Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
A képeken látható ic miben léte érdekelne, mi volna ő microkontroller benne a programmal, vagy más cél ic-e? Nem tervezem javítani, mert olcsó de kimondottan érdekel, mert későbbiekben lehet még foglalkoznék vele.Egyébként A készülék eddig az ic-ig eljuttatja az éltető 5 voltot, de a kijelző mindig sötét recsegő hang sincs, sem melegedés, ezért gyanakszom rá.
Valószínű, hogy több mindent is csinál, olvasd le a számát, s többet tudunk.
Azt már csak hétfőn sunyiban a munkahelyen tudom mert olyan bitangul apró hogy makróképet zoomolva sem voltam képes kibogarászni , addig hagy hűljön az áramkör tovább .
Az egy cél IC.
Nagyon szépen köszönöm erre lettem volna kíváncsi már így tudom mire való a plusz két pólus. További szép napot, köszönöm.
Sziasztok!
Adott egy autó központi információs rendszere, melyben minden funkció működik a gombok nyomkodására DE nem világít a gombok esetén a visszajelző dióda, hogy be van-e kapcsolva vagy sem, illetve az óra sem mutat semmit. Tegnap hosszas bontás révén kiszedtem, hogy szemrevételezéssel ki lehet-e deríteni mi a baja. Ennek lett is eredménye: az egyik panelen vélelmezhetően egy tranzisztor megadta magát - sajnos olyan módon hogy egy része lepattant. Az azonosításhoz kérnék segítséget, hogy miből lehet kiindulni kapcsolási rajz hiányában. A képeken látható, hogy kiben látom a bűnöst. Természetesen felmerül a kérdés, hogy miért adta meg ilyen drasztikusan magát - kapott-e túláramot és az főzte meg, vagy csak selejt volt? Gyors kutakodás után van egy mofset esélyes, de miután abszolút hobby szinten vagyok, így közel sem biztos, hogy jó úton vagyok. (amire tippelek az a IRLML 2502... )
Ha itt nem kapsz érdemi választ, akkor érdemes lenne az autóelektronika topicban hivatkozni erre a hsz-edre kiegészítve, hogy pontosan milyen autóba való az elektronika. Van ott pár fórumtárs, aki hozzáfér részletes szerviz információkhoz is némelyik márkánál.
u.i.: Látom itt új vagy, ezért még annyit hozzátennék, hogy ne átmásold a hsz-t (modik harapnak érte), hanem a "LINK"-el illeszd be. A hsz-ed pontos linkjét pedig a hsz-ednél a neved mellett a (#)-re bökve megkapod. A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2016
Köszi a javaslatot, holnap napközben megcsinálom a cross-post-ot, de most még nem lenne ildomos elárasztanom a fórumot a nyűgömmel
[amúgy igazi japán műremek, Fujitsu-Ten alkotás egy 2006-os Toyotából, de pótolni egy vagyon lenne kompletten - sajnos a panelen látható gyártói szám nem hozott eredményt, a Toyota típusszám meg csak az egységet dobálgatja :S - így marad az, hogy az elem előtt egy Q2 jelölés látható, valamint a maradványon talán egy A betű ... ]
Lézernyomtató tonerből kioperált "csip".
Ráírva ez van: II046B1 az első "I"betű lehet, hogy 1-es, Y, vagy T 54AETZ 8lába van, de a kis nyákon csak 4 van kivezetve. Gondolom I2C Mi ez? EEPROM? Adatlap kéne róla. Köszi. A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2016
Vettem fototranzisztort "SFH 309FA"
és képtelen vagyok azonosítani a lábait Hogy a bánatba lehet kimérni? Megtaláltam !! A rövidebb láb a "C" A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2016
Benne van az adatlapjában 8. oldal. Bővebben: Link
A rövidebb láb a collektor. A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2016
Sziasztok!
Itt van előttem 3db SBL3040PT És az a fura, hogy diódavizsgálóval az egyik irányba semmi (szakadás) másik irányba viszont 0,147 értéket mutat. Ellenállás merővel mérve középső kivezetéshez képest egyiknél 4k másiknál 8k értéket mutat. Akkor ezek mind döglöttek lennének?
Ha jól látom "Schottky Rectifier", annál jó a 200 körüli érték, műszertől függő. Az ujjadat ne mérd bele ellenállásmérésnél!
Az általad belinkelt adatlapon a 2. oldalon a 3-as ábra (Fig. 3) mutatja, hogy 0.2V-nál, vagy alatta kezd el nyitni, ezért a 0.147V a műszered pici mérőárama mellett teljesen jó érték.
Köszönöm mindkettőtöknek!
Erre a típusra még nem nagyon mértem rá, mivel általában nem pusztulnak el könnyen... Viszont nem is jutott volna eszembe, hogy a multi merőárama tréfálkozik velem.
van itt egy kondi kódfejtő , hasznát veheted
Sziasztok!
Egy gyári villanypásztor tranzisztorának a beszerzésére kérem a segítségeteket. A tranzisztor smd, és csak annyit látok rajta, hogy: L5E5F . Nem találok ilyet sehol. Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv!
köszi,
van viilanypásztor topik, oda is írj szerintem.
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy a képen bekarikázott feltételezhetőleg tranzisztor micsoda lenne?? Ha meg azt is tudná valaki, hogy esetleg manapság mivel helyettesítik, azt nagyon megköszönném. Annyit tudok róla, hogy tán orosz, de nagyon fontos lenne, mert kettő ilyen panelem van és az egyikből hiányzik ez az alkatrész, de mindkettő kellene!!! Várom válaszaitokat és előre is köszönöm!
Szia!
KT315, esetleg KT361. Bővebben: Link. A KT315 BC182-vel helyettesíthető, a KT361 pedig BC212-vel. A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2016
régebben javítottam orosz feszszabályzót és feljegyeztem a jellemző jelölést a tranyón . Ennyi maradt meg, Ez biztos ismeret.
Ismeri valaki ezeket az smd. diódákat: EUV C539, EUV c609 (ezek rosszak) ezzel sorbakötve egy-egy panelon a BYG 21k v50, és BYG 21k v76 diódák. Sajnos sehol nem találom nyomát. Mivel lehetne helyetesiteni, vagy mik a paramétereik. Köszönöm előre is a segitséget
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Ezek alapján BC212, mivel 2 alkatrész lehetne lehetséges és a rajz jelölése alapján pnp, így csak az lehet. Még egyszer nagyon köszönöm mindenkinek
Sziasztok!
SMD sot-23 tokozás 65K5 van ráírva! Szerintetek ez mi lehet? Van ahol NPN tranzisztornak írja a net: Bővebben: Link van ahol 1.8V stabnak! Akkor mi valójában? Köszönöm!
Sziasztok!
Lehet ilyen lcd-t beszerezni valahonnan? /Prologic WUSB kapásjelzőbe való!/ |
Bejelentkezés
Hirdetés |