Fórum témák
» Több friss téma |
Mivel szeretek a tűzzel játszani.... Kipróbáltam, összeforrasztottam az előlapi panelen párhuzamosba a két-két kábelt és tökéletesen üzemel róla a HDD és a füles is. Semmi zaj a fülesbe se még teljes lemez használat mellett se. Menet közbe megnéztem a hőmérsékleteket és a feszültségeket is kézzel és szoftverrel is, semmi melegedés vagy rendellenesség! Tehát az elméletem működik ha valaki USB-t szeretne spórolni ilyen esetben. Bár az alaplapon személyszerint tuti nem forrasztgatnék. HDD és Pendrive illetve két HDD is megy róla tökéletesen egy időben.A (DATA +) és (DATA -) kábelt NEM kell összeforrasztani, különben nem működnek majd az eszközök.
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2016
Nem ugyanaz a kettő. Mikor is hdd-nél kötöd össze a két csatlakozót, de csak 1 csatlakozót használsz, azaz azt osztod szét, vagy ha a csatlakozók előtt kötöd össze és azt viszed tovább 1 vezetéken.
HP 250 G5-ösnél tapasztalták (nem biztos, hogy másoknál is így van).
A laptopok alapból csinálnak egy saját, HP recovery hidden partíciót, az lesz a 0, a win 100 (500) MB-os recovery partíciója lesz az 1 és a többi, a nagy hely lesz a 2-es jelű Tehát 3 partíció lesz a szükséges 2 helyett. Az aktivátor a 0-n keresi az aktiválni valót, de ott a HP recovery van, és hibaüzenettel kiszáll az aktivátor. Megoldás: a BIOS-ban kikapcsolni a HP biztonsági recovery-jét, aztán telepíteni. Abból lehet látni, hogy jó lett-e, hogy magyarul írja-e, hogy „A Windows indítása”. Ha nem jó, azaz még él a HP partíció, akkor „Starting Windows” látható.
Amit vettem az is egy HP 250 G5 . Viszont én úgy emlékszem hogy csakWindows-zal előtelepített gépeken van recovery partíció. Itt csak egy FreeDos volt és egy HPdocs.Simán lehetett trörölni,és minden zokszó nélkül felment a Win10. Bár az igaz hogy először x86 alapút tettem fel , de azután rájöttem hogy az nem lesz jó , mert nincs hozzá driver.Az x64 is mindenféle barkácsolás nélkül felment a drivereket hamarább felpakolta mint ahogy megtaláltam őket.Magyarul indul.
![]()
Semmi barkácsolás nem kellet volna , mivel lehet kapni dual USB kábeleket , ami egyből közösíti a két USB aljat táppontjait.
Sziasztok!
Nincs valakinek egy jó ötlete arra, hogy tudnám a C és a D meghajtót megcserélni. Valamiért a win7 telepítése után a D ről akar be bootolni, amin a rendszer számára fentartott 100 MB van. Meg, hogy miért csinálta ezt.? Üdv.
Emiatt a win7 sem indul el. Kék halál. Már kétszer telepítettem a rendszert e jelenség miatt.
Miért akarna a D-ről bootolni? Az a 100 mega amit csinál magának az nem lehet a D, azt nem is kellene neki látni a meghajtók között, csak a lemezkezelő programok látják, mint a képen. Itt is ott van a lemezkezelőben, de a win nem látja mint meghajtó, betűjele sincs. Ez 1db 3 terás vinyó 3 felé szabdalva, plusz az a 100 mega az elején amit létrehoz magának ha akarom ha nem.
Töröld a vinyóról az összes partíciót, aztán hozz létre egy újat, akkorát amekkorát a rendszernek szánsz, és az mellé hozd létre a másikat (D-t), már ha ketté akarod venni.
Azért mert azon látja most a win7 et. Most csináltam egy rendszer visszaállítást az egy nappal ezelöttire, vissza is tette a win-t a C meghajtóra. Agyrém. Valamelyik frissítés után csinálta. Be is bootolt szépen, csak pár win7 frissítés ugrott a levesbe.
Nem dicsekszünk a 3 TB vinyóval!!! ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2016
Az XP és a 7-es rejtett képessége volt hogy hajlandó volt néha másik partícióra pakolni a rendszerindító dolgait.Bár maga az opsys a "c:" volt de az indító pl a "D:" meghajtón. Ez ellen úgy védekeztem hogy telepítés előtt elrejtettem azokat a partíciókat amiket nem használtam .De ha meg volt a baj akkor újra telepítés előtt inaktívvá tettem DISKPART-tal az eddig aktív meghajtót . Tehát D: inaktív . Ha jól emlékszem ezt indító lemezzel is meglehet csinálni.
Az nem a windows hibája, hogy rosszul van megcsinálva a partíció és több, vagy nem az első partíció az aktív, így nem lehet rá rendszert telepíteni, vagy a boot fájlok kerülnek másik partícióra, mert az az aktív..
Már megelőztek a helyes válasszal, de a lényeg az, hogy csak az Op rendszert tartalmazó partíció (azaz C: ) legyen aktív. Ha több aktív van a telepítő szabadon választ. Ilyen egyszerű.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2016
Sajnos nem ilyen egyszerű. Van két partíció az egy a C másik a D A telepítés megkezdése előtt nincs más aktív csak a C.Mégis mikor kész a telepítés a D lesz az aktív.Sőt olyan is előfordult hagy fizikailag másik lemezre helyezte a rendszer indítást , pedig ott sem volt előtte aktív partíció.
HP laptop. Telepítettem a SketchUp 2017-et. Indításkor hibaüzenet:
- Your "Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family" graphics card's OpenGL version is 2.1. SketchUp requires a graphics card that supports OpenGL 3.0 or better. Hogyan lehet az OpenGL3.0-ra up-olni? Driver csere nem jön be. A gyár csak Win7-ig támogatta a drivert. 8.1-alatt windows driver van.
Ez azért érdekes, mert nekem még ilye sosem volt. Pedig már telepítettem néhányat. Úgy hogy már ott volt a többi partíció is, volt, ahol négy. Mindig a kijelölt C: -re ment fel minden.
Nem lehet az, hogy valami kókány Win telepítőd van? Mert én csak eredeti MS telepítőt használtam.
Bár netes volt a lemez de nem kókányolt. Mindegyik érintetlen , úgy mond szűz telepítő. Nem csak én jártam így hanem mások is .Volt régebben egy VideoSmart nevű kis oktató filmecske . Kb 2008 környéke . Ott is felhívták a figyelmet hogy amennyiben lehetséges csak az a HDD legyen a gépben , amire telepítünk, és ha lehet csak az a partíció, ahová telepítünk. Ha van már partíció a lemezen , akkor azt rejtsük el mert meglepetés érhet bennünket. Nevezetesen éppen ez a jelenség hogy bár maga a Win a C: meghajtón lesz , de a rendszer indítás egy másik partícióra esetleg lemezre kerül. De ez csak XP és win7 nél fordult elő a többinél eddig nem .
Azért nem értem ezt a dolgot, mert a 3.1-es win óta telepítettem néhányszor az összes azóta megjelent változatot, különféle formákban, de sosem találkoztam azzal amit írtok. Pedig az egyik gépemben most van konkrétan 4 vinyó, mindegyiken legalább 2 partíció, és úgy telepítettem legutóbb. Megkérdezte hogy melyikre akarom, kiválasztottam, feltelepült, újraindításnál kiválasztottam az indítandó vinyót a négyből és ennyi. És ez is win7 volt, és nem megvásárolt.
Amivel vigyázni kell az az UEFI install, azt nekem most cseszte szét az egyik régi vinyóm. Ha az UEFI mellett van másik vinyó a gépben, és azon van működő oprendszer, és arról van indítva a gép, akkor onnantól a BIOS már nem fogja látni az UEFI-s vinyót, illetve látja de nem UEFI-ként lesz a listában hanem AHCI-ként, és ugye úgy nem fog elindulni mert nem talál boot szektort. Azóta minden indításnál elő kell hívnom a boot menüt, és ott kiválasztani a win boot managert, és csak úgy indul el az UEFI-s win-em. Csak tudnám mi csesződött szét, és hogy azt vissza lehet-e állítani valahogy. ![]()
Lett egy HP laptop, melyen eredetileg FreeDOS rendszer van, de Hiren's Boot CD segítségével át kellene rendeznem a merevlemezt, hogy Windows 8 felrakható legyen, viszont valamiért a CD a Mini XP betöltődése után leveri a gépet (mint amikor egy asztali gépnél elmegy az áram)!!!
![]()
Hogyne volna?
GParted live... Youtube demo... Ingyenes, működik CD -ről, DVD -ről, USB -ről, grafikus felületü, kis méretű, egyszerű, linux alapú... A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2016
A win telepítője miért nem jó? Az is megcsinálja. Annyi és akkora partíciót csinálsz vele amennyit és amekkorát akarsz. Minek ehhez Hirens meg mittudoménmi? Mondjuk a 8-at biztos hogy nem tenném fel, vagy a 10, vagy ha kompatibilis még vele a gép akkor a 7.
Pl mert funkcionálisabb mint egy win telepítő, és szerintem átláthatóbb felhasználóbarátabb.
(De ez csak az én véleményem.) Egyébként épp a win telepítője csinál olyat, hogy külön rakja a BOOT partícciót és szépen elrejti, és külön a rendszer partícciót. De ez is olyan dolog, ki hogy szereti. Speciel én sose szerettem a win particionálóját. De ez nem vita tárgya, mindenki olyat használ amilyet szeret... A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2016
Csak a Windows 8 játszik, mert nincs más (csak XP)!
Közben rájöttem, hogy van nekem Live Ubuntu Linux, és annak is része a GParted, mint program...
![]()
Véleményem szerint töröld. Másként nem tudod . A FreeDos csak azért van rajta hogy lásd működik a gép.A driverek meg fenn vannak a HP oldalán .Egyébként a HP oldalán is olvasható (most már rá jöttem én is
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2016
Teljesen rendben van az, ha külön vannak a boot fájlok, legalább nincsenek szem előtt és a user nem törli.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2016
Sziasztok!
Nem tudom hogy mi a kínja ennek a gépnek. Feszt lefagy egy pár másodpercre. Minden weboldal és minden játék ami böngészőn keresztül történik maga a hobbielektronika oldal is ki szokott fagyni. gép asus x553ma 2*2,5 Ghz proceszor 128Gb ssd lemez most lett cserélve mert az előző lemezel is fagyot. Windows 10 op rendszer a legujabb
Általában a túlzottan megdagadt Cache szokta így visszafogni a böngészőket.
Épp a böngésző típusát felejtetted ki, meg esetleg a RAM méretét se ártott volna beírni.
Jómagam firefox nightyt használtam eddig, most áttértem az operára, és nagyon kellemesen csalódtam benne. Jelenleg 55 lap van megnyitva, és semmi fagyás, semmi belassulást nem tapasztaltam még. Ezelőtt a nighty csinált szép összeomlásokat kb már 20 megnyitott lapnál is. Az IE meg folyton memóriahiányra panaszkodott, holott 8GB telepített memória van a gépben... |
Bejelentkezés
Hirdetés |