Fórum témák
» Több friss téma |
Jól gondolom, hogy az a két trimmer felelős a két fordulatszámért? Azokat érdees piszkálni, vagy cseréljem ki azt a pár elkót? Sejtésem szernint évtizedek óta nem volt használva a jáccó.
Ezen a videón látszik, hogyan kell működnie: VIDEO
Nekem ilyen van: Dual 430
A kar fityeg, nincs ellenállása, ha viszont visszateszem a hangszedő kart a helyére, egy kattanás után már nem fityeg a lift kar.
Első-körben, mindig tisztítás kenés, járatás , /a motort is/
A trimmer potikat, átmozgatod, megjelölöd, megfigyeled a kiinduló állását, ha ezután, megszűnik a probláma, nem szükséges további beavatkozás. Idézet: „évtizedek óta nem volt használva a jáccó.” Erre tekintettel, érdemes lehet az elkokat cserélni.
Azokat ne bántsd, kivezetett poti amit tisztítanék.
Szia!
Még a legelején azt írtad Dual CS 430-as lemezjátszód van. Én elfelejteném és megszabadulnék tőle mielőbb, ha valóban sima 430-asod van. Azzal a kristályhangszedővel csak tönkreteszed a lemezeidet nem beszélve a dörzshajtásról.
Valószínű rosszul írtam, elnézést. Ez a pontos típusa: Dual 430 type cs 7
Ok, eladom és veszek mást. 10-20 ezer között mit ajánlotok?
Vettem ehhez a kábelhez átalakítót (din to rca). Csak olyan volt ami 4 színű(fekete,fehér,sárga,piros). Phono menenetre kötve nem szól sehogy se. cd/aux bemenetre kötve fehérbe(L)-fekete, pirosba(R)-sárga szól... Mi lehet a gond? Esetleg a külön földelő kábel hiánya okozhatja?
Poti motor tiszta, átmozgtva minden alkatrész. Hiba u.a. 45 ön egész jól tart viszont 33 on meg is akar állni. Nézek bele kondikat, aztán jelentkezek.
Vezérlő tápfeszültsége elegendő, nem kevesebb?
Ha találnék hozzá rajzot, bár nem sokat erőlködtem miatta, akkor tudnék viszonyitani. De most arra jöttem rá, hogy ha sokáig menetem üresen (lemez nélkül) akkor 10 perrc után erőre kap, és a motor "hangja" is ,megszünik, és szépen jár még ha belassitom is. Mindjárt kipróbálom lemezzel. Bár itt kint nincs korrektoros erősitőm.
Offfff. A lemez alatt meg is állt. Ha van valakinek rajza adatokkal, azt megköszönném. A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2016
Idézet: „De most arra jöttem rá, hogy ha sokáig menetem üresen (lemez nélkül) akkor 10 perrc után erőre kap, és a motor "hangja" is ,megszünik, és szépen jár még ha belassitom is” Ez motor csapágyának szorulását is jelentheti. Nagyon könnyen kell forognia, ha kézzel meglököd, sokáig nem állhat le, ha jó a csapágya.
Gondoltam rá én is de szerintem az jó, bár nincs viszonyitásom, de tévedhetek. Azt a műanyag burkolatot a csapágyról hogy szedjem le? Nem akarom szétbarmolni.
Csak akkor bontsd meg ha valóban észleled hogy szorosabb...
Tányérral forgasd meg, 10-20 másodpercig forognia kéne.
Ha 45-ről lekapcsolom, az kb. 11 másodperc
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2016
Akkor csapágy ok.
Elko hiba is ilyen jelenséget produkál, melegedés hatására erőre kap. Nem csak a motor nyákján lévő lehet rossz, tápegysége elkoja is.. A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2016
Akkor nézek bele,aztán jelentkezem. Most kaptam uj projectet. A gyereknek kell megcsinálni a házimozit, mert akadnak a meséi
Addig is köszönöm a segitséget.
Nem bontottam meg, kivűlről meg nem férni hozzá. Kosz biztos nincsen benne, max kiszáradt. 10en x éve csak állt egy polcon egy lakásban, nikotin sajna redesen érte, de tető rajt volt.
Én első körben, ha rajz hiányában nem tudsz tovább lépni, és a hozzáférhető helyeken, megtörtént a kenés néhány órát járatnám.
Ezután ismét, megnézném a 33 -as lassulást, ha jelen van,az összes elkot érdemes a táptól kicserélni. Ezenkívül, ha mazochista vagy, a motor kenőanyagját is.
Nos, volt időm foglalkozni a DP200-al. Kicseréltem a kondikat, mind a tápban, mind a motorvezérlésben. Most hibátlan a masina, viszont anyit hallgattam, hogy az öregecske tű megadta magát. Most hogy jó asszem eladom, ha itt valakit érdekel, irjon rám.
Köszönöm mindenkinek a segitséget.
Ezzel pótolhatnád, viszonylag olcsó és hangra sem rossz.
Többe kerük mint a lejácccóó
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2016
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem! Nemrég vettem egy Akai AP-100/C lemezjátszót, amit egy Videoton RA6363S rádiőerősítővel használok. A problémám a következő: Amint a tű leereszkedik a barázdára, a hangszóróból nem túl erős, de zavaró búgás jelentkezik. Sokféleképp próbáltam leföldelni, de eddig nem jártam sikerrel. Annyit értem el, hogy a meghajtó motor már nem búg. Amiket eddig próbáltam: -A lemezjátszó más helyen való kipróbálása, külön hálózati aljzatba való bedugása (fordítva is), hangszedő árnyékolások összeforrasztása, motor hálózati földelésének levétele. Legutóbb a DIN csati föld kábeléről vezettem ki egy zsinórt, amit ha hozzáérintek az erősítő fém házához, akkor még jobban búg... Most az alaplapi földelés is vissza van csinálva. Szeretnék már pontot tenni ennek a zavaró jelenségnek a végére, ezért egy tuti megoldásra lenne szükségem! Köszönöm előre is! Üdv.: Dávid
Szia!
Próbáld ki először zavarszűrős hálózati eloszton keresztül, majd másik erősítővel, úgy nem jelentkezik a hiba, akkor a VT6363 érdemes átnézni, szükséges mértékben módosítani.
Nem tudom, a tied milyen, de nekem a Sanyo lemezjátszóm 2 darab RCA lengő hüvellyel van szerelve, és ezen felül még pluszban 1 szál sarus vezeték lóg rajta testnek. Ha ezt nem kötöm be, búg. Adtak hozzá RCA-DIN átalakítót, a rádió-erősítőm DIN hüvelyes, de a Din csatlakozó test pontja nem volt jó neki, csak az erősítőm fém háza, oda kellett külön felcsavarozni a sarus vezetéket, de nálam legalább így jó lett.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |