Fórum témák
» Több friss téma |
Használ valaki horizon go -t operával?
Eddig ment, most viszont hibát jelez... Csekkoljátok már légyszíves, de ne más böngészővel, hanem az operával, köszi... A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2016
Sziasztok,
Acer Z5610-es All-In-One Win7 gépem TV kártyájával lenne gondom. Jelenség: 1. Eszközkezelő nem látja ha a helyén van. 2. Ha a WiFi-kártya helyére rakom, akkor eltávolitható hardverként ismeri fel. 3. A WiFi-kártya működik a TV-kártya slotjában. 4. A TV-kártyát egy Acer netbookba rakva az XP rögtön hibátlanul felismeri, az eszközkezelőben megjelenik. Van valakinek valami ötlete, hogyan lehetne életre kelteni? Ha esetleg Pest környékén lenne valaki akinek szintén Z5610-es gépe van és hajlandó lenne saját gépében tesztelni a TV-kártyát az nagy segítség lenne a további hibakeresésben.
Működött előtte rendesen, vagy most raktad bele elsőként új hardver?
Ha utóbbi, akkor driver nem megfelelő, inkompatibilis windows 7 driver, vagy esetleg hardverütközés valamilyen másik eszközzel, rosszabb esetben talán inkompatibilis hardverként tudom elképzelni... Ha van rá lehetőséged, próbálj ki másik TV kártyát... A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2016
Bocs, elfelejtettem mondani, több éven keresztül ment hibátlanul.
Akkor valami változott a szoftverkörnyezetben, esetleg beállításokban.
Jobb ötletem nincs... A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2016
Szoftveres dologra gondolok én is, csak nem tudom mi zavarhatta be.
Idézet: „...több éven keresztül ment hibátlanul...” Talán valami új frissítés jött le, vagy driver települt (lehet tudtod nélkül), esetleg windowsnak ment el az esze, régi telepítésű oprendszer... Így elég nehéz lesz rájönni a hiba okára... Próbaképp driver eltávolítás, majd reinstall, ha nem oldja meg, oprendszer reinstall... A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2016
Eredeti Gyári drájver telepítés lefut hibátlanul, de az eredmény nulla.
Azt hiszem, most alszom rá egyet-kettőt, aztán majd nekifutok megint.
Kössz az eddigieket. A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2016
Csak egy gondolat.Próbáld meg letiltani a driver frissítést, és feltenni a régi driverrel.Nekem volt olyan estem mikor egy videokártyához jött ki illesztő csak az nem volt jó. A gépet nem tudtam úgy elindítani hogy le ne cserélje a régit az újra. Akkor tiltottam le a frissítést azóta semmi gond.
Nálam minden frissítés le van tiltva már nagyon rég óta.
Most megpróbálok egy teljesen új telepítést üres HDD-re, meglátom mi lesz az eredmény. Csak eredeti 2009-es drájvereket fogok használni (kikapcsolt internet mellett), amivel ment régen minden.
Sziasztok
Az jelent valami negatívat ha sokszor dönt úgy a win hogy lefuttatja bootoláskor a chkdsk-et? Egyébként nem talál hibát egyszer se csak pár db árván maradt fájlt (windows 7, 1hdd 1ssd)
Várd meg míg tényleg leáll mielőtt lekapcsolód a hosszabítót, vagy a PC tápját.
Részsikereket értem el, a teljesen új telepítésnél bejelentkezett a TV-kártya.
Viszont jó lenne tudni, hogy a jelenlegi Win miért nem látja. Registriben turkáltam, de nem találtam semmi nyomot ami tiltaná.
Sziasztok
Csak egy gyors kérdés Ez egy jó táp? https://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/chieftec/ctg-550c-550w-p97968161/ (8 pines az alaplapon a processzor csatlakozója)
10K-ért jó lenne netezős pécébe, nagy terhelést nem bírják. Inkább ezt. Bővebben: Link
Akár jó is lehet. Nekem egy 2008-ban vásárolt 600W-os chieftec-em van, típusát meg nem mondom, az új ára 16ezer volt. Akkoriban egy kétmagos procit szolgált ki egy combos VGA-val, aztán 4 éve egy A10 5800 megy róla, ebben egyelőre nincs VGA csak a saját IGP-je. Most már elkelne bele, mert a DOOM-on is csak 18-20fps-t tud, a COD infinity-n meg néha még annyit se, meg ugye minden beállítás szinte a minimumon van.
Szóval én meg vagyok elégedve a táppal. De mondok mást. Ugyanakkor amikor a chieftec-et vettem vettem egy MS industrial nevű tápot is. Na azóta is bánom hogy csak egyet vettem belőle, és nem legalább hármat. Ez újan 4500 vagy 5500 volt, dupla ventis és passzív PFC-s, tehát egy mezei vasmagos fojtó van benne ami biztosan nem fog elfröccsenni. Ez is teszi a dolgát már 8 éve egy kétmagos munkagépben, és szerintem azon se sértődne meg ha betennék neki egy ma combosnak számító VGA-t.
Sziasztok.
Egy kérdésem lenne. A PC-men van egy cserekeret a vinyora. Eddig egy WD 1.0TB vinyo volt benne és gind nélkül müködött. Most kaptam egy uj Toshiba 2.0TB vinyot. Amikor bedigtam, azonnal felismerte és feltelepitette a meghajtot, de a kezelöfelületen nem jelenik meg. Mit lehetne tenni, hogy felismerje (a régi az az I HDD volt. A géplistán fenn van és minden rendben van, csak a tárhelylistán nem látni. Kösz!
Meg van particionálva, formázva a vinyó? Mert amíg nincs addig olyan neki mintha nem is lenne.
Ahhoz elöbb látnom kellene. A gép látja (a felsö ábra) , az Intel manager szintén látja, de onnan nem tudom formázni. A meghajtot gondolom a vinyorol másolta be.
A kaspersky is vizsgálgatta. Minden zöld, csak a tárlistán nem látni. Vagy lehet, hogy abban a keretben nem tud ekkora HDD-t kezelni. Már van benne egy 2TB vinyo meg egy 850GB SSD meg volt egy cserevinyo 1TB - ezt cseréltem most 2TB-re. A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2016
Ne az eszközkezelőben keresd hanem a lemezkezelőben . Ott tudod formázni is.
Ránézésre az egy win7, annak is van saját lemezkezelője a vezérlőpult/rendszer és biztonság/felügyeleti eszközök/partíciók létrehozása és formázása a merevlemezen menüpont alatt. Ott meg tudod nézni hogy van-e a lemezen partíció, egy új vinyónál nincs mert még nem hozta létre senki. És amíg nincs, addig a win nem is fogja meghatóként látni, mert ugye nem meghajtó, nincs amit lásson.
A HDD-t 2 teráig akármi lekezeli ha MBR a partíció, ha ennél nagyobb a vinyó akkor csak abban az esetben ha GPT partíció van beállítva. Egy 3 terás vinyóra már csak úgy tudsz rendszert telepíteni ha mind a 3 terát látni szeretnéd, és a GPT partícióra csak UEFI installal fog felmenni a win. De itt ez nem áll fenn, mert csak 2 terás a vinyód. Amit nem is értek, mert ötezerrel többért kaptál volna plusz 1 terát.
Csak a kép felsö felében látni, ill van egy Intel lemezkezelö, ahol látni, sehol máshol. Ott mindent le tudok olvasni a vinyo tulajdonságairol meg,hogy müködik, de ott formázni nem lehet. Már ki is vette, a régi szo nélkül megy, majd holnap berakom egy külsö dobozba ott remélem menni fog. A külsö táraim már 10 TB körül vannak.
Küldj esetleg egy képet, hogy keressem, már egy sereg HDD-t beszereltem a rendszerbe de eddig soha ilyen gond nem volt. A Toshiba is azt irta, hogy ready to use and support PnP and Hot Swap.
Itt van egy valaki akinek nem jött be a hyper 600w de gondolom ezt ne vegyem figyelembe
Inkább chifi mint FSP....
Nekem a 450es chifi elvitt egy 9800gx2őt meg q9650at a tesztgépbe.
Az egyik az az eszközkezelő, a másik a fájlkezelő. Neked a lemez kezelő kell amit fentebb leírtak. sajnos nekem nics 7esem de Itt az 50.mp től már megtalálod. Ha ott benn van akkor rákatt jobb klikk formázás .
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2016
A "belfi2" linket végigcsináltam, nem sikerült. Egyedől a Hiren's BootCD, Linux Erease, majd Gparted segített megoldani a problémát.
Sziasztok,
Olyan problémám van, hogy egy Inspiron 1545 lapos nem indul el. Bekapcsolás után venti felpörörg 2 sec után leáll, boot el sem kezdődik, olyan mintha valamilyen feszültség hiányozna. Kipróbáltam pár dolgot, kivett memóriával, winyóval, DVDolvasóval, akku nélkül táppal, táp nélkül csak akkuról a jelenség ugyanaz, nincs különbség. Hibajel (sípolás) semmi nincs. Ismerős hiba ez, típus/tipikus hiba, vagy valami egyedi? Csak azért érdeklődök, hogy egyáltalán érdemes vele foglalkozni vagy fel se nyissam? Üdv: L A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |