Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Mivel ez A. Holton oldalán sok évig fenn volt biztosan működik, autóba is "beaplikáltam" igaz csak oda csak +-80 V-os tápról.
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem. 3 éve vettem egy gyönyörű hangzású és állapotú harman kardon avr 18 rsd típusu erősítőt. Eddig hibátlan is volt. De kb 1 hónapja be sem kapcsol. Bekapcsolom és csak 5-6 másodpercrekapcsol be. Ha a mute-t bekapcsolom akkor nem kapcsol ki...de nyílván semmit nem érek úgy vele.
![]()
Szkóp mennyire szükséges a művelethez? Ha elég egy multi akkor kimérek mindent
![]()
Első blikkre a kondenzátorokat és a tápegységet kezdeném vizsgálni, lehet védelem is.
Mivel itt most működik minden - "csupán" torzít - a szkóp és valamiféle generátor fontos kellék lenne. Vagy egyszerűbb megoldás, ha tudnál valakitől kölcsön kérni egy ugyanilyen komplett szubot és cserélgetnéd a részegységeket, hogy legalább az kiderüljön ki a ludas ebben a torzításban.
Vagy még eszembe jutott... szinuszjel generátort le tudsz tölteni a netről. Végig pásztázod vele a hangfrekvenciás sáv alsó részét. Ha egy bizonyos frekvencián és/vagy annak harmonikusain zörög, akkor a hangszóró/doboz a bűnös. Ha torz a szinusz, akkor a végfok. Ha nem jelentkezik a zörgés, akkor az aluláteresztő, esetleg a táp.
De szkópot is le tudsz tölteni, erre a célra megfelel. Csak vigyázz a hangkártyádra! (Kimeneti osztó.)
Kondira gondoltam én is. Köszi a segítséget.
Sziasztok!
Adott egy sony 770ES erősítő, melynek az egyik oldalából kijött a füst. Az egyik 2SK1529 tokozása "pukkant", és ugyanazon az oldalon a másik 1529 is átvezet. A 2SJ200 párjait jónak mérem. Ha cserélem a hibásakat, akkor az SJ200-asakat is cseréljem vele? Párban vannak? Egy oldalon két pár van. Összesen 4 darab 1529, és négy darab sj200. Rendeltem bele 4 párat. Az a kérdés, hogy mindenképp cseréljem, vagy félrerakhatom későbbre. Manuál A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2016
Sziasztok
Egy kérdésem volna, át èpítettem egy erősítöt Tda7294-re. A hálozatra egy 230V 60w ízzót tettem a bizonság kedvéért. Bekapcsolásnàl az ízzó fel villan és el is alszik, pontosan nem tudom hogy ez jót takar vagy sem.? Válaszokat előre is köszönöm!
A pufferkondik feltöltési áramfelvétele miatt villan bekapcsoláskor.
Köszönöm a vàlaszt, akkor ez azt jelenti hogy elmèletileg hiba nincs?
Inkább úgy fogalmaznék, hogy akár jó is lehet
![]() Jöhet a következő próba, hogy működik-e? Az izzót még benne hagyhatod...
Hogy ment tönkre az erősítő ? Kis impedanciás hangdobozzal, esetleg rövidzár a kimeneten vagy üresjáratban ?
Ha nem volt a kimenetre csatlakoztatva semmi akkor mind 2 pár fet egy csatornán (4db ) távozott a vadászmezőkre úgy vélem.
Sziasztok! Ha nem probléma,akkor inkább ide írok,mert az apt100 fóruma nagyon be van állva.Az a kérdésem,hogy egy beag apt100 kivezérlésjelzőjét vissza lehet kötni,ha kidobáltam a házból mindent a végfokon kívül?Tehát: sárga:out-ra,fekete:test, piros:táp pozitív?Ez van most,és eddig működik:
Nincs olyan, hogy "be van állva", ha írsz valamelyik topicba, az előre kerül a listában.
Ha már kialakult a földhurok, Ez segíthet.
Olyan sok mindent nem tudtál kidobálni, mert az APT100 egy végfok. Maximum a 100V-os kimenőtrafót, aminek a rögzítőcsavar pontjai láthatóak. Régen én is alakítottam át gitárerősítővé hasonló módon. A kivezérlésjelző a végfokról működött, nem volt a 100V-os kimenettel kapcsolatban - tehát működnie kellene. Az enyémekben VU meteres volt, de színekre, bekötési pontokra már nem emlékszem - több mint 20 éve volt ennek.
Rendben, és köszönöm!
Az most várat magára, viszont egy hangszorót gyórs kötöttem rá, viszont búgás az van, és nagyon halóványan de ízzik az ízzó. A búgás okát sejtem mi okozza.
Szia.
Egyenfeszültséget mérj a test (bármelyik fekete vagy a ház fémes része), és a sárga vezeték között... Itt csak néhány milivoltnak szabad lenni.. Aztán a test, és a vég tranzisztorok kollektorán (nagy fémkupak) balról jobbra. A helyes értékek testhez képest: +55V, +27V, 0V, -27V... Ha nem ezeket a feszültségeket méred, ott már baj van.... A kivezérlés mérőt természetesen visszakötheted, nincs köze a 100V-os illesztőtrafóhoz.
Szia.
ez félre ment szerintem ![]() Jocko-nak szántad!
Köszi. A jelgenerátor okés, van a WinISD-be beépítve. Szkópot szereztem usb-set. Rámérek a két egységre ahogy tanácsoltad azt meglátjuk.
![]()
Szia! A 8A maximális kimenő áram miatt a hidalás inkább csak elvi lehetőségként jöhet szóba, amúgy a szokásos módon hidalható ez is.
Elvégeztem a mérést szkóppal a "kritikus" frekitartományban. Semmi torz jel nem látszik a szinuszban (kivéve a koppanásgátló ki-be kapcsolását), viszont a furcsahang még ott van, mintha belebúgna a táp kicsit úgy érzem (rövidrezárva a bementetet semmi búgás nincs).
Csak rövid keresztkérdés. A koppanásgátlódban milyen relék vannak? Ugyanis az is tud csúnya dolgokat csinálni. Nekem éppen emiatt lett megrendelve az aranyozott érintkezős változat, mert annál a minimális áram kapcsolása is garantált. A többinél nem. Az audio felhasználás pedig nem az a jelszint, amire a kommersz reléket gyártják. Esetleg jó megoldás lehet még - főleg a csendes működése miatt, ha reed relét használsz. Abból is van aranyozott és maximum 30-50mA-t bírnak 24V-ig. Persze ez is végfok és teljesítményfüggő. Én maradok az aranyozott Findernél. Ja igen - még mielőtt valaki azt mondaná, hogy ez csak felvágás.. A MÁV-nál ezzel kezdődött az "életem" kisinas koromban. Veszprémi szénbányák gyártmányú relék voltak az audio kártyákban. Minden nap sikamikáltuk, mert bekoszosodott és iszonyatos zajt csinált. Az első nyugis időszakunk akkor kezdődött, amikor az akkor még jónak számító Schrack relékkel helyettesítettük. Azok precízebbek voltak és - zárt tokozatúak.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2016
Sziasztok! Lenne egy problémám.
Panasonic VSX-329-K Erősítő elpusztult egy szétszedéstől. Az alaphiba banális volt. Az antenna csatlakozóból kijött a középső PIN, szétszedte az ismerős de mivel nem tudta rendesen szétszedni se összerakta és most már sehogy nem megy. Csak az előlapján a HDMI led villog és ennyi. A kérdésem annyi lenne hogy volt-e már valamelyikőtöknek ilyennel dolga? Ha igen hogy induljak el? A trafó menne ha a relé behúzna, ha én rövidre zárom a végfok kimenetein lévő relék késleltetve meghúznak. Az előlapon ekkor se villan fel semmi. Képeket csatolok. Előre is köszi!!
Szia! Meghallgattam a hangmintát, nekem ismerős a jelenség. Ha légmentesen lezárod a reflex nyílást tapasztalsz változást a kisérőzaj mértékében? Ezt tenyérrel valamelyest meg tudod oldani, de igazán jól polifoammal és kemény lappal kivitelezhető.
Pozitív változás esetén esélyes, hogy van egy parányi tömítési hibád a dobozon. Ezzel a hibával a legtöbb hangsugárzó rendelkezik, csak a középtartomány lenyomja.
Kontakthibára tippelnék. Gondolom nincsenek rendesen összenyomva valahol a csatlakozók amik a nyákokat kötik össze, vagy elgörbült néhány láb, stb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |