Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Kösz. Akkor felesleges fóliázgatnom. Egyégként most vettem észre nemrég, hogy van egy laptopos topic is, de már mindegy.
Igen így, de mehet mind kettő a 12V feszültségről.
Sziasztok
Tegnap kézhez vettem a DSO138-at ésössze is szereltem, elsőre ment minden. Olyan kérdésem lenne hogy mekkora feszültséget lehet vele mérni maximum?
Tiszteletem!
Változtatható-e egy szervómotor elfordulásának sebessége? Más szóval, gyorsítható-e, vagy lassítható-e a forgási sebessége adott szögelfordulás alatt? Ha igen, akkor jó lenne programból vezérelni. Pl.: egy Arduino UNO -val vezérelném, ami programozható.
Pl feszültség módósítással igen. 4,8 és 6V között lehet használni és ugyebárkisebbfeszültség lassab elfordulás, nagyobb sebesség gyorasbb elfordulást eredményez.
Kb. úgy, hogy nem egy lépésben adod meg az elfordulás mértékét, hanem fokozatosan. Igaz, így már inkább léptetőmotorra fog hajazni.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van itthon egy Ilyen kis vevő egység a kapcsoló mögött, amivel tudom távirányítani az égőt. Eddig fénycsövek voltak a foglalatban, amik "csak" zúgtak a vevő miatt, de most lecseréltem őket ledesre , amik viszont vibrálnak is. Ha kiszerelem a vevő egységet akkor mindkét esetben megszűnt a tünet. A kérdésem az lenne hogy ennek mi az oka, és hogy hogyan tudom kiküszöbölni? Hasonlót vettem észre amikor a kapcsolóban an egy kis világítás (amivel sötétben is meglehet találni) Köszönöm!
Szia
sajnos van egy kis áteresztése a kapcsolllllllónak és ezért van ez a jelenség. Esetleg egy hagyományos izzót tegyél be, az jó lesz vagy pedig olyan ledes izzót keress ami fényerőszabályozható.
Értem, és mitől van ez az áteresztés?
Nem lehet valami áramkört közé rakni, ami ezt orvosolja?
Én ennyire nem vagyok penge de az tuti hogy valami ssr van a dobozban. Azt lehet hogy az ssr helyére teszelegy relét illetve az RC tagot kiiktatod belölle, valoszinű hogy az okozza a bajságot.
Sajnos itt a megfejtés:
Idézet: „Nem szükséges nulla vezeték.” Ez a termékleírásban volt,akkor muszáj neki minimális feszültséghogy a vevőnekmeglegyenatápja.
Oké, és akkor a vevőegység után, de a foglalat előtt nem lehetne berakni valami "varázslatot"?
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem ha nem gond. csináltam egy kis végfokot , erre egy bluetooth-os mp3-at szeretnék rákötni annyi a gondom ha arra a tápra van kötve a bluetooth egység amire az erősítő akkor óriási zaj van a bluetooth csatornán!!! De ha egy külön tápról táplálom a bluetooth egységet akkor süket semmi zaj! Ezt hogy lehetne megoldani?? Remélem érthetően írtam le a problémámat. Köszönöm!
Az 1-es típust használtam már, ügyes. Persze csak akkor, ha nem high-end kell. A másik kettő is a PAM8403-as IC-re épül, nagy különbségek nincsenek. Az első amolyan minden az egyben, a potenciométer egyben kapcsoló is.
Ezt jo hallani, koszi. Nem kell tul jo minoseg.
2 db 3-5W-os hangszorohoz kellene. Olyan gondod nem volt vele, amit PWM erositokrol lehet olvasni, hogy a hangszoroval osszekoto vezetek antennakent mukodott? Udv.
Nem, igaz, nem is használtam hosszú vezetékeket, max. 15 - 20 cm lehetett.
Remek, nekem max 5 cm hosszu ha lesz, remelem jol fog mukodni, koszi.
2*3W-os teljesitmenyt nagyjabol leadja szerinted? A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2016
Szia
Ennek a kis elektronikának is kell valamennyi áram, hogy működjön. Ezt onnan szedi, hogy sorba van kötve a lámpával, és kikapcsot állapotban is vezet egy kicsit, és az így folyó áram táplálja a rádiós vevőt pl. Enélkül nem működne. Ez viszont elég ahhoz, hogy a kisfogyasztású lámpák, pl LED-ek erre már fényt adjanak ki magukból. Egyébként is a leírása szerint 5-300 W a teljesítményhatár. A LED-ed pedig -le merem fogadni - 5W alatti. Szóval ez a technológia nem jó ilyen környezetben. Sima izzóval (5W felett) jól kell menjen. Nekem is van ilyen, kompakt fénycsövön az is hunyorog kikapcsolt állapotban de nem zavaró. A varázslaton pedig sokat gondolkoztam. Az elektronikának kéne kb. (sacc) 1 mA. Ezt még megkaphatná egy ellenálláson vagy kondin keresztül is, ami párhuzamos a LED-del, de miután nálam a lámpa alig van bekapcsolva, az így keletkező fölös fogyasztás több, mint amennyit nyerek a LED-del a hagyományos izzó ellen. És mivel - nálam -nem zavaró, itt abba is hagytam. És miután a helyzet megoldása a nulla vezető lenne, de azt a házakban nem igazán húzzák bele pluszban, ezért nincs nekem még full távírányítós lakásom: A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2016
P.S. ha van kedved kisérletezni, rakjál párhuzamosan a LED-del mondjuk először 220K 1/2 W ellenállást. Aztán, ha semmi eredmény, csökkentsd az ellenállás értékét max a feléig, de a teljesítményre vigyázz, mert annak meg nőnie kell. Előbb utóbb nem éri meg, jobb az izzó.
De ez csak tüneti kezelés. A nálam okosabbakhoz: mivel a LED-ek szerintem brutálisan rossz kapacitív cosFI értéket adnak, nem lehetne a LED-del párhuzamos induktivitással dupla nyereséget elérni? Nem számolgattam, csak ötleteltem. A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2016
Legyen inkább 1 W-os az az ellenállás, számolva az átütési szilárdsággal is.
Az ilyen kismértékű kapacitív terhelésnek igazábol örül a szolháltató, az ipari gépek úgy is induktív irányban terhelik a hálózatot. Fázisjavítással nem tudsz nagyobb nyereséget elérni mert a valós teljesítmény "adja" a fényt.
Az a helyzet hogy a csillárban 3 foglalat van, és mindegyik fogalaltban egy 16wattos led van (1521 lumenes darabja, nagyon sötét a szoba) Szóval 5w-nál jóval többet fogyaszt. A probléma pedig nem az hogy kikapcsolva villog, mert olyat nem tesz, hanem ha bekapcsolom akkor vibrál.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2016
Ha a LED-es lámpatestek nem szabályozhatóak (a többségük ilyen), akkor nincs mit tenni, mint lecserélni őket vagy kiszerelni a fényerőszabályzót.
Bocs, akkor félreértettem az esetet.
Viszont akkor nincs ötletem. Ha annyi feszültség esik rajta, hogy a LED-nek már nem marad, akkor végképp nem tudom mivel lehetne javítani. Kábelbehúzással vagy sima izzóval persze igen, csak, hát pont ezt akarja az ember elkerülni.
Nem a led tényleg nem fényezőszabályozható, viszont a kapcsoló sem fényerőszabályzó, csak egy távirányított kapcsoló.
Akkor ennyit tud a kapcsoló, másikat kell választani.
Tiszteletem!
Van-e arra mód, hogy egy elektronikai szerkezettel egy pl.: 40x40 mm felületet egyik pillanatban elektrosztatikussá tegyünk, majd egy másik pillanatban elektrosztatikusan semlegessé tegyünk? Ha van ilyen lehetőség, lehetne-e gyengítenünk, vagy erősítenünk e felület elektrosztatikus töltésének erejét? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2016
Természetesen van.
De azért jó lenne tudni a célját is, mert például nem mindegy hogy lesz-e a közelében ember, és baj-e ha odanyúl, akkor meghal? A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2016
Ha lehetne, akkor porszedéshez jól jönne a lakásban. Pl.: egy kis önjáró robot összeszedné a port a padlón, majd egy adott sarokban lerakná a port: azaz, egy másik felület magához rántaná elektrosztatikus úton az összeszedett port a kis robot 40x40-es felületéről.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |