza is olvastam, szóval lehet ott lesz valami gond.. Legalább is remélem.. Bár átgondolva, a teszthardveren is ugyan úgy a PORTB-t használom feltöltésre, és az viszont helyesen van bekötve.. Áhh, átvizsgálom még egyszer..
Probáltam már minden hogy de semmit egyszerüen nem akarja PORT beolvasni a gombomat.
Egyébként már nem emlékszem milyen PIC-ez?
A config be van állítva WDT OFF LVP OFF, az internal osc-t be lehet kapcsolni SW-ből is, de általában configból szoktuk, hogy külső belső stb osc. Simulatorban a WDT és az oszcillátor okozhat problémát. Ha ezek jó akkor jöhet a kód.
PIC18f46k22
Config rész teljese. (kibövitve)
Mikroc-nél az A/D átalakítókat az ANSEL = 0; ANSELH = 0; -val kapcsolod ki.
A komparátorokat meg C1ON_bit = 0; C2ON_bit = 0;
A nyomógomb figyelésed se jó, azt meg így kell megadni, hogy
A PORTE RE1-es bitjén van a gombod és a Pic bemenete fel van húzva egy ellenállással VDD-re és a gombbal teszed földre. Épp ezért ha a PORTE RE1-es bit nem egyenlő egyel, tehát nulla, akkor nyomtad meg a gombot. Ha hülyeséget írtam akkor bocsi, egy kicsit már késő van
Behelyeztem a kódomba de semmi Mi lehet a baj? Komolyan már mindent kiprobáltam.
Az eszem megáll! Lehúztam a lábakat GND-re és úgyhagytam az áramkört. Kicsivel több mint 4 óra múlva megállt és reset után sem indult újra. Komolyan nem értem.
Nézz bele a kontroller Errata doksijába, hátha abban megtalálod, miért áll le.
Eddig juttottam de semmi egyszerüen PORT al nem tudom olvasni(RE1,RE2). PIC18f46k22 Ötlet?
Szia!
Mi van a konfigurációs bitekkel ? Fut a programod egyáltalán ?
erre gondolsz??
Tipp a project2-höz. Első lépésként fogj egy Eagle-t ( Bővebben: Link - az educational verzió free ), gyárts vele kapcsolási rajzot (ki tudja küldeni bmp/pgn-be is), és addig neki se állj nyákozni, meg egyebek, míg azt nem mustráltuk végig.
Azon már túl vagyok, de csak a beállításról van benne szó meg, hogy az átkapcsolás külső és belső forrás között időkritikus de, hogy menet közben leállna arról egy szó sincs.
Igen, erre gondoltam...
Az OSCCON SCS biteket is állítsd B'10'-ba ! A RESET lábon van felhúzó ellenállás ?! A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2016
Na várjál egy kicsi. Hol akarod RE - t olvasni? nem látom a kódodban.Minden portod digitáloi ki és bemenet.
Gomb állapotárt nem AD converterrel olvassuk ki. Te uyan a kódod végén próbáltál valami AD beállítást, de az értékét sehol nem olvasod be. Attika írta, nogy kell beolvasi egy nyomógomb állapotát.
Idézet: „Te uyan a kódod végén próbáltál valami AD beállítást” Ez csak az analóg funkciók kikapcsolása a lábakon... A beolvasást nem írta, de még az sem biztos, hogy fut a programja... !
1 Azt hogy tudom megtenni osccos dolgot
2 reset lab????
Nem használom a MikroC-t, de a Tiéd alapján valami ilyesmi lehet...
vagy csináld így:
A RESET lábat fel kell húzni egy ellenállással + 5V-ra ( felső sárga rész, KÖTELEZŐ olvasmány ! ), ha nem belső MCLR-t használsz ( a konfigurációs bitekből úgy láttam, hogy nem ) ! A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2016
Be*aras bitekbol igy meg mondos a resetlabat masra hasznalom . Mingyart kiprobalom amit irtal
|
Bejelentkezés
Hirdetés |