Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Minden, ami modell
Az adatai alapján jó, nem írtad mire kell, a szabályzó egy autós szabi, a motor egy repülőgépbe vagy multikopterbe való....
Igazából egyikbe sem, kis nyákfúrót készítenék belőle. Még olyan kérdésem lenne, hogy fokozatosan kell felpörgetni vagy egyből mehet a teljes sebesség?
Ezek játékmotorok amikhez többnyire magadnak fog kelleni kitalálnod a vezérlést. A rádios távvezérlök stb. mind 7-8V-sak (ezek meg csak 3 voltosak).
Szoval kell egy ado vevö, 2 motor meghajto differenciál bemenettel ( hgy kanyarodni tudj). Lehet hogy egyszerübb kormánylapáttal kormányozni. Lehet, hogy csaloka az ára, de 2 7V-s motor tengellyel meg propellerrel sem tul drága, igy megoldod a feszültség gondot. A conradnál mindent megtalálsz. A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2016
Köszi!
Sejtettem, hogy a távirányító csak a képen van. Akkor kicsit más irányból. 2 db motorom van propellerrel. Ehhez is kapható távirányító? Olyan egyszerűen nem oldható meg ha az egyik oldali motor hajt akkor fordul ellenkező irányba, a másikkal is, ha mindkettő hajt akkor egyenesen megy. Ez "két gombos távirányító".
Magyarán a távirányítást kellene megoldanom, ehhez nem értek.
Már nem vagyok képben - hajonk néhány éve kész és én kormánylapáttal kormányozom a 2 motort (egyformán mennek). Valoszinü, hogy van kész differenciál motorhajto is, de nem tudok ilyesmiröl.
Az utobbi idöben vannak olyan nagyon olcso USB-röl tölthetö mini hajok meg tengeralattjárok, azokban van ilyen elektronika, de azok adoja a fene sem tudja milyen 2 gombos mini ize talán 5 m adotávval ( fürdökád vagy medence).
A Te távirányítódról nincs infód? Vagy Conrad-os?
Nem conrados de ott volt. DX5 Horizon 2,5G 5 csatornás már vagy 5-6 éves. - fiam a legolcsobb 3 csatornás autostávirányitot használja (LR,FR,+ 1 extra csatorna).
Ami fontos, hogy a motormeghajtonak 2 irányunak kell lennie (elöre-hátra F\R). Sajnos ezek a drágábbak és a ritkábbak). A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2016
Sziasztok. Kicsit OFF a kérdésem de sajnos máshol nem tudok ilyet kérdezni. Akad éppen egy repülőgép robbanómotor. Egy МД 2.5 Метеор típusú motorról volna szó (MD 25 - Meteor) ,elvileg működőképes,de nem tudom milyen üzemanyaggal,és a tetejében lévő izzítókúp mekkora feszültséggel,illetve árammal működik. Remélem valaki tud ezekben segíteni,a válaszokat előre is köszönöm.
Ennek a motornak a külső része a forgórész... Szerintem keress autós-hajós motort. Mehet rögtön teljes sebességgel, mivel akarod vezérelni?
Igen tudom, hogy forog a külső része, valamelyik végén akarom felfogatni. Van egy 555-ösn alapuló szabályzóm.
Szia,
Egy ilyennel könyebb lesz vezérelni a szabályzót: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8296__Turnigy_Servo_Tester.html Ezzel fokozat mentesen tudod állítani a fordulatot. Van belőle ebay-en olcsóbb is, csak annak nincs háza. Amúgy a motor szabi páros jó kell legyen, mert panel fúrással nem fogod tudni megterhelni annyira, hogy észrevegye a motor.
Csak ott tudod felfogatni ahol a vezetékek kijönnek. Én akkor is egy autós motort választanék, nyomatékosabbak, a panel fúrásnál lehetnek nagyobb (2-3mm) furatok is,szükséged van a forgás irány váltásra? Egy repülős szabályzóval, és egy servo testerrel szerintem jobban jársz, A beépített BEC táplálhatja a servo testert.
Igen, van ilyen teszterem, csak reggel siettem és nem találtam meg a képét. A motorra azért esett a választásom, mert relatíve olcsó, cserélhető tengelyes, nagy a fordulatszáma. A felfogatás nem hiszem, hogy probléma lenne, mert egy fúróállványra szeretném ráépíteni. Nagyobb lyukat ( 2-3mm-es) már ki tudom fúrni másik fúrógéppel is.
Esetleg valaki aki ért ezekhez a motorokhoz?
Próbáld meg itt forum.rcmodell.hu/
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2016
Szia. Ha nem diesel a motor-( a teteje "T " kulcs amivel a kompessziot ") állitják és az izzitóban pár menetvékony volfram szál van,- akkor tudok segíteni. Ha izzós akkor egy cella MH-MC vagyis 1.2 Volt kell neki. Valószínű hogy alkoholos motor , van hozzá üzemanyagom is. Az " ingyen elvihetőt ki fogom vinni , ugyanis fogunk arra menni a jövő héten : pittyu
Mondanám hogy holnap lemegyünk de javítóban a kocsi. Régi orosz motor,elvileg izzítós,és akkor valószínűleg nem dízel üzemanyaggal üzemelhet sajnálatomra. Azért vásároltam mert abban a hitben éltem hogy dízellel működik.
Ácsi haver. Ha diesel akkor dobhatod a kukába.l Ahoz éter kell amit nem lehet szerezni ( vaggy a TEK vendége leszel. Az izzítós -vagyis etanolos - sima alkoholos az jó.
Elvileg nem dízel üzemű, én meg pont olyat kerestem volna. De az eladó nem írta a termékhez hogy milyen üzemű a motor (és mivel jó öreg orosz) ezért is gondoltam hogy dízellel megy simán.
Az éterrel megy valószínűleg. Ha felteszel egy képet többet tudunk. Nekem is volt olyasmi, csak elajándékoztam itt egy kollégának.
Ugyan ez a motor ami a képen van,de érdekes mert sok ilyenen láttam csavaros hengerfejet (átalakítható dízel üzeműre a motor? )
Ugye nem gondolod hogy a "dízel" üzem ezeknél a motoroknál a gázolaj üzemanyagot jelenti ? Amit linkeltél motort az alkohol és ricinus olaj keverékével megy és 2 ütemű motor , a "dízel" pedig éterrel , mi a célod az átalakítással ? Sőt ha belegondolunk mindkét változat diesel mert nincs bennük gyújtógyertya mint az otto motorokban
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2016
Egyszerűbben beszerezhető üzemanyaggal akarom hajtani. Egyszerűen ennyi volna a célom ezzel.
Pont azt magyarázzuk !!!!!!! Nem gázolaj hanem éter !!!!!!!!!!!!!!!
Ha bemégy gyógyszertárba vagy vegyipari boltba és étert akarsz venni ----rád hívják a TEK et !!!
Akkor jobb ha maradok az alkohol+ricinus olajnál? Bár a ricinus olaj elég drága,az alkohol viszont könnyen és gyorsan beszerezhető. Milyen tisztaságú alkohol kell bele?
Ha jól emlékszem mi 96%os metil alkoholt használtunk , de azt még az MHSZ (Magyar honvédelmi szövetség) biztosította Talán ki lehetne próbálni a benzinkúton kapható alkohol üzemanyagot ..
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2016
Abban gondolom nincs külön olaj keverve. Akkor ha találok a benzinkúton ilyen üzemanyagot ,akkor még ricinus olajat kell beszerezni és már működhet is a motor?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |